Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulacije??

Post Reply
Billy The Pljuc

#4801 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Billy The Pljuc »

Mjesecima izbjegavam da pisem na ovoj temi, svega sam se nacitao ovdje i stomak mi se okrenuo nebrojeno puta.

Volio bih da sam u krivu ali misljenja sam da Davora Dragicevica nece vise niko i nikada vidjeti, niti ce mu se kosti pronaci. Ako ga nisu do sada vec ubili vjerujem da ce "nastradati" u pokusaju privodjenja. Pisem ovo jer mislim da isti nije kapacitet za ovakvo nestajanje i osvetu a ni njegovo dosadasnje ponasanje ne govori tome u prilog.
Lincoln-Burrows

#4802 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Lincoln-Burrows »

Maraschino wrote:Kako policija moze da udje u crkveni posjed bez pristanka iste?
Može uz sudski nalog isto kao i u stan.
sadie_forever

#4803 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by sadie_forever »

Billy The Pljuc wrote:Mjesecima izbjegavam da pisem na ovoj temi, svega sam se nacitao ovdje i stomak mi se okrenuo nebrojeno puta.

Volio bih da sam u krivu ali misljenja sam da Davora Dragicevica nece vise niko i nikada vidjeti, niti ce mu se kosti pronaci. Ako ga nisu do sada vec ubili vjerujem da ce "nastradati" u pokusaju privodjenja. Pisem ovo jer mislim da isti nije kapacitet za ovakvo nestajanje i osvetu a ni njegovo dosadasnje ponasanje ne govori tome u prilog.
:shock: :shock: :shock: kao da su oni divljaci iz plemena nekog,znaju oni sjebat davora na drugaciji nacin,da ga ubiju to bi ubilo i njih
insomnia78

#4804 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by insomnia78 »

Maraschino wrote:Kako policija moze da udje u crkveni posjed bez pristanka iste?
A sto ne bi moglo?
Maraschino

#4805 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Maraschino »

Lincoln-Burrows wrote:
Pa kako se stotine migranata i azilanata krilo po crkvama ali policija nikada nije usla tamo?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4806 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by pici »

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sto ... 53681.aspx

PRAVDA ZA DAVIDA
Što smeta hrvatske, srpske i bošnjačke nacionaliste? Pravda za Davida

Pravda za Davida podrazumijeva ljudsku solidarnost, a to nacionalistima smeta

Svaki čovjek u BiH, neovisno o nacionalnosti, može se zamisliti u situaciji u kojoj su se našli roditelji Davida Dragičevića: netko im je ubio dijete, a policija i sve ostale institucije su se umjesto u potragu za počiniteljem dale u opstruiranje istrage i zataškavanje. A to je moguće jer su te institucije trule, nimalo neovisne, ispunjene nesposobnim, nestručnim i beskarakternim uhljebima nacionalističkih stranaka kao što su SDA, HDZ i SNSD koje su godinama na vlasti i koje su i stvorile baš takve institucije.

Solidarnost koju ljudi u BiH, ali i u Srbiji i Hrvatskoj, iskazuju naporima inicijative Pravda za Davida vladajuća nacionalistička klasa u BiH ispravno prepoznaje kao egzistencijalnu prijetnju za sebe i bolesni sistem kojim upravljaju te su zato uslijedili raznovrsni napadi sa svih strana na Pravdu za Davida.

Nije to prvi primjer da se u BiH ujedine oni najgori koji se možda međusobno ne podnose, ali vole vlast i budžetski novac koji im donosi, s ciljem da unište ono što je najbolje, a to je svakako Pravda za Davida i val solidarnosti koji je u BiH i regiji i pokrenula. Nacionalisti računaju na to da ljudi prvenstveno moraju biti Srbi, Hrvati ili Bošnjaci, a tek nekad nakon toga ili nikad ljudi, a Pravda za Davida je postavljena baš obratno - ljudskost je na prvom mjestu, i to takva ljudskost koja ne isključuje ničiju nacionalnost.
:thumbup:
Maraschino

#4807 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Maraschino »

insomnia78 wrote:
A sto ne bi moglo?
Katolicka crkva je exteritorijalna jedinica koja pripada Vatikanu.
Za ovu ne znam.
spreca

#4808 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by spreca »

Lincoln-Burrows wrote:
ali zato mora imati veoma vazne razloge i dokaze...ovdje je ocito da ih nema
Lincoln-Burrows

#4809 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Maraschino wrote: Pa kako se stotine migranata i azilanata krilo po crkvama ali policija nikada nije usla tamo?
Ne znam zašto nije zatražen sudski nalog? On se traži kada postoje osnovane sumnje u kriminalne radnje,
znam kada je haško tužilaštvo tražilo da policija pregleda samostane po Hercegovini kada se tražilo Antu Gotovinu
ali nisu mogli dobiti nalog jer nije bilo osnovane sumnje već samo nagađanja, što se kasnije i pokazalo da su nagađanja.
Lincoln-Burrows

#4811 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

spreca wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Da

P.s.
ne baš dokaze već osnovane sumnje.
Last edited by Lincoln-Burrows on 02/01/2019 19:44, edited 1 time in total.
insomnia78

#4813 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by insomnia78 »

spreca wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Smijul u Rusiji uci u crkvu?
spreca

#4814 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by spreca »

insomnia78 wrote:Nego da je sad ne miniraju? Navika je cudo
:lol: da malo treniraju ako zatreba
Billy The Pljuc

#4815 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Billy The Pljuc »

sadie_forever wrote:
Billy The Pljuc wrote:Mjesecima izbjegavam da pisem na ovoj temi, svega sam se nacitao ovdje i stomak mi se okrenuo nebrojeno puta.

