Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulacije??
-
fear the beard
- duminjo
#477 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Siroj masi ne. Onima koji su trebali da shvate poruku, Glasna je i jasna.insomnia78 wrote:Zar namjenska likvidacija ne bi bila jasna i glasna?
Ako je to Sve tako
-
llull
#478 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Ti si ili nepismen ili glup. Rekao sam mjenjanje scenarija svaki dan ... to me nervira,a narod moze da se okuplja i 50 godina a ne 50 dana to je njihovo demokratsko pravo.SSemir wrote:ne znas nista, policija ne znam, ima nelogicnosti ("kako je doslio u Crvenu"), i to ti ne smeta. ali ti smeta sto se narod okuplja i trazi da se nesto sazna..llull wrote:Ma ne zna, jasno je kao dan da je policija traljava i retardirana.
Ja sam vise ubjedjen da pokusavaju da sakriju svoje greske, jer nacin na koji je momak dospio u Crkvenu i ne znaju.
Ja evo ne znam sta da mislim, da li je ubijen ili je sam nastradao, mene samo nervira to mjenjanje price na trgu...
Cirkus proces, cirkus grad, cirkus narod ...
Policija je objasnila sve dokazima samo ne znaju kako je dospao u Crkvenu, i njihova prica ma koliko je suplja ima vise logicnosti nego bilo koja prica grupe Pravda za Davida.
Mali mangup je eto tako bitan, ma daj ba ne prosipaj tu pricu. Da su htjeli to mogli su sacekati jos 20 dana i ode mali na robiju za nanosenje teskih tjelesnih povreda, a da su htjeli skroz da ga sklone pokusaj ubistva i jos ono malo sto je nosao marihuanu i eksere i eto .... Rijesen slucaj "PRKOSNOG MLADICA" i ne smeta im vise taj njegov "BUNT".Janjicar wrote:"Ranije sam naveo sledeće: “Prvi dio Motiva je što ih se nije plašio; Drugi dio - što nije htio da radi za njih, a što je u Banjaluci Nepojmljivo. Neposlušnost je uzrokovala treći dio Motiva za Ubistvo Davida: Bahatost, Osionost, Nasilnost Vladara Podzemlja i dobrog dijela banjalučkog (i ne samo banjalučkog) Nadzemlja koji sebi nisu MOGLI DOZVOLITI da ih jedan dvadesetjednogodišnjak ne doživljava ni opasnim, ni moćnim, ni bitnim. Postoji i četvrti segment Motiva, ali ga još uvijek nisam uspio potvrditi iz nekoliko nezavisnih izvora, za razliku od prva tri, tako da sa njegovim objavljivanjem moram sačekati”.Saul Alvarez wrote:A koji je motiv ubistva ?Nadzorna_ploca wrote:Gledam ovaj prilog od danas kad je otac pokojnika podnio tuzbu..i jedna stvar zapara uho a on to vec dugo ponavlja a to je 15 izvrsioca ubistva i na kraju jednog nalogodavca. To su vrlo ozbiljne stvari. Plus jos 4-5 pripadnik vrha MUPa kao ti koji prekrivaju i on ih naziva saucesnicima.
http://slobodanvaskovic.blogspot.ba/
"David Dragičević je namjenski likvidiran, kako bi Narko Kartel pokazao Moć, kako bi ujerao strah u kosti svojim političarima, svojim policajcima, svojim Vojnicima koji gospodare ulicama Banjaluke i drugih gradova i naselja u RS.
Istovjetna situacija je i u gradovima Federacije BiH."
Ako je i bilo ubistvo zbog droge ( ako je bilo ikako ) bilo je jer je mali vjerovatno dugovao kes za robu, mada koliko bi on mogao da uzme gudre pa da ga ubiju za to. To samo moze idiot da napravi a ne "OZBILJAN ORGANIZOVAN KRIMINALNI KLAN|"
-
fear the beard
-
llull
#480 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Pa evo Vaskovic tvrdi da nije htio da dila za dilere u BL ili da je prestao.
