Snijeg sirom BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
moa

#2776 Re: Snijeg sirom BiH

Post by moa »

Nema nista bolje od skijanja, pa onda flasa dobrog vina ili viskija uz kamin koji pucketa... A ljeto kad dodje opet bjezim u planine (seljak pa ovi geni samo neka sam na planini).. ljeti nesto ides na more, patis se, kvarcas se, cvrcis na ono suncu, znojis se, ne mozes spavat..... da hoce padat malo :)
Ma.Le.Na

#2777 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Ma.Le.Na »

topi se :cry:
ultima_palabra

#2778 Re: Snijeg sirom BiH

Post by ultima_palabra »

Vala kad bi mi neko ponudio da nikad više ne padne snijeg u mom okruženju, ja bih samo pitao gdje treba potpisati... nikakve koristi od tog govneta, samo šteta.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2779 Re: Snijeg sirom BiH

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote:Vala kad bi mi neko ponudio da nikad više ne padne snijeg u mom okruženju, ja bih samo pitao gdje treba potpisati... nikakve koristi od tog govneta, samo šteta.
i nek povede i temperature ispod nule sa sobom :lol:
O'zone
Globalni moderator

#2780 Re: Snijeg sirom BiH

Post by O'zone »

Danas je bilo prevruće! Razbijao sam led ispred zgrade u majci kratkih rukava umalo da se skinem u potkošulju :lol:
Drago mi je bilo vidjeti sunce :-D
Ovi što vole vručinu nemoj da Vas čujem na ljeto sa onom famoznom "JAO prevruće je" ima da vam izvučem ovu temu :mrgreen: :skoljka:
Ma.Le.Na

#2781 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Ma.Le.Na »

meni je fkt zao sto se topi :roll:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2782 Re: Snijeg sirom BiH

Post by plain vanilla »

O'zone wrote:Danas je bilo prevruće! Razbijao sam led ispred zgrade u majci kratkih rukava umalo da se skinem u potkošulju :lol:
Drago mi je bilo vidjeti sunce :-D
Ovi što vole vručinu nemoj da Vas čujem na ljeto sa onom famoznom "JAO prevruće je" ima da vam izvučem ovu temu :mrgreen: :skoljka:
proslo ljeto se sjecam da mi je 2 puta bilo pretoplo
a sjecam se i da sam u julu dzemper nosila :evil:
Creasy

#2783 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Creasy »

Mene samo zanima kad ce se ovi iz "Rad"-a sjetiti ocistiti parkinge na Dobrinji?

Pa vala za ovih 15 dana, mogli su proci bar jedan krug grtalicom kroz parking... :x
moa

#2784 Re: Snijeg sirom BiH

Post by moa »

padace on josh :)..
Intimus

#2785 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Intimus »

Snijeg se topi zadnja 2-3 dana; jednim dijelom je otežao a smanjio mu se volumen, a drugi se pretvara u vodu.
Čini mi se da proces topljenja i nije tako nagao, kako su to sa strahom najavljivali da bi moglo biti. Bilo bi dobro da tako i ostane.
Nisam nešto pretjerano pratio informativne emisije ovih dana, pa nemam bilo kakvu informaciju o tome da li je došlo do porasta vodostaja rijeka i jezera? Čini mi se da su se ušutili, jer do nekidan je bila kuknjava o praznim akumulacijskim jezerima, posebno onim EP HB? Zna li neko nešto više o ovome (ima li možda neka druga tema na forumu)?
Pasiflora

#2786 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Pasiflora »

Creasy wrote:Mene samo zanima kad ce se ovi iz "Rad"-a sjetiti ocistiti parkinge na Dobrinji?

