Smrtni neprijatelji!

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#1 Smrtni neprijatelji!

Post by O'zone »

I tako dok se ovdašnja forumska populacija ne može prestati diviti kako ga je SDP šukno SDA ili SDA -SBB-u i dok se zakljinju u smrtno neprijateljstvo jednih prema drugima u Bugojnu je trenutno na snazi jedno tako bratsko okruženje da je to za ne povjerovati
SDA PODRŽALA SDP-ov PRIJEDLOG U BUGOJNU: Ljuti neprijatelji zajedno u rušenju nezavisne Liste za Bugojno
Ponedjeljak | 10.12.2012.

Greta Kuna iz HDZ-a BiH nova je predsjednica Općinskog vijeća Bugojno. Nezavisna lista za Bugojno će žaliti CIK zbog šikaniranja na Konstituirajućoj sjednici OV Bugojno

Bivšu ministricu obrazovanja Srednjobosanskog kantona poznatu po opstrukcijama oko ukidanja segregacije u školama, političarku koja se proslavila izjavom da je "sistem dvije škola pod jednim krovom dobar, jer se njime ne miješaju kruške i jabuke", izabralo je 18 od 25 vijećnika na konstituirajućoj sjednici OV-a u petak.

Za predsjedavajuću OV-a Bugojno predložio ju je SDP, čiji su članovi godinama osuđivali njenu politiku (u posljednje vrijeme se to posebno odnosi na federalnog ministra obrazovanja Damira Mašića), a uz SBB i HDZ kao članove nove parlamentarne većine (SDP – sedam, SBB - tri i HDZBiH – dva, te BOSS – jedan, kao pridruženi član većine), podršku joj je dalo i pet članova SDA.

Sjednicu je ranije napustilo sedam vijećnika Liste za Bugojno, koji nisu položili ni zakletvu. Inače, njihov kandidat Hasan Ajkunić "pomeo” je svoje konkurente u utrci za načelnika Općine, osvojivši više glasova nego svi njegovi protivkandidati zajedno.

Kandidat Liste za Bugojno za predsjedavajućeg OV-a bio je Vlatko Glavaš, nekadašnji kapiten i trener nogometne reprezentacije BiH, koji je skoro dva i po puta imao više glasova od Grete Kune (Glavaš - 885, Kuna 362), čovjek koji je uvijek srcem bio uz svoju domovinu.

"Razočaran sam, ne zbog toga što Vlatko nije izabran za predsjedavajućeg, mislim to je najmanje bitno, već zbog toga što sam shvatio da je ovo politika koju vode ljudi sa vrha BiH. Ja nemam rezervnu domovinu i to sam rekao i 1994. godine kada sam zaigrao za reprezentaciju svoje zemlje i imao mnogo problema kao Hrvat, a danas ne odgovaram nekim moćnicima iz miljea bošnjačkog dijela, pogotovo iz SDP-a. Ja sam rekao i u našoj kampanji da ne trebaju više podobni, već trebaju sposobni i iskreno mi je žao što su građani dali glas onome što ne žele”, kazao je Vlatko Glavaš, vijećnik nezavisne Liste za Bugojno, dodavši kako će istrajati u tome da se sjednice OV-a prenose i da ljudi vide šta i ko radi protiv ovog grada.

Naime, Ilhan Bušatlić i Emir Muftić, vijećnici Liste za Bugojno, predložili su da se na dnevnom redu nađe i prenošenje sjednica Općinskog vijeća, a tim poslom bi se bavila RTV Bugojno. Međutim, Abid Ajkunić iz SDP-a koji je vodio sjednicu kao najstariji vijećnik nije dozvolio da se ova tačka uvrsti u dnevni red, nakon čega je sedam vijećnika Liste za Bugojno napustilo sjednicu.