Mah ... pusti ih ... Otidjite na fb grupu Pravda Za Davida i vidjecete kako su se nekad lovile vjestice... Masovna histerija
Mah ... pusti ih ... Otidjite na fb grupu Pravda Za Davida i vidjecete kako su se nekad lovile vjestice... Masovna histerija
-
fear the beard
#481 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
llull wrote:Pa evo Vaskovic tvrdi da nije htio da dila za dilere u BL ili da je prestao.
https://blmojgrad.com/wp-content/upload ... 20x576.jpg
Pa ovo je prvi put da sam se ukljucio jer vidim histeriju ono bukvalno po faci i sto sam procitao vidi se da je klošar..
Uglavnom ocito umjesana policija u smrt i s pravom se histeriše
-
high_volume
#482 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Zna li neko, kako Vasković dolazi do Viber komunikacije, kao ovakve ispod, nekom aplikacijom ili mu neko dostavlja preslik?
https://2.bp.blogspot.com/-lv8UrfMkwm8/ ... a%2B22.jpg
Last edited by high_volume on 18/05/2018 08:54, edited 1 time in total.
- mO k3
#483 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Ovo svako moze da napravi , ja ne vidim tel brojeve nego samo imenahigh_volume wrote:Zna li neko, kako Vasković dolazi do Viber komunikacije, kao ovakve ispod, nekom aplikacijom ili mu neko dostavlja preslik?
-
radostan dan
#484 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
i ovo su mu raskrinkali (vaskoviću) odmah po objavi...
- mO k3
#485 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Vaskovic malo pretjeruje , ja mu ne vjerujem sve
- Haris.ba
#486 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Pa preslik mogu imati samo dvije osobe. Ako je autentičan. A imalo ozbiljniji razgovori se obavljaju preko secret chat.high_volume wrote:Zna li neko, kako Vasković dolazi do Viber komunikacije, kao ovakve ispod, nekom aplikacijom ili mu neko dostavlja preslik?
Obavještajna i institucije nemaju preslike. Imaju čitav razgovor u tekstualnom dokumentu.
Jedino kada postoji aplikacija koja prati komunikaciju. Ali, sumnjam da su tu noć akteri imali mobitele koji se prate.
- Janjicar
#487 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
@llull mladim mangupom nazivati pokojnika je pokazatelj tvoje kulture prije svega. Iz toga se da zakljuciti da i nisi Bog zna neki sagovornik.
-
llull
#488 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
U gradu su ga smatrali za mangupa, pokojni David ( neka mu dusa nadje mir ) je bio kratkog fitilja.
Protiv njega je bila pokrenuta optuznica za nanosenje teskih tjelesnih povreda jer je jednom momku slomio vilicu, izbio par zuba i priredio potres mozga ( a tuca je nastala zbog piva ).
Tuca te noci kada je nestao je bila zbog dzointa.
Ja nisam napisao nista drugo osim onoga sto se u BL zna.

Protiv njega je bila pokrenuta optuznica za nanosenje teskih tjelesnih povreda jer je jednom momku slomio vilicu, izbio par zuba i priredio potres mozga ( a tuca je nastala zbog piva ).

-
radostan dan
-
hAZNADAR
#490 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Nemoj onda u isto vrijeme iznositi njegove mane za zivota a onda reci da mu dusa nadje mir i sl.llull wrote:U gradu su ga smatrali za mangupa, pokojni David ( neka mu dusa nadje mir ) je bio kratkog fitilja.
Svako iznosenje njegovih mana je u ovom kontektstu i opravdavanje njegove sudbine i poruka ocu da odustane od trazenja pravde.
Pa sta ako se potukao - ko to od nas nije? Tuce momaka ne opravdavam ali se desavaju i to je svakodnevica - i sam sam znao i prebiti i dobiti. Ili pusio kadkad travu sto mnogi danas isticu - pa vecina je to probala.
Jednostavno se ne moze neko nazvati klosarom, banditom, narkomanom,.... samo zato ako je prosjecan i nesavrsen. Pa onda zakljuciti - trazio je sam belaja ko mu je kriv.
David po svemu sto smo saznali o njemu(a ja sam i mimo medija posto sam Banjalucanin) bio prosjecan momak kao vecina ostalih. Svakome se moze naci mana, nedostatak, greska,.... ali u ovom kontekstu tome ne moze biti mjesta. Ubiti covjeka je zlocin makar zrtva nije bila savrsena.