Pa vala za ovih 15 dana, mogli su proci bar jedan krug grtalicom kroz parking... :x
Kako kad su svi ocistili samo samo oko vlastitih automobila (cak i po rubovima parkinga gdje je bilo moguce snjeg bacati na zelenu povrsinu pored parkinga)? Trenutno nije moguce grtalicom uci na parking (barem ovaj nas) zbog automobila.
Mozda da stave neku obavijest da ce se parkinzi cistiti pa da ljudi izvezu automobile...
Filter

#2787 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Filter »

opet pada snijeg... mjestimicno i u veelikim gutama. sad me je kod bogoslovije fulio u 5-6 metara.
isto mislovka, dok skontas da se otkinuo...
HAVANA

#2788 Re: Snijeg sirom BiH

Post by HAVANA »

A jes ruzan grad,ovo bijelo govno postalo smedje :cry:
Dr.Cuddy

#2789 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Dr.Cuddy »

HAVANA wrote:A jes ruzan grad,ovo bijelo govno postalo smedje :cry:
Grad je PREprljav, ovo je strašno!
žulijan asanž

#2790 Re: Snijeg sirom BiH

Post by žulijan asanž »

fazon je u tome da je grad ovakav cijelu godinu, samo što sad imamo "lakmus papir"

znači sad se samo vidi ta prljavština, što ne znači da je nema cijelo vrijeme....
Dr.Cuddy

#2791 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Dr.Cuddy »

žulijan asanž wrote:fazon je u tome da je grad ovakav cijelu godinu, samo što sad imamo "lakmus papir"

znači sad se samo vidi ta prljavština, što ne znači da je nema cijelo vrijeme....
Znam ja to. Uvijek me fasciniralo kako su mi cijele godine prljave cipele u Sarajevu ili bilo kojem našem gradu, a čim odem malo zapadnije nemam taj problem. I uvijek sam se pitala jel' to do našeg blata, sastava zemlje, kiše ali jok... grad se ne čisti adekvatno, nema propisa o pranju auta, guma, prevozu zemlje, o traktorima i izlasku na cestu sa prljavim gumana (kao recimo u DE). I ovo što su posuli pijeska po cesti nemaju namjeru očistiti, nikad!
žulijan asanž

#2792 Re: Snijeg sirom BiH

Post by žulijan asanž »

Dr.Cuddy wrote:
žulijan asanž wrote:fazon je u tome da je grad ovakav cijelu godinu, samo što sad imamo "lakmus papir"

Znam ja to. Uvijek me fasciniralo kako su mi cijele godine prljave cipele u Sarajevu ili bilo kojem našem gradu, a čim odem malo zapadnije nemam taj problem. I uvijek sam se pitala jel' to do našeg blata, sastava zemlje, kiše ali jok... grad se ne čisti adekvatno, nema propisa o pranju auta, guma, prevozu zemlje, o traktorima i izlasku na cestu sa prljavim gumana (kao recimo u DE). I ovo što su posuli pijeska po cesti nemaju namjeru očistiti, nikad!
ovo što si ti napisala je najmanji problem - najveći problem je zakonska regulacija ispušnih gasova koja je u tim zemljama kontrolisana, a kod nas haj-huj

ljudi vade katalizatore iz auta masovno "da im se bolje čuje auto" i "da bolje vuče" :roll: :roll: :roll:

jebo te život, sijaset inžinjera, bruka para, milioni radnih sati su potrošeni na razvoj i usavršavanje katalizatora i onda dođe kruško i skine katalizator "da mu bolje vuče"

to je da se ubiješ

a na stranu što na tehničkim pregledima prolaze trulje
Dr.Cuddy

#2793 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Dr.Cuddy »

žulijan asanž wrote:
Dr.Cuddy wrote:

ovo što si ti napisala je najmanji problem - najveći problem je zakonska regulacija ispušnih gasova koja je u tim zemljama kontrolisana, a kod nas haj-huj

ljudi vade katalizatore iz auta masovno "da im se bolje čuje auto" i "da bolje vuče" :roll: :roll: :roll:

jebo te život, sijaset inžinjera, bruka para, milioni radnih sati su potrošeni na razvoj i usavršavanje katalizatora i onda dođe kruško i skine katalizator "da mu bolje vuče"

to je da se ubiješ

a na stranu što na tehničkim pregledima prolaze trulje
Govorila sam o blatu kao blatu ne o našim zagađivačima zraka i slijeganju prljavštine odozgo. To stoji, neko veče je bila baš emisija o tome na TVu, o našem euro3 standardu (i busanjem u prsa) a u Europi bez euro5 ne možeš prismrditi centru grada. Meni je fascinantno ovo naše blato, pijesak, prljavština koja se nanese kamionima, autima, taktorima i raspršivanje iste šmrkovima u travu.
žulijan asanž