"Kupres je mahala za Bugojno pa se njihove sjednice prenose na televiziji, a i gradovi kao što su Zenica, Visoko i Tešanj svi prenose, samo to nije slučaj u Bugojnu. Postavlja se pitanje čega se to boje ljudi iz SDP-a pa ne žele da se prenose sjednice. Ovo je bio cirkus od sjednice OV-a u aranžmanu SDP-a. Vijećniku našeg kluba profesoru Viktoru Dundoviću čovjek koji je vodio sjednicu, kao najstariji vijećnik, nije dao ni riječ, kada se ovaj javljao na repliku i to je bilo najgrublje omalovažavanje i kršenje Statuta, a da ne govorim o nekim moralnim normama. Mi ovu sjednicu smatramo nelegalnom, jer su prekršeni izborni zakoni, statut i poslovnik o radu Općinskog vijeća”, rekao je Ilhan Bušatlić, predsjednik Kluba vijećnika Liste za Bugojno.

Iz Liste za Bugojno su poručili da će krajnji ishod biti na sudu, a da će preko svojih advokata uložiti žalbu CIK-u.
I tako kad se na horizontu pojavi alternativa u kojoj se naziru najveće četiri aveti svakog političara u BiH (može se reći četiri jahača političke apokalipse) "avet gubljenja fotelje,avet gubljenja enormnih primanja,avet gubljenja privilegija i avet gubljenja mogućnosti pljačke", Naši političari skupe svu svoju hrabrost,odjenu na sebe svoje najbolje skute,zagrle se bez obzira na partijsko oprijedeljenje,vjeru i naciju i krenu skupa prema avetima da im jednom za svagda pokažu ko je gazda.

Stanje na terenu je znači ovakvo: Nije bitno koja alternativna opcija pobjedi u tvojoj M.Z.,općini,gradu,kantonu,entitetu i državi jer će trenutni oligarsi naći način da se vrate na fotelje.

Zbog čega onda izbori? Jednostavno ljudi koji su u vlasti će naći način da se opet vrate u nju bilo prelaskom u drugu političku opciju kad primjete krah svoje bilo koaliranjem sa strankama koje se zalažu za potpuno suprotne vrijednosti od njihovih.

Možda bi čitav ovaj tekst i preskočio kao i sve druge što ih svaki dan čitam malo se čudim pa onda skontam "jebi ga to tako ide" ali mi stvarno ne ide u glavu da neko izjavi "Sistem dviju škola pod jednim krovom je dobar, jer se njime ne miješaju kruške i jabuke" poslije toga se slije salva izjava protiv te rečenice i onda se jednoglasno diže ruka za istu personu da bude predsjedavajuća OV Bugojno :?

Možda se samo bezze nerviram :? Vjerovatno :roll: Proći će me kasnije :skoljka:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: Smrtni neprijatelji!

Post by PipiDugaDevetka »

Drago mi je da pročitam i neku vijest iz tzv. manjih čaršija.

O ''smrtnim neprijateljima'' sam na drugoj temi izjavio da ću ih pokažnjavati nedavanjem mojih glasova iz moje obitelji (2) kada dođe mojih petnaestak minuta kada se i ja ''bavim politikom'', plus što ću se pridružiti Inicijativi Prvi mart!
Nass

#3 Re: Smrtni neprijatelji!

Post by Nass »

Sve stranke na bh politickoj sceni, ali bas sve stranke, su mafijaski klanovi, manjeg ili veceg kapciteta. I to im je jedina svrha i modus postojanja. Zato sam ja rekla da necu vise nikad izaci na izbore dok god neki od velikih i krupnih igraca u politicko-vjerskoj-tajkunskoj mafiji ne zavrse u zatvoru. Do tada, izlazak na izbore uopce nema nikakvog smisla. Jer sta na izborima cinimo? Biramo jedino koji ce nas klan pljackati u naredne cetiri godine. No, thanks, od mene vise nikad.