-
llull
#491 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Nisam rekao da je klosar, nisam rekao da je narkoman, samo sam rekao zasto sam napisao mangup.
Za njegovu smrt ma kakva bila nema opravdanja, ne znam zasto to neko upste misli. Znam kako je na takav nacin izgubiti clana porodice cak i da je sve kristalno jasno i da imaju snimci porodica bi se tesko mogla pomiriti sa tim. A kamo li to sto je ovaj slucaj previse komplikovan a opet cu ponoviti zato sto je policija svojim glupostima i neznanjem napravila jos gore.
Djikcova smrt je tragedija bas kao svaka smrt na ovom svijetu, i ja se nadam samo da ce se saznati istina.
Za njegovu smrt ma kakva bila nema opravdanja, ne znam zasto to neko upste misli. Znam kako je na takav nacin izgubiti clana porodice cak i da je sve kristalno jasno i da imaju snimci porodica bi se tesko mogla pomiriti sa tim. A kamo li to sto je ovaj slucaj previse komplikovan a opet cu ponoviti zato sto je policija svojim glupostima i neznanjem napravila jos gore.
Djikcova smrt je tragedija bas kao svaka smrt na ovom svijetu, i ja se nadam samo da ce se saznati istina.
- mO k3
#492 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
nije bio prosjecan , cujes iz medija kao finog ovo ono , ali , ali ..hAZNADAR wrote:Nemoj onda u isto vrijeme iznositi njegove mane za zivota a onda reci da mu dusa nadje mir i sl.llull wrote:U gradu su ga smatrali za mangupa, pokojni David ( neka mu dusa nadje mir ) je bio kratkog fitilja.
Svako iznosenje njegovih mana je u ovom kontektstu i opravdavanje njegove sudbine i poruka ocu da odustane od trazenja pravde.
Pa sta ako se potukao - ko to od nas nije? Tuce momaka ne opravdavam ali se desavaju i to je svakodnevica - i sam sam znao i prebiti i dobiti. Ili pusio kadkad travu sto mnogi danas isticu - pa vecina je to probala.
Jednostavno se ne moze neko nazvati klosarom, banditom, narkomanom,.... samo zato ako je prosjecan i nesavrsen. Pa onda zakljuciti - trazio je sam belaja ko mu je kriv.
David po svemu sto smo saznali o njemu(a ja sam i mimo medija posto sam Banjalucanin) bio prosjecan momak kao vecina ostalih. Svakome se moze naci mana, nedostatak, greska,.... ali u ovom kontekstu tome ne moze biti mjesta. Ubiti covjeka je zlocin makar zrtva nije bila savrsena.
- Janjicar
#493 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
U mom gradu tebe smatraju budalom.
-
Heller
#494 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Provjeriću i odmah mu odgovarahigh_volume wrote:Zna li neko, kako Vasković dolazi do Viber komunikacije, kao ovakve ispod, nekom aplikacijom ili mu neko dostavlja preslik?
- SaraFina
#495 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Režimski podguzni muholovci Milorada Dodika ne napuštaju temu. Danonoćno sviraju.
-
hAZNADAR
#496 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
llull wrote:Nisam rekao da je klosar, nisam rekao da je narkoman, samo sam rekao zasto sam napisao mangup.
mO k3 wrote:
nije bio prosjecan , cujes iz medija kao finog ovo ono , ali , ali ..
Svi mi koji smo oformili porodice, odgojili djecu, zavrsili skole, posteno radimo,.... imamo iz mladjih dana iskustva sa tucama, konzumiranjem opijata ili pijanstvima sa ne bas uvijek pozitivnim ishodima, kurcenjem,... ali nismo zbog toga bili mangupi.
Neki su to radili cesce pa smo ih nazivali klosarima, jalijom, pjanama, narkosima,...
David je ipak bio prosjecan i samo katkad uradio nesto sto ga u ovoj prici ne cini mangupom.
Last edited by hAZNADAR on 18/05/2018 14:54, edited 1 time in total.
