Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MmeDeLafayette

#226 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by MmeDeLafayette »

Panthera wrote:
_ja_ wrote:Amare sine, tesko je prihvatiti da te vise nema....da vise nisi medju nama. Tvoj osmjeh , tvoj lik ..ostace vjecno u nasim srcima.
Nek ti dragi Allah podari Dzennet i vjeciti Rahmet a tvojim roditeljima i prijateljima sabura.
Nedostajat ces nam :( :( :( :(
Dusa draga:(((((
Image
U stha covjek vishe da vjeruje..pa Boze dragi zasto kako :( ...neka mu je laka zemlja :(
Zali Bozhe mlada zivota i lijepa momka... :(
sarajevo63

#227 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sarajevo63 »

ladyblue18 wrote:
sarajevo63 wrote:
Mediji kažu da je 23, cijela ćvila je izljepljena smrtovnicama, 25 godina- ni godine nisu ispoštovali
Imao je 23 godine.

Gledah veceras vijesti na hayatu i ostadoh bez rijeci...narod stvarno suti. Ne mogu da vjerujem...na sta smo spali meni nikako nije jasno.
Valjda da se ne kvari festivalski ugodjaj. :cry:
Na kantonalnoj čini mi se, bila je smrtovnica, istu sam vidjela svojim očima, 25 godina,
ne vjerujte medijima
gledajte, vjerujte svojim očima
smijete li izaći, onako, beze, na crveni tepih, grada sarajeva?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#228 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ladyblue18 »

sarajevo63 wrote:
Na kantonalnoj čini mi se, bila je smrtovnica, istu sam vidjela svojim očima, 25 godina,
ne vjerujte medijima
gledajte, vjerujte svojim očima
smijete li izaći, onako, beze, na crveni tepih, grada sarajeva?
Na njegovom profilu na fejsbuku stoji da je imao 23 godine. '86 godiste bio.
Ali mislim da je to irelevantno...momka vise nema. :(
Last edited by ladyblue18 on 13/08/2009 22:23, edited 1 time in total.
Haris.ba

#229 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Haris.ba »

sarajevo63 wrote: toliko prava imamo! I obaveza!
Volio bih i ja da imamo. Zato i pitam ko je organizator? Ili je to "spontano okupljanje". A i to ce biti jos malo. Sprema se zakon koji ce regulisati okupljanja i "proteste". Tako da cemo se moci skupljati na ljepotama Bjelasnice, Vranice, Grmeca, Veleza...jer nece biti dozvoljeno skupljanje ispred organa vlasti, sudova i sl.
Nek neko napise kako je zamislio to sponatno okupljanje. Najgore bi bilo kad bi se to pretvorilo u kamenovanje zgrade i sl.
s vetrom uz lice

#230 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by s vetrom uz lice »

ladyblue18 wrote: Gledah veceras vijesti na hayatu i ostadoh bez rijeci...narod stvarno suti. Ne mogu da vjerujem...na sta smo spali meni nikako nije jasno.
užasno je i strahobalno dirljivo to što se SFF brendira kao izraz otpora ratu, agresiji i inim užasima, a vidi ovo ..?

ljudi moji i žene moje, dato vam je da trezveno mislite i djelujete prema prirodi osluškujući je!
sarajevo63

#231 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sarajevo63 »

Haris.ba wrote:
sarajevo63 wrote: toliko prava imamo! I obaveza!
Volio bih i ja da imamo. Zato i pitam ko je organizator? Ili je to "spontano okupljanje". A i to ce biti jos malo. Sprema se zakon koji ce regulisati okupljanja i "proteste". Tako da cemo se moci skupljati na ljepotama Bjelasnice, Vranice, Grmeca, Veleza...jer nece biti dozvoljeno skupljanje ispred organa vlasti, sudova i sl.
Nek neko napise kako je zamislio to sponatno okupljanje. Najgore bi bilo kad bi se to pretvorilo u kamenovanje zgrade i sl.
http://mupks.ba/?jezik=bos&x=86&y=104

MI KOJI DOĐEMO NE SMIJEMO DOZVOLITI NERED!
IMAMO PRAVO NA OKUPITI SE!
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#232 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

