Snahe i Zetovi

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

tech10

#1 Snahe i Zetovi

Post by tech10 »

Poslije one teme Punice i Svekrve red je i da cujemo drugu stranu. Smatrate li da su vasa djeca odabrala pogresne partnere? :x
Not My Idea

#2 Re: Snahe i Zetovi

Post by Not My Idea »

Ovo se mora upratit. :mrgreen:

@tech10, why so mad?
astrid

#3 Re: Snahe i Zetovi

Post by astrid »

Ovdje se trebaju javljati svekrve i punice? :oops: :D
..bice zanimljivo :oops:
tech10

#4 Re: Snahe i Zetovi

Post by tech10 »

Not My Idea wrote:Ovo se mora upratit. :mrgreen:

@tech10, why so mad?
Can't stand them. :D
respo

#5 Re: Snahe i Zetovi

Post by respo »

kako ide ono da bog da ti sin doveo zeta u kucu :D
Mia3

#6 Re: Snahe i Zetovi

Post by Mia3 »

Dok je nasa snaha zivjela sa nama, sve me nerviralo u vezi s njom. Sada kada je svako za sebe, volim je, divna je i krasna, i pozelim je vidjeti i ispricati se s njom. Govorim kao zaova a ne kao svekrva, ali nema veze. :)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#7 Re: Snahe i Zetovi

Post by plain vanilla »

Dosao zet kod punice na rucak.
Zet: Nemoj punice, nisam ni za sta
Punica: Znam da nisi ni za sta, al' de bar jedi.
:mrgreen:
dert

#8 Re: Snahe i Zetovi

Post by dert »

plain vanilla wrote:Dosao zet kod punice na rucak.
Zet: Nemoj punice, nisam ni za sta
Punica: Znam da nisi ni za sta, al' de bar jedi.
:mrgreen:

:D :x

e kad sam stanovao kod punice :shock: udebljao sam se pet kg :o
tech10

#9 Re: Snahe i Zetovi

Post by tech10 »

Ih, vi se ovdje samo shupate. Hoce li iko podijeliti konkretne zhalbe? :D
miki.ba

#10 Re: Snahe i Zetovi

Post by miki.ba »

Sreca pa samo rijetke svekrve/punice dolaze na forum, moja ne dolazi jer smatra da je comjUtOr shejtan. :D
vazi

#11 Re: Snahe i Zetovi

Post by vazi »

mi, punice, smo bar toliko pametne da znamo mudro sutiti :D
kolacic29

#12 Re: Snahe i Zetovi

Post by kolacic29 »

tech10 wrote:Ih, vi se ovdje samo shupate. Hoce li iko podijeliti konkretne zhalbe? :D
Bas me interesuje, na sta se imas da zalis?? :)

Po meni je odnos snahe/svekrve nazalost vec generacijama izvikan. Sigurno postoji dovoljno i snaha i svekrva koje grijese i koje se jedna prema drugoj ne ponasaju kako bi bilo pozeljno ali po meni vecina tih problema upravo potice od onih prica koje se prenose sa generacije na generaciju.

Ja kao snaha nemam razloga da se zalim na svoju svekrvu. Naravno da postoje stvari, koje mi se ne svidjaju i dodje do situacija u kojima imamo totalno razlicite poglede na neku temu i gdje ona, kao svekrva, zeli da bude "svekrva". Ali vjerovatno isto tako i ja sama nekada ne postupam korektno prema njoj.

Odrasla sam kod roditelja, kod kojih sam naravno uvijek imala prednost, bila u pravu i koji su mi sve prastali i ugadjali mi, kod kojih nisam bas imala nekih obaveza i moranja, i onda dolazim u kucu, u kojoj eto kao nesto moram i imam tu "uzasnu" titulu snahe (u mojoj glavi naravno samo najgore slike te titule i pozicije koju zauzimam).
Na pocetku tog naseg odnosa svekrva/snaha mi je pocesto i smetalo to, sto se ona bas zeljela da ponasao kao ona tipicna svekrva "Snahooo..."! :-D Nekako sam sama sebi - valjda slucajuci svakave price o tom odnosu - umisljala da eto ona bas zna sta meni smeta i da primjeti to na meni i da to bas namjerno radi i da ne zeli da imamo normalan odnos.
Sada, nekoliko godina i jos vise finih situacija i razgovora sa mojom svekrvom kasnije, vidim da je greska bila u meni i da joj uopste nisam dala sansu nego sam ja sama krenula sa pretpostavkom, da je ona moja svekrva i da me naravno nece voliti i akceptirati i da ce uvijek biti protiv mene. Imala sam osjecaj da se maksimalno trudim da joj ugodim kako ona hoce, a da ona trazi jos vise. Sada vidim da su sve te situacije, koje su meni smetale ustvari bile bezazlene i da sam se malo trudila da bi bila fina snaha. Bile su to situacije, u kojima je ona htjela ponosno da pokaze kako finu i mozda vrijednu snahu ona ima - eto ono radi komsiluka, jer ona naravno nista drugo ne zasluzuje - a ja kao snaha dignem nos jer mi smeta sto nesto trazi od mene. :?
Sada se stidim svake lose sitnice koju sam pomislila a kamo li mozda pokazala.

