Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
-
delightful
#276 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
nemojte da se diskusija razvija u ovom pravcu.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#277 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
It's not like in the movies at all.Šandor wrote:Koliko puta si pročitao u novinama da je osoba koja je izvadila pištolj onesposobljena hrabrom reakcijom građanina, koji je napadača stolicom udario u potiljak? Ili nešto slično tome?
U ovakvim situacijama, ljudi samo blijedo gledaju, ili se udalje. I ode život.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#278 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
I, po mogućnosti, gdje se isto može kupiti (mislim na pištolj, ne na tešku artiljeriju, i mislim na legalan način kupovine.)said.sa wrote:Mene samo jedna stvar ovdje zanima.
Može li mi neko od upućenijih objasniti proceduru vađenja dozvole za posjedovanje i nošenje oružija
-
Šandor
#279 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Većina onih koji posjeduju pištolj uopšte nemaju dozvolu. Upravo takvi su potencijalni kandidati za čin zbog kojeg je pokrenuta tema.said.sa wrote:Mene samo jedna stvar ovdje zanima.
Može li mi neko od upućenijih objasniti proceduru vađenja dozvole za posjedovanje i nošenje oružija
Malo koji registrovan pištolj, čiji vlasnik ima dozvolu, biva upotrijebljen izvan streljane. To obično biva kad u novinama pročitamo o nesretnom slučaju, dijete od 12 godina ubilo osmogodišnjeg brata, očevim pištoljem.
-
delightful
#280 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
molim vas da dobro zapamtite ovo u crvenom.Šandor wrote:Većina onih koji posjeduju pištolj uopšte nemaju dozvolu. Upravo takvi su potencijalni kandidati za čin zbog kojeg je pokrenuta tema.said.sa wrote:Mene samo jedna stvar ovdje zanima.
Malo koji registrovan pištolj, čiji vlasnik ima dozvolu, biva upotrijebljen izvan streljane. To obično biva kad u novinama pročitamo o nesretnom slučaju, dijete od 12 godina ubilo osmogodišnjeg brata, očevim pištoljem.
-
somethings
#281 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Vidimo se u 12 i 20.
-
barby02
#282 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
U 17:30 svakako ! U 12:20 nazalost. .
- uvjek dobar gost
#283 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Mislim da u policijskim upravama postoji službenik koji je za to nadležan... prije se to radilo strožije, razgovor sa komšijama, psiho test, provjere eventualnih sukoba sa zakonom... dok danas odeš i tražiš dozvolu, pitaju te zbog čega, ti kažeš treba mi platiš neku sumunovca i opla...postaješ ponosan vlasnik vatrenog oružija od kojeg najčešće sradaju nevini.... odnosno djeca ličnosti koja posjeduje vatreno oružije...Pera Trta wrote:I, po mogućnosti, gdje se isto može kupiti (mislim na pištolj, ne na tešku artiljeriju, i mislim na legalan način kupovine.)said.sa wrote:Mene samo jedna stvar ovdje zanima.
- A-R-N-I
#284 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
uvjek dobar gost wrote: Mislim da u policijskim upravama postoji službenik koji je za to nadležan... prije se to radilo strožije, razgovor sa komšijama, psiho test, provjere eventualnih sukoba sa zakonom... dok danas odeš i tražiš dozvolu, pitaju te zbog čega, ti kažeš treba mi platiš neku sumunovca i opla...postaješ ponosan vlasnik vatrenog oružija od kojeg najčešće sradaju nevini.... odnosno djeca ličnosti koja posjeduje vatreno oružije...
nije to bas tako!
- cleo
#285 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
nema smisla ništa palamuditi.. sve je već davno rečeno... kod nas se svaki problem zna, dijagnoza je tu ali terapija zakaže skoro pa svaki put, o preventivi da i ne govorimo... ima bitnijih stvari hebi ga...
vidimo se sutra pred tužilaštvom, panciri i šljemovi poželjni.. kod nas se nikad ne zna..
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#286 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Meni samo nije jasno kako to da jos nisu uhapseni?
I hajd ti lezi mirno spavaj, znajuci da ubice secu slobodno gradom, iako se vjerovatno negdje skrivaju....
Nadam se da nisu zbrisali van drzave jer je kod nas sve moguce.
I hajd ti lezi mirno spavaj, znajuci da ubice secu slobodno gradom, iako se vjerovatno negdje skrivaju....
Nadam se da nisu zbrisali van drzave jer je kod nas sve moguce.