:shock: :shock: :shock: kao da su oni divljaci iz plemena nekog,znaju oni sjebat davora na drugaciji nacin,da ga ubiju to bi ubilo i njih
Nadam se da me ne trolas.

Ne postoji "drugi nacin", toliki ljudi su ubijeni do sada i nista se nije desilo, zasto mislis da bi njegovo ubistvo bio njihov kraj?
Sin mu je ubijen, dokazano je da je isto pokusano biti zataskano i dokazano je ko je zataskavao isto pa niko nije odgovarao.
spreca

#4816 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by spreca »

insomnia78 wrote: Smijul u Rusiji uci u crkvu?
ovdje nema gdje nesmiju ali ne obicna policija...OMON smije svugdje :mrgreen:...za sada nisam cuo da su ulazili
Maraschino

#4817 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Maraschino »

Lincoln-Burrows wrote:
Ne znam zašto nije zatražen sudski nalog? On se traži kada postoje osnovane sumnje u kriminalne radnje,
znam kada je haško tužilaštvo tražilo da policija pregleda samostane po Hercegovini kada se tražilo Antu Gotovinu
ali nisu mogli dobiti nalog jer nije bilo osnovane sumnje već samo nagađanja, što se kasnije i pokazalo da su nagađanja.
Kakav nalog imaju ove kabadahije.
To je paroh trebao rastjerati i to sve ovako

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4818 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by pici »

proturena je vijest da je u ambasadi velike britanije i da advokati pregovaraju sa rezimom PCija o predaji da ne ide u pritvor :shock:

"Čitam da je Davor u Ambasadi Velike Britanije, da je njegov advokat kontaktirao tužilaštvo, ja ništa od toga ne znam. Nedostupan je. Šta dalje da radim - ne znam. Vidim samo da im je cilj da se ova priča odvuče s teme ubistve Davida Dragičevića. Više ne želim da pričam o policiji i torturi koju rade, vraćamo se na početak zbog čega smo tu, a to je istina o otmici i ubistvu mog djeteta", kazala je Suzana medijima prije nego se pojavila policija..
"Prijavili smo nestanak Davida i ništa se nije desilo. Šest dana dok je trajala potraga, tužilaštvo nije bilo upoznato. Potragu smo radili otac, ja i prijatelji. Kome da prijavim nestanak Davora? Kažite mi i ja ću prijaviti", kazala je.
pa valjda bi se Davor do sada obratio nekom mediju i nesta rekao... zaista ide sve na to da je mrtav tj ubijen il u najboljem slucaju sklonjen negdje da se ovo pokusa sve zataskati...
spreca

#4819 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by spreca »

Maraschino wrote:
Lincoln-Burrows wrote:

ali ne vodicom ih prepadati :lol: nego solnom kiselinomm
zrakomlat

#4820 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by zrakomlat »

Maraschino wrote:
insomnia78 wrote:
A sto ne bi moglo?
Katolicka crkva je exteritorijalna jedinica koja pripada Vatikanu.
Za ovu ne znam.
Znači gde god nađeš zgodno mesto tu crkvu posadi i ona automaCki pripada Vatikanu? Svašta. Onda Vatikan uopšte nije tako male teritorije :-D
Lincoln-Burrows

#4821 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Maraschino wrote:
Lincoln-Burrows wrote:

Ovaj ih tušira a ne škropi :D
spreca

#4822 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by spreca »

pici wrote:
pa valjda bi se Davor do sada obratio nekom mediju i nesta rekao... zaista ide sve na to da je mrtav tj ubijen il u najboljem slucaju sklonjen negdje da se ovo pokusa sve zataskati...
Ako se do Bozica ne oglasi bilo kako ,onda mu slobodno zapalite svecu ,jer njegov krakter nebi izdrzao tako dugo da se ne pojavi ...I to ce znaciti da je diktator pobjedio i da se nece libiti da takvih slucajeva bude vise i da mu se ovcice useru i na smu pomisao da idu na demontracije
Maraschino

#4823 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Maraschino »

Billy The Pljuc wrote:
Nadam se da me ne trolas.

Ne postoji "drugi nacin", toliki ljudi su ubijeni do sada i nista se nije desilo, zasto mislis da bi njegovo ubistvo bio njihov kraj?
Sin mu je ubijen, dokazano je da je isto pokusano biti zataskano i dokazano je ko je zataskavao isto pa niko nije odgovarao.
Ne mozes porediti ubistvo Mauzera i Davida ili Davora.
Onaj je bio ratni zlocinac, kriminalac, profiter...kojega su se mnogi zeljeli rijesiti pa i nije bilo prasine.
Ovome je dijete ubijeno a da odgovorni ne mogu da kazu ko je to uradio. Podiglo se to na malo visi level dok o tome pisu svjetski mediji pa je cak Inzko spomenuo u SBUN.
Mogu oni njega likvidirati na hiljade nacina da se to ne dokaze kao likvidacija ali znaju oni da je to veliki rizik. Sve oci su uprte na taj slucaj.

Davor je prekrsio sijaset zakona po kojima su ga do sada mogli zatvoriti ali to nije jednostavno. Sta kaze za Dodika da je ubica, kriminalac, lazov...haj neka to neko drugi kaze...tako da, nisu stvari tako jednostavne.
Heller

#4825 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Heller »

Neregistrirani wrote:
Heller wrote:Zadesna smrt u Crkvini when?
Nije Crkvina nego Crkvena. I nije nimalo smiješno.
I ne treba da bude smiješno.
Post Reply