SMRT

Rasprave o vjerskim temama.
Fair Life

Post by Fair Life »

faaka

Post by faaka »

zena wrote:
Abulhaqq wrote:Fizicka smrt , naravno da postoji:)Momenat kada dusa napusta tijelo, i odlazi u berzeh.
...hajde...mada ja i dalje mislim da prema islamskom ucenju nema smrti...nejse...
Kako mislis "nema smrti" ?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

SD-6 wrote:...pa kad si tako hrabar,prekaljen,i naviknut na smrt ...sto pobjeze : :? od covjeka sto se prevrnu kraj tebe?trebam li te podsjetit :wink: ,...covjek kazes trehnu ispred tebe...a tebi doslo zlo pa se nisi sjetio ni broja hitne...a fol beton si... n
ko je hrabar? o čemu mi ovdje pričamo???
ko je beton... pobjegao sam jer ne želim da slučanjo svojim pogrešnim postupcima naudim čovjeku... ako ne znam pomoći neću odmagati i smetati... ne znam ni broj hitne a prvu pomoć nisam nikad polagao...

SD-6 wrote: ne pustas knjige S.Kinga iz ruke niti vadis filmove po istim...jbg.ne izigravaj onda neku ledenicu...jer to po sopstvenom priznanju nisi...
to je osnovni problem s vama koji se rugaju drugačijem... sve što znaš o hororu jeste king i još dva/tri imena... i 90% horor filmova po kingu je najveća glupost... a serije po njegovim knjigama niti gledam jer je život suviše kratak za takve gluposti
SD-6 wrote:St.G te jednom upita:"places li komi"?...ono kad je papa umro ...pa se ti zestoko uvrijedi...ali zato ne ocekujes da se iko uvrijedi kad ti seres ha?jadno pravo :oops:
nisam htio odgovoriti jer znam da će to netko citirati u određenom trenutku kao što to ti sada radiš sa onom scenom kada se čovjek srušio ispred mene... vidim ja da su ovdje sve doktori i humanisti... svi bi svima pomagali :D:D:D
SD-6 wrote: i btw.izvadi li se sta? :-) :D :D ili te trebam mozda posdsjetit na tvoje upute za one koji ovo citaju...posto si dosljedan sebi :( ...onda steta sto ovo neces moci procitati :roll: :D.
:lol: :lol: :lol: ha ha dosljednost = mazohizam :oops: zakonom je dozvoljeno sve što nije kažnjivo :oops:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

CiCiban wrote:da li bi volio da zivis duze ili krace?.. ili ti je svejedno sto si dobio sansu da osjetis sta znaci postojati
evoh ja...

ja bih volio da živim sretno ... bez boli to mi je primarni cilj u životu... biti sretan i proći kroz život bez patnje
da li će to biti 100 50 ili 35... prosto mi je nebitno niti me briga...

nisam tražio svoje stvaranje pa se ne osjećam obveznim ni prema kome osim svoje uže obitelji

jednostavno je tako
CiCiban

Post by CiCiban »

nisam ni ja trazila svoje... ali kad sam vec tu, zelim da otkrijem sta je to bilo tako vrijedno .. ustajanja iz nistavila
faaka

Post by faaka »

Vidim da je SMRT veoma "ziva" tema na forumu :-)
Ghost Rider

Post by Ghost Rider »

E, moj Abdulhaqq.....djaba trosis vrijeme i objasnjavas. Nemas brate kome objasnjavati......zapocni temu o seljackoj muzici...o Cecama i drugim papanima pa ces vidjeti odgovora.
mosor1

#133 Re: SMRT

Post by mosor1 »

Abulhaqq wrote:Volio bih znati koliko danasnja omladina razmislja o smrti, s obzirom da je smrt izvjesnija od zivota.Razmisljanje o smrti otvara sasvim novu dimenziju svijesti.Takodjer dovodi do cinjenice da smo toliko nemocni,pored tolikog napretka tehnologije, medicine i svih nauka, smrt dolazi sigurno. Niko ne zna kada ce umrijeti, ali sigurno ce umrijeti.

Razmislite malo
"Odmori, Zuga, malo, matere ti, zar ne vidis kakve su ovde trebe, Zar vec poslje pete pive moras da pravis budalu od sebe?" :)
abdulhaqq_

Post by abdulhaqq_ »

Insallah , neka se makar jedna osoba od ovih silnih ljudi zamisli , bice hajr, a Allah upucuje koga on hoce.
abdulhaqq_

Post by abdulhaqq_ »

Insallah , neka se makar jedna osoba od ovis silnih ljudi zamisli , bice hajr, a Allah upucuje koga on hoce.
Post Reply