-
simpozijum delirijum
#287 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
evo ideja kako skrenuti paznju na situaciju u Sarajevu koja izgleda po crnim hronikama postaje kombinacija Bejruta 80-tih i Belfasta
trenutno je taj cuveni SFF
oko 800 stranih novinara i mnogo vise gostiju je u Sarajevu , lokalni vlastodrsci ( mafiozi vecinom i nacionalisti) cine sve da se prikazu u najboljem svijetlu i sakriju krvave ruke ( i lova je u pitanju SFF je i veliki biznis! za pojedince naravno)
isprintajte letke sa likom ubijenoga mladica uz kratak text na engleskom i bosanskom i ne treba vas vise od 50-ak sa upaljenim svijecama i zvizdaljkama i fino pred narodno pozoriste pred taj cuveni crveni tepih i pravite galamu ( bez uvrijeda i agresive inace ce vas privatno obezbjedjenje zvanica da vas razbije
)
i dijelite te letke
obrukajte tu takozvanu elitu
srecno !
trenutno je taj cuveni SFF
oko 800 stranih novinara i mnogo vise gostiju je u Sarajevu , lokalni vlastodrsci ( mafiozi vecinom i nacionalisti) cine sve da se prikazu u najboljem svijetlu i sakriju krvave ruke ( i lova je u pitanju SFF je i veliki biznis! za pojedince naravno)
isprintajte letke sa likom ubijenoga mladica uz kratak text na engleskom i bosanskom i ne treba vas vise od 50-ak sa upaljenim svijecama i zvizdaljkama i fino pred narodno pozoriste pred taj cuveni crveni tepih i pravite galamu ( bez uvrijeda i agresive inace ce vas privatno obezbjedjenje zvanica da vas razbije
i dijelite te letke
obrukajte tu takozvanu elitu
srecno !
- cyprus
#288 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Stravičan događaj
. Znamo da nije prvi, ali nažalost ni posljednji. Ja se nadam da će se nešto promjeniti dal u zakonima, dal u provođenju istih (nisam 100% upućen u to gdje je rupa), ali budimo realni, ovakvih tragedija i zločina će uvijek biti, jer i pored najboljih zakona i policije vazda će postojat određen broj budala i jednostavno neljudi. Naravno, mnogo toga se može učiniti na svođenju kriminala i zločina na najmanju moguću mjeru, između ostalog nadam se da će i sutrašnje okupljanje makar izvršiti pritisak na odgovorne da učine nešto da povećaju našu sigurnost. Dotad, ostaje nam svima nada da mi ili neko naš nećemo imat tu nesreću da se zadesi na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme. Za Amara i Denisa je kasno
...
-
stolac-SARAJEVO
#289 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /090813111
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /090813008
Jebem ti i SDA i demokratiju i ljudska prava i cinicnog reisa za vijek vijekova
Eto,to je sve sto mogu reci.
Jebem ti i SDA i demokratiju i ljudska prava i cinicnog reisa za vijek vijekova
- Asana
#290 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Niko ne moze predvidjeti ni sprijeciti da ja puknem, i nekom u slijepom trenutku nekome zadam smrtonostni udarac stolicom ili stiklom... ali moze sprijeciti da oni koji su se istakli kao nasilnici nastave ciniti zlocine i nasilnicki se ponasati!cyprus wrote:Stravičan događaj![]()
. Znamo da nije prvi, ali nažalost ni posljednji. Ja se nadam da će se nešto promjeniti dal u zakonima, dal u provođenju istih (nisam 100% upućen u to gdje je rupa), ali budimo realni, ovakvih tragedija i zločina će uvijek biti, jer i pored najboljih zakona i policije vazda će postojat određen broj budala i jednostavno neljudi. Naravno, mnogo toga se može učiniti na svođenju kriminala i zločina na najmanju moguću mjeru, između ostalog nadam se da će i sutrašnje okupljanje makar izvršiti pritisak na odgovorne da učine nešto da povećaju našu sigurnost. Dotad, ostaje nam svima nada da mi ili neko naš nećemo imat tu nesreću da se zadesi na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme. Za Amara i Denisa je kasno
![]()
![]()
...
