Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
x0z0y0

#976 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by x0z0y0 »

pratim temu ali je toliko offtopiCenja da stvarno ne mogu sve da upratim

kada je napravljena barikada...bila sam...onoliko koliko sam mogla...prisutna
i podrzala
cilj te barikade je bio da se izvrsi pritisak na policiju za malo vece angazovanje u cilju hapsenja pocinioca
i uhvatise ih
protest se nastavlja
ljudi koliko shvatih spavaju tamo u onim satorima ili...??
i sta je tacan cilj...za sta se zalazu i sta ocekuju da ce postici time sto su tamo?
koliko sam opet letimicnim citanjem pofatala i neka se hrana prikuplja za te koji tamo "kampuju"...znaci da su oni non stop tamo?
molila bih vas da mi malo to pojasnite..ne bi zeljela nikoga uvrijediti pogotovo ako se radi o valjanom razlogu

moje misljenje je da treba pomoci porodici...podrskom najvise...
to sto je protest "svjetlosnu godinu" daleko od nadleznih institucija bas i nije pametno...pa sve onda i lici na neku sharadu...
daBogda da vas nisu i zaboravili..
invalidi upadose u samu zgradu pa ne postigose nista a ne neko ko niti je pred institucijom vlasti niti na neki nacin (zakonski i valjan) zahtijeva nesto...nego samo sjedi na plocniku..

ocekujem naravno pljuvanje sada po meni kako sam neaktivna i sl.
pitanja sam postavila jer mi zaista nije jasno sve to..
a kritike i prijedloge sam iznjela cisto jer mi se u ovome do sada gubi svaka logika...a bez toga se ne moze
adnan06

#977 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by adnan06 »

bjelurda wrote:sto ni jedna televizija nije objavila da je doslo doprepucavanja i da je onda ubijen nego su rekli da je ubijen jer nije htio da posluzi pice jer tako zvuci vise bombasticno i vise ce se narod dognut. cuj vratio im pistolj da ga ubiju. pa zar zdrav razum moze povjerovati u tu pricu. ja ne mogu izvinite
Greska koja se i tebi mogla desiti, ali s tom razlikom da te neko zbode u tramvaju samo zato sto si pogledao u pravcu bijesnih morona. U krajnjoj liniji nije to problem, problem je sto imamo los zakon koji prvo nece osuditi ove degene na maksimalne godine zatvora, a onda sto ce ih pustiti nezavisno od toga na koliko ce biti osudjeni nakon pola vremena odsluzene kazne. Samo postavi svoju mamu, brata, sestru, oca... u poziciju da te neko ubije kao Denisa i da taj neko bude slobodan covjek nakon 3-4 godine. Ako ti je to ok ne protestiraj, ne debatiraj na ovoj temi, nastavi da zivis u "zemlji za pozeljeti" i setaj miran slobodarskim Sarajevom.
karanana

#978 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by karanana »

ni meni nije jasno sta je trenutni cilj onoga okupljanja sada i onih satora. mozda ne vidim poentu niti znam da su izdati neki zahtjevi te da su zbog toga ljudi u satorima.

i ja ocekujem pljuvanje na ovo sto cu reci, ali: meni ono sada izgleda kao neki tinejdzerski teferich i druzenje. dodju neke sredjene mackice, dodju neki frajercici, stoje za onim stolovima, pijuckaju sokove, meze, a sve bez nekog cilja.
adnan06

#979 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by adnan06 »

karanana wrote:ni meni nije jasno sta je trenutni cilj onoga okupljanja sada i onih satora. mozda ne vidim poentu niti znam da su izdati neki zahtjevi te da su zbog toga ljudi u satorima.

i ja ocekujem pljuvanje na ovo sto cu reci, ali: meni ono sada izgleda kao neki tinejdzerski teferich i druzenje. dodju neke sredjene mackice, dodju neki frajercici, stoje za onim stolovima, pijuckaju sokove, meze, a sve bez nekog cilja.
Potpisujem.
bjelurda

#980 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by bjelurda »

anjusha wrote:@bjelurda

za politiku postoji podforum kao i za teorije zavjere.
ovdje se radi o konkretnoj stvari sa (nazalost) veoma konkretnim rezultatom. molim da se vise fokusiras na temu nego na: sta ako i sta kad bi? zahvaljujem!
upravu si malo sam fulo forum i ovim prekidam svoju raspravu. al samo da pojasnim da sam ja u potpunosti na strani amara i svih sto su uz njega i da osudjujem zlocince al uzasno me ljuti kad vidim kako se manipulise ljudima i njihovom patnjom. KRAJ
respo