BiH je mafijaska drzava, i zato bi se komotno mogla preimenovati u KiK, Kriminal i Korupcija. SDA je mafijasko izdajnicka stranka jednako kao i SDPBB, i da nije Lagumdzija potpisao ove dogovore sa Dodik-Covicem, potpisao bi ih Tihic. Sve radi raznih kriminalnih interesa. Iza svega ovoga se ocigledno vrti neka zestoka i ogromna lova, kad vise ni drzava nije bitna, ni Srebrenica, ni vlastita majka, ni nista.
Trebam te

#4 Re: Smrtni neprijatelji!

Post by Trebam te »

Nass wrote:Sve stranke na bh politickoj sceni, ali bas sve stranke, su mafijaski klanovi, manjeg ili veceg kapciteta. I to im je jedina svrha i modus postojanja. Zato sam ja rekla da necu vise nikad izaci na izbore dok god neki od velikih i krupnih igraca u politicko-vjerskoj-tajkunskoj mafiji ne zavrse u zatvoru. Do tada, izlazak na izbore uopce nema nikakvog smisla. Jer sta na izborima cinimo? Biramo jedino koji ce nas klan pljackati u naredne cetiri godine. No, thanks, od mene vise nikad.

BiH je mafijaska drzava, i zato bi se komotno mogla preimenovati u KiK, Kriminal i Korupcija. SDA je mafijasko izdajnicka stranka jednako kao i SDPBB, i da nije Lagumdzija potpisao ove dogovore sa Dodik-Covicem, potpisao bi ih Tihic. Sve radi raznih kriminalnih interesa. Iza svega ovoga se ocigledno vrti neka zestoka i ogromna lova, kad vise ni drzava nije bitna, ni Srebrenica, ni vlastita majka, ni nista.
Dogovore je ipak Lagumdzija potpisao a nije Tihic, prema tome znamo izdajicu :oops: :arrow:
Nass

#5 Re: Smrtni neprijatelji!

Post by Nass »

Apsolutno su sada izdajnici Lagumdzija i Radoncic. Otkad se prvi put krenulo u rekonstrukciju federalne vlade, izdajnicka politika SDP-a je postala potpuno jasna kao dan, barem meni. Medjutim, samo primjecujem da ni SDA ne bi pretjerano bolje postupala, znamo vec iz drugih bivsih i sadasnjih primjera, da nisu ovako izbaceni iz vlasti. Jednostavno, kriminal je jaci od svega. I to je sav nas jad. Razlika izmedju SDA i SDP-a je u nijansama, a ne u sustini.
FFC

#6 Re: Smrtni neprijatelji!

Post by FFC »

O'zone wrote:I tako dok se ovdašnja forumska populacija ne može prestati diviti kako ga je SDP šukno SDA ili SDA -SBB-u i dok se zakljinju u smrtno neprijateljstvo jednih prema drugima u Bugojnu je trenutno na snazi jedno tako bratsko okruženje da je to za ne povjerovati
SDA PODRŽALA SDP-ov PRIJEDLOG U BUGOJNU: Ljuti neprijatelji zajedno u rušenju nezavisne Liste za Bugojno

Greta Kuna iz HDZ-a BiH nova je predsjednica Općinskog vijeća Bugojno. Nezavisna lista za Bugojno će žaliti CIK zbog šikaniranja na Konstituirajućoj sjednici OV Bugojno

Bivšu ministricu obrazovanja Srednjobosanskog kantona poznatu po opstrukcijama oko ukidanja segregacije u školama, političarku koja se proslavila izjavom da je "sistem dvije škola pod jednim krovom dobar, jer se njime ne miješaju kruške i jabuke", izabralo je 18 od 25 vijećnika na konstituirajućoj sjednici OV-a u petak.

Za predsjedavajuću OV-a Bugojno predložio ju je SDP, čiji su članovi godinama osuđivali njenu politiku (u posljednje vrijeme se to posebno odnosi na federalnog ministra obrazovanja Damira Mašića), a uz SBB i HDZ kao članove nove parlamentarne većine (SDP – sedam, SBB - tri i HDZBiH – dva, te BOSS – jedan, kao pridruženi član većine), podršku joj je dalo i pet članova SDA.