Ono sto je stravicno i jako uznemirjuje jeste da je sve vise zrtava onih koji bi vec trebali biti u zatvorima, a nisu jer se primijenjuju blage kazne, jer se pustaju na slobodu do izvrsenja kazne, jer nema zatvora ni metoda za rehabilitaciju ... jer policija nema ovlasti da koristi pendreke, pa ih se ne boje sretsti, nego su drski i za policajce opasni ... jer policajcima skidaju place a svoje su fotelje fiksirali...
Ovo je jedan takav slucaj. Ovog mladica nose na savjesti oni koji njegove ubice nisu stavili iza resetaka.
Koliko jos VUKOVA su pustili na ulicu?
Sta nam preostaje? Da uzmemo puske i zaganjamo vukove?
Ako zaista nase "vlasti" zele rijesiti ovu situaciju, a para nema, neka rade za topli obrok pola godine kao i toliki drugi stanovnici ove zemlje, pa bi se umjesto za njihove place taj novac mogao utriositi ne na jedan, nego na tri dobra zatvora!
(kad mislim dobra, ne mislim da europske standarde!)
- sunčan dan
#291 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
AKO GRAĐANI OVOG GRADA NE POKUŠAJU NIŠTA PROMIJENITI, POLITIČARI NEĆE, JER DA SU HTJELI, MI DANAS NE BI IŠLI U 12,20 PRED KANTONALNO TUŽILAŠTVO.
NE BI SA STREPNJOM ULAZILI U TRAMVAJE, ŠETALI GRADOM, KRILI MOBITELE KAO DA SMO IH UKRALI, NE BI SE SA ZEBNJOM OKRETALI U SVAKOM PRAVCU ODLAZEĆI POPITI KAFU U NEKOM OD OBJEKATA U GRADU.
TRAŽIMO OD POLITIČARA DA RADE SVOJ POSAO ZA KOJI SU IZABRANI I ZA KOJI SU DEBELO PLAĆENI.
TRAŽIMO PRAVO NA ŽIVOT.
NE DOPUSTIMO IM DA NAS POSMATRAJU KAO STATISTIKU UBIJENIH, PROBODENIH, OPLJAČKANIH.......
NE BI SA STREPNJOM ULAZILI U TRAMVAJE, ŠETALI GRADOM, KRILI MOBITELE KAO DA SMO IH UKRALI, NE BI SE SA ZEBNJOM OKRETALI U SVAKOM PRAVCU ODLAZEĆI POPITI KAFU U NEKOM OD OBJEKATA U GRADU.
TRAŽIMO OD POLITIČARA DA RADE SVOJ POSAO ZA KOJI SU IZABRANI I ZA KOJI SU DEBELO PLAĆENI.
TRAŽIMO PRAVO NA ŽIVOT.
NE DOPUSTIMO IM DA NAS POSMATRAJU KAO STATISTIKU UBIJENIH, PROBODENIH, OPLJAČKANIH.......
-
sarajevo63
#292 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
12.20 kantonalno tužilaštvo
17.30 pred vjetrenjačom
17.30 pred vjetrenjačom
-
fixer
#293 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
12:20 KANTONALNO TUZILASTVO
17:30 VJETRENJACE
Misli na sebe, misli na svoje bliznje, i budi tamo
17:30 VJETRENJACE
Misli na sebe, misli na svoje bliznje, i budi tamo
- pun mjesec
#294 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
I JA DOLAZIM. I PRED TUŽILAŠTVO, DOLAZIM I PRED VJETRENJAČU.
BUDI SE USPAVANI NARODE. BORI SE ZA SEBE.
BUDI SE USPAVANI NARODE. BORI SE ZA SEBE.
- notsure
#295 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
VRATITI ZENICI STARU SLAVU!!
Još prije 100 godina je postojala kletva "Dabogda u Zenici završio".
Danas ta kletva nema smisla jer iz zeničkog zatvora ubice idu na šetnju i "godišnje odmore". Normalno je onda da se kreteni ne ustručavaju ubiti "jer ih konobar nije uslužio". JBT sjećam se da sam ja u JNA 1987 imao duplo gori tretman od ovih današnjih osuđenika. Nema izlaska u grad, slaba hrana, maltretiranje od strane oficira,... gori mi je to zatvor bio nego ovo što sad zovu zatvorom. Sad zatvorenici pišu i izdaju knjige (bolesnik se hvali kako je ubio vlastitu porodicu!), u posjetu im dolaze vjerski službenici (da vide imaju li im "braća" adekvatan tretman), ma fuj.
