Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Rising wrote:maximalna kazna je 20 godina kako ja znam, ako grijesim neka me neko ispravi... nakon 10-tako godina vec izlazi na vikend, nakon 2/3 odlezane kazne velika je vjerovatnoca da izadju... zalosno!!!
Evo sta kaze "Krivicni zakon FBiH"
Član 43.
Kazna zatvora
(1) Kazna zatvora ne može biti kraća od trideset dana niti duža od dvadeset godina.
(2) Za najteže oblike teških krivičnih djela učinjenih s umišljajem može se propisati
kazna zatvora u trajanju od dvadeset do četrdeset pet godina (dugotrajni zatvor).
(3) Kazna dugotrajnog zatvora nikada se ne može propisati kao jedina glavna kazna za
pojedino krivično djelo.
(4) Kazna dugotrajnog zatvora ne može se izreći učinitelju koji u vrijeme učinjenja
krivičnog djela nije navršio dvadeset jednu godinu života.
POLICIJA je u Omišu uhvatila Edina Vuka i Anela Heraka, 22-godišnjake koje traže bosanske vlasti zbog ubojstva 23-godišnjeg Amara Mistrića, suvlasnika nedavno otvorenog sarajevskog kafića "Ocho Rios" na Čengić Vili.
Kako neslužbeno doznajemo, Edin Vuk, jedan od istaknutijih huligana Hordi zla, navijačke skupine FK Sarajeva, s prijateljem je uhićen malo prije podneva kod policijske postaje u Omišu! Krenuli su obojica u postaju, ali ne da bi se predali, već da se malo raspitaju što im sve treba za prijaviti boravište u RH?!
s obzirom da je vrlo moguce da ovo ode krivim tokom i ovim budu ocrnjeni drugi ljudi, a nemaju veze s tim i kao i svi itekako osudjuju ovo sto se desilo...
edin vuk nije vodja navijaca fk sarajevo.
to je mozda bio nekad dok sadasnja garnitura nije preuzela kontrolu nad tribinom, ali to je vec neka druga tema, zato cu ponoviti jos jednom i molim vas da se svaka diskusija na tu temu zavrsi, jer kao takva - nije istinita:
edin vuk nije vodja navijaca fk sarajevo.
Last edited by Mr Hiccup on 16/08/2009 15:12, edited 1 time in total.
Uvesti SMRTNU KAZNU za djelo ubistva sa ili bez predumišljaja, svejedno da li si ubio čovjeka pištoljem ili udario ga na semaforu autom !!!
Mjesto izvršnja kazne ispred kuće ili zgrade u kojoj je ubica živio !!! Da svi vide, a i familija neka se crveni što je izrodila ubicu !!!
Porodici ubice oduzeti svu pokretnu i nepokretnu imovinu, istjerati ih sa posla !!! Mogućnost zaposlenja samo u komunalnim preduzećima na najtežim poslovima !!!
TRI mjeseca zatvora, ili DVIJE godine uslova svima koji su se družili sa ubicom u zadnjih 12 mjeseci od dana ubistva !!!
Nemate pojma kako bi se mirno hodalo i kako bi se lakše disalo !!!
Porodica Vuka prije dva dna zdimila iz Sa, vjerovatno i oni otisli na more
Svaka čast za vijest iz Jutarnjeg, ali naši susjedi ne bi bili sebi dosljedni da nisu dodali i ovo:
Prijetili ubojičinim obiteljima
Čitajući vijesti o ubojstvu mladog Amara po BiH portalima, lako je uočiti poprilično opake komentare čitatelja, prenosimo jedan: "Edine i Amare, ako vam imalo znači vaša familija, a tebi Amare sestra posebno, bolje vam je da se vratite i prijavite muriji, jer će vam svi biti mrtvi. Svatko ko je ikada prošao Sarajevom, zna da se ne zahebavam. Ponavljam: vas dvojica ili familija, a kad-tad ću vas nać i vi to znate. Ringo"
Uzas. OVO nije moje Sarajevo. U mom Sarajevu se ljudi vole saliti, vole lijepo zivjeti, vole komsiju i uvijek mu pomognu. Kad su moje Sarajevo napali ljudi iz Kamenog Doba, u mom Sarajevu ljudi se nisu predali. Svi su dijelili ono sto su imali, cijelom svijetu su dali lekciju iz civilizovanosti. U mom Sarajevu se ljudi natjecu kroz znanje i umjetnost, kroz rad i cestitost, a ne kroz misicnu masu i ubilacka sredstva. U mom Sarajevu je ubijen MOJ Amar kojeg nisam poznavala, ali kao da ga znam, jer je vjerovao da se kroz zivot treba boriti sa svojih deset prstiju, raditi, pomagati svojima i biti raja. Evo placem one suze koje mi stoje u grlu od kad ga je usmrtio jedan od onih koji od mog Sarajeva hoce da napravi zvjerinjak - u kome nema pravila, nema razuma, nema smisla. Ima samo SILA oruzja i bezzakonja. Ovo NIJE moje Sarajevo.