#981 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by respo »

sada je ono preraslo u blago receno natezanje bez smisla
sada ne vidim nikakvu poveznicu sa ubistvom amara osim one knjige zalosti u koju se upisuju prolaznici i namjernici
kao sto karanana rece dodju frajercici onda neke trebice i tu malo drustvo fazoni i eto nek se vidi da smo tu

ako vec protestvuju nek kazu zahtjeve ili sta vec ovako besmisleno
adnan06

#982 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by adnan06 »

bjelurda wrote:
anjusha wrote:@bjelurda

za politiku postoji podforum kao i za teorije zavjere.
ovdje se radi o konkretnoj stvari sa (nazalost) veoma konkretnim rezultatom. molim da se vise fokusiras na temu nego na: sta ako i sta kad bi? zahvaljujem!
upravu si malo sam fulo forum i ovim prekidam svoju raspravu. al samo da pojasnim da sam ja u potpunosti na strani amara i svih sto su uz njega i da osudjujem zlocince al uzasno me ljuti kad vidim kako se manipulise ljudima i njihovom patnjom. KRAJ
Haj ba, razguli! Kakva manipulacija. Joj, fakat, kad je neko glup jednostavno je glup.
hondagirl

#983 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by hondagirl »

adnan06 wrote:
karanana wrote:ni meni nije jasno sta je trenutni cilj onoga okupljanja sada i onih satora. mozda ne vidim poentu niti znam da su izdati neki zahtjevi te da su zbog toga ljudi u satorima.

Potpisujem.

Potpisujem takodje.
Bila - obisla -vidjela isto - otisla.
Ili da neko upucen objasni sta je poenta.....
:roll:
bjelurda

#984 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by bjelurda »

respo wrote:sada je ono preraslo u blago receno natezanje bez smisla
sada ne vidim nikakvu poveznicu sa ubistvom amara osim one knjige zalosti u koju se upisuju prolaznici i namjernici
kao sto karanana rece dodju frajercici onda neke trebice i tu malo drustvo fazoni i eto nek se vidi da smo tu

Upravo je to ono o cemu ja govorim. Blokirali cestu dok ne uhapse ubice. pa moze li se iko sjetiti na ovom forumu da je ijedan ubica osto neuhvacen. zato kazem da su izmanipulisali jadnu amarovu porodicu i prijatelje i dalje manipulisu sa njima.
karanana

#985 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by karanana »

ma ne vjerujem ja da iko manipulise sa njima. jednostavno mislim da je stvorena neka praznina zbog nedostatka prijatelja i poznanika i da hoce da urade nesto vise za njega, dok su ubice bile u bjekstvu znali su cilj, a sada a ne znaju kako ni sta drugo da urade nego da se okupe ispred kafica i postave satore. to u ovom trenutku nema smisla, posebno kroz satorovanje i sjedeljke. osnujte neku fondaciju, neku nvo sa zahtjevim prema vlastima, nemojte sada devalvirati ono sto ste uradili za 2-3 dana proslog vikenda.
Last edited by karanana on 19/08/2009 12:16, edited 1 time in total.
fixer

#986 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by fixer »

bjelurda wrote:

Upravo je to ono o cemu ja govorim. Blokirali cestu dok ne uhapse ubice. pa moze li se iko sjetiti na ovom forumu da je ijedan ubica osto neuhvacen. zato kazem da su izmanipulisali jadnu amarovu porodicu i prijatelje i dalje manipulisu sa njima.
Zivotinjo, cestu su blokirali rodjaci od Amara. Kakve manipulacije? Jedva se zaustavljam da ti ne opsujem sve, a nikad nikome na ovom forumu nisam rekao ruznu rijec.
EDIT - ostaje se na ulici jer se ceka sedam dana od pogibije. Svima jasno? :roll:
x0z0y0