Nase svekrve su odrasle u dobu, kada je snaha MORALA i nije imala opciju da nece, ne moze ili nema vremena za nesto. Morala je funkcionisati, kako god se svekrva ponasala prema njoj i naravno da su one nekako i programirane da se tako ponasaju ali smatram, da svaka od njih zna kako se osjecala i u podsvijesti ne zeli da bude takva svekrva, kakvu je ona imala. Sve one danas itekako shvataju, da su ta vremena bila i prosla i svaka se zali na svoju mladost i taj period kada je imala teror (ali u bukvalnom smislu) od svoje svekrve.

Moja svekrva itekako ima razumjevanja kada za nesto nemam vremena jer sam cijeli dan na poslu i dolazim obicno oko 19-20 sati kuci. Nikada od mene ne ocekuje nista osim lijepe rijeci i lijepog odnosa i sretna je za sve, sto zelim, mogu i hocu da joj pomognem ili ucinim. Jako cesto se posavjetuje sa mnom (iako je iskusnija od mene u mnogim stvarima) i cak u odredjenim situacijama prije stane na moju stranu nego stranu voljenog sina.

Sve u svemu mislim, da ti problemi snaha/svekrva cesto uzrokuju u pogresnom nastupanju i nekim prevelikim ponosom snahe. Danasnje snahe sebi nedaju nista reci, pa cak i najmanji savjet smeta i smatra se petljanjem. Ne vidim problem u tome nesto uraditi onako, kako ti svekrva zeli, ako nju to cini sretnom, jer ako nesto uradim kako ona zeli, ne znaci da ja ne znam i da ona meni pametuje, nego da zeli neko svoje iskustvo i znanje da prenese na mene... barem ja to sada tako vidim...
Jako sam sretna, sto sam uvidila svoje greske i rado bih ispocetka s njom jer smatram, da smo bespotrebno stvarale (stvarala) distancu izmedju nas, koja nam je uskratila puno lijepih trenutaka.
♥ Julianna ♥

#13 Re: Snahe i Zetovi

Post by ♥ Julianna ♥ »

Ove veze (svekrva-snaha, punica -zet) mogu uspjeti samo uz obostrano poštivanje principa reciprociteta i puno poštivanje suvereniteta i integriteta sinove/kćerkine bračne zajeBnice. Toliko :D

P.S Vidim da se i jedna punica registrovala danas, očekujem njen prvi post ovdje :D
sanjam-te

#14 Re: Snahe i Zetovi

Post by sanjam-te »

Joj da se moja sveki hoće registrovati pa da malo foruma, baš da vidim šta joj smeta...nije me do sad nikad pohvalila,a nije vala ni pokudila,pa et da vidim kaj misli :)
tech10

#15 Re: Snahe i Zetovi

Post by tech10 »

@sanjam-te Evo sta je meni rekla da ti prenesem i sta misli o tebi (mrsko joj bilo da se registruje): kazhe da si lijena, neuredna, neorganizovana, nekulturna, a i da je to ne chudi kad zna iz kakve si familije i ambijenta dosla i da nisi imala od koga nauciti bolje. Kazhe da je njen sin mogao da bira, ali je blechak bash na tebe, na nesrecu, naletio. :lol: :lol:
miki.ba

#16 Re: Snahe i Zetovi

Post by miki.ba »

:lol: :lol: :lol:
OOOOO
sha_ba

#17 Re: Snahe i Zetovi

Post by sha_ba »

