llull wrote:Opet grijesis, naravno da imaju pravo da saznaju istinu. Ali ne da oni nalaze krivce bez dokaza i da nisanu budu sad na celu jedne, pa druge pa trece osobe... Bas kao sto i Dodik ne treba da stavlja pecat Sorosevaca i placenika ...
Mogu i ja reci da si ti meni dosao i zapalio stan kada je izgorio, iako ne znam kako se zapalio.
Ali ti eto imas sad nesto protiv mene pa si mi sumnjiv
Treba se saznati to je sad najbitnije, i za mir porodice i das se nadje krivac ako krivac postoji.
I otpustiti sve koji su radili traljavo u institucijama...
Polako malo!
Naravno da ti mozes reci da ti je neko dosao i zapalio kucu, ali to treba neko dokazati. Ne moze se sa tim stvarima igrati, a pogotovo institucije ne mogu iznositi trivijalne zakljucke na konferencijama za novinare i otvoriti prostor za spekulaciju - kao u ovom slucaju.
- Njegov ulazak u onu kucu, ako je ono on na video snimku, ne znaci nista. Jer na snimku se ne vidi nikakvo obijanje ili provala, niti se vidi njegov bijeg nakon izlaska; sto je karakteristika za svaku pljacku. Uz to, njegov boravak u kuci nije ostavio nikakve tragove koje bi kao dokaz sluzile u korist price o pljacki. Bar do sada od istrage nismo culi da postoje tragovi ili otisci koji potvrdjuju ono sto su naveli na konferenciji za novinare. Prica o 200 maraka iz te kuce koje su nadjene u pokojnikovom dzepu ima smisla jedino ako je vlasnik kuce potpisivao cijeloga zivota uredno sve serijske brojeve novcanica koje su mu ulazile u kucu.
- Patolog Sudske medicine u Prvom obdukcijskom nalazu navodi. pod tackom D.
"d/kosti
Pregledane su kosti glave, vrata, trupa i ekstremiteta i na njima nisu ustanovljeni znaci preloma".
Druga obdkucija:
"Pregledane su kosti glave, vrata, trupa i ekstremiteta i na njima, osim opisane FISURE leve nosne kosti, nisu ustanovljeni znaci preloma drugih kostiju".
Kako je moguce da prvi obdukcija nije vidjela Fisuru? Zasto je patolog uradio nepotpuni nalaz????
To su pitanja, obziro da se radi o profesionalnom zanimanju, a to sto ni Ministar ne vjeruje svome Ministarstvu "jer ako bi neko opalio cvoku njegovom sinu sa njim bi imao posla - a ne sa zakonom koji bi on trebao predstavljati i boriti se za njega" - govori samo jedno.
Ako MUP-a padne izrezirana prica Davida pada im svaki slucaj koji su radili u ovom sastavu.