SNIJEG JE...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Kwaheri

#1 SNIJEG JE...

Post by Kwaheri »

Blam s prevodiocima koji se desio Terzicu u vrijeme posjete T.R. Erdogana je vjerovatno bio "opravdan" snijegom koji je padao tih dana...

Opet je snijeg, a sutra u BiH dolazi iranski predsjednik H.E. Sejid Muhamed Hatami ... a, s obzirom da nash premijer ne govori nijedan strani jezik, sta mislite hoce li snijeg opet uticati na zvanicni protokol i prisiti nam josh jedan blam u ovoj kategoriji?

p.s...malo nevjerovatno, ali ovo jos nije vijest u nasoj zemlji...
Prenj

#2 Re: SNIJEG JE...

Post by Prenj »

zena wrote:Blam s prevodiocima koji se desio Terzicu u vrijeme posjete T.R. Erdogana je vjerovatno bio "opravdan" snijegom koji je padao tih dana...

Opet je snijeg, a sutra u BiH dolazi iranski predsjednik H.E. Sejid Muhamed Hatami ... a, s obzirom da nash premijer ne govori nijedan strani jezik, sta mislite hoce li snijeg opet uticati na zvanicni protokol i prisiti nam josh jedan blam u ovoj kategoriji?

Kakva drzava, takav premijer, a pogotovo prevodilac i obratno.
rajvosa

#3 Re: SNIJEG JE...

Post by rajvosa »

zena wrote:Blam s prevodiocima koji se desio Terzicu u vrijeme posjete T.R. Erdogana je vjerovatno bio "opravdan" snijegom koji je padao tih dana...

Cuj nezna ni jedan jezik...Jooooo sta nam rade goveda.Boze sacuvaj...U normalnim zemljama Evrope frizer govori tri jezika ...
Lace

Post by Lace »

kakav blam...sta je bilo...ne pratim ni ko nam dolazi ni ko odlazi ni doceke ni ispracaje :-? :D
Kwaheri

#5 Re: SNIJEG JE...

Post by Kwaheri »

Prenj wrote:

...jah...ima ovdje drzave, prezivjet ce BiH lose premijere...
... i bice je, ako Bog da...bice
...al' meni fakat nije jasno kako ih nije stid, ko ljudi, pojaviti se pokraj drugih drzavnika?

...ima ona "kakav narod, takva vlast"...nadam se da ce BiH narod pokazati da je bolji od svoje vlasti...
Prenj

#6 Re: SNIJEG JE...

Post by Prenj »

zena wrote:
Prenj wrote:

...al' meni fakat nije jasno kako ih nije stid, ko ljudi, pojaviti se pokraj drugih drzavnika?

...ima ona "kakav narod, takva vlast"...nadam se da ce BiH narod pokazati da je bolji od svoje vlasti...
Kako i zasto ce ih biti stid kad im se ocito moze.
Kada su im objavili biografije, nakon proslih izbora, ne zna covjek da li da place od sege ili od muke.
Npr. Lidija Topic, zamjenica ministra spoljnih poslova, od skole ima stomatologiju, od relevantnog radnog iskustva, radila u UNHCR-u godinu dana kao sekretarica
Adnan Terzic, prije no sto ce upasti na politicke funkcije - bio geometar u travnickoj opstini.
I tako dalje ....
I tako dalje .....
Saian

Post by Saian »

problem ljudi koji josh imaju neku nadu je sto sude prema dojmovima i slikama koje dobiju iz svog kruga u kojem se krecu, dakle obrazujemo samo jednu mikro-sliku u kojoj i nema toliko pacijenata, kompleksasha, zadrtih tipova i stvar se ne chini toliko beznadezhna, medjutim deprimirajuce je sto se ta nasa slika i realna slika stanja uma u BiH razlikuju (je understatement) :roll: :roll:
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Saian wrote:problem ljudi koji josh imaju neku nadu je sto sude prema dojmovima i slikama koje dobiju iz svog kruga u kojem se krecu, dakle obrazujemo samo jednu mikro-sliku u kojoj i nema toliko pacijenata, kompleksasha, zadrtih tipova i stvar se ne chini toliko beznadezhna, medjutim deprimirajuce je sto se ta nasa slika i realna slika stanja uma u BiH razlikuju (je understatement) :roll: :roll:
ne plashi me.. :( imam ja tih prenosa s "staklenim zvonom" al' jos mislim da "vidim" prilicno dobro...i jos vjerujem i jos imam nadu... :) :)
Lace

Post by Lace »

hoce li mi neko reci o kakvom blamu se radi...prevodioci se nisu pojavili??? :?
Kwaheri

#10 Re: SNIJEG JE...

