Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#1001 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by anjusha »

@ adnan06 nazivanje onakvim imenima NIJE prikladno. opomenut si!
@ fixer i bjelurda- a vi pogotovo! civilizujte se malo ili vam slijedi boravak u banovicima. bjelurda ovo ti je ZADNJA opomena.
fixer

#1002 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by fixer »

bjelurda wrote:kad je to kalkulisala policija svega ti? de nam reci da i ostali znaju
Sad zajedno sa tuzilastvom. A sad se informisi kako. Ne mislim ti sve zivo govoriti. Mozda da dodjes nekad na Cwillu pa da sve saznas?
respo

#1003 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by respo »

ja kad sam bio na raskrsnici cuo sam bar 5 verzija dogadjaja
i jos mali milion prica "iz povjerljivog izvora" u vezi svega ovoga i mnogo sire
tako da ne vjerujem da ce bilo ko ko dodje na ch vilu znati vise nego sto se zna ovdje ili po ostalim mahalama prepricavanjem
fixer

#1004 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by fixer »

respo wrote:ja kad sam bio na raskrsnici cuo sam bar 5 verzija dogadjaja
i jos mali milion prica "iz povjerljivog izvora" u vezi svega ovoga i mnogo sire
tako da ne vjerujem da ce bilo ko ko dodje na ch vilu znati vise nego sto se zna ovdje ili po ostalim mahalama prepricavanjem
Pa vjeruj meni da sve znam. Zelis nesto jos saznati?
nickyy

#1005 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by nickyy »

Sarajevo: Dvoje mladih okončali život skokom sa zgrade?
Muškarac i žena u beživotnom stanju zatečeni su ispred stambene zgrade na travnjaku...
19.08.2009. 12:21
U sarajevskom naselju Otoka danas oko podne pronađena su dva beživotna tijela i prema prvim podacima do kojih je došao Dnevni avaz, riječ je o muškoj i ženskoj osobi.

- Pretpostavljam da su se bacili sa zgrade. Ovdje je puno ljudi. Prizor je zastrašujući, kazao nam je Elvir Glavić, jedan od građana koji su se okupili na mjestu tregedije.

Kako je za naš portal izjavio portparol MUP-a KS, Irfan Nefić, na licu mjesta su službenici policije i uviđaj je u toku.

Muškarac i žena u beživotnom stanju zatečeni su ispred stambene zgrade na travnjaku, kazao je Nefić.
adnan06

#1006 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by adnan06 »

respo wrote:ma ovi ispred nebodera sada mogu biti ovdje do kraja zivota i kampoovati nista se nece izmjeniti

pa oni ispred izvrsnog vijeca poljoprivrednici su bili 2 godine minimalno pa nisu skoro nista promijenili a oni misle na ch vili mjenjat
oni svi sto su dosli su dosli radi samo promocije i politickih poena pocevsi od mehmedica pa nadalje

ps. jeli neko zna novinarke sa ftv-a sto su bile u subotu na protestu :zoka:
Znam ja. Od svih koji su bili na 202 novinarkom FTV-a je postala cura koja o opcoj kulturi, politickoj situaciji, o jedenju hljeba
zna najmanje. I ti ocekujes da ona nesto pokrene, neku emisiju napravi, nesto...
Ne budi smijesan.
bjelurda wrote:
fixer wrote:
bjelurda wrote:
Zivotinjo blokirali su cestu sa apsurdnim zahtijevom da se uhapse pocinitelji umjesto da ih neko uputi na stvarni problem a to je zakon koji dozvoljava da ovakve ubice hodaju slobodno. sta je tu policija kriva. ne moze policija mimo zakona. policija uvijek uhvati pocinitelje u roku od 2 dana ako se nalaze u bih.
Da ih je neko uputio na stvarni problem bio bi manipulator. A zar ti takve ne prozivas?
pa i ovako ih je neko uputio da pljuju po policiji. zar nije bilo logicnije da su trazili da rijesi problem u korjenu.
Ma nije ih niko uputio. Jednostavno, ljudi su zeljeli da ubice budu uhvacene. I neko je u pravu kad je napisao kad se to desilo da ubica nije uhvacen. Problem je u onome poslije hvatanja, u sistemu koji takve degene vrlo brzo vraca na ulicu. U sudstvu, u vlasti koje ne zanimaju problemi gradjana, sigurnost i mir. To sto njihov kont ne seze dalje do uzroka ovakvog stanje nije njihova krivica (mislim na protestante). Na protestima je bilo mozda dva covjeka koji su o stvarnim uzrocima govorili. A kad bi oni sta rekli mehmedic i koldzo su prestajali sa razgovorom ili su govorili kako oni nisu nadlezni.
bjelurda

