Snijeg sirom BiH
Moderator: O'zone
#26 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
rade ljudi, lopataju po ovoj maziji i kijametu.
bruka je bilo sta im prigovoriti...
bruka je bilo sta im prigovoriti...
#27 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
joj ma znam, nego mi je simpatican taj izraz. a i ako kome treba informacija za aerodromchuchumbamayumbe wrote:Na pisti rade specijalne mašine, specijalne hemikalije (neće valjda posipati kamenčiće po pisti), mnogo manja površina za očistiti, sve ravno, nema parkiranih papaka, itd.
Neuporedivo.

sad ce neko traziti da se te masine nabave i radu

#28 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
"Situacija na terenu je vrlo teška. Održavamo prohodnost najvažnijih saobraćajnica prvog prioriteta, uz angažovanje svih raspoloživih sredstava", istaknuo je danas za Fenu glasnogovornik Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Rad" Ahmed Đipa
zimska sluzbaOn je potvrdio da je na terenu aktivno 70 specijalnih vozila za razgrtanje snijega i sprječavanje poledice, te 200 radnika na ručnom čišćenju snijega.
"Najveći problem je što snijeg stalno pada. Praktično, potrebno je stalno imati vozila na jednoj saobraćajnici, a problem je što održavamo oko 600 saobraćajnica prvog i drugog prioriteta. Također je nezgodno što su temperature ispod minus sedam, kada industrijska so ne djeluje na led", kazao je Đipa.
Potvrdio je i da vozila "Rada" čiste i ceste u padinskim dijelovima grada, ali je teško održati njihovu stalnu prohodnost s obzirom na stalne padavine.
Đipa očekuje da će situacija sa čišćenjem saobraćajnica biti bolja tokom dana.
(FENA/dg)
zimska sluzbaOn je potvrdio da je na terenu aktivno 70 specijalnih vozila za razgrtanje snijega i sprječavanje poledice, te 200 radnika na ručnom čišćenju snijega.
"Najveći problem je što snijeg stalno pada. Praktično, potrebno je stalno imati vozila na jednoj saobraćajnici, a problem je što održavamo oko 600 saobraćajnica prvog i drugog prioriteta. Također je nezgodno što su temperature ispod minus sedam, kada industrijska so ne djeluje na led", kazao je Đipa.
Potvrdio je i da vozila "Rada" čiste i ceste u padinskim dijelovima grada, ali je teško održati njihovu stalnu prohodnost s obzirom na stalne padavine.
Đipa očekuje da će situacija sa čišćenjem saobraćajnica biti bolja tokom dana.
(FENA/dg)
-
#29 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
sram bilo svakoga ko nesto prigovara ovim radnicima!!!
IZADJITE NA ULICU! UZMITE LOPATU!! I ONDA LOPATAJTE ISPRED SVOG ULAZA, ZGRADE, GARAZE, OKO AUTA, ALI NEMOJTE DRUGIMA SAMO NABACIVATI I ZATRPAVATI ULAZE!!
toliko od mene.
IZADJITE NA ULICU! UZMITE LOPATU!! I ONDA LOPATAJTE ISPRED SVOG ULAZA, ZGRADE, GARAZE, OKO AUTA, ALI NEMOJTE DRUGIMA SAMO NABACIVATI I ZATRPAVATI ULAZE!!
toliko od mene.
#30 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
casanova123 wrote:sram bilo svakoga ko nesto prigovara ovim radnicima!!!
toliko od mene.

- chuchumbamayumbe
#31 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Aferim na informacijama.FreeSol2 wrote:Po pisti se posipa urea nisu to specijalne hemikalije (kamencici ni pod razno), sto se povrsine tice vjeruj da ni to nije jednostavno 2600x45m + sto se treba voditi racuna da se ivicna svjetla ne slome. Vjerovao ili ne ima propis o visini snijega koji mora biti oko pss i strategija kojom se cisti.chuchumbamayumbe wrote: Na pisti rade specijalne mašine, specijalne hemikalije (neće valjda posipati kamenčiće po pisti), mnogo manja površina za očistiti, sve ravno, nema parkiranih papaka, itd.
Neuporedivo.
Koliko ima mašina? Kojom brzinom idu o pisti kada čiste, pretpostavljam mnogo brže nego po gradu?

#32 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Najbolji post dosad.casanova123 wrote:sram bilo svakoga ko nesto prigovara ovim radnicima!!!
toliko od mene.