Okupljanje treba biti na crvenom tepihu pred pozorištem. Ozbiljno! To je garant da će onda događaj i razlog okupljanja prenijeti svi mediji, ne samo domaći.
Al' eto, vi kako hoćete. Ali, čim se ovako rapravljate oko vremena, kad kome odgovara, nema od toga ništa. Da ima u nama imalo grašđanske hrabrosti, izašli bi još noćas. Jesu li se ljudi koji su se '92 pred Holiday Inn-om suprotstaili snajperima dogovarali kada će se okupiti?
damir 28

#233 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by damir 28 »

citam evo ove komentare i jedino konkretno od svih komentara je sutra 12 i 20 pred kantonalnim tuzilastvom i odmah kako sto ko organizator jel pola sata prije kasnije
sarajevo63

#234 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sarajevo63 »

Pera Trta wrote:Okupljanje treba biti na crvenom tepihu pred pozorištem. Ozbiljno! To je garant da će onda događaj i razlog okupljanja prenijeti svi mediji, ne samo domaći.
Al' eto, vi kako hoćete. Ali, čim se ovako rapravljate oko vremena, kad kome odgovara, nema od toga ništa. Da ima u nama imalo grašđanske hrabrosti, izašli bi još noćas. Jesu li se ljudi koji su se '92 pred Holiday Inn-om suprotstaili snajperima dogovarali kada će se okupiti?

Član 9.

(Obaveza prijavljivanja mirnog okupljanja)

(1) Organizator, odnosno njegov zastupnik, dužan je podnijeti prijavu za održavanje mirnog okupljanja kada je to ovim zakonom određeno

MI NEMAMO VREMENA, VRIJEME JE ISCURILO, TEPIH ĆE BITI, CRVENI PRED TUŽILAŠTVOM!
Last edited by sarajevo63 on 13/08/2009 22:45, edited 1 time in total.
Drina Light

#235 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Drina Light »

Spontano okupljanje (nije protest nego odavanje pocasti ) ispred vjetrenjace, u 17:30 i onda se ide do kafica gdje ce se ostaviti ruze ili sta vec bude; svako na svoj nacin da oda pocast i koliko ce nas biti i to nije bitno iz razloga sto to svakome ide na obraz. Fixer je predlozio da se uradi "parola" : Oprosti Amare, Sarajlije. Sto se tice ove parole, treba se dogovoriti (ako je dogovor na forumu moguc :S) da li ce ici ili ne, i molim vas da sudjeluju u ovoj raspravi samo oni koji ce biti tu. Njegova raja ce takodje biti tu i vec su napravili grupu na face-u http://www.facebook.com/event.php?eid=123413041897 . Eto ne znam. Nema organizatora, nema nista, samo je spontano okupljanje, isto kao i ono u 12:20. Ko zeli da pomogne ako prodje prijedlog parole nek se javi meni ili fixeru. I niti sam ja iko, niti je fixer iko, ako ce vec neko da postavi to pitanje, samo eto, predlazemo sto mislimo da treba kao gradjani ovog grada.
Arc_Angel

#236 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Arc_Angel »

Haris.ba wrote:
s vetrom uz lice wrote:SUTRA, PETAK, 12.20 PRED KANTONALNIM TUŽILAŠTVOM. BEZ TASTATURA.
Zar nije primjerenije 13.30 ? Ako nista zbog toga sto postoji mogucnost za vecim brojem ljudi da prisustvuje, a da ne moraju brzo da odu?

edit: P.S. Arc-angel, postoji sasvim pristojan zakon koji regulise oruzje (mislim prosle godine donesen, kazne su velike). Problem nisu vise ni zakoni,ni toliko tuzilastvo, ni toliko policija koliko je problem sud. Jednostavno nece da osudjuju povratnike u vrsenju krivicnih dijela na vece kazne. Po zakonu imaju sve mogucnosti, ali ih nece da koriste. Jer cesto se u praksi desava da je kazna kada te drugi put npr. uhvate za isto KD manja nego kada te uhvate prvi put. :sad:
I na kraju krivi smo mi. Gdje god je kanton uputio pitanje da se pravi zatvor gradjani te mjesne zajednice nece ni da cuju. Jedino se Gorazde ponudilo, ali to izgleda da se nekome ne svidja.