#1007 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by bjelurda »

da svaki bosanac i hercegovac sjedne 10 minuta pa razmisli svojom glavom svima bi nam bilo puno bolje. a ovako cemo kao i do sad: kud svi turci tud i mali mujo :sad:
vade_mecum

#1008 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by vade_mecum »

fixer wrote:
bjelurda wrote: da su samo ovu dobru volju okrenuli u pravom smjeru puno bi vise postigli. ovako su postigli sve sto su trazili. uhvacene ubice i vracene u bih do slijedeceg ubistva.
Ma kakva dobra volja? Zbog koga da se oni bore? Pa nije 2000 Sarajlija doslo sveukupno da ih podrzi. Hebes Sarajlije, hebes njihovu dobru volju. Sve dok ona postoji u ovakvom obiku, mi cemo i dalje pokopavat nevine, a to nije problem ovih koji su vec izgubili nekog.
@fixer: prije nego sto pocnes da hebes sarajlije, da li ti je slucajno palo na pamet da u Sarajevu postoje hiljade ljudi (da ne kazem desetine hiljada) koji rade i bili su sprijeceni da dodju na okupljanje?
adnan06

#1009 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by adnan06 »

vade_mecum wrote:
fixer wrote:
bjelurda wrote: da su samo ovu dobru volju okrenuli u pravom smjeru puno bi vise postigli. ovako su postigli sve sto su trazili. uhvacene ubice i vracene u bih do slijedeceg ubistva.
Ma kakva dobra volja? Zbog koga da se oni bore? Pa nije 2000 Sarajlija doslo sveukupno da ih podrzi. Hebes Sarajlije, hebes njihovu dobru volju. Sve dok ona postoji u ovakvom obiku, mi cemo i dalje pokopavat nevine, a to nije problem ovih koji su vec izgubili nekog.
@fixer: prije nego sto pocnes da hebes sarajlije, da li ti je slucajno palo na pamet da u Sarajevu postoje hiljade ljudi (da ne kazem desetine hiljada) koji rade i bili su sprijeceni da dodju na okupljanje?
Aha. I svi rade nocnu smjenu od 21.00 do 05.00.
Asana

#1010 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Asana »

fixer: prije nego sto pocnes da hebes sarajlije, da li ti je slucajno palo na pamet da u Sarajevu postoje hiljade ljudi (da ne kazem desetine hiljada) koji rade i bili su sprijeceni da dodju na okupljanje?
:? Petak navecer... radili su ugostiteljski objekti i SFF.. ?
uvjek dobar gost

#1011 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by uvjek dobar gost »

.. Ja sam uz Fixera.... i uz šačicu ljudi koja je bila na Ch willi..... petak popodne je blokiran saobraćaj... trajalo je subotu i nedelju.... ko radi... tim danima.... jedino oni koji baš moraju.. a njih je od ukupne populacije možda 30%.... gdje su ostali... prije su bili protesti subotama pa nije valjalo... pa petkom u 12--- pa svi rade... mi smo bili pred tužilaštvom u petak u 12.20 i razumijem što nas je bilo svega 40... ali u danima vikenda...---... pa Wills je bio pun šetača i biciklista, tepih festivalski bio pun skorojevića... dubioza i dvadesetorica.. oko 2000 ljudi....

Nemojmo se lagati ovaj grad je manj no nam se to čini....

Bio sam sa Fixerom na barikadi i nedam na njega jer znam da bi on opet došao na barikadu......
fixer

#1012 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by fixer »

vade_mecum wrote:
fixer wrote:
Koji to posao radis pa da nisi pronasao sat vremena od onog trenutka kad je sve pocelo? Reci mi ime poslodavca da ga prijavim zbog robovlasnickog odnosa.
fixer

#1013 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by fixer »

uvjek dobar gost wrote:.. Ja sam uz Fixera.... i uz šačicu ljudi koja je bila na Ch willi..... petak popodne je blokiran saobraćaj... trajalo je subotu i nedelju.... ko radi... tim danima.... jedino oni koji baš moraju.. a njih je od ukupne populacije možda 30%.... gdje su ostali... prije su bili protesti subotama pa nije valjalo... pa petkom u 12--- pa svi rade... mi smo bili pred tužilaštvom u petak u 12.20 i razumijem što nas je bilo svega 40... ali u danima vikenda...---... pa Wills je bio pun šetača i biciklista, tepih festivalski bio pun skorojevića... dubioza i dvadesetorica.. oko 2000 ljudi....