Treba hitno mijenjati zakone koji će omogućiti da se u BH zatvorima ponovo legalizuje prisilni rad. Sve dok zatvorenici imaju ekstra ishranu, pravo na posjete, videoteku, teretane,... biće nam ovako. Treba ih u zatvoru pritisnuti da zažale što ih je majka rodila, pa će se dobro zamisliti prije nego što opet potegnu za nožem ili pištoljem. Zaposliti poštene demobilisane borce i one s "beneficiranim penzijama" kao čuvare pa nek' kosti lome kriminalcima.
Još prije 100 godina je postojala kletva "Dabogda u Zenici završio".
Danas ta kletva nema smisla jer iz zeničkog zatvora ubice idu na šetnju i "godišnje odmore". Normalno je onda da se kreteni ne ustručavaju ubiti "jer ih konobar nije uslužio". JBT sjećam se da sam ja u JNA 1987 imao duplo gori tretman od ovih današnjih osuđenika. Nema izlaska u grad, slaba hrana, maltretiranje od strane oficira,... gori mi je to zatvor bio nego ovo što sad zovu zatvorom. Sad zatvorenici pišu i izdaju knjige (bolesnik se hvali kako je ubio vlastitu porodicu!), u posjetu im dolaze vjerski službenici (da vide imaju li im "braća" adekvatan tretman), ma fuj.
Treba hitno mijenjati zakone koji će omogućiti da se u BH zatvorima ponovo legalizuje prisilni rad. Sve dok zatvorenici imaju ekstra ishranu, pravo na posjete, videoteku, teretane,... biće nam ovako. Treba ih u zatvoru pritisnuti da zažale što ih je majka rodila, pa će se dobro zamisliti prije nego što opet potegnu za nožem ili pištoljem. Zaposliti poštene demobilisane borce i one s "beneficiranim penzijama" kao čuvare pa nek' kosti lome kriminalcima.
- Asana
#296 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
VUKOVE U KAVEZE
ZENICI STARU SLAVU
ZENICI STARU SLAVU
-
ETO_SAD
#297 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Tupko, na vlasti je SDP, prije nego pocnes lupetati raspitaj se. Da ne bude da sam obojen ni jedna smrdljliva stranka me ne privlaci, al ne mogu ni suplje.stolac-SARAJEVO wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /090813111
Jebem ti i SDA i demokratiju i ljudska prava i cinicnog reisa za vijek vijekova![]()
![]()
Eto, to je sve sto mogu reci.
- nineinchnails
#298 Re: Konobari
Ma kakvi protesti i suplja prica. Pendreke u ruke i sve im kosti polomit' pa ce onda raditi svoj posao kako treba i napokon donijeti zakone koji stite gradjane a ne kriminalce.Macan Online wrote:Treba sada za vikend organizovati jake proteste i okupljanje u centru grada i traziti da kantonalna i gradska vlast odmah bez odlaganja nesto poduzmu protiv ovih ubica.
Nema vise Taje i Frizure ali opet se isto desava, ubistva, ranjavanja, premlacivanja vozaca itd.![]()
Dobra prilika posto je SFF u toku da napravimo "malo" galame po gradu i da postidimo vlast pred ovom medjnarodnom javnoscu
-
sarajevo63
#299 Re: Konobari
OVO NIJE PROTEST!nineinchnails wrote:Ma kakvi protesti i suplja prica. Pendreke u ruke i sve im kosti polomit' pa ce onda raditi svoj posao kako treba i napokon donijeti zakone koji stite gradjane a ne kriminalce.Macan Online wrote:Treba sada za vikend organizovati jake proteste i okupljanje u centru grada i traziti da kantonalna i gradska vlast odmah bez odlaganja nesto poduzmu protiv ovih ubica.
Nema vise Taje i Frizure ali opet se isto desava, ubistva, ranjavanja, premlacivanja vozaca itd.![]()
Dobra prilika posto je SFF u toku da napravimo "malo" galame po gradu i da postidimo vlast pred ovom medjnarodnom javnoscu
MI KOJI DOĐEMO NE SMIJEMO DOZVOLITI NERED!
IMAMO PRAVO NA OKUPITI SE!
- nineinchnails
#300 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Nije tek pocelo...........desava se vec duze vremena. Djeca nose oruzje i imaju legitimno pravo da ubiju svakoga.alica.k wrote:pogledajte film city of god.....za par godina ce i nama onako isto biti. djeca od 10tak godina ce nositi pistolje i ubijati ljude samo jer im se ne svidjaju. pocelo je pocelo...itd.