Post by Kwaheri »

Prenj wrote:
zena wrote:
Prenj wrote: Kakva drzava, takav premijer, a pogotovo prevodilac i obratno.

Kako i zasto ce ih biti stid kad im se ocito moze.
Kada su im objavili biografije, nakon proslih izbora, ne zna covjek da li da place od sege ili od muke.
Npr. Lidija Topic, zamjenica ministra spoljnih poslova, od skole ima stomatologiju, od relevantnog radnog iskustva, radila u UNHCR-u godinu dana kao sekretarica
Adnan Terzic, prije no sto ce upasti na politicke funkcije - bio geometar u travnickoj opstini.
I tako dalje ....
I tako dalje .....
...rekla sam kako ih nije stid k'o ljudi...
...nije valjda da "kad mi se moze", umre osnovni ljudski stid...

Ja sve nesto kontam, i Iran će nakon posjete njihovog predsjednika BiH, uvesti nam vize... :D
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Lace wrote:hoce li mi neko reci o kakvom blamu se radi...prevodioci se nisu pojavili??? :?
Da, kasnili su jedno pola sata, po protokolu a posto gosp. Terzic...ne zna neki strani jezik..recimo engleski...a Erdogan nije znao bosanski...sjedili su..i tako...dok prevodioci nisu dosli... :-?
Prenj

#12 Re: SNIJEG JE...

Post by Prenj »

Prenj wrote: Kako i zasto ce ih biti stid kad im se ocito moze.
I tako dalje ....
I tako dalje .....
zena wrote: ...rekla sam kako ih nije stid k'o ljudi...
...nije valjda da "kad mi se moze", umre osnovni ljudski stid...

Ja sve nesto kontam, i Iran će nakon posjete njihovog predsjednika BiH, uvesti nam vize... :D
Stid je u njima umro davno prije no sto su prihvatili funkcije na kojima su sada.
Koja doza ignorancije mora biti prisutna u svima onima koji prihvate posao za koji nisu kompetentni???? :x
Ovo se ne odnosi samo na politicare. Puno je drustvo takvih primjera.
St.Germain

Post by St.Germain »

...opet snezana, a mnogo dana nas ....(jarecim glasom)deeeeli
Fair Life

Post by Fair Life »

zena wrote:Da, kasnili su jedno pola sata, po protokolu a posto gosp. Terzic...ne zna neki strani jezik..recimo engleski...a Erdogan nije znao bosanski...sjedili su..i tako...dok prevodioci nisu dosli... :-?
Image
wedo

Post by wedo »

Pa ne znam sto vas to cudi
Boli njega briga sta ce se desiti. On zna da ima i da jede i da pije i boli ga briga za ostali narod. On zna da moze otici gdje kod i kad kod hoce na koliki god hoce vremenski period. Tako da on nema problem s tim sto je njegov prevodioc kasnio
Pooll

Post by Pooll »

Cudi me da niste pomenuli priucenu pravnicu Seadu... :P

Ma sta ima veze... ljudi se snasli... :cry: :cry:

A to za jezik je stvarno bruka... vala je mogao intezivnim radom sa privatnim profesorom nauciti jezik za 5-6 mjeseci... ali boli njega :cry:
micika

Post by micika »

samo da vam kazem da ni erdogan ne prica engleski niti bilo koji strani jezik :shock: a sto se tice nase bagre :-) pa bilo ih je samo dovoljno vidjet kad su bili u Neumu(na odmoru),ko da su na havaje krenuli u sarenim kosuljicama.Niti jedan nije imao kravatu :roll: :oops:

ma nek su se oni nama odmorili :P
Pooll

Post by Pooll »

Ja sam cuo da Borislav Paravac govori 7 svjetskih jezika!!! Bravo Boro!!

A tek... http://www.tihic.ba/ :-)
pitt

Post by pitt »

zoom66 wrote:ma ne prica ni djordje bushetitj...:D...nijedan...:D...pa mu to ne smeta dda uspjeshno...:D...vodi..:oops:...usa...:D...je l' tako kume pitt?...:D:D:D
jes vala...al on je jedan opet a njih tri debila :( kako god okrenes....nigdje nam nevalja :D:D
Post Reply