kao sto rece train to bombay, upravo zbog stvari koje nabrojaste ti i emigracija treba se ograditi od njega a ne da index.hr u njihovom opisu uhvacenih govori da su pripadnici grupe.Frank Sinatra wrote:Kako i zasto da se Hz ograde? Istina je da je bio navijac Sarajeva. Istina je da je dolazio na sjever, isto kao sto je to istina za hiljade drugih koji i dan danas dolaze. Istina je da ga nije bilo skoro 2 godine na sjeveru Koseva i gostujucim utakmicama. Da li to cini navijace Sarajeva ubicama? Ubistvo nije pocinjeno u ime Hz, ubijen nije zbog boja kluba, ubio ga nije kao pripadnik Hz. Zalosno je da se tragedija u kojoj je ugasen jedan mladi zivot a druga dva osudjena na propast iskoristava na ovakav nacin.karanana wrote:index.hrDok su čekali ispitivanje, pripadnici navijačke skupine FK Sarajeva "Horde zla", bili su mirni kao bubice.
horde, ogradite se
Iskreno saucesce porodici rahmetli Amara.
Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
- karanana
#851 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
-
duplo_golo
#852 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Prijatelj iz Australije me sinoć zvao i pitao za 'slučaj ubistva momka koji je odbio piće'.
Naime,u Australiji na svim nacionalnim kanalima bruji vijest kako je u Bosni ubijen mladić koji je odbio da popije alkohol.Stranci i dalje pokušavaju da ocrne i onako crni Balkan. Spomenuh ovo jer pročitah da treba neko nešto da demantuje,ako sam dobro skontala Horde Zla treba da nešto demantuju!?! Ma,dajte,to je mlaćenje prazne slame...novinarima niko ne začepi usta,pogotovo ne stranim novinarima
Naime,u Australiji na svim nacionalnim kanalima bruji vijest kako je u Bosni ubijen mladić koji je odbio da popije alkohol.Stranci i dalje pokušavaju da ocrne i onako crni Balkan. Spomenuh ovo jer pročitah da treba neko nešto da demantuje,ako sam dobro skontala Horde Zla treba da nešto demantuju!?! Ma,dajte,to je mlaćenje prazne slame...novinarima niko ne začepi usta,pogotovo ne stranim novinarima
- Train to Bombay
#853 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Poslao sam mail UNFKS, sa nadom da će se oglasiti.karanana wrote:kao sto rece train to bombay, upravo zbog stvari koje nabrojaste ti i emigracija treba se ograditi od njega a ne da index.hr u njihovom opisu uhvacenih govori da su pripadnici grupe.
- ultima_palabra
#854 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
A čudno mi je bilo ovo jedan od vođa HZ, pa u kojoj navijačkoj skupini vođe imaju 19-20 god?
Vildana, kao i obično u sridu
hajmo se baviti uzrocima, a ne posljedicama. To što će neko pozivati da ova dvojica budu ritualno obješeni na Marindvoru neće nam puno pomoći
Vildana, kao i obično u sridu
- uvjek dobar gost
#855 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
http://www.youtube.com/watch?v=yMoYcMsxR1M
pogledajte ovo.... dobro pročitajte naslove u crnoj hronici.... banalizirajte i dalje , ali znajte sljedeće.... danas je oko 84% počinilaca kriminalnih dijela su povratnici u kriminal, odnosno oni koji su osuđeni ali kao nemaju gdje da robijaju.... njih nije briga ko je sljedeći.. !
Jeste li slušali Himzu koji je lijepo rekao da vlast svih nivoa neće da pruži policiji uslove koji im trebaju za rad... znači kao u matematici... rješenje je jednostavno, vlasti odgovaraju kriminalci na ulicama, odgovara im da oni siju strah građanima (pardon narodima)... odgovara im da nam glavna misao bude hoćemo li i kako doživiti sutra.... razdojite u svojim glavama uzrok i posljedicu vrijeme Vam je !
Kako određene nije stid, čemu je bilo krivo dvoje mladih sugrađana koji su spopadnuti radi mobitela, kome je kriva moja baba kojoj su tri puta obili stan, kome je kriv moj komšija kome su obili garažu i iznijeli mu skoro sve, kome su krivi ljudi koji su izbunareni, zbodeni, opljačkani... jesmo li mi svi familija Gašija, Marić Zvonka ili da prevedem.... diskreditacija pojedinca vodi diskreditaciji ideje... pa kako mislite da ova vlast opstaje ovolike godine.... da nisamo mi svi neki kriminalci što krupni što sitni i da stvarno ovo nije "divlji zapad"....
na kraju jeste važniji je SFF, važnija je sebičnost, važne su felge, važan je snošaj, važan je mobitel........ sve je važnije od života... od ponosa, od ljudskosti...
Ima ona priča iz doba SS divizija , svi je znamo..prvo su odvodili ćopave i bolesne.... nit sam ćopav nit bolestan nisam se krio, onda su došli Jevreje... ja nisam Jevrej pa se nisam ni krio, onda su odvodili Rome, nisam rom pa se nisam krio.... poslije toga su odvodili neistomišljenike.... došli su po mene... a nije imao ko da gleda zamnom jer sve su već odveli....
e tako i danas rade ovi "naši"....
ja svejedno gledam kako ću pomoći raji sa Ch wille..... i jeste sjeća li se iko prvih mjeseci rata i opsade..... slično je bilo......
pogledajte ovo.... dobro pročitajte naslove u crnoj hronici.... banalizirajte i dalje , ali znajte sljedeće.... danas je oko 84% počinilaca kriminalnih dijela su povratnici u kriminal, odnosno oni koji su osuđeni ali kao nemaju gdje da robijaju.... njih nije briga ko je sljedeći.. !
Jeste li slušali Himzu koji je lijepo rekao da vlast svih nivoa neće da pruži policiji uslove koji im trebaju za rad... znači kao u matematici... rješenje je jednostavno, vlasti odgovaraju kriminalci na ulicama, odgovara im da oni siju strah građanima (pardon narodima)... odgovara im da nam glavna misao bude hoćemo li i kako doživiti sutra.... razdojite u svojim glavama uzrok i posljedicu vrijeme Vam je !
Kako određene nije stid, čemu je bilo krivo dvoje mladih sugrađana koji su spopadnuti radi mobitela, kome je kriva moja baba kojoj su tri puta obili stan, kome je kriv moj komšija kome su obili garažu i iznijeli mu skoro sve, kome su krivi ljudi koji su izbunareni, zbodeni, opljačkani... jesmo li mi svi familija Gašija, Marić Zvonka ili da prevedem.... diskreditacija pojedinca vodi diskreditaciji ideje... pa kako mislite da ova vlast opstaje ovolike godine.... da nisamo mi svi neki kriminalci što krupni što sitni i da stvarno ovo nije "divlji zapad"....
na kraju jeste važniji je SFF, važnija je sebičnost, važne su felge, važan je snošaj, važan je mobitel........ sve je važnije od života... od ponosa, od ljudskosti...
Ima ona priča iz doba SS divizija , svi je znamo..prvo su odvodili ćopave i bolesne.... nit sam ćopav nit bolestan nisam se krio, onda su došli Jevreje... ja nisam Jevrej pa se nisam ni krio, onda su odvodili Rome, nisam rom pa se nisam krio.... poslije toga su odvodili neistomišljenike.... došli su po mene... a nije imao ko da gleda zamnom jer sve su već odveli....
e tako i danas rade ovi "naši"....
ja svejedno gledam kako ću pomoći raji sa Ch wille..... i jeste sjeća li se iko prvih mjeseci rata i opsade..... slično je bilo......
-
Šandor
#856 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
To su uradili namjerno, da bi napumpali vijest. A kako su tek napumpali kad je ubijen Denis Mrnjavac. Tad su na Novoj prepumpali u stilu Riste Đoge u najboljim danima.karanana wrote:kao sto rece train to bombay, upravo zbog stvari koje nabrojaste ti i emigracija treba se ograditi od njega a ne da index.hr u njihovom opisu uhvacenih govori da su pripadnici grupe.
Ništa bolja nije ni Vildana Selimbegović. Novinari često nisu ništa bolji od kriminalaca.
- valterbranisarajevo
#857 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Ne smijemo zaboraviti ni ovog momka
Amer Čehajić
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /090603072
Amer Čehajić
- uvjek dobar gost
#858 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Valtere... ovi kojima mi pišemo zaboravili bi pola Sarajeva... kao što već i jesu... pogrešan kanal komunikacije smo izabrali da dopremo do ljudi... do građana..... ovdje je izgleda malo takvih !
-
MmeDeLafayette
#859 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Ako cemo vech mak pod konac evo jedna poruka onima koji su na ovoj temi iznosili neistinu uvezi Edina Vuka.
Ne znam gdje je sad onaj user koji je pisao da je njegov otac poginuo u ratu braneci domovinu... ne vidim razloga zashto si lagao? iuli ako si doznao, prije no si objavil te informacije trebal si se raspitati tko i sto tocno prica
Naime, ovaj zli ubica je sin Dine i Muradifa sa Dobrinje, ima brata moj vrshnjak (mladji) i opche nije ima veze sa ratom u BiH jer su zivjeli u Njemackoj tijekom agresije....
fuj... e ovakvi koji lazu i pricaju svashta mi se gade... vjerujte mi - inf iz prve ruke!
Tako da Edinovo zlo djelo nije produkt ispiranja uma ratnim traumama i da takve FLOSKULE opche nemaju mjesta na ovakvim stranicama!
Ne znam gdje je sad onaj user koji je pisao da je njegov otac poginuo u ratu braneci domovinu... ne vidim razloga zashto si lagao? iuli ako si doznao, prije no si objavil te informacije trebal si se raspitati tko i sto tocno prica
Naime, ovaj zli ubica je sin Dine i Muradifa sa Dobrinje, ima brata moj vrshnjak (mladji) i opche nije ima veze sa ratom u BiH jer su zivjeli u Njemackoj tijekom agresije....
fuj... e ovakvi koji lazu i pricaju svashta mi se gade... vjerujte mi - inf iz prve ruke!
Tako da Edinovo zlo djelo nije produkt ispiranja uma ratnim traumama i da takve FLOSKULE opche nemaju mjesta na ovakvim stranicama!
-
MmeDeLafayette
#860 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
A ovaj drugi Herak je opet pustahija za sebe... isto sa lipe nam Dobrinjice..
-
lolo_lolo
#861 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
zasto bi me bilo stidultima_palabra wrote:Kako te bolan, nije stid?lolo_lolo wrote:ako neko ima ko je poznavao rahmetli amara,jel mi moze reci kakve je veze imao sa keljmendijom?
ipak nije bilo samo zbog pica
prava prica je poznata policiji
kod mene ostaje ista zal,sto je momak ubijen,na takav nacin,promjenio misljenje nisam nimalo,stoku treba na vjesala,momku se ne moze vratiti zivot
ali zapravo,prica je malo izmjenjena,nije malo,nego malo vise,vjerovatno su mnogi forumasi neupuceni
dobro je momak rekao,njegov je stari u zatvoru,iako neki da to nije bitno,jako je bitno
da me ne bi i dalje bilo "stid" vi ostanite u uvjerenju da je bilo zbog pica
momak koji je ubijen,nevjerovatno mi je zao zbog njega,kao da mi je umro neko u porodici,stvarno sam se tako osjecao,je imao posla sa mafijom,zato je nazalost ovako i zavrsio
vuk bi trebao dobiti 40 godina zatvora,herak duplo manje,jer ipak je,barkod nas,velika razlika izmedju ubice i saucesnika,iako kod mene,a vjerovatno i kod vas,nema razlike
-
kulambara
#862 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Interesuje me samo zašto u tom pregledu nasilništva u gornjem clipu nije svrstano i premlaćivanje učesnika/gostiju sarajevo queer festivala? Licemjeri!uvjek dobar gost wrote:http://www.youtube.com/watch?v=yMoYcMsxR1M
- Asana
#863 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Sandor, ne slazes se sa navedenim?Vildana Smailbegovic, Oslobodjenje wrote:
..... Nakon što i Vuku i Heraku domaće pravosuđe, za koje u ovom slučaju ne treba sumnjati da će biti na visini zadatka, odredi boravišne dozvole u zatvorima, Sarajevo će čekati novog Denisa i novog Amara.
Razlog je puno bizarniji od, kako se posljednjih dana čuje, nedostatka zatvorskih kapaciteta i rigoroznijeg kaznenog sistema. Denis i Amar su posljedice sistema koji se u postdejtonskoj BiH sustavno gradi i koji se ne može srušiti izmjenom zakonskih stavki i članova. O čemu je riječ?
Ovo je grad bez heroja, iako je odbranjen u ratu u kome su voljom vlasti herojima proglašene juke i ćele, oni isti koji su u godinama nakon Daytona terorizirali Sarajevo uz blagonaklon odnos te iste vlasti. Ovo je grad koji je ubicu devet specijalaca Armije i MUP-a, nakon tri godine ležanja u NN humci, do memorijalnog šehidskog mezarja na Kovačima prenio na rukama, uprkos činjenici da je Mušan Topalović Caco bio dokazani ratni zločinac, egzekutor sarajevskih nebošnjaka, ali i Bošnjaka koji su mu se našli na putu. Ovo je grad u kome je ministar policije smijenjen nakon što je imenovao 14 višestrukih povratnika u kriminal - što je domaći eufemizam za mafiju - a čitava specijalna jedinica MUP-a Kantona Sarajevo rasformirana nakon što je napravila raciju u jedan od domaćih objekata gdje su rijetki gosti bez pištolja.
Ovo je također grad u kome su oni koji su ga terorizirali sjedili u počasnim ložama, upravama fudbalskih klubova, a kada su ginuli u najokrutnijim mafijaškim obračunima - ožalovani kao "istaknuti sportski radnici". Zašto i to ne reći: Sarajevo je ovakvim gradom napravila SDA, još za vakta svoga prvog predsjednika Alije Izetbegovića, autora čuvene rečenice o svakom Bošnjaku kojeg je rat naučio da mora imati oružje u kući. Da li su ideološki ili neki drugi razlozi krivi pa Izetbegović nije uvažavao Čehova, danas je manje važno. Bolna je istina da pištolj koji visi na zidu u prvom činu obično opali u trećem, baš kao što je bolna sarajevska istina da je notorni Muhamed Ali Gaši čuvao počasnu stražu uz Izetbegovićev tabut. Gaši je nedavno osuđen, no svoje pozicije i dalje čuvaju vrli Gašijevi prijatelji: od brzine kojom Oleg Čavka i njegova glavnokomandujuća tužiteljica Nives Kanevčev budu djelovali direktno ovisi kada će ponovo biti izvršena egzekucija sljedećeg nevinog u ovom gradu.
Gola istina.
- Asana
#864 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
I Vuk i Herak su proizvodi tog i takvog grada.
Servirani su im uzori - nezgodni momci ...
Servirani su im uzori - nezgodni momci ...
- Asana
#865 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
upsss... nema posta na koji replicirah ...
- ultima_palabra
#866 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Pa hajd nas ti prosvijetli, prvo pitaš nešto, pa sad to uzimaš kao činjenicu. Sarajevo je jedna velika mahala, sve se brzo sazna, misliš da bi stotine ljudi izašlo na ulice za dečka koji je ubijen u mafijaškom obračunu? Jest, imao je veze sa Keljmendijem, a u slobodno vrijeme je raznosio pizzelolo_lolo wrote:zasto bi me bilo stidultima_palabra wrote:Kako te bolan, nije stid?lolo_lolo wrote:ako neko ima ko je poznavao rahmetli amara,jel mi moze reci kakve je veze imao sa keljmendijom?
ipak nije bilo samo zbog pica
prava prica je poznata policiji
kod mene ostaje ista zal,sto je momak ubijen,na takav nacin,promjenio misljenje nisam nimalo,stoku treba na vjesala,momku se ne moze vratiti zivot
ali zapravo,prica je malo izmjenjena,nije malo,nego malo vise,vjerovatno su mnogi forumasi neupuceni
dobro je momak rekao,njegov je stari u zatvoru,iako neki da to nije bitno,jako je bitno
da me ne bi i dalje bilo "stid" vi ostanite u uvjerenju da je bilo zbog pica
momak koji je ubijen,nevjerovatno mi je zao zbog njega,kao da mi je umro neko u porodici,stvarno sam se tako osjecao,je imao posla sa mafijom,zato je nazalost ovako i zavrsio
vuk bi trebao dobiti 40 godina zatvora,herak duplo manje,jer ipak je,barkod nas,velika razlika izmedju ubice i saucesnika,iako kod mene,a vjerovatno i kod vas,nema razlike
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#867 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Mahala je uvijek bila cudo.
Nit vi znate jel Amar imao veze sa mafijom, nit znate jel ubijen zbog pica i pustite momka na miru, ni ohladio se nije kako treba, jezici zli su mi na vrh glave.
Neko ko je crncio da bi donio porodici koru hljeba, ko se posteno borio u ovom zivotu ne zasluzuje ovo o cemu pisete.
Meni je nepojmljivo da je takav jedan momak mogao imati veze sa mafijom, i ohanite vise ba.
To ko je njegov otac, sta je uradio, i sto je u zatvoru nije vasa briga i ne kakite vise, pa imate li duse...saosjecanja...imalo?
Kad se treba mahalati tu smo prvi, a kada treba pruziti podrsku nikoga nigdje...pa dosta vas je vise!
Ako i sta je bilo, na policiji je da razjasni, ne vi, mahalo!
Momka vise nema i nece ga nista vise vratiti i popustite.
Mene bi stid bilo!
Bolje bi vam bilo da se zapitate kakvi ste vi, a ne kakav je on bio...
Isto vazi i za price o Vuku i Heraku, i njhovim porodicama...
Nit vi znate jel Amar imao veze sa mafijom, nit znate jel ubijen zbog pica i pustite momka na miru, ni ohladio se nije kako treba, jezici zli su mi na vrh glave.
Neko ko je crncio da bi donio porodici koru hljeba, ko se posteno borio u ovom zivotu ne zasluzuje ovo o cemu pisete.
Meni je nepojmljivo da je takav jedan momak mogao imati veze sa mafijom, i ohanite vise ba.
To ko je njegov otac, sta je uradio, i sto je u zatvoru nije vasa briga i ne kakite vise, pa imate li duse...saosjecanja...imalo?
Kad se treba mahalati tu smo prvi, a kada treba pruziti podrsku nikoga nigdje...pa dosta vas je vise!
Ako i sta je bilo, na policiji je da razjasni, ne vi, mahalo!
Momka vise nema i nece ga nista vise vratiti i popustite.
Mene bi stid bilo!
Bolje bi vam bilo da se zapitate kakvi ste vi, a ne kakav je on bio...
Isto vazi i za price o Vuku i Heraku, i njhovim porodicama...
- Roy
#868 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
lolo,
momka znam iz vidjenja jer sam cesto dolazio u buregdzinicu na malti gdje je radio kao dostavljac a nekad bi i posluzivao. nema sanse da je on bio u takvim rabotama.
da jeste, ne bi radio dan/noc samo da prehrani porodicu
roy, bez psovanja, molim! anjusha
momka znam iz vidjenja jer sam cesto dolazio u buregdzinicu na malti gdje je radio kao dostavljac a nekad bi i posluzivao. nema sanse da je on bio u takvim rabotama.
roy, bez psovanja, molim! anjusha
- Train to Bombay
#869 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Lady Blue, dobićeš šećer.
-
fixer
#870 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
valterbranisarajevo wrote:Ne smijemo zaboraviti ni ovog momka
Amer Čehajić
-
fixer
#871 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Ovo je istina. Samo sto se njegova mama zove Medina.MmeDeLafayette wrote:Ako cemo vech mak pod konac evo jedna poruka onima koji su na ovoj temi iznosili neistinu uvezi Edina Vuka.
Edit - Svi koji mu roditelje bolje poznaju govore da su divni ljudi.
Last edited by fixer on 17/08/2009 15:37, edited 1 time in total.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#872 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Train to Bombay wrote:Lady Blue, dobićeš šećer.
Necu, ne brini se.
- texel
-
fixer
#874 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Moj skolski drug je bio suvlasnik kafica i momak koji je to vecer trebao da usluzuje Vuka, ali mu je Amar rekao da je bolje da im on pridje, misleci da ce on lakse sa njima. Prekinite da kriminalizirate Amara. Covjek je radio nekoliko poslova samo da bi prehranio porodicu. To vecer je Amar prisao Vuku i rekao mu da moraju zatvoriti, ali da ce ostati samo radi njih. Trazio je da imaju obzir prema njemu, jer mora da radi sutra u 7. Koji vandal, kriminalac, ili ne znam se sta, pocinje sa poslom u 7, i to u dostavljanju bureka?
-
lolo_lolo
#875 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
dobro,vi zivite u ubjedjenju da je to bilo zbog picaRoy wrote:lolo,
momak je nevin,slucajno se zadesilo,sta ces
ali slucaj mrnjavac,sa ovim se ne moze porediti nikako
nazalost,tako je
ps.ti ga znas iz vidjenja,sladak nako decko,nema sanse da je bio u takvim rabotama,
bez psovanja molim, anjusha