Bio sam sa Fixerom na barikadi i nedam na njega jer znam da bi on opet došao na barikadu......
Nema smisla moj Goste. Trebamo i mi uzet dvogled i gledat sa sigurne udaljenosti. :sad:
vade_mecum

#1014 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by vade_mecum »

@adnan06
naravno da ne rade al meni licno izgleda nemoguce da citavu noc provedem na ulici i idem na posao u 07.00 gdje cu provesti sljedecih 10 sati.

uostalom, nemam razlog nikome da se pravdam ali izgleda da je dosta ljudi otislo na protest samo kako bi namirili svoju savjest.
fixer

#1015 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by fixer »

vade_mecum wrote:@adnan06
naravno da ne rade al meni licno izgleda nemoguce da citavu noc provedem na ulici i idem na posao u 07.00 gdje cu provesti sljedecih 10 sati.

uostalom, nemam razlog nikome da se pravdam ali izgleda da je dosta ljudi otislo na protest samo kako bi namirili svoju savjest.
Ja znam momka koji je na protestima od samog pocetka. Izgubio je posao, i nikad nije otisao kuci. Velik je broj onih koji bi ostajali do 2 sata, pa onda isli kuci. A ti ne mozes...
sarajevo63

#1016 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by sarajevo63 »

fixer wrote:
uvjek dobar gost wrote:.. Ja sam uz Fixera.... i uz šačicu ljudi koja je bila na Ch willi..... petak popodne je blokiran saobraćaj... trajalo je subotu i nedelju.... ko radi... tim danima.... jedino oni koji baš moraju.. a njih je od ukupne populacije možda 30%.... gdje su ostali... prije su bili protesti subotama pa nije valjalo... pa petkom u 12--- pa svi rade... mi smo bili pred tužilaštvom u petak u 12.20 i razumijem što nas je bilo svega 40... ali u danima vikenda...---... pa Wills je bio pun šetača i biciklista, tepih festivalski bio pun skorojevića... dubioza i dvadesetorica.. oko 2000 ljudi....

Nema smisla moj Goste. Trebamo i mi uzet dvogled i gledat sa sigurne udaljenosti. :sad:
A ne, ne, ne priznaje se...
Sveto je ostati čovjekom. Ma kako to teško bilo.
vade_mecum

#1017 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by vade_mecum »

fixer wrote:

Ja znam momka koji je na protestima od samog pocetka. Izgubio je posao, i nikad nije otisao kuci. Velik je broj onih koji bi ostajali do 2 sata, pa onda isli kuci. A ti ne mozes...
i sta sad??? bogati, jesi li ti meni isao na proteste ili sebi? ako si sebi isao, onda zadrzi za sebe.
bjelurda

#1018 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by bjelurda »

sve ovo mi djeluje jako neozbiljno. imamo mi jos dosta toga da naucimo kako da ostvarimo svoje ciljeve.
adnan06

#1019 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by adnan06 »

Super si i ti. Eto ja isao namiriti savjest. Kad ne dao Bog budu ubili bezrazlozno bliznjeg tvog pitat cu se kako ces se osjecati
kad ti neko napise da si isao namiriti svoju savjest. Meni Amar nije bio bliznji, ali je pio vodu iz cesme iz koju je i ja pijem,
igrao se lopte na igralistima na kojima i ja jesam, isao je u skolu u koju je moguce isao neki moj rodjak i zato mi je bliznji.
I nemoj dalje, majke ti, o ovome, jer ako nastavis, ono, stvarno... Sad ispade da ne valjaju oni koji su dosli na proteste.
Last edited by adnan06 on 19/08/2009 15:20, edited 1 time in total.
fixer

#1020 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by fixer »

vade_mecum wrote:
fixer wrote:

i sta sad??? bogati, jesi li ti meni isao na proteste ili sebi? ako si sebi isao, onda zadrzi za sebe.
Pa ja znam dobro zasto sam ja isao, a ti onda nemoj da pokusavas da opravdas svoju anemicnost.
alica.k