#987 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by x0z0y0 »

karanana wrote:ma ne vjerujem ja da iko manipulise sa njima. jednostavno mislim da je stvorena neka praznina zbog nedostatka prijatelja i poznanika i da hoce da urade nesto vise za njega, dok su ubice bile u bjekstvu znali su cilj, a sada a ne znaju kako ni sta drugo da urade nego da se okupe ispred kafica i postave satore. to u ovom trenutku nema smisla, posebno kroz satorovanje i sjedeljke. osnujte neku fondaciju, neku nvo sa zahtjevim prema vlastima, nemojte sada devalvirati ono sto ste uradili za 2-3 dana proslog vikenda.
upravo tako

ovi satori i neuzbiljnost u svemu bacaju jako ruznu sliku na citav dogadjaj..
bjelurda

#988 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by bjelurda »

fixer wrote:
bjelurda wrote:

Zivotinjo, cestu su blokirali rodjaci od Amara. Kakve manipulacije? Jedva se zaustavljam da ti ne opsujem sve, a nikad nikome na ovom forumu nisam rekao ruznu rijec.
EDIT - ostaje se na ulici jer se ceka sedam dana od pogibije. Svima jasno? :roll:
Zivotinjo blokirali su cestu sa apsurdnim zahtijevom da se uhapse pocinitelji umjesto da ih neko uputi na stvarni problem a to je zakon koji dozvoljava da ovakve ubice hodaju slobodno. sta je tu policija kriva. ne moze policija mimo zakona. policija uvijek uhvati pocinitelje u roku od 2 dana ako se nalaze u bih.

da su samo ovu dobru volju okrenuli u pravom smjeru puno bi vise postigli. ovako su postigli sve sto su trazili. uhvacene ubice i vracene u bih do slijedeceg ubistva.
Last edited by bjelurda on 19/08/2009 12:26, edited 1 time in total.
johnnykola

#989 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by johnnykola »

Compos_Sui wrote:
karanana wrote:ma ne vjerujem ja da iko manipulise sa njima. jednostavno mislim da je stvorena neka praznina zbog nedostatka prijatelja i poznanika i da hoce da urade nesto vise za njega, dok su ubice bile u bjekstvu znali su cilj, a sada a ne znaju kako ni sta drugo da urade nego da se okupe ispred kafica i postave satore. to u ovom trenutku nema smisla, posebno kroz satorovanje i sjedeljke. osnujte neku fondaciju, neku nvo sa zahtjevim prema vlastima, nemojte sada devalvirati ono sto ste uradili za 2-3 dana proslog vikenda.
upravo tako

ovi satori i neuzbiljnost u svemu bacaju jako ruznu sliku na citav dogadjaj..
ma sve sam ovo i rekao na barikadi.i opetz, uz svu bol, i neka se niko ne uvrijedi. od gasenja pozara nema nista.
opet ce se desiti ubojstvo. nakon ovih prosvjeda smo dobili prosirenje zatvora u ustikolini za 20 mjesta, ako
ga bude uopce. i to je to. koldzo dodje i prica o tulipanima, mehmedic dodje i prica da nije nadlezan.
nista zakoni, nista sa mehmedicem javna rasprava, nista pravnik neki da ovdje
sjedne i sve secira te napise kako je sa zakonima. nista ngo kojih ima mali milijun i koji, ocito, postoji
samo zbog zgrtanja love. nista novinari. ljudi za tvsa daju intevju, stoje i cekaju 15 minuta da kloc
s mobitelom ugovori ukljucenje u program. nista opozicija sa ciljem popravljanja zakona. apsolutno nista!

do novog bezocnog, nicim uzrokovanog ubojstva.

nazalost, ona slika na fejsu na kojoj su denis, pa amar pa slobodno mjesto
samo ceka nekog od nas da mu fotku naljepe na nju.
fixer

#990 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by fixer »

bjelurda wrote:
Zivotinjo blokirali su cestu sa apsurdnim zahtijevom da se uhapse pocinitelji umjesto da ih neko uputi na stvarni problem a to je zakon koji dozvoljava da ovakve ubice hodaju slobodno. sta je tu policija kriva. ne moze policija mimo zakona. policija uvijek uhvati pocinitelje u roku od 2 dana ako se nalaze u bih.
Da ih je neko uputio na stvarni problem bio bi manipulator. A zar ti takve ne prozivas?
respo

#991 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by respo »

ma ovi ispred nebodera sada mogu biti ovdje do kraja zivota i kampoovati nista se nece izmjeniti

pa oni ispred izvrsnog vijeca poljoprivrednici su bili 2 godine minimalno pa nisu skoro nista promijenili a oni misle na ch vili mjenjat
oni svi sto su dosli su dosli radi samo promocije i politickih poena pocevsi od mehmedica pa nadalje

ps. jeli neko zna novinarke sa ftv-a sto su bile u subotu na protestu :zoka:
fixer