Sad zavrsio. Sat vremena fizicke aktivnosti nikako nece naskoditi.
- Control panel
#33 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
ja bogami lopatam ovih dana.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#34 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Nema oprvdane kritike za ovo sada. Jednostavno i organizovaniji i bogatiji gradovi i zejednice bi bili barem priblizno ovako zatrpani snijegom kao sto smo mi sada.
RAD daje svoj maksimum,stvarno se ljudi trude i ciste. Da l' se moze osavremeniti vozni park i mehanizacija?? Da l' vlada moze organizovati bolje RAD i sl..e sve je to vec neak druag tema. A ovo sto se vidi naulicama,ovi radnici daju svoj maksimu pa koliki god da je on
RAD daje svoj maksimum,stvarno se ljudi trude i ciste. Da l' se moze osavremeniti vozni park i mehanizacija?? Da l' vlada moze organizovati bolje RAD i sl..e sve je to vec neak druag tema. A ovo sto se vidi naulicama,ovi radnici daju svoj maksimu pa koliki god da je on

- Tvrdokorna mrlja
#35 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Riddle wrote:Najbolji post dosad.casanova123 wrote:sram bilo svakoga ko nesto prigovara ovim radnicima!!!
toliko od mene.![]()
![]()
Sad zavrsio. Sat vremena fizicke aktivnosti nikako nece naskoditi.

- Control panel
#36 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
nisu ni oni svemoguci. ja dok auto ocistim sa jedne strane i predjem na drugu ona prethodna je vec pod snijegom. isto je tako i ispred ulaza. snijeg nepretsnao pada i tako je svugdje u svijetu. nema tog rada koji to moze rijesiti. tek kad stane onda se moze nesto uciniti.-LIBERO- wrote:Nema oprvdane kritike za ovo sada. Jednostavno i organizovaniji i bogatiji gradovi i zejednice bi bili barem priblizno ovako zatrpani snijegom kao sto smo mi sada.
svi lopate u ruke i zavrnuti rukave (ovo sa rukavima figurativno zbog zime

#37 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Ovo je klasicna elementarna nepogoda, proglasili oni nju ili ne . Jedno je sigurno , prodaja lanaca je porasla milion posto
nema se gdje kupiti. Zao mi je samo ovih sto su na padinskim područjima. Dok sve ne stane nema im puno pomoci 

#39 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
kakve su vijesti sa terena...ja sam cula da tramvaji ne rade pa me zanima jel to tacno... ako nastavi ovako padati bice nam ko onom iseljeniku u kanadi 

#40 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
mi sa padinskih dijelova smo navikliTaKuViTo wrote:Ovo je klasicna elementarna nepogoda, proglasili oni nju ili ne . Jedno je sigurno , prodaja lanaca je porasla milion postonema se gdje kupiti. Zao mi je samo ovih sto su na padinskim područjima. Dok sve ne stane nema im puno pomoci

#41 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Zadnja vijest zašto saobraćajnice nisu bolje očišćene:
Većina ekipa je poslana na dionicu Sarajevo-Jahorina zbog trilateralnog sastanka.
Većina ekipa je poslana na dionicu Sarajevo-Jahorina zbog trilateralnog sastanka.
#42 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Trebalo bi ih naprotiv ostaviti gore zatrpane dok ne dođu pameti.
- prilagodjena
#43 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
oko 1 i nešto nije radio,pouzdana informacija a jel' proradio ne znamLieToMe wrote:kakve su vijesti sa terena...ja sam cula da tramvaji ne rade pa me zanima jel to tacno... ako nastavi ovako padati bice nam ko onom iseljeniku u kanadi

treba napraviti akciju :lopate u šake inače će se ujutro vidjeti samo oni koji su iznad drugog sprata

#44 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Riddle wrote:Trebalo bi ih naprotiv ostaviti gore zatrpane dok ne dođu pameti.

- žulijan asanž
#45 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Riddle wrote:Trebalo bi ih naprotiv ostaviti gore zatrpane dok ne dođu pameti.
ima graha hvala bogu, za mjesec dana... nek samo grašinu žderu i nek se dogovaraju

#46 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Ko ne može sam lopatat, može onima koji lopataju donijeti čaj u termos boci 

#47 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
sto da ne, mozda napokon stvorimu ponovo neku kulturu ponasanja u sarajevu.teAMICA wrote:Ko ne može sam lopatat, može onima koji lopataju donijeti čaj u termos boci
nigdje u normalnom svijetu se ne ocekuje od njihovih radova da ti ciste ispred tvog haustora...samo kod nas "komunalci ce to"
#48 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
meni pravo žao bude komunalaca, pogotovo po ovakvim minusima, rade ljudi svoj posao i svaka im čast! Fakat im nosim čaja danasalica.k wrote:sto da ne, mozda napokon stvorimu ponovo neku kulturu ponasanja u sarajevu.teAMICA wrote:Ko ne može sam lopatat, može onima koji lopataju donijeti čaj u termos boci
nigdje u normalnom svijetu se ne ocekuje od njihovih radova da ti ciste ispred tvog haustora...samo kod nas "komunalci ce to"
#49 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
vazda smo cistili ispred svojih avlija i kuca--lopatali smo i danju i nocu.
-sad se lopata putem fejsbuka--lajkajmo komunalcima.
-sad se lopata putem fejsbuka--lajkajmo komunalcima.
#50 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
ispred moje zgrade su parkirana auta i ta auta mi vise smetaju nego snijeg.........