Uvesti SMRTNU KAZNU za djelo ubistva sa ili bez predumišljaja, svejedno da li si ubio čovjeka pištoljem ili udario ga na semaforu autom !!!
Slazem se s tobom. Sada imaju 22, maksimalna kazna je 20 godina. Sa 32 godine ih eto u Sarajevo na izlet a sa manje od 40 eto prekaljenih zatvorenika sa novim poznanstvima i vezama i sigurno sa novim kriminalnim radnjama i ubistvima. Samo smrtna kazna ucinice da neko dobro razmisli prije nego sto iznese oruzje a kamoli ga upotrijebi.
A ovu dvojicu ubica treba dati na milost i nemilost raji koja je blokirala ulicu. Odavno nisam osjetio vecu mrznju i zelju i nadu da im se dogodi nesto sto ce ih uciniti invalidima koji ce se hraniti na slamku cijeli zivot.
Pera Trta wrote:Svaka čast za vijest iz Jutarnjeg, ali naši susjedi ne bi bili sebi dosljedni da nisu dodali i ovo:
Čitajući vijesti o ubojstvu mladog Amara po BiH portalima, lako je uočiti poprilično opake komentare čitatelja, prenosimo jedan: "Edine i Amare, ako vam imalo znači vaša familija, a tebi Amare sestra posebno, bolje vam je da se vratite i prijavite muriji, jer će vam svi biti mrtvi. Svatko ko je ikada prošao Sarajevom, zna da se ne zahebavam. Ponavljam: vas dvojica ili familija, a kad-tad ću vas nać i vi to znate. Ringo"
Pera Trta wrote:Svaka čast za vijest iz Jutarnjeg, ali naši susjedi ne bi bili sebi dosljedni da nisu dodali i ovo:
a ko je Ringo
pa fino pise ako si ikada prosao sarajevom znas da se ne zajebava
Policajci su u Omišu uhitili dva muškarca iz BiH za kojima je raspisana međunarodna tjeralica zbog ubojstva. Radi se o muškarcima koji su utorak navečer u Sarajevu ubili 23-godišnjeg konobara Amara Mistrića koji je radio u caffe baru Ocho Rios.
Naime, osumnjičenici su došli prijepodne u omišku policijsku postaju kako bi se interesirali na koji način mogu dobiti, kao državljani druge zemlje, boravišnu dozvolu za ostanak u Republici Hrvatskoj.
Budući da je za njima iz BiH, nakon ubojstva u Sarajevu, bila objavljena Interpolova tjeralica hrvatski policajac kojega su mladići pitali za dozvolu ih je prepoznao, prenosi Hina.
Smjesta je alarmirao ostale policajce pa su dvojica BiH državljana uhićeni odmah u zgradi omiške policije.
Prema neslužbenim informacijama, javlja Dalmacijanews, radi se o 22-godišnjem Edinu Vuku i 22-godišnjem Anelu Heraku, obojici iz Sarajeva.
Problem je sto su ove ubice vec nezakonito nosile oruzje i pucali i bili privedeni da bi nakon toga bili oslobodjeni.
A onda su ubili ovog momka zdravog pravog iz ciste obijesti!
Ko je kriv?
Siguran sam ne samo izvrsioci ovog zlodjela nego i zakonodavac koji je omogucio da oni zavrse na slobodi, a ne u zatvoru gdje im je mjesto, nakon prve pucnjave.
Imam dojam da ce ova prica potrajati i da ce se jos svasta desiti u vezi sa ovim slucajem.
Inače u Sarajevu se nakon ovog banalnog ubojsta podigla velika prašina zbog čega je održan i prosvjed u kojem je blokirana glavna sarajevska prometnica.