Nema ovdje intelektualnog kapaciteta za bilo kakvo jacanje. I nece biti jos najmanje 2-3 decenije. Nece se pojaviti Mesija niti neki drugi cudotvorac. U RS imas SNSD, SDS i PDP - od zla oca i gore majke. Ako cemo realno, mozda je Dodole manje zlo po RS ekonomiju. Govedarica i Borenovic su dva totalna nistavila, zajedno sa svojim impotentnim strankama.nikad_vise wrote:Koliko bi uopste bilo dobro da u RS dodje neko ko ce raditi za gradjane i razvijati RS ekonomski,socijalno il bilo kako?Bosnjacima svakako ne odgovara niko takav tamo jer onog momenta kad cetnitet bude ekonomski ali i na druge nacine ojacao,tad bi moglo da se krene u neke avanturizme tipa secesije i slicno.Najbolja opcija za nas je da Dodik ostane sto duze.
Mladi ljudi ekstra talenta idu dalje. Ne pada im na pamet da se valjaju u politickom blatu.
Cak sam misljenja da mi nismo sposobni sami isplivati iz blata. Mi smo davljenici nemocni sami isplivati iz gliba. BiH je de facto protektorat. Iz ovog jada nas moze samo Evropa izvuci.
A do tada ce se cijela drzava demografski raspadati. Mladost ide, postajemo uzasno star narod. Ne znam bgm, ne sluti na dobro. Samo se nadam da ce nas Evropa povuci i usidriti u sigurnu luku. Sami smo nesposobni producirati bilo kakvu vrijednost.
Pogledaj RS. Milion starog naroda. Na taj milion previse kriminalaca. Sve je uvezano: vlast - sud - policija - privreda - lokalni mocnici. Sve je uvezano u kriminalnu mrezu. Previse ljudi je direktno i indirektno povezano sa vladajucim strukturama da bi bilo istinske demokratije. Medju politicarima, iz svih stranaka, vlada zakon Omerta. Pokrivaju kriminal jedni drugima.
Stanivukovic je usamljeni aktivista. Rezim ce ga sazvakati ako ne bude imao podrsku mladih ljudi. Jedan covjek ne moze nista.