#1021 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by alica.k »

sto se satori ne presele pred tuzilastvo? eto, nakon tih 7 dana od pogibije, sto se to ne uradi? ja bih se tu odmah pridruzila, iste sekunde. ali sjedit onako besciljno pred neboderom na cvili sa par transparenara okacenih mi nema nikakvu poentu za nas koji amara nismo znali...ok je za njegove prijatelje koji ga jos oplakuju.

e sad, sta treba uraditi?

fino preseliti te satore sve odreda pred tuzilastvo, pred sud, pred svaku instituciju koja moze imati veze s ovim. sastaviti listu SMISLENIH zahtjeva...da se mijenja zakon tako da ove a i sve buduce ubice dobiju zasluzenu kaznu....da se izgrade zatvori, da se promijeni zakon i kazne za nosenje oruzja, da se svaki ponavljac smjesti u zatvor...i ne znam, nisam pametna za te stvari ali sigurna sam da neko drugi bi znao kako i sta. nikakve nam smjene ne trebaju u vlasti nista, treba nam samo da rade svoj posao! tako da se toga treba kloniti, jer onda odmah protest dobiva politicke konotacije.

ne znam, bila sam na barikadi prvu noc a onda sam skontala da nije problem u tome DA LI ce biti uhapseni, nego kako ce ih pustiti poslije toga sa nekom nidje veze kaznom i dok se ne oslobodi mjesto u zatvoru. i odmah mi je sve izgubilo smisao.
Chopper_Horrace

#1022 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Chopper_Horrace »

anjusha wrote: @ fixer i bjelurda- a vi pogotovo! civilizujte se malo ili vam slijedi boravak u banovicima. bjelurda ovo ti je ZADNJA opomena.
ovim ispade da u banovicima zive necivilizovani ljudi...mogla bi banovati sama sebe sad zbog ovog sto rece 8-) :-D
respo

#1023 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by respo »

alica.k ocigledno razmislja isto kao i ja

dok se nesto konkretno ne smisli vecina raje koja i zeli da protestuje sjedi kuci i sjedit ce jer je besmisleno nekome ko nije imao vezu sa amarom stajati pred neboderom i cekati bez znanja sta ceka

kad je blokirana raskrsnica zahtjev je bio da se uhapse ova dvojica, oni uhapseni i dalje nista

i bez ostavki boga vam
tako se samo politicari izvuku
nego konretno da rade posao ko god od stranki bio na vlasti

ps. jeli neko zna novinarke ftv-a koje su bile na protestu u subotu plave obe :D
bjelurda

#1024 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by bjelurda »

alica.k wrote:sto se satori ne presele pred tuzilastvo? eto, nakon tih 7 dana od pogibije, sto se to ne uradi? ja bih se tu odmah pridruzila, iste sekunde. ali sjedit onako besciljno pred neboderom na cvili sa par transparenara okacenih mi nema nikakvu poentu za nas koji amara nismo znali...ok je za njegove prijatelje koji ga jos oplakuju.

e sad, sta treba uraditi?

fino preseliti te satore sve odreda pred tuzilastvo, pred sud, pred svaku instituciju koja moze imati veze s ovim. sastaviti listu SMISLENIH zahtjeva...da se mijenja zakon tako da ove a i sve buduce ubice dobiju zasluzenu kaznu....da se izgrade zatvori, da se promijeni zakon i kazne za nosenje oruzja, da se svaki ponavljac smjesti u zatvor...i ne znam, nisam pametna za te stvari ali sigurna sam da neko drugi bi znao kako i sta. nikakve nam smjene ne trebaju u vlasti nista, treba nam samo da rade svoj posao! tako da se toga treba kloniti, jer onda odmah protest dobiva politicke konotacije.

ne znam, bila sam na barikadi prvu noc a onda sam skontala da nije problem u tome DA LI ce biti uhapseni, nego kako ce ih pustiti poslije toga sa nekom nidje veze kaznom i dok se ne oslobodi mjesto u zatvoru. i odmah mi je sve izgubilo smisao.
ja kad sam cuo da su blokirali cestu dok se ne uhvate ubice sokiro sam se. zato nisam ni otiso na tu nebulozu
cukelo

#1025 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by cukelo »

Najgore od svega je sto nista nije postignuto sa ovim protestima. Opet cemo zivjeti u opasnom gradu sa kriminalcima
Post Reply