- SaraFina
#497 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
JThomas wrote:protesti su osnov demokratije. sumnja i preispitivanje su osnovi demokratije. i da opozicija kritikuje vlast, i to je osnov demokratije. ali kad shvataš demokratiju i kad ti država i narod nisu poistovijećeni sa trenutnom vlašću. a kad jesu, onda se na proteste gleda kao kod nas. u rs kao udar na srpstvo zapadno od drine, u federaciji ko god baci kamen četnički je plaćenik iz lukavice, i tako dalje.
Svaka ti čast kao čovjeku za komentare. Djeluješ ufurano, ali si insan za respekt!
-
llull
#498 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
U manirima tog izraza u vezi sa Dodikom... opcio se i on sa tobom i ti sa njim... Kad vec volis takav vokabular.SaraFina wrote:Režimski podguzni muholovci Milorada Dodika ne napuštaju temu. Danonoćno sviraju.
Sto se mene tice neka se nosi i on a i ti u ... hiljadu persuna kako se vec kaze ...
- SaraFina
#499 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
llull wrote:U manirima tog izraza u vezi sa Dodikom... opcio se i on sa tobom i ti sa njim... Kad vec volis takav vokabular.SaraFina wrote:Režimski podguzni muholovci Milorada Dodika ne napuštaju temu. Danonoćno sviraju.
Sto se mene tice neka se nosi i on a i ti u ... hiljadu persuna kako se vec kaze ...
Ne pišem ja za mrtvog mladića kako je bio moralno upitna osoba nego VI pojedini.
Zašto? Tražite jeftina opravdanja jer su momka samljeli profesionalci pa ugušili u lokvi vode?
Za smrt djeteta nema opravdanja. Bez obzira na njegove pubertetske i mladalačke gafove.
Ista se vekosrpska mantra primjenjuje kao za zločine počinjene u ime velikosrpstva.
Naser Orić ubijao i klao mještane okolnih sela, pa je Ratko Mladić i vrhuška kao odmazdu provela genocid nad Bošnjacima Srebrenice.
Idi bre..
-
llull
#500 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Za ubijanje nema opravdanja opet ponavljam a ti citaj sta vec zelis da procitas ja nisam rekao da je to opravdanje sto djecka nema.
Ocigledno ti ne mozes da vidis siru sliku.
To sto je bio, bio je... nema ga vise i to je tuga.
Saznace se kad tad sta je bilo te kobne noci, izaci ce svi dokazi na vidjelo pa cemo i mi saznati. Ja ne spominjem ni Nasera, ni Mladica, ni klanje ni ostalo... Svako ce za svoje zlocine odgovarati pa i oni koji su ubili ( ako je ubijen ) nesretnog Dragicevica.
Lukac i ostala druzina da su htjeli da se izvuku ako su upleteni u Davidovu smrt su mogli naci nekog nesretnika i napakovati mu da je ubio djecka. Ne bi bili ni prvi ni poslednji koji su tako nesto napravili.
U svemu ovome ja jedino imam razumjevanja za porodicu koja trazi istinu. Za policiju koja je nesposobna i svakakva jos, za lesinare koji pokusavaju da uberu politicke poene na racun tragedije, za Vaskovica koji ima najvecu korist od svih trenutno, i za sve ostale koji su opsjednuti histerijom i tako da li pokusavaju da izlijece svoje frustracije NE.
Ocigledno ti ne mozes da vidis siru sliku.
To sto je bio, bio je... nema ga vise i to je tuga.
Saznace se kad tad sta je bilo te kobne noci, izaci ce svi dokazi na vidjelo pa cemo i mi saznati. Ja ne spominjem ni Nasera, ni Mladica, ni klanje ni ostalo... Svako ce za svoje zlocine odgovarati pa i oni koji su ubili ( ako je ubijen ) nesretnog Dragicevica.
Lukac i ostala druzina da su htjeli da se izvuku ako su upleteni u Davidovu smrt su mogli naci nekog nesretnika i napakovati mu da je ubio djecka. Ne bi bili ni prvi ni poslednji koji su tako nesto napravili.
U svemu ovome ja jedino imam razumjevanja za porodicu koja trazi istinu. Za policiju koja je nesposobna i svakakva jos, za lesinare koji pokusavaju da uberu politicke poene na racun tragedije, za Vaskovica koji ima najvecu korist od svih trenutno, i za sve ostale koji su opsjednuti histerijom i tako da li pokusavaju da izlijece svoje frustracije NE.