Pristaje situaciji a ugrije srce
Snijeg sirom BiH
-
lajkujMe
#776 Re: Snijeg sirom BiH
Pristaje situaciji a ugrije srce
-
Mr.Penguin
#777 Re: Snijeg sirom BiH
idi izmjeri metar ocisti i pomnozi sa 60 racunaj i zamoržulijan asanž wrote:'vako:
1 čovjek, muškarac u najboljim godinama
1 lopata srednja (50 cm širine)
60 m2 x 1m visine snijega = 60 kubika snijega
Mr.Penguin
#778 Re: Snijeg sirom BiH
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 6#p6995686azurna_obala wrote:Ne znam gdje da stavim ovo:
Hitno potrebna 0 krvna grupa RH negativna
Crveni križ Novi Grad
EVO GAA
062 385 216
-
lajkujMe
#780 Re: Snijeg sirom BiH
Da dodam temi jedno zapazanje, kroz citanje raznih portala i priopcenja stekao sam utisak da su razne sluzbe u BIH kao sto su CZ, Vojska, komunalna preduzeca pa sve do opcina i međuadministrativnom suradnjom sto među opcinama pa sve do entiteta i same drzave i slicno veoma spori u reagovanju, posebno sto se tice vojske.
Mislim da je problem veliki u komunikaciji, organizaciji i veoma komplikovanoj birokratiji.
Npr. samo da se OSBIH pozove od strane npr CZ ili opcine potrebna je velika nepotrebna procedura, CZ pita opcinu, opcina pita ministarstvo sigurnosti pa ministarstvo sigurnosti pita ministarstvo odbrane i onda ministarstvo odbrane daje naredjenje da se npr posalje 1 kamion i 20 vojnika na tu i tu lokaciju to oduzima veoma mnogo vremena do te mjere da dok dodje npr vojska sve bude kasno....
Primjetio sam i da taj famozni drzavni stab za ove situacije izgleda jako smjesno sve neke stele rade u njemu niti znaju sta rade niti ce ikad znati a da ne spominjem sto se sastoji od 5 ljudi s 5 racunara i jednog telefona u improvizanoj sobi.
Mnogo toga bi se promjenilo samo kad bi zaobisli te razne adminastrivne prepreke i da CZ ilči Opcina moze direktno da nazove M. odbrane ili cak obliznju kasarnu.
Mislim da je problem veliki u komunikaciji, organizaciji i veoma komplikovanoj birokratiji.
Npr. samo da se OSBIH pozove od strane npr CZ ili opcine potrebna je velika nepotrebna procedura, CZ pita opcinu, opcina pita ministarstvo sigurnosti pa ministarstvo sigurnosti pita ministarstvo odbrane i onda ministarstvo odbrane daje naredjenje da se npr posalje 1 kamion i 20 vojnika na tu i tu lokaciju to oduzima veoma mnogo vremena do te mjere da dok dodje npr vojska sve bude kasno....
Primjetio sam i da taj famozni drzavni stab za ove situacije izgleda jako smjesno sve neke stele rade u njemu niti znaju sta rade niti ce ikad znati a da ne spominjem sto se sastoji od 5 ljudi s 5 racunara i jednog telefona u improvizanoj sobi.
Mnogo toga bi se promjenilo samo kad bi zaobisli te razne adminastrivne prepreke i da CZ ilči Opcina moze direktno da nazove M. odbrane ili cak obliznju kasarnu.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#781 Re: Snijeg sirom BiH
Odgođena je nastava u svim osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona do petka, zbog proglašenja stanja prirodne nesreće, potvrdila je ministrica obrazovanja u Vladi TK Nađa Avdibašić - Vukadinović. (RTV Slon)
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#782 Re: Snijeg sirom BiH
Sutra oblačno i hladno vrijeme sa snijegom koji će se s ponedjeljka na utorak pojačati
-
Frooteky
#783 Re: Snijeg sirom BiH
Toooooplain vanilla wrote:Odgođena je nastava u svim osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona do petka, zbog proglašenja stanja prirodne nesreće, potvrdila je ministrica obrazovanja u Vladi TK Nađa Avdibašić - Vukadinović. (RTV Slon)
-
nihil_
#784 Re: Snijeg sirom BiH
hehehe trebo si oglas stavitFreeSol2 wrote:Da sam znao da ti treba, zaposlio bih te kod sebe.nihil_ wrote:Evo radna akcija po cijelom starom gradu, ciste ljudi, lopataju. Zaheba se sto se nisam prijavio da ubijem tu dnevnicu i mal se razgibam
Ima l' to jos?![]()
Evo 6-orica ciste avliju, jos malo pa zavrsili
- azurna_obala
#785 Re: Snijeg sirom BiH
Mr.Penguin wrote:http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 6#p6995686azurna_obala wrote:Ne znam gdje da stavim ovo:
Hitno potrebna 0 krvna grupa RH negativna
Crveni križ Novi Grad
EVO GAA
062 385 216
-
nihil_
#786 Re: Snijeg sirom BiH
Stid naroda lopateFreeSol2 wrote:
Imam te u vidu ako jos napada![]()
Jedva ove nadjoh, niko nece da zaradi, svi puni para
Sve gospodin do gospodina
-
Teufik
#787 Re: Snijeg sirom BiH
Gdje smo mi a gdje su oni
- dječak sa šibicama
#788 Re: Snijeg sirom BiH
Ko je izgubio haskija, psa, star oko 6 mjeseci, sa srebrnom ogrlicom, javiti se u redakciju TVSA radi kontakta... neki gradjani su pronasli psa i sad ga zele vratiti vlasniku.
545-545 je telefon TVSA
545-545 je telefon TVSA
- bijela
#789 Re: Snijeg sirom BiH
joj, raja, ne znam kako vama, ali meni je više na vrh glave ovog Japana ovih dana
njihovih sniježnih kanjona
i njihovog čišćenja snijega i struganja do asfalta!
i priče "vidi kako su oni dobri, poduzetni i veličanstveni, a vidi nas jadnika"
pa oni samo gurnu snijeg u more koje je oko njih i eto riješili se problema.