Sjednicu je ranije napustilo sedam vijećnika Liste za Bugojno, koji nisu položili ni zakletvu. Inače, njihov kandidat Hasan Ajkunić "pomeo” je svoje konkurente u utrci za načelnika Općine, osvojivši više glasova nego svi njegovi protivkandidati zajedno.

Kandidat Liste za Bugojno za predsjedavajućeg OV-a bio je Vlatko Glavaš, nekadašnji kapiten i trener nogometne reprezentacije BiH, koji je skoro dva i po puta imao više glasova od Grete Kune (Glavaš - 885, Kuna 362), čovjek koji je uvijek srcem bio uz svoju domovinu.

"Razočaran sam, ne zbog toga što Vlatko nije izabran za predsjedavajućeg, mislim to je najmanje bitno, već zbog toga što sam shvatio da je ovo politika koju vode ljudi sa vrha BiH. Ja nemam rezervnu domovinu i to sam rekao i 1994. godine kada sam zaigrao za reprezentaciju svoje zemlje i imao mnogo problema kao Hrvat, a danas ne odgovaram nekim moćnicima iz miljea bošnjačkog dijela, pogotovo iz SDP-a. Ja sam rekao i u našoj kampanji da ne trebaju više podobni, već trebaju sposobni i iskreno mi je žao što su građani dali glas onome što ne žele”, kazao je Vlatko Glavaš, vijećnik nezavisne Liste za Bugojno, dodavši kako će istrajati u tome da se sjednice OV-a prenose i da ljudi vide šta i ko radi protiv ovog grada.

Naime, Ilhan Bušatlić i Emir Muftić, vijećnici Liste za Bugojno, predložili su da se na dnevnom redu nađe i prenošenje sjednica Općinskog vijeća, a tim poslom bi se bavila RTV Bugojno. Međutim, Abid Ajkunić iz SDP-a koji je vodio sjednicu kao najstariji vijećnik nije dozvolio da se ova tačka uvrsti u dnevni red, nakon čega je sedam vijećnika Liste za Bugojno napustilo sjednicu.

"Kupres je mahala za Bugojno pa se njihove sjednice prenose na televiziji, a i gradovi kao što su Zenica, Visoko i Tešanj svi prenose, samo to nije slučaj u Bugojnu. Postavlja se pitanje čega se to boje ljudi iz SDP-a pa ne žele da se prenose sjednice. Ovo je bio cirkus od sjednice OV-a u aranžmanu SDP-a. Vijećniku našeg kluba profesoru Viktoru Dundoviću čovjek koji je vodio sjednicu, kao najstariji vijećnik, nije dao ni riječ, kada se ovaj javljao na repliku i to je bilo najgrublje omalovažavanje i kršenje Statuta, a da ne govorim o nekim moralnim normama. Mi ovu sjednicu smatramo nelegalnom, jer su prekršeni izborni zakoni, statut i poslovnik o radu Općinskog vijeća”, rekao je Ilhan Bušatlić, predsjednik Kluba vijećnika Liste za Bugojno.

Iz Liste za Bugojno su poručili da će krajnji ishod biti na sudu, a da će preko svojih advokata uložiti žalbu CIK-u.
I tako kad se na horizontu pojavi alternativa u kojoj se naziru najveće četiri aveti svakog političara u BiH (može se reći četiri jahača političke apokalipse) "avet gubljenja fotelje,avet gubljenja enormnih primanja,avet gubljenja privilegija i avet gubljenja mogućnosti pljačke", Naši političari skupe svu svoju hrabrost,odjenu na sebe svoje najbolje skute,zagrle se bez obzira na partijsko oprijedeljenje,vjeru i naciju i krenu skupa prema avetima da im jednom za svagda pokažu ko je gazda.