#2794 Re: Snijeg sirom BiH

Post by žulijan asanž »

Dr.Cuddy wrote:Govorila sam o blatu kao blatu ne o našim zagađivačima zraka i slijeganju prljavštine odozgo. To stoji, neko veče je bila baš emisija o tome na TVu, o našem euro3 standardu (i busanjem u prsa) a u Europi bez euro5 ne možeš prismrditi centru grada. Meni je fascinantno ovo naše blato, pijesak, prljavština koja se nanese kamionima, autima, taktorima i raspršivanje iste šmrkovima u travu.
ma blato je ništa, šaša :D mi smo ti tradicionalno navikli na blato
Dr.Cuddy

#2795 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Dr.Cuddy »

žulijan asanž wrote:
Dr.Cuddy wrote:Govorila sam o blatu kao blatu ne o našim zagađivačima zraka i slijeganju prljavštine odozgo. To stoji, neko veče je bila baš emisija o tome na TVu, o našem euro3 standardu (i busanjem u prsa) a u Europi bez euro5 ne možeš prismrditi centru grada. Meni je fascinantno ovo naše blato, pijesak, prljavština koja se nanese kamionima, autima, taktorima i raspršivanje iste šmrkovima u travu.
što je najtužnije, to je istina :(
O'zone
Globalni moderator

#2796 Re: Snijeg sirom BiH

Post by O'zone »

žulijan asanž wrote:
Blato je zdravo neki ljudi plaćaju da se namaču u blatu i da im se stavljaju blatne maske na lice :mrgreen:

Pazite glave nisu samo snijeg i led problem problem su komadi fasada što otpadaju jer su natopljeni vodom. Ko je jutros prolazio pored Kantonalnog MUP-a mogao je vidjeti da je sa zgrade preko puta (malo iznad Kaiser pekare)otpalo par cigli i komad fasade koji Vas komotno može poslati u vječna lovišta.
Creasy

#2797 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Creasy »

Pasiflora wrote:
Creasy wrote:Mene samo zanima kad ce se ovi iz "Rad"-a sjetiti ocistiti parkinge na Dobrinji?

Kako kad su svi ocistili samo samo oko vlastitih automobila (cak i po rubovima parkinga gdje je bilo moguce snjeg bacati na zelenu povrsinu pored parkinga)? Trenutno nije moguce grtalicom uci na parking (barem ovaj nas) zbog automobila.
Mozda da stave neku obavijest da ce se parkinzi cistiti pa da ljudi izvezu automobile...

Kod nas je grtalica usla na veliki parking onaj 1.dan i bukvalno napravila brdo na prolazu za zadnji dio parkinga. Svi su ocistili oko svojih auta, ali je zadnji dio parkinga prazan i pod snijegom jer se tamo ne moze prici. Zato ljudi auta ostavljaju na ulici...
Intimus

#2798 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Intimus »

Evo ga opet... :mrgreen:
alica.k

#2799 Re: Snijeg sirom BiH

Post by alica.k »

ovo sto pada je onaj mokri snijeg, bar tako izgleda.

mrzim ovaj dio zime kad se vidi kako nam je grad prljav i zagadjen.
Zovem se Zelena

#2800 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Zovem se Zelena »

Kako su samo debili sa autima preorali sve zelene površine uz trotuare pentrajući se na iste i pokušavajući se parkirati :x Sad će Sarajevo biti blatnjavo k'o najveća selendra bez asfalta... FUJ!
Post Reply