Snajperista - moze li se ovo desiti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Šunj

#1 Snajperista - moze li se ovo desiti u BiH

Post by Šunj »

Code: Select all

http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/Snajperista-Gledao-sam-ih-kako-voze-dobra-kola-a-ja-nemam-ni-posao-295462.html
Snajperista: Gledao sam ih kako voze dobra kola, a ja nemam ni posao
Image
Miloš Marić (30) zbog koga je strahovao cijeli Petrovaradin na saslušanju je priznao da je u kuće svojih komšija pucao jer je bio ljubomoran na njihov lagodan život.
U Višem tužilaštvu u toku je saslušanje Miloša Marića, koji je uhapšen u petak, zbog sumnje da je pucao na nekoliko kuća i automobila u Petrovaradinu.
Kako nezvanično sazanje Blic Marić je pucao na okolne kuće jer je bio ljubomoran na komšije koje su živjele lagodnije od njega.
"Gledao sam komšijske kuće i kako voze dobra kola i imaju sve što im je potrebno, a ja nemam običan posao", rekao je Marić.
Nezvanično se saznaje i to da ljude na čije kuće je pucao nije poznavao.
Marić uhapšen je u svom domu na Bukovačkom putu 47. On se sumnjiči da je ispalio više hitaca u kuće u ovom naselju.
Policija je u njegovom stanu i drugim prostorijama koje koristi pronašla automatsku pušku, pištolj "tetejac", dve bombe, municiju različitog kalibra, detonatorsku kapislu i sporogoreći štapin.
Miloš Marić je prvo postao sumnjiv upravo komšiji Borislavu Maksiću. Po njegovom pozivu policija je pretresla dom osumnjičenog, udaljen svega 200 metara. Maksić kaže da ga ranije nije viđao, ali da mu je postalo sumnjivo što se poslednjih dana šetao oko njegove kuće i više puta je hladnokrvno prolazio pored policije.
Ko ce prvi pociniti ovakvo ili slicno djelo u BIH?
PM72

#2 Re: Snajperista - moze li se ovo desiti u BiH

Post by PM72 »

Čuj može li se ovo desiti kod nas.... :-) imaš li amneziju?
junior3

#3 Re: Snajperista - moze li se ovo desiti u BiH

Post by junior3 »

Ma ne moze, cuj automatskom gadjao, kod nas ce nesto krupnije biti. :D
Matzan

#4 Re: Snajperista - moze li se ovo desiti u BiH

Post by Matzan »

Šunj wrote: Ko ce prvi pociniti ovakvo ili slicno djelo u BIH?
Nije taj poremećeni tip uradio ništa pametno ni korisno pa da čekamo da se isti/sličan takav pojavi kod nas.
Možemo isto tako pitati npr. ko će se i kada u BiH autom popeti na trotoar i pregaziti nekoliko nedužnih pješaka?

Iako im motiv ni najmanje nije isti, krajnji ishod je skoro identičan, dakle ništa pametno ni revolucionarno neće postići.
Budala/psihopata/kriminalaca/itd. uvijek bilo i biće.
PM72

#5 Re: Snajperista - moze li se ovo desiti u BiH

Post by PM72 »

Prije nešto više od 20 godina Sarajevo je bilo puno snajperista.gađali su snajperskim puškama,automatskim,karabinima...dakle,sam naslov je bez veze.A ako se misli o nekoj pucnjavi po zgradama i objektima,i to je bilo.Mevlid.
vivak

#6 Re: Snajperista - moze li se ovo desiti u BiH

Post by vivak »

Imal razlike izmedju Milosa i ovog sta se desava u gradu ovih dana? Milos manje precizan :D Pitanje je dana kad ce kod nas puknut pravo ,zvjer je najopasnija kad je satjeras u cosak
sema911s

#7 Re: Snajperista - moze li se ovo desiti u BiH

Post by sema911s »

Da je pucao po politicarima, kriminalcima bio bi dobar vakoo posten normalan narod habooo
York Light 100`s

