Smrdljiva piletina- WISA, VF

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

ibrik

#1 Smrdljiva piletina- WISA, VF

Post by ibrik »

Juce ti je krenuo sa rajom da raspalimo rostilj i odem u WISU da kupim nesto da se prevrne na tom rostilju...kupim nekoliko onih pakovanja piletine, uredno provjerim datum pakovanja(14.05.2007.) i krenemo rostiljadu...kad sam otvorio pakovanja piletine kad se nisam ispovracao od smrada, katastrofa...spakujem sve i nazad u WISU, zenska na kasi kad sam joj rekao da piletina smrdi niti je trazila racun, niti provjerila da li smrdi, uredno vrati pare...po meni kao da je znala da smrdi, ali eto prodaju pa ako neko vrati vrate mu pare, a ako ne vrati dobro i jeste...

ZATO LJUDI OPREZ SA PILETINOM PO GRANAPIMA DA SE NE DAJ BOZE NE PONOVI POMODORINO...
Zavatoni

Post by Zavatoni »

Ja sam se jucer isto zaletio u VF (ali Koreju). Uzeo neku teletinu - dos'o kuci kad pravo tukne. Kriza.
Inace nesto nije u redu tamo. Radnici ocigledno preko neke stvari rade i jako su neusluzni. Jedna je cak glasno tersala kao puno je ovdje novih pravila uvedeno.
Ne mozes vjerovati koliko se prelaskom pod Konzum stvari tamo promijenile (na gore naravno).
Sto se tice mene Konzum me vise nece vidjeti.
Neelix

Post by Neelix »

ja sam prekjuce :? odradio nabavku u wisi i nisam imao problema...osim sto nisu sihronizovani, pa shpek koji sam kupio nisu mogli naplatit, jer jos bar kod nije unesen u sistem....tako da sam ga vratio. i da, zasmetalo mi je sto su sve ispremjestali tako da mi je trebalo duplo vise vremena nego inace da pronadjem sve artikle koji mi trebaju :x ... sto se tice cijena, neke su skocile (rio mare) neke su pale (crna riza)...to je sto sam primjetio a ima ih jos...radnica na kasi se ispricala sa mamom, kaze da im je isto...
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Ma ljudi, kupujte u Drvoprometu, Gadzi, Amku, pa zasto da ne i u Interexu...VF-Konzum mene vise nece vidjeti, zao mi je onih radnika ali mislim da ce im biznis poprilicno krahirati.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Čuvajte se bruceloza i kju groznica .... dvije neprijatne bolesti koje se prenose konzumiranjem mese.... pojavile su se u i oko Sarajeva.....
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Neelix wrote:ja sam prekjuce :? odradio nabavku u wisi i nisam imao problema...osim sto nisu sihronizovani, pa shpek koji sam kupio nisu mogli naplatit, jer jos bar kod nije unesen u sistem....tako da sam ga vratio. i da, zasmetalo mi je sto su sve ispremjestali tako da mi je trebalo duplo vise vremena nego inace da pronadjem sve artikle koji mi trebaju :x ... sto se tice cijena, neke su skocile (rio mare) neke su pale (crna riza)...to je sto sam primjetio a ima ih jos...radnica na kasi se ispricala sa mamom, kaze da im je isto...
Sha si to kupio? :D