njihovih sniježnih kanjona
i njihovog čišćenja snijega i struganja do asfalta!
i priče "vidi kako su oni dobri, poduzetni i veličanstveni, a vidi nas jadnika"
pa oni samo gurnu snijeg u more koje je oko njih i eto riješili se problema.
- Not My Idea
#790 Re: Snijeg sirom BiH
evo slike iz Zenice.
ako se pitate sta je na prvoj slici, odgovor je- Bosna, rijeka

ako se pitate sta je na prvoj slici, odgovor je- Bosna, rijeka

-
dezurni_ucenik
#791 Re: Snijeg sirom BiH
Not My Idea wrote:evo slike iz Zenice.
ako se pitate sta je na prvoj slici, odgovor je- Bosna, rijeka![]()
Jos malo,pa ce se moci klizati po Bosni..
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#792 Re: Snijeg sirom BiH
Nkada nisam vidio, cak ni na slikama, Bosnu ovako zaledjenu...

- Hemel
#793 Re: Snijeg sirom BiH
ja im nimalo ne zavidim...Teufik wrote:
- Not My Idea
#794 Re: Snijeg sirom BiH
evo ova slika-LIBERO- wrote:Nkada nisam vidio, cak ni na slikama, Bosnu ovako zaledjenu...![]()

pokazuje kako je u vecini grada.
ove gore dvije su iz Blatuse, oko petlje. u blizini je brana, tako da led ne moze proc i samo se gomila
-
Lutijena
#795 Re: Snijeg sirom BiH
wowMr.Penguin wrote:evo gdje sa snijegom
-
Wind
#796 Re: Snijeg sirom BiH
pa nije ni Miljacka nista bolje....

- Alfons Kauders
#797 Re: Snijeg sirom BiH
duboki naklonLutijena wrote:wowMr.Penguin wrote:evo gdje sa snijegom
Snješko Bijelić za Ginisa
![]()
![]()
- A-R-N-I
#798 Re: Snijeg sirom BiH
lajkujMe wrote:Da dodam temi jedno zapazanje, kroz citanje raznih portala i priopcenja stekao sam utisak da su razne sluzbe u BIH kao sto su CZ, Vojska, komunalna preduzeca pa sve do opcina i međuadministrativnom suradnjom sto među opcinama pa sve do entiteta i same drzave i slicno veoma spori u reagovanju, posebno sto se tice vojske.
nema tu puno prepreka kad se hoce, eno OSBiH ciste, al naravno samo pred predsjednistvom...
-
lajkujMe
#799 Re: Snijeg sirom BiH
Samo da pohvalim TVSA oni najbolje prenose nevolje a najvise radosti, rad, zajednistvo itd ostale tv kuce karina
Vidim da im je Website preopterecen
Vidim da im je Website preopterecen
- matsuda
#800 Re: Snijeg sirom BiH
Teufik wrote: