Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
- hakazvaka
#801 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
ma sve je to ok, nego kako su oni granicu presli 
-
zonbirile
#802 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
šta očekivati,kada na seminaru o organizovanom kriminalu pola njih ne zna šta je to.Razumijem,sudstvo,tužilaštvo,zakonske kazne,bla,bla,ali policija mora izaći na ulice i oduzimati oružje.Od 100% ,u drugo nabavljane neče ići bar 50% prekršioca u treće 20%,u 4-to 10%,ipak je utoka skupa za te retarde.
@hakazvaka
jednostavno,našoj bajnoj policiji trebalo preko 3 sata,a oni u 1 noću za 3h na Doljanima,i s ličnim na Jadran.
@hakazvaka
jednostavno,našoj bajnoj policiji trebalo preko 3 sata,a oni u 1 noću za 3h na Doljanima,i s ličnim na Jadran.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#803 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Jesi li ti ikada imao većih problema i procedura pri prelasku u RH, osobito u turističkoj sezoni?hakazvaka wrote:ma sve je to ok, nego kako su oni granicu presli
Ja zaista nisam. Pa vjerovatno tako nisu ni oni.
- Sunrise00
#804 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Pa ako su krenuli odmah kad su ga ubili, mogli su stici do granice za nekih 3 sata. mozda tada jos nije bilo javljenohakazvaka wrote:ma sve je to ok, nego kako su oni granicu presli
-
Richard Peti
- hakazvaka
#806 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
jelde. pa mene ne traze zbog ubistvaPera Trta wrote:Jesi li ti ikada imao većih problema i procedura pri prelasku u RH, osobito u turističkoj sezoni?hakazvaka wrote:ma sve je to ok, nego kako su oni granicu presli
-
Richard Peti
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#808 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Kako znamo kada je DGS alarmirana? Ja ne znam da je to igdje spomenuto. Kao što neko reče, do granice 3 sata, a ja se ne bih začudio da DGS nije ni obavještena prije izdavanja međunarodne potjernice (nekih 36 sati nakon ubistva).hakazvaka wrote:jelde. pa mene ne traze zbog ubistvaPera Trta wrote:Jesi li ti ikada imao većih problema i procedura pri prelasku u RH, osobito u turističkoj sezoni?hakazvaka wrote:ma sve je to ok, nego kako su oni granicu presli
- hakazvaka
#809 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
valjda si u pravuPera Trta wrote:Kako znamo kada je DGS alarmirana? Ja ne znam da je to igdje spomenuto. Kao što neko reče, do granice 3 sata, a ja se ne bih začudio da DGS nije ni obavještena prije izdavanja međunarodne potjernice (nekih 36 sati nakon ubistva).hakazvaka wrote:jelde. pa mene ne traze zbog ubistvaPera Trta wrote: Jesi li ti ikada imao većih problema i procedura pri prelasku u RH, osobito u turističkoj sezoni?
- uvjek dobar gost
#810 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Sarajevo je trebalo nešto da nauči od raje sa "čvile", ja im skidam kapu i svaka im čast, bilo je bitnije sinoć biti kod "vjetrenjače" ili preksinoć nego psovati državu blago pripit pjevajući neke "revolucionarne" pjesme nego se furati da je SFF nešto što se ne smije prepustiti.....
Amare nisam te znao ali kako sam upoznao tvoju raju na "barikadi" kod vjetrenjače mislim da si i ti bio silan momak.
Pomenutoj raji skidam kapu i svim onim rijetkim koji su ih došli podržati, vrijeme je da počnemo učiti od ljudi koji imaju časti , ponosa, hrabrosti i odlučnosti... mogao bi Zvonko Marić naučiti nešto ,a ne ljude koji su istrajni i odlučni ocjenjivati kao drogeraše, noćne trkače, gazde kafića, politikante i manipulante.... Zvonko ili kako se već zoveš.... kako te bolan više nije stid i koliko para košta tvoj obraz ?!!!
Amare tebi neka je vječni rahmet, tebe ništa ne može vratiti.... no meni su tvoja raja i familija vratila nadu da nije sve izgubljeno !
Svima ostalima neka je na čast i obraz, to je ono što Zvonko Marić nema, no imate li Vi ?
Amare nisam te znao ali kako sam upoznao tvoju raju na "barikadi" kod vjetrenjače mislim da si i ti bio silan momak.
Pomenutoj raji skidam kapu i svim onim rijetkim koji su ih došli podržati, vrijeme je da počnemo učiti od ljudi koji imaju časti , ponosa, hrabrosti i odlučnosti... mogao bi Zvonko Marić naučiti nešto ,a ne ljude koji su istrajni i odlučni ocjenjivati kao drogeraše, noćne trkače, gazde kafića, politikante i manipulante.... Zvonko ili kako se već zoveš.... kako te bolan više nije stid i koliko para košta tvoj obraz ?!!!
Amare tebi neka je vječni rahmet, tebe ništa ne može vratiti.... no meni su tvoja raja i familija vratila nadu da nije sve izgubljeno !
Svima ostalima neka je na čast i obraz, to je ono što Zvonko Marić nema, no imate li Vi ?
- Secer_033
#811 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Svaka cast raji koji su blokadu organizovali. Cim sam vidjela na vijestima, pridruzila sam se.
Problem je u tome sto nas je bilo premalo. Ne samo za ovaj slucaj nego i za sve ostale slucajeve. Prvo Denis, pa Amar, zanima me ko je slijedeci jer ovaj grad je totalno poludio. Postao je pravi Wild, Wild West. Predugo smo mi cekali da se gradjani konacno dignu na noge i pozale na sva zbivanja.
Necu puno o politici, svi mi znamo da je nasa zemlja u *******, da je vlada samo skupina kriminalaca koji samo kradu a ne rade nista.
Kakva je ovo zemlja gdje bas svako na svakom koraku moze kupiti pistolj i nositi ga na javna mjesta???? Fuj. Povraca mi se.
Zar nije vrijeme da gradjani izadju na ulicu (ne samo na balkone i gledati kako ostali protestuju, nego bas na ulicu) jer neprotestovanjem mi njih podrzavamo. Od jednog covjeka na ulici nema skoro nista, svi mi protestujemo zbog sebe pa nista od toga. Trebaju se gradjani skupiti i kao u svim ostalim zemljama reci 'dosta je'. Sta to treba da se desi da se gradjani oglase??? Poceli smo dobro; strajkovi u SA i u Mostaru, blokada glavne ulice ali haj'mo dalje.
Narod je jednostavno lijen. Nemoj ti nama nekog zamaranja, daj nam spanske sapunice. To sto danas niko nije siguran na ulici, to nas ne zanima. Mi smo fuj narod i onda se cudimo i ljutimo sto vize jos nisu ukinute i sto nismo u usli u EU. Smijesni smo.
Samo mala kolicina ljudi postoji koji su zagrijani za demonstracije, kao ljudi sto su neku noc izasli na ulicu i proveli citavu noc tu, iz respekta za Amara, Denisa i sve ostale zrtve nasilja. Oni koji su protestovali, skupili se i otisli na dzenazu, svaka vam cast. Vi ste pravi heroji.
Problem je u tome sto nas je bilo premalo. Ne samo za ovaj slucaj nego i za sve ostale slucajeve. Prvo Denis, pa Amar, zanima me ko je slijedeci jer ovaj grad je totalno poludio. Postao je pravi Wild, Wild West. Predugo smo mi cekali da se gradjani konacno dignu na noge i pozale na sva zbivanja.
Necu puno o politici, svi mi znamo da je nasa zemlja u *******, da je vlada samo skupina kriminalaca koji samo kradu a ne rade nista.
Kakva je ovo zemlja gdje bas svako na svakom koraku moze kupiti pistolj i nositi ga na javna mjesta???? Fuj. Povraca mi se.
Zar nije vrijeme da gradjani izadju na ulicu (ne samo na balkone i gledati kako ostali protestuju, nego bas na ulicu) jer neprotestovanjem mi njih podrzavamo. Od jednog covjeka na ulici nema skoro nista, svi mi protestujemo zbog sebe pa nista od toga. Trebaju se gradjani skupiti i kao u svim ostalim zemljama reci 'dosta je'. Sta to treba da se desi da se gradjani oglase??? Poceli smo dobro; strajkovi u SA i u Mostaru, blokada glavne ulice ali haj'mo dalje.
Narod je jednostavno lijen. Nemoj ti nama nekog zamaranja, daj nam spanske sapunice. To sto danas niko nije siguran na ulici, to nas ne zanima. Mi smo fuj narod i onda se cudimo i ljutimo sto vize jos nisu ukinute i sto nismo u usli u EU. Smijesni smo.
Samo mala kolicina ljudi postoji koji su zagrijani za demonstracije, kao ljudi sto su neku noc izasli na ulicu i proveli citavu noc tu, iz respekta za Amara, Denisa i sve ostale zrtve nasilja. Oni koji su protestovali, skupili se i otisli na dzenazu, svaka vam cast. Vi ste pravi heroji.
- uvjek dobar gost
- Alhemicarkaa
#813 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Hvala Bogu da su uhapseni, i mislim da zasluzuju da trunu u zatvoru do kraja zivota, ali u zatvoru u kojem nema slobodnih dana, vikenda i odmora, u kojem je svaki dan isti i u kojem se neposlusnost kaznjava boravkom u samici.
Ali me interesuje zasto su ova dvojica zasluzila dozivotni zatvor, a ubice Denisa Mrnjavca nisu? Zasto tada nismo bili istrajni u zahtjevima?
A price koje slusamo od politicara su identicne, bez promjenjenog zareza, kao i one koje smo slusali kad je ubijen Denis. Te preurediti kasarne, te provesti akcioni plan, evo godinu i po i nista. Sve je isto samo SSa nema. I mi cemo ostati isti, polako zaboraviti do nekog novog ubitstva, do novog cirkusa, i opet ce se skupiti raja nove zrtve i jos par entuzijasta...
Ali me interesuje zasto su ova dvojica zasluzila dozivotni zatvor, a ubice Denisa Mrnjavca nisu? Zasto tada nismo bili istrajni u zahtjevima?
A price koje slusamo od politicara su identicne, bez promjenjenog zareza, kao i one koje smo slusali kad je ubijen Denis. Te preurediti kasarne, te provesti akcioni plan, evo godinu i po i nista. Sve je isto samo SSa nema. I mi cemo ostati isti, polako zaboraviti do nekog novog ubitstva, do novog cirkusa, i opet ce se skupiti raja nove zrtve i jos par entuzijasta...
-
skojotovski
#814 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
toga se i bojim! da majmuni nece dobiti vise nego sto su dobile Denisove ubice...
- amrica
#815 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
skojotovski wrote:toga se i bojim! da majmuni nece dobiti vise nego sto su dobile Denisove ubice...
Denisov ubica je bio maloljetan, po zakonu max 10 godina, sto je i dobio.
Ovi su punoljetni, po zakonu max 40 godina, sto se nadam da ce (bar toliko) dobiti.
- dalmatinka
#816 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Kolika vam je maximalna zatvorska kazna u BiH?
-
popajic
#817 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
svaki dan pogledati...svaki dan...dok nam ne dodje iz ##zice u glavu da je DOSTA !I previsePostao/la uvjek dobar gost dana 16/08/2009 21:37
http://www.youtube.com/watch?v=yMoYcMsxR1M
- Alhemicarkaa
#818 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Da. Nermin Sikirica, ali Berin Talic i Ademir Lelovic su bili punoljetni i dobili su 10 godina. Kad izadju iz zatvora imace 27 i 28 godina, bice prepeceni kriminalci, sa iskustvom, u svojoj biografiji imace ubitstvo i citav zivot pred sobom.amrica wrote:skojotovski wrote:toga se i bojim! da majmuni nece dobiti vise nego sto su dobile Denisove ubice...
Denisov ubica je bio maloljetan, po zakonu max 10 godina, sto je i dobio.
Ovi su punoljetni, po zakonu max 40 godina, sto se nadam da ce (bar toliko) dobiti.
Medjutim, Robert Muciste ne mora cekati tih 10 godina, on je svaki dan u akciji.
Nek se promet normalizovao, ovaj grad moze opet normalno da zivi, kao i juce.
Laku noc.
- A-R-N-I
#819 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Amaru neka je Rahmet dusi
Ja nisam bio na protestim iz razloga sto se demonstriralo sa zahtjevom da se hitno uhapse ova dvojica! TO SE MORALO DESIT, policija to mora da uradi bez da se demonstrira, ovi uhapseni i sta sad????,, treba organizovati demonstracije sa mnogo vecim zahjevima!! sta su se dogovorili? oformit ce jos jednu specijalnu jedinicu! pa ima vec jedna!!! jedinica za podrsku! pa federalna! pa sipina!! ovi su se mogli uhapsiti samo da je se sva policija u svakom kantonu obavjestila, granicna policija, to se sve trebalo uraditi pola sata poslije ubistva, cim je policija dosla na lice mijesta trebala je obavjestiti sve u drzavi da su u bjekstvu i da su naoruzani. obzirom da su ova dvojica ovoliki glupani koji su usetali u policijsku stanicu, nasi su ih trebali mlatnuti prije Konjica!!!
Ja nisam bio na protestim iz razloga sto se demonstriralo sa zahtjevom da se hitno uhapse ova dvojica! TO SE MORALO DESIT, policija to mora da uradi bez da se demonstrira, ovi uhapseni i sta sad????,, treba organizovati demonstracije sa mnogo vecim zahjevima!! sta su se dogovorili? oformit ce jos jednu specijalnu jedinicu! pa ima vec jedna!!! jedinica za podrsku! pa federalna! pa sipina!! ovi su se mogli uhapsiti samo da je se sva policija u svakom kantonu obavjestila, granicna policija, to se sve trebalo uraditi pola sata poslije ubistva, cim je policija dosla na lice mijesta trebala je obavjestiti sve u drzavi da su u bjekstvu i da su naoruzani. obzirom da su ova dvojica ovoliki glupani koji su usetali u policijsku stanicu, nasi su ih trebali mlatnuti prije Konjica!!!
- Drina Light
#820 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Sta reci, dovoljno je valjda procitati komentare na naslovnici sa-x.a u vijesti koja obavjestava da je odblokirana raskrnica na ch.vili, i shvatiti da jos uvijek imamo "bistrih" umova, kojima je ipak najbitnije da ne moraju zaobilaziti sa auticima.
U ova tri dana upoznao sam toliko Amarove raje da se osjecam kao da sam ga i ja poznavao, i ne treba mi nikakav novinar da bih saznao da je Amar bio ono sto se nekad u ovom gradu nazivalo covjekom. Bio je covjek u punom smislu te rijeci. Ja, koji sam mozda sljedeci Amar i vi koji ste mozda sljedeci Amar, valjda smo nesto naucili iz svega ovoga. Valjda necemo zaboraviti za koji dan. Valjda nas vise niko nece moliti da se pojavimo za koji dan ispred suda. Nadam se da se vise necemo cekti novu mladu mrtvu dusu da bi se zapitali: "Ko je sljedeci?" Nadam se da ni jedna majka nece proliti suzu jer joj je dijete ubijeno u skoli, u zagrljaju djevojke, u tramvaju, na radnom mjestu. Sve su to stvari o kojima moramo razmisljati. Kada su bili protesti za Denisa, bio sam tu, dizao glas ali nisam razmisljao o ovim stvarima. Sada ipak nesto me tjera da se zapitam kad krenem vani, hocu li se oprostiti od svojih najmilijih, jer ce za sat ili dva za to biti kasno?
Razmisli Sarajevo, o svemu sto nas udara tako snazno. Ako i tada budes gledalo, na one budale sto blokiraju ulice, kao na besposlicare, koji zbog neceg prave proteste, drago moje Sarajevo, ne uzimaj mi ove rijeci za zlo, ali pljunut cu te, iako ce me to zaboliti vise nego pitanje "Ko je sljedeci?"
U ova tri dana upoznao sam toliko Amarove raje da se osjecam kao da sam ga i ja poznavao, i ne treba mi nikakav novinar da bih saznao da je Amar bio ono sto se nekad u ovom gradu nazivalo covjekom. Bio je covjek u punom smislu te rijeci. Ja, koji sam mozda sljedeci Amar i vi koji ste mozda sljedeci Amar, valjda smo nesto naucili iz svega ovoga. Valjda necemo zaboraviti za koji dan. Valjda nas vise niko nece moliti da se pojavimo za koji dan ispred suda. Nadam se da se vise necemo cekti novu mladu mrtvu dusu da bi se zapitali: "Ko je sljedeci?" Nadam se da ni jedna majka nece proliti suzu jer joj je dijete ubijeno u skoli, u zagrljaju djevojke, u tramvaju, na radnom mjestu. Sve su to stvari o kojima moramo razmisljati. Kada su bili protesti za Denisa, bio sam tu, dizao glas ali nisam razmisljao o ovim stvarima. Sada ipak nesto me tjera da se zapitam kad krenem vani, hocu li se oprostiti od svojih najmilijih, jer ce za sat ili dva za to biti kasno?
Razmisli Sarajevo, o svemu sto nas udara tako snazno. Ako i tada budes gledalo, na one budale sto blokiraju ulice, kao na besposlicare, koji zbog neceg prave proteste, drago moje Sarajevo, ne uzimaj mi ove rijeci za zlo, ali pljunut cu te, iako ce me to zaboliti vise nego pitanje "Ko je sljedeci?"
- kobe_sa
#821 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
sto bi rekao Djole Balesevic : KRIVI SMO MI STO SMO IH PUSTILI....
Jedna digresija : Kada su donjeli diskriminirajuci zakon u kantonu Sarajevo da se ljudi nesmiju skupljat ispred institucija vlasti mislim ftv vrti anketu : (znaci govori se o ne demokratskom zakonu nakon onoga protesta RVI )
na pitanje sta misli te o novom zakonu jedan penzioner odgovara : Ma samo da rade tramvaji...
(i treba takav zakon samo su invalidi stvarali guzvu)
Moj odgovor tom penzioneru i vecini "gradjana" Sarajeva (dokazalo se ipak mali broj ljudi na blokadama za hapsenje Amarovih ubica)
DA BOG DA ZAPALILI SVE TRAMVAJE .... !!!!
Jedna digresija : Kada su donjeli diskriminirajuci zakon u kantonu Sarajevo da se ljudi nesmiju skupljat ispred institucija vlasti mislim ftv vrti anketu : (znaci govori se o ne demokratskom zakonu nakon onoga protesta RVI )
na pitanje sta misli te o novom zakonu jedan penzioner odgovara : Ma samo da rade tramvaji...
Moj odgovor tom penzioneru i vecini "gradjana" Sarajeva (dokazalo se ipak mali broj ljudi na blokadama za hapsenje Amarovih ubica)
DA BOG DA ZAPALILI SVE TRAMVAJE .... !!!!
-
motormate
#822 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Hladnokrvni ubica iemnom Edin Vuk je obicno ljudsko smece , da Bog da imo jednom djecu Edine i strepio nad njihovim zivotima, a njegov otac ako je poginuo kao sehid sigurno se preverce u grobu sta je donio na svijet. Rat je imao uticaja na sviju nas pa nehodamo okolo i ne ubijamo neduzni svijet, DROGA jarane a ne rat , DROGA jebala vam ona mater svima koji je koristite i ne krivite rat za svako sranje u zivotu sa kojim nezelite ili necete da se nosite.dlfo wrote:Neizmjerno mi je zao Amara... Rahmet mu dusi.
Vuk je dijete poginulog borca (sehida). Covjeka koji je bio dobar covjek, strasan sportista (karatista), a kasnije vojnik. On bi sigurno(da je ziv) taj visak energije svog sina okrenuo na sport..
Sta cete, tuga..
Drago mi je sto su ih uhapsili, jer svako mora da odgovara, ali mi je zao sto je taj prokleti rat, direktno ili indirektno, uticao na skoro sve.
Amare Tebi rahmet , kao da su ubili moje dijete, da Bog dati bio posljednja zrtva ovih nadrogiranih , beskrupuloznih ludjaka.
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#823 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
.
.8. sekretar SKOJ-a wrote:
AMAROVA SMRT JE I DALJE PORAZ SARAJEVA!
- ultima_palabra
#824 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Kako te bolan, nije stid?lolo_lolo wrote:ako neko ima ko je poznavao rahmetli amara,jel mi moze reci kakve je veze imao sa keljmendijom?
ipak nije bilo samo zbog pica
-
skojotovski
#825 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Latina wrote:.
.8. sekretar SKOJ-a wrote:
AMAROVA SMRT JE I DALJE PORAZ SARAJEVA!
hajd' budi ljubazna pa mi odgovori na pitanje, jer vidim da ga ignorises.
a ono glasi: jesi li ti jos u SVOM Sarajevu?