dadinjo33 wrote:
Pa, Smrle, samo si zaobišao odgovoriti na pitanja. Nego, zašto Allah nije napravio neko brojčano čudo vezano za Veneru sa ajetom 20:131 u kojem se direktno spominje Zehra/Zuhra (arapska riječ za Veneru), umjesto što vas tjera da iskrivljujete Kur'an tako što sa Allahovim riječima miješate engleski, kršite pravila arapskog, lažete, podvaljujete i silujete razum?
to je van mog dometa da govorim sto nije Ovako sto onako, pa nemogu ja uci u razum Boziji zasto radi nesto a zasto neradi nesto.
na koji nacin se to iskrviljuje Kur'an
ja to gledam kao prorocnastva, koji su utisnuti tu od autora Kur'ana pa kad nase genarcije to vide da se uvjere da je knjiga od njega.
ovo sa venerom je samo jedan dio gdje imamo masa jos slicnih primjera sto nam jasno ukazuje da nemoze biti slucajnost.
lažete, podvaljujete i silujete razum
teske rijeci gvooris junace, gdje ja to lazem, fino sam ti objasnio na osnou cea se to zakljucuje
ako bi te pitao da mi napises slovo V u vrijeme osmana dok su pisali Kuran, kako bi ga napisao, koji bi mu ekvivalent bio u arapskoj abecedi,
bez sumnje slovo waw
pravilo sa ovim prorocanstvima je da konsonanti budu u tacnom redoslijedu i da ima potporu sa strane iz broja ajeta sure, teksta itd, jednostavno da ga jos nesto gura da je to to.
evo ja Tebe pitam zasto bas da izmedju prvog i drugo spominjanaj prodje 243 ajeta a venera se okrene oko svoje ose za 243 dana?
ili ajet 17:7 sa nagibom od 177 stepeni
kako bas da Ovako veliki brojevi 243 i 177 potrefe se sa ovim slovima za Veneru/Venus