fixer wrote:Danas sam bio nekoliko sati na protestima. Evo sad sam se vratio. Posao bi apel svakom voljnom pojedincu da, ukoliko je u mogucnosti, donese nesto pica ili hrane za ucesnike koji ostaju preko noci.
Amar nije ni morao poginuti. On uopce nije trebao da radi to vecer.

Njegov prijatelj je prvi krenuo da poprica sa Vukom i da im kaze da sad, nakon sto su ostali sat i po samo da bi njih posluzili, moraju napustiti lokal, ali Amar je rekao da ih on bolje zna i da je mozda bolje da on ode...
Velika tragedija moji prijatelji.
Amarov otac je napisao danas poruku" sine, necu dopustiti da ostanes samo puki broj i slovo, tvoj tata"
Zaista bi zamolio svakog ko ima vremena, pa barem na 15 minuta, da ode i da malo podrske tim svim njegovim prijateljima, koji nisu spavali nocima, koji ne odmaraju sekunde.
Proslu noc je Mehmedic citavo vrijeme bio sa njima, sjedio na stepenicama, a danas je pozvao par minibusa da se organizira put na posljedni ispracaj. Poslije je dolazio ponovo, zajedno sa nekim policijskim sluzbenikom, koji je, spomena radi, nakon sto je cuo da se skupljaju pare za Amarovu majku, donirao nesto novca i od sebe.
Mnogo lijepih ljudskih osobina covjek moze vidjeti kod svih tih ljudi, pa je zato dobro da odete tamo.
@ fixer, ja moram da ti se zahvalim .....iako sam slomljena i tesko mi je (Amara sam licno poznavala), morala sam se javiti na ovaj tvoj post. Svi Vi koji imate djecu, sestre, bracu.......molim vas u ime Amarovog oca i majke , njegove sestre, dodjite pa bar na 10 minuta. Ovo moze biti svacija sudbina ......Ovo se ne tice samo njegovih bliznjih , ovo se tice svih nas. Dodjite.....
Fotografija koja se nalazi na naslovnoj strani Sarajevo-x.com , govori milion rijeci .............

Amare , sunce nase malo....Nek ti Allah podari Dzennet i vjeciti Rahmet , tvojim roditeljima sabura a nama svima vise pameti i da nam ovo bude opomena da se vise NIKAD I NIKOME NE DESI. Amin
Amar Mistrić 1986 - 2009
Inna lillahi ve inna ilejhi radži'un (انّا للہ و انّا الیہ راجعون)
Svi smo Allahovi, i Allahu ćemo se vratiti - Kur'an, Sura Al-Baqara, 156