#8 Re: Snajperista - moze li se ovo desiti u BiH

Post by York Light 100`s »

Sve je to Fahro kriv
Dobrinja80

#9 Re: Snajperista - moze li se ovo desiti u BiH

Post by Dobrinja80 »

PM72 wrote:Prije nešto više od 20 godina Sarajevo je bilo puno snajperista.gađali su snajperskim puškama,automatskim,karabinima...dakle,sam naslov je bez veze.A ako se misli o nekoj pucnjavi po zgradama i objektima,i to je bilo.Mevlid.
Da pucalo se na neprijateljske vojnike, a nerijetko i na civile ili što bi se reklo na sve što se kreće.
Možda postavljac teme misli, može li se desiti da neki veteran 'pukne' i raspali po 'neprijateljima' .
Ko bi u tom slučaju bili neprijateljski ciljevi i neprijatelj uopće ?
Vjerovatno političari i tajkuni bez obzira na rasnu i plemenske obojenost.
Šunj

#10 Re: Snajperista - moze li se ovo desiti u BiH

Post by Šunj »

Dobrinja80 wrote:
PM72 wrote:Prije nešto više od 20 godina Sarajevo je bilo puno snajperista.gađali su snajperskim puškama,automatskim,karabinima...dakle,sam naslov je bez veze.A ako se misli o nekoj pucnjavi po zgradama i objektima,i to je bilo.Mevlid.
Da pucalo se na neprijateljske vojnike, a nerijetko i na civile ili što bi se reklo na sve što se kreće.
Možda postavljac teme misli, može li se desiti da neki veteran 'pukne' i raspali po 'neprijateljima' .
Ko bi u tom slučaju bili neprijateljski ciljevi i neprijatelj uopće ?
Vjerovatno političari i tajkuni bez obzira na rasnu i plemenske obojenost
.
Odprilike tako kako si napisao ili napisala.
Šunj

#11 Re: Snajperista - moze li se ovo desiti u BiH

Post by Šunj »

Code: Select all

http://www.vreme.com/cms/view.php?id=1066445
Image
INTERVJU – BORO STJEPANOVIĆ, GLUMAC >
Kako sam pucao na Sarajevo
tamara nikčević
"SREDINOM JUNA 1992, NEKA SRPSKA VOJNA ILI POLICIJSKA FORMACIJA PROVALILA JE U NAŠ STAN I SINA I MENE NASILNO MOBILISALA. RAFAL U VRATA, A ONDA: ‘NEKA IZAĐU SVI MUŠKARCI!’ SIŠAO SAM SA SINOM. ISPRED ZGRADE SU VEĆ BILE OKUPLJENE OSTALE KOMŠIJE. POSTROJILI SU NAS, RASPOREDILI: SRBE NA JEDNU, HRVATE I BOŠNJAKE NA DRUGU STRANU. SJEĆAM SE, NIKOLA ŠUPICA – OGROMAN, KRUPAN ČOVJEK U NEKIM RAZVALJENIM PAPUČAMA, MAGISTAR EKONOMIJE, GOVORI ČETIRI STRANA JEZIKA – POBUNIO SE KADA SU GA IZVELI: ‘JA SAM JUGOSLOVEN!’, REKAO JE. ‘NEĆU SA VAMA!’ NIJE POMOGLO; KAO I NAS, I NJEGA SU ODVOJILI NA SRPSKU STRANU. ODVELI SU NAS NA VRACE, IZNAD GRBAVICE, GDJE SU BILI SMJEŠTENI SRPSKI MAGACINI I KOMANDA. ZADUŽILI SMO PUŠKE. ‘NAPUNITE IH!’, NAREDILI SU. KAKO DA IH NAPUNIMO, BOG TE VIDIO! POKAZALI SU NAM I KOMANDOVALI: ‘PUCAJ!’ NA SARAJLIJE, NA KOMŠIJE, NA PRIJATELJE, NA BRAĆU... ‘SAMO PREBACUJTE PREKO MILJACKE!’, VIKALI SU"
dječak sa šibicama