Stanje na terenu je znači ovakvo: Nije bitno koja alternativna opcija pobjedi u tvojoj M.Z.,općini,gradu,kantonu,entitetu i državi jer će trenutni oligarsi naći način da se vrate na fotelje.

Zbog čega onda izbori? Jednostavno ljudi koji su u vlasti će naći način da se opet vrate u nju bilo prelaskom u drugu političku opciju kad primjete krah svoje bilo koaliranjem sa strankama koje se zalažu za potpuno suprotne vrijednosti od njihovih.

Možda bi čitav ovaj tekst i preskočio kao i sve druge što ih svaki dan čitam malo se čudim pa onda skontam "jebi ga to tako ide" ali mi stvarno ne ide u glavu da neko izjavi "Sistem dviju škola pod jednim krovom je dobar, jer se njime ne miješaju kruške i jabuke" poslije toga se slije salva izjava protiv te rečenice i onda se jednoglasno diže ruka za istu personu da bude predsjedavajuća OV Bugojno :?

Možda se samo bezze nerviram :? Vjerovatno :roll: Proći će me kasnije :skoljka:

ova greta bi trebala biti u zatvoru. a glavas ako se razumije u politiku koliko u fudbal i bolje sto nije izabran.
sumirprimus

#7 Re: Smrtni neprijatelji!

Post by sumirprimus »

da ali jedno je lokalna politika,a drugo viši nivoi vlasti..problemi su različiti od grada do grada...
ne mora značiti da je za taj grad najbolja baš ta opcija,koju bi podržali na državnom federalnom nivou..
ionako je kod nas to maksimalno zakomplikovano i zapetljano... :(
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8 Re: Smrtni neprijatelji!

Post by JoseMujica »

neam tu komplikacija...sve funkcioniše na "naš čovek - dobar čovek"....ukoliko nije "naš" mora biti neprijatelj je sve da je i Anštajn-Gejts-Fatih ALL-IN-ONE
Novi_Nick

#9 Re: Smrtni neprijatelji!

Post by Novi_Nick »

Nass wrote:Sve stranke na bh politickoj sceni, ali bas sve stranke, su mafijaski klanovi, manjeg ili veceg kapciteta. I to im je jedina svrha i modus postojanja. Zato sam ja rekla da necu vise nikad izaci na izbore dok god neki od velikih i krupnih igraca u politicko-vjerskoj-tajkunskoj mafiji ne zavrse u zatvoru. Do tada, izlazak na izbore uopce nema nikakvog smisla. Jer sta na izborima cinimo? Biramo jedino koji ce nas klan pljackati u naredne cetiri godine. No, thanks, od mene vise nikad.

Slazem se s tvojim misljenjem u potpunosti!
Novi_Nick

#10 Re: Smrtni neprijatelji!

Post by Novi_Nick »

Nass wrote:Apsolutno su sada izdajnici Lagumdzija i Radoncic. Otkad se prvi put krenulo u rekonstrukciju federalne vlade, izdajnicka politika SDP-a je postala potpuno jasna kao dan, barem meni. Medjutim, samo primjecujem da ni SDA ne bi pretjerano bolje postupala, znamo vec iz drugih bivsih i sadasnjih primjera, da nisu ovako izbaceni iz vlasti. Jednostavno, kriminal je jaci od svega. I to je sav nas jad. Razlika izmedju SDA i SDP-a je u nijansama, a ne u sustini.
I ovo je tacno!
%tacno*

#11 Re: Smrtni neprijatelji!