u pravu si hare, ali ja sam zato i dao prijedlog da se naprave privremeni šatorski zatvorii da ih vojska obezbjedjuje , i da se po hitnom postupku iznadju sredstva (kredit) za građenje novih zatvorskih jedinica(najmanje da se podupla sadašnji kapacitet) kao i da se osnuju zatvorske industrije kroz koje bi se i isplatio kredit.

ja licno mislim da je ovo jako izvodljiva opcija i da bi sa na osnovu ovoga mogao neki solidan projekat da napravi na osnovu kojeg bi se mogla dobiti potrebna dugorocna kreditna sredstva od EU, USA IMF-a, WB-a.....
sarajevo63

#237 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sarajevo63 »

Drina Light wrote:Spontano okupljanje (nije protest nego odavanje pocasti ) ispred vjetrenjace, u 17:30 i onda se ide do kafica gdje ce se ostaviti ruze ili sta vec bude; svako na svoj nacin da oda pocast i koliko ce nas biti i to nije bitno iz razloga sto to svakome ide na obraz. Fixer je predlozio da se uradi "parola" : Oprosti Amare, Sarajlije. Sto se tice ove parole, treba se dogovoriti (ako je dogovor na forumu moguc :S) da li ce ici ili ne, i molim vas da sudjeluju u ovoj raspravi samo oni koji ce biti tu. Njegova raja ce takodje biti tu i vec su napravili grupu na face-u http://www.facebook.com/event.php?eid=123413041897 . Eto ne znam. Nema organizatora, nema nista, samo je spontano okupljanje, isto kao i ono u 12:20. Ko zeli da pomogne ako prodje prijedlog parole nek se javi meni ili fixeru. I niti sam ja iko, niti je fixer iko, ako ce vec neko da postavi to pitanje, samo eto, predlazemo sto mislimo da treba kao gradjani ovog grada.
Niko od ljudi koji su sa mnom nisu niko, al jesu nešto, i bićemo gdje i vi budete!
skojotovski

#238 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by skojotovski »

ladyblue18 wrote:
sarajevo63 wrote:
Mediji kažu da je 23, cijela ćvila je izljepljena smrtovnicama, 25 godina- ni godine nisu ispoštovali
Imao je 23 godine.

Gledah veceras vijesti na hayatu i ostadoh bez rijeci...narod stvarno suti. Ne mogu da vjerujem...na sta smo spali meni nikako nije jasno.

e, upravo treba pokvariti isti, ne radi njega, nego famozne recenice koju guzonje svako malo koriste "Sarajevo je siguran grad"!
SANJAJ

#239 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by SANJAJ »

jebem ti i Bosnu i SFF kad je to vaznije od jednog mladog zivota!
fuj
MmeDeLafayette

#240 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by MmeDeLafayette »

Anel Herak i Edin Vuk ? jesu li to imena ubica? ..
sarajevo63

#241 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sarajevo63 »

skojotovski wrote:
ladyblue18 wrote:
sarajevo63 wrote:
Imao je 23 godine.

e, upravo treba pokvariti isti, ne radi njega, nego famozne recenice koju guzonje svako malo koriste "Sarajevo je siguran grad"!
Hebo guzonje, nije nama do kvarenja SFF-a, nego do vlastitih života. Imam dijete od 23 godine.
samo da ne ostane na šupljiranju... (ranije se uvjerih u šupljiranja)
gledah i emira - kulturnjaka...žalost, za ovaj grad
Sarajevo, budi se! Vremena više nemamo!
Last edited by sarajevo63 on 13/08/2009 22:58, edited 1 time in total.
sarajevo63

#242 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sarajevo63 »