#992 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by fixer »

bjelurda wrote: da su samo ovu dobru volju okrenuli u pravom smjeru puno bi vise postigli. ovako su postigli sve sto su trazili. uhvacene ubice i vracene u bih do slijedeceg ubistva.
Ma kakva dobra volja? Zbog koga da se oni bore? Pa nije 2000 Sarajlija doslo sveukupno da ih podrzi. Hebes Sarajlije, hebes njihovu dobru volju. Sve dok ona postoji u ovakvom obiku, mi cemo i dalje pokopavat nevine, a to nije problem ovih koji su vec izgubili nekog.
Dori

#993 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Dori »

Sad sam cula da se dvoje mladih bacilo sa zgrade na C.Vili....negdje preko puta skole :shock:
Zna li iko ista vise?!
bjelurda

#994 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by bjelurda »

fixer wrote:
bjelurda wrote:
Da ih je neko uputio na stvarni problem bio bi manipulator. A zar ti takve ne prozivas?
pa i ovako ih je neko uputio da pljuju po policiji. zar nije bilo logicnije da su trazili da rijesi problem u korjenu.
fixer

#995 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by fixer »

respo wrote:ma ovi ispred nebodera sada mogu biti ovdje do kraja zivota i kampoovati nista se nece izmjeniti

pa oni ispred izvrsnog vijeca poljoprivrednici su bili 2 godine minimalno pa nisu skoro nista promijenili a oni misle na ch vili mjenjat
oni svi sto su dosli su dosli radi samo promocije i politickih poena pocevsi od mehmedica pa nadalje

I ne treba da se mijenja, barem ne u njihovoj inicijativi. Bujrum, izvoli, izadji na ulicu i mijenjaj. Svi vi cujete da seko nesto pokrece, pa to prihvatite objerucke, ali sto onda sami ne ucinite nesto vise?
jaca78

#996 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by jaca78 »

Dena wrote:Sad sam cula da se dvoje mladih bacilo sa zgrade na C.Vili....negdje preko puta skole :shock:
Zna li iko ista vise?!
i ja sam cula da su se dvoje mladih bacili s neke zgrade. ima li neko vise informacija
fixer

#997 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by fixer »

bjelurda wrote:
fixer wrote:
bjelurda wrote:
pa i ovako ih je neko uputio da pljuju po policiji. zar nije bilo logicnije da su trazili da rijesi problem u korjenu.
Nije istina da ih je neko uputio. Da ih je neko uputio sigurno ne bi ovo radili. Oni su ovo sami odlucili da naprave, ne zeleci da ostavljaju ni jedan milimetar prostora policiji da kalkulise o hapsenju.
bjelurda

#998 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by bjelurda »

kad je to kalkulisala policija svega ti? de nam reci da i ostali znaju
Dori

#999 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Dori »

jaca78 wrote:
Dena wrote:Sad sam cula da se dvoje mladih bacilo sa zgrade na C.Vili....negdje preko puta skole :shock:
Zna li iko ista vise?!
i ja sam cula da su se dvoje mladih bacili s neke zgrade. ima li neko vise informacija
Evo objavili su.....
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /090819055
respo

#1000 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by respo »

fixer wrote:
respo wrote:ma ovi ispred nebodera sada mogu biti ovdje do kraja zivota i kampoovati nista se nece izmjeniti

I ne treba da se mijenja, barem ne u njihovoj inicijativi. Bujrum, izvoli, izadji na ulicu i mijenjaj. Svi vi cujete da seko nesto pokrece, pa to prihvatite objerucke, ali sto onda sami ne ucinite nesto vise?
bio i na ch vili na raskrsnici i pred katedralom za denisa i jos mnogo toga
sada nisam pred neboderom jer ne vidim nikakvig smisla samog stajanja i gubljenja vremena kad se nesto pokrene bar da krenu nesto konkretno ako treba bicu prvi
do tada mi ne mozes pricati sta sam ja uradio u vezi svega ovoga
mozda sam vise ja uradio koji nisam bio citavo vrijeme na raskrsnici i pred neboderom nego svi oni koji sada tamo sjede
Post Reply