Kikibombona wrote:kmirsad wrote:Sve isto mislimo... fizičku sili će primjeniti vlast... potpuno sigurno... za to se mora biti spremen... Da citiram komandu našeg načelika MUP-a Mešu Bajrića, koji je policiji prenio Ilija Jurišić na Brčanskoj Malti... "Na vatru, uzvrati vatrom..."
Kakva Brcanska Malta, kakav Ilija Jurisic, kakav Mesa Bajric, kakva vatra?
Ovo nije rat vec miroljubivi protesti naroda protiv korumpiranih institucija. Nikakvih nemira nece biti, na trgu se okupljaju zene i djeca a ne nekakvi huligani i razbojnici. Ljudi hoce pravu a ne krvoprolice. Mozda jedino Davor Dragicevic napravi glupost iz ocaja, mada se iskreno nadam da do toga nece doci. Ko zeli krvoprolice, u kuci mu bilo.
Moke
Cijelu drzavu su preuzeli kumovi. To je posebno izrazeno u Sarajevu i Banjaluci radi administracije i ogromnog broja uhljeba. Svi smo u istim govnima. Kompletnu drzavu vodi najgora sorta ljudi i sve vise dobronamjernih ljudi napusta BiH. Svima nama se sutra moze desiti da neko blizak vlasti ubije clana porodice i da to institucije zataskaju. Podrskom porodicama Memic i Dragicevic mi radimo za vlastitu sigurnost. Ovdje se ne radi o politici vec sigurnosti svih gradjana.
@Kikibombona... pročitaj pažljivo moj post, malo razmisli, bar sekundu... prije neko klikneš enter... Lijepo sam napisao da će
vlast primjeniti silu... nemilosrdnu i brutalnu... prevelik je ulog u pitanju...neče biti samilosti ni prema ženama, djeci, starcima... policijska sila nije toliko ojačana, opremljena i obučena da bi narod, RS i Federaciju branila od nekog izvana... postoji isključivo da bi sebe... vlast... odbranila od narodnog gnijeva i bijesa... nisam nasilan, daleko od toga, ali kad me zguraš u čošak, nema druge... "na vatru uzvrati vatrom... Živi bili pa vidjeli... Siguran sam da se negdje u mračnim čoškovima službi bezbjednosti, spremaju akciju, prave planove, ubacuju insajdere pored već ubačenih i zamrznutih, koji čekaju naredbu da djeluju po planu, smišljaju optimističke i pesimističke opcije mogučih događaja, i opradanja za upotrebu sile... možda skinu snajperom i kojeg policajca, a kojeg rane... za njih je to niska cijena...što će naravno svaliti na demonstrante, opoziciju... i time opravdati neophodnost akcije...kad razbiju stado, hapsit će predvodnike, privoditi na informativne razgovore, podmetati dokaze... po koju kašikatu, pištolj... podizati optužnice, pokazivati snimke svojih insajdera sa bradama i kaspuljačama da im se ne vidi lice i za njima raspisivati potjernice po kojima nikada niko neče biti uhapšen...... predlažem vam da na tajna mjesta postavite svoje kamere i fotografe...
Boli njih uvce za sigurnost građana...