#12 Re: Snajperista - moze li se ovo desiti u BiH

Post by dječak sa šibicama »

Neku noc sanjam izvukao neko bateriju minobacaca i raspalio po odabranim ciljevima na Poljinama.
insomnia78

#13 Re: Snajperista - moze li se ovo desiti u BiH

Post by insomnia78 »

dječak sa šibicama wrote:Neku noc sanjam izvukao neko bateriju minobacaca i raspalio po odabranim ciljevima na Poljinama.
Opet si poc'o vatat koke na patetiku :D
dječak sa šibicama

#14 Re: Snajperista - moze li se ovo desiti u BiH

Nema tu patetike, ne smijem napisati o minobacackom napadu na Poljine u smislu jave, da mi nebi SIPA pokucala na vrata :D
insomnia78

#15 Re: Snajperista - moze li se ovo desiti u BiH

Post by insomnia78 »

Kakav snajperista, decko puc'o iz pistolja i automatske puske
I nije on nikakav veteran, ima 30 godina, nego psihicki bolesnik
insomnia78

#16 Re: Snajperista - moze li se ovo desiti u BiH

Post by insomnia78 »

dječak sa šibicama wrote:Nema tu patetike, ne smijem napisati o minobacackom napadu na Poljine u smislu jave, da mi nebi SIPA pokucala na vrata :D
Pa nije bas puc'o na sistem i bogatase nego na obican narod, komsije
Tacnije njihove kuce
dječak sa šibicama

#17 Re: Snajperista - moze li se ovo desiti u BiH

Zato sto je ili a) blesav pa ne zna odabrati mete, ili b) poznaje svoje komsije bolje nego mi.

Mozda je birao komsije za koje zna da su mufljuzi... ovo sto je uradio je krivicno djelo, naravno, ali iskreno ima ih i previse koji su zasluzili da neko malo pripuca na njih, banda kriminalisticka.

Ne treba mi Novi Sad, odes u grad u podne, 14h ili 10h ujutro, uvijek ista guzva, ceste pune skupocjenih vozila... odakle, ako se vozika po gradu citav dan i gleda gdje ce kafe ispijati, znaci da ne radi nista, odakle mu onda automobil vrijedan 50 ili 100 hiljada kaemova.

Svaki dan je tako.
Dobrinja80

#18 Re: Snajperista - moze li se ovo desiti u BiH

Post by Dobrinja80 »

dječak sa šibicama wrote:Zato sto je ili a) blesav pa ne zna odabrati mete, ili b) poznaje svoje komsije bolje nego mi.

Mozda je birao komsije za koje zna da su mufljuzi... ovo sto je uradio je krivicno djelo, naravno, ali iskreno ima ih i previse koji su zasluzili da neko malo pripuca na njih, banda kriminalisticka.

Ne treba mi Novi Sad, odes u grad u podne, 14h ili 10h ujutro, uvijek ista guzva, ceste pune skupocjenih vozila... odakle, ako se vozika po gradu citav dan i gleda gdje ce kafe ispijati, znaci da ne radi nista, odakle mu onda automobil vrijedan 50 ili 100 hiljada kaemova.

Svaki dan je tako.
Kupio babo
costacurta

#19 Re: Snajperista - moze li se ovo desiti u BiH

Post by costacurta »

insomnia78 wrote:Kakav snajperista, decko puc'o iz pistolja i automatske puske
I nije on nikakav veteran, ima 30 godina, nego psihicki bolesnik
Pas mu.....
Nikolica nije terorista vec ljubomorana psihicka rinaka, puco iz pistolja, hajd bogati sta djeca znaju sta je 200 kila.
A Maoca, a Rusija a terorista...... dje je veza Fransoa?
Ž Svis
sinuhe

#20 Re: Snajperista - moze li se ovo desiti u BiH

Post by sinuhe »

Jedino je zanimljivo ovo njegovo objasnjenje napada.
Post Reply