Post by %tacno* »

Nass wrote:Apsolutno su sada izdajnici Lagumdzija i Radoncic. Otkad se prvi put krenulo u rekonstrukciju federalne vlade, izdajnicka politika SDP-a je postala potpuno jasna kao dan, barem meni. Medjutim, samo primjecujem da ni SDA ne bi pretjerano bolje postupala, znamo vec iz drugih bivsih i sadasnjih primjera, da nisu ovako izbaceni iz vlasti. Jednostavno, kriminal je jaci od svega. I to je sav nas jad. Razlika izmedju SDA i SDP-a je u nijansama, a ne u sustini.
Jedina razlika koju ja vidim izmedju ova dva bloka je ta sto je SDA (Izetbegovic, Tihic...)mnogo puta pokrenula inicijative pred Ustavnim sudom o ocjeni ustavnosti nekih zakona i odluka i neke je uspjesno blokirala DOK na drugoj strani (SDP) ne znam niti za jednu takvu inicijativu. Jedino tu prednost ja dajem SDA (iako nisam njihov).

Ja ne mogu da shvatim SDP i Lagumdziju kako mogu provesti bilo sta na drzavnom nivou bez SDA kada su ih ovi pomeli na opstinskim izborima i cekaju ih u svakoj opstinskoj kombinaciji.
FFC

#12 Re: Smrtni neprijatelji!

Post by FFC »

halo, pa šta ti misliš zašto smo imali rat i zašto se jugoslavija raspala, zbog nacionalizma??
nemoguce vruce

#13 Re: Smrtni neprijatelji!

Post by nemoguce vruce »

FFC wrote:

halo, pa šta ti misliš zašto smo imali rat i zašto se jugoslavija raspala, zbog nacionalizma??
Ex Yu se raspala zbog Nacertanija i bolesnih planova o Velikoj Srbiji. Ovo ostalo su posljedice.
Lug

#14 Re: Smrtni neprijatelji!

Post by Lug »

O'zone wrote:SDA PODRŽALA SDP-ov PRIJEDLOG U BUGOJNU: Ljuti neprijatelji zajedno u rušenju nezavisne Liste za Bugojno
Majku im jebem izdajnicku, i jednim i drugim!!!!!! Celnici ovih stranaka imaju istog nalogodavca, to je ocito!! O buraniji ispod koja glasa u skupstinama ne treba trositi ni vrijeme ni zivce, ljudi ljigavci..prodali bi rodjenu mater radi para i licnog ega..

Interesantna je ova njihova igra. Konkretno, sda odn. Tihic sad napada Lagumdjiju samo iz razloga da se ne bi pojavila ISTINSKA probosanska stranka koja bi dobila glasove na sljedecim izborima. Oni (Tihicevci), sad vode racuna da se u buducnosti moze nastaviti kontinuirana izdaja naroda i gradjana BiH a sve za tudji interes, zasto ce oni biti nagradjeni a mozda i dobiti metak od tih pravih mafijasa koji stoje iza njih, ko zna?

Definitivno necu glasati (4 glasa) ni za SDP, ni za SDA na sljedecim izborima. Mislim da je doslo vrijeme za generala ABiH Halilovica..! Cim se Halilovic oglasio, primjetno je istinski, patriotski..Tihic ga je nadglasao i sjeo na celo probosanskih stranaka bas i samo od straha (po nalogu vjerovatno) da ne bi slucajno na sljedecim izborima dosla stvarna probosanska stranka. Sve su to instruirani spiuni izvana. Definitivno treba glasati za druge stranke. Gade mi se obadva spiuna i njihova sitna buranija.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#15 Re: Smrtni neprijatelji!

Post by -LIBERO- »

Javna je tajna pod ciju "palicu" ce vec za par mjeseci uci "Nezavisna lista za Bugojno". Tako da me ova opstrukcija i koalicija svih ovih mafijaskih stranaka uopste ne iznenadjuje.
Suljaga

#16 Re: Smrtni neprijatelji!

Post by Suljaga »

Ovakve clanke treba siriti sto brze i sto dalje da bi biraci znali koji ih politicari drze u mraku. Nema nikakvog razloga da se ove sjednice ne snimaju (osim naravno licnih razloga pojedinaca). A oni koji se protive njihovom snimanju, neka kazu javno zasto.
Post Reply