Drina Light wrote:Spontano okupljanje (nije protest nego odavanje pocasti ) ispred vjetrenjace, u 17:30 i onda se ide do kafica gdje ce se ostaviti ruze ili sta vec bude; svako na svoj nacin da oda pocast i koliko ce nas biti i to nije bitno iz razloga sto to svakome ide na obraz. Fixer je predlozio da se uradi "parola" : Oprosti Amare, Sarajlije. Sto se tice ove parole, treba se dogovoriti (ako je dogovor na forumu moguc :S) da li ce ici ili ne, i molim vas da sudjeluju u ovoj raspravi samo oni koji ce biti tu. Njegova raja ce takodje biti tu i vec su napravili grupu na face-u http://www.facebook.com/event.php?eid=123413041897 . Eto ne znam. Nema organizatora, nema nista, samo je spontano okupljanje, isto kao i ono u 12:20. Ko zeli da pomogne ako prodje prijedlog parole nek se javi meni ili fixeru. I niti sam ja iko, niti je fixer iko, ako ce vec neko da postavi to pitanje, samo eto, predlazemo sto mislimo da treba kao gradjani ovog grada.
Ni 12.20 nije protest!
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#243 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

sarajevo63 wrote:
Niko od ljudi koji su sa mnom nisu niko, al jesu nešto, i bićemo gdje i vi budete!
Nikome to pomoći neće. Tako su se okupljali i za Tošea Proeskog. treba ići radikalno. Ali niko tu nema balls za to (ne napadajte odmah, ja bih prvi išao, ali nisam tu).
Drina Light

#244 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Drina Light »

Pera Trta wrote:
sarajevo63 wrote:
Nikome to pomoći neće. Tako su se okupljali i za Tošea Proeskog. treba ići radikalno. Ali niko tu nema balls za to (ne napadajte odmah, ja bih prvi išao, ali nisam tu).
(ne napadam ne vrijedam ) Porediti ovo sto NAM se desava sa trenutkom kada je poginuo Tose meni bas nema nekog smisla, a sarajevo63 pogledaj bold.
sarajevo63

#245 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sarajevo63 »

Pera Trta wrote:
sarajevo63 wrote:
Hvala na javljanju, jer nisi ovdje. Mi jesmo. Radikalno? Prijedlog? Ne napadam. Hvala na mišljenju. Ovo je BiH, Glavni grad ma kako ga neko zvao, Teheran ili ne, juče Denis, prejuče drug mog sina, ime mu niko ovdje ne zna, jer je izboden nožem u Dobrinji, na margini Sarajeva, sa 8 uboda, sada je to Amar, i još jednom hvala na podršci.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#246 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by ladyblue18 »

MmeDeLafayette wrote:Anel Herak i Edin Vuk ? jesu li to imena ubica? ..
Tako kazu.
Pera Trta

#247 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

Mislim da je par ljudi ovdje došlo sa SVJESNOM NAMJEROM da rastući bijes građana i želju za energičnim protestima iskazanom na forumu od strane mnogih, kanališu u mirna okupljanja i paljenja svijeća i pjevanje "Give peace a chance", na čemu će se sve završiti. I vuk sit i ovce na broju (dakle, savjest oprana i forma zadovoljena, političari i neradnici iz pravosuđa mogu mirno spavati).
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#248 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Admir_1984 »

Posto sam zbunjen sa tim silnim tuzilastvima i drzavnim institucijama, zanima me gdje je tacno to kantonalno tuzilastvo. Jel to na otoci ili gore kod bbi centra?
Joey Tribbiani

#249 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Joey Tribbiani »

izvinjavam se, nisam procitao par posljednjih postova, tek sa dosao kuci i nagledao se svakakvih faca

samo da se tuspasim, ako bude okupljanje, protesti i slicno, racunajte i na mene

pa jebemu mater vise. pred osnovnom skolom porezana djevojka zbog mobitela
sarajevo63

#250 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sarajevo63 »

Pera Trta wrote:Mislim da je par ljudi ovdje došlo sa SVJESNOM NAMJEROM da rastući bijes građana i želju za energičnim protestima iskazanom na forumu od strane mnogih, kanališu u mirna okupljanja i paljenja svijeća i pjevanje "Give peace a chance", na čemu će se sve završiti. I vuk sit i ovce na broju (dakle, savjest oprana i forma zadovoljena, političari i neradnici iz pravosuđa mogu mirno spavati).
Hvala. Ne pročitah prijedlog. Još jednom hvala. Idem spavati. Kapitalizam me čeka. Iz pidžame u radno odjelo. U BiH. Sutra pred Tužilaštvom 12.20, nakon toga 17.30.
Post Reply