Snazno drhtanje tijela
Moderator: anex
- Walter991
#1 Snazno drhtanje tijela
Imam nanu koja je srcani bolesnik i kojoj se s vremena na vrijeme desava da joj se cijelo tijelo pocne tresti , kao da ima neku vrstu napada , to obicno traje 10ak sekundi i prestane . Da li neko zna o cemu je rijec i sta bi mogao biti uzrok tome ? Unaprijed hvala !
-
Brus Lee
#2 Re: Snazno drhtanje tijela
Da negdje ne dodiruje fazu? 
-
vucko071
#3 Re: Snazno drhtanje tijela
Jao, kako si duhovit.Brus Lee wrote:Da negdje ne dodiruje fazu?
@Walter991, znam tacno o cemu govoris, tako nesto je spucalo mog dedu, samo ovaj napad je trajao skoro sat vremena. Nimalo ugodno za bolesnika, a ni za onoga koji to posmatra. Stvarno me zanima sta bi mogao biti uzrok toga, secer, nedostatak necega u organizmu ili nesto trece?
- gnjev
#4 Re: Snazno drhtanje tijela
Hahah jes ti kretenski komentar al sam suzu pustioBrus Lee wrote:Da negdje ne dodiruje fazu?
- Logovan
#5 Re: Snazno drhtanje tijela
Brus Lee wrote:Da negdje ne dodiruje fazu?
-
razonoda
#6 Re: Snazno drhtanje tijela
vucko071 wrote:Jao, kako si duhovit.Brus Lee wrote:Da negdje ne dodiruje fazu?Bolje ti je da odes raditi nesto u tom svom propalom zivotu umjesto sto smaras ljude svojim debilnim komentarima.
@Walter991, znam tacno o cemu govoris, tako nesto je spucalo mog dedu, samo ovaj napad je trajao skoro sat vremena. Nimalo ugodno za bolesnika, a ni za onoga koji to posmatra. Stvarno me zanima sta bi mogao biti uzrok toga, secer, nedostatak necega u organizmu ili nesto trece?
- Ridjobrki
#7 Re: Snazno drhtanje tijela
...ili električara?razonoda wrote:vucko071 wrote:Jao, kako si duhovit.Brus Lee wrote:Da negdje ne dodiruje fazu?Bolje ti je da odes raditi nesto u tom svom propalom zivotu umjesto sto smaras ljude svojim debilnim komentarima.
@Walter991, znam tacno o cemu govoris, tako nesto je spucalo mog dedu, samo ovaj napad je trajao skoro sat vremena. Nimalo ugodno za bolesnika, a ni za onoga koji to posmatra. Stvarno me zanima sta bi mogao biti uzrok toga, secer, nedostatak necega u organizmu ili nesto trece?Jeste li dedu odveli doktoru, zvali hitnu ...?
-
vucko071
#8 Re: Snazno drhtanje tijela
@razonoda, nismo ga odveli doktoru jer ga je bila sramota tog stanja, kaze gdje cu ovakav izaci pred ljude, sav se tresem. Pola sata se strasno tresao, uzas, covjek moze samo bespomocno gledati jer ne zna kako da pomogne. Nakon pola sata je to drhtanje pocelo pomalo da se smanjuje.
- Ridjobrki
#9 Re: Snazno drhtanje tijela
Više niko ne cijeni konstruktivne savjete, ja ne znam zašto dolaze na forume uopće bez smisla za komunikaciju i dijalog.
-
vucko071
#11 Re: Snazno drhtanje tijela
Mislim da nije Parkinson posto drhtanje prestane nakon odredjenog vremena i sve se vrati u normalu. Da nije u pitanju nedostatak kalija u organizmu?
-
razonoda
#12 Re: Snazno drhtanje tijela
Pa odvedi dedu doktoru.vucko071 wrote:Mislim da nije Parkinson posto drhtanje prestane nakon odredjenog vremena i sve se vrati u normalu. Da nije u pitanju nedostatak kalija u organizmu?
- Ridjobrki
#13 Re: Snazno drhtanje tijela
Pa, sa takvom pameću i pristupom je prilično izvjesno da će se uzrok možda saznati nakon obdukcije.
- Čudna sorta
#14 Re: Snazno drhtanje tijela
Imala sam takav slučaj, isto starija osoba, a bilo je u toku uzimanja/primanja kemoterapije, i mi smo mislili da je to neka reakcija, iako nam niko nije rekao da je bilo povezano sa tim, tako da nismo ni saznali uzrok. U hitnoj su dali infuziju čini mi se, i zaista je bilo bolje. To je trajalo sigurno nekih 3-4 sata, s tim da se drhtanje ponavljalo svakih 10-15-20 min. i trajalo po minut možda...
Vrlo je teško za gledati, i žao ti osobe prije svega. I svakako preporučujem obavezno kod doktora.
Vrlo je teško za gledati, i žao ti osobe prije svega. I svakako preporučujem obavezno kod doktora.
-
vucko071
#15 Re: Snazno drhtanje tijela
Prvi put smo zvali hitnu i tada je zavrsio u bolnici. Tada je bilo bas kriticno, drhtanje, plitko disanje, problemi sa srcem... Drugo drhtanje se desilo prije otprilike sedam dana, mozda dvadesetak dana nakon izlaska iz bolnice. Nije bilo problema sa disanjem, samo to nekontrolisano drhtanje. Ovaj put nismo zvali hitnu jer se on prepao da ce ga oni opet odvesti u bolnicu i insistirao je da ih ne zovemo.
Stvarno teska situacija, ne zna covjek sta da radi, ali na kraju ih nismo pozvali cisto iz straha da se u njemu ne razvije neka fobija, panika ili da ne bi izgubio volju za zivotom ako bi ponovo zavrsio u bolnici. Trenutno mu je stanje dobro, nije se ponovilo ovo drhtanje. Sutra ce ici kod doktora opste prakse, nadam se da ce mu dati neko adekvatno objasnjenje. On se pridrzava terapije, redovno pije lijekove, ide na kontrole, stvarno mi nije jasno zasto se ponovilo ovo drhtanje.
-
miki27A
#16 Re: Snazno drhtanje tijela
Vucko071, ne zezam, nego probajte to snimiti kad se desava, lakse je doktoru kad vidi snimak da prepozna sta se dogadja. A ne rece koliko je dedi godina?
-
vucko071
#17 Re: Snazno drhtanje tijela
Sedamdeset i dvije su mu godine.