https://news.vice.com/article/saudi-ara ... ewstwitter
Ukratko, Saudijska Arabija prednjaci po broju izvrsenih smrtnih kazni: u totalu 2015 godine su pogubili 151 osobu, od toga 75 stranaca, uglavnom radnika iz Jugozapadne Azije.

I sad ono sto je mene zapreprastilo je da se vecina tih egzekucija obavlja odsijecanjem glave macem.

Pored Kine, i Irana, ide Saudijska Arabija, pa SAD, pa Irak, po broju pogubljenja.
E sad, ono to je stvarno strasno je da ti ljudi cesto bivaju uskraceni za proces zalbe, i da budu pogubljeni na gore opisan nacin. Znamo svi da je svijet opasno mjesto za zivot, ali cudan mi je sistem koji ovo dozvoljava. Dodje kao da se zivi u srednjem vijeku.

Za koja krivicna djela bi vi uveli smrtnu kaznu, i da li je ista potrebna u BIH? Inace, opravdavate li postojanost smrtne kazne kao sankcije za neka krivicna djela?
Da li je smrtna kazna uopste potrebna u svijetu u kakvom danas zivimo? Treba li ljudima oduzimati pravo na zivot, pa makar pod izlikom drzave i njenog operata? ja sam cuo u nekim knjigama da samo Bog ima pravo oduzimati zivot
Mada, ja Saudijce ne uzimam za normalne ljude i za normalnu drzavu , tamo zene ne smiju da voze, i nemaju pravo glasa na izborima. Trebalo bi ih sve zakopat u pijesak, zajedno sa devama.