:lol: :lol: (nadam se da je sala)
sanjam-te

#18 Re: Snahe i Zetovi

Post by sanjam-te »

tech10 wrote:@sanjam-te Evo sta je meni rekla da ti prenesem i sta misli o tebi (mrsko joj bilo da se registruje): kazhe da si lijena, neuredna, neorganizovana, nekulturna, a i da je to ne chudi kad zna iz kakve si familije i ambijenta dosla i da nisi imala od koga nauciti bolje. Kazhe da je njen sin mogao da bira, ali je blechak bash na tebe, na nesrecu, naletio. :lol: :lol:

jao hvala ti puno, sad rahat mogu nastaviti dalje sa svojim životom. :-)
tech10

#19 Re: Snahe i Zetovi

Post by tech10 »

Ali to nije sve. Kazhe:
-da nije mogla vjerovati svojim ochima kada je vidjela u kadi da nisi pokupila dlakurine iz slivnika.
-da te nikad nije vidjela da nesto kuhash nego samo narucujes gotovu hranu i da si na frizider magnetima prikachila brojeve telefona svih ugostitelja u Sarajevu koji vrshe kucnu dostavu
-da sve pare sto njen sin zaradi potrroshish u Azel Fransu i Mangu na neke majichice koje na tebe nemogu ni privirit
-da su se sve zhenske poslije porodjaja vratile na prvobitnu kilazhu, ako ne jos i vishe smrshale, jedino si ti ostala tri puta veca neg si bila
-da te tablete sto uzimash za depresiju su sigurno neka droga jer joj izgledas i ponashash se kao drogirana
-da tvoji ni na kahvu ne znaju pozvat a ona ne bi ni isla, jer je jednom tvoja mater iznijela neoprane sholjice od toza sa otiscima prstiju od prijasnjega gatanja i da su kupili LCD TV a ona stavila nakav stari hekleraj preko njega
-da ne konta sto se njen sin nije okrenuo oko one Nihadove Sanele, a nema upravnoga odbora kojega Niho nije clan.
sanjam-te

#20 Re: Snahe i Zetovi

Post by sanjam-te »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

još još još..
tech10

#21 Re: Snahe i Zetovi

Post by tech10 »

-da ne zna sto si isla na fakultet kad poso koji radish mogu radit i one sa osnovnom skolom, a sve sto zaradis ode ti na sminku i tramvaj
-da placas da ti cupaju obrve a mogla bi ih i sama pincetom (mada malo teze jer su ti ko u Krajishnika)
-da si se navadila da jedesh u Chiposu neku piletinu sa krompirom i to ti je zabremedet.
-da si poletila da odmah ostanes trudna i ako te ostavi da ti placa alimentaciju koju bi ti samo na sebe troshila a dijete ne bi vidjelo nikakva hajra od toga
Irm@

#22 Re: Snahe i Zetovi

Post by Irm@ »

:lol: :lol: :lol: :sax:
Došla Fati snaha u posetu. Pita je Fata: „Koliko ćeš ostati?“, snaha odgovara: „Dok vam ne dosadim.“ A Fata će iznenađeno: „Pa, što bona, tako kratko.“ :-D :D
sanjam-te

#23 Re: Snahe i Zetovi

Post by sanjam-te »

[/quote
tech10 wrote:-da ne zna sto si isla na fakultet kad poso koji radish mogu radit i one sa osnovnom skolom, a sve sto zaradis ode ti na sminku i tramvaj
-da placas da ti cupaju obrve a mogla bi ih i sama pincetom (mada malo teze jer su ti ko u Krajishnika)
-da si se navadila da jedesh u Chiposu neku piletinu sa krompirom i to ti je zabremedet.
-da si poletila da odmah ostanes trudna i ako te ostavi da ti placa alimentaciju koju bi ti samo na sebe troshila a dijete ne bi vidjelo nikakva hajra od toga
Znala sam ja šta vještica o meni misli, sve ću ja to njoj večeras na nos nabiti. Rečel šta za ono neki dan kad si me kući dovezo pa tvojoj ženi bilo krivo pa nas oboje ispljuvala pred cijelim komšilukom?
tech10

#24 Re: Snahe i Zetovi

Post by tech10 »

Nije to nista spominjala, samo je rekla da si kupila neke chizme sto ti idu preko koljena pa izgledas ko kurvetina.
sanjam-te

#25 Re: Snahe i Zetovi

Post by sanjam-te »

Pa kad je kupila tvojoj ženi iste takve pomislila sam eh kad je ona kćerki kupila kupiću i ja sebi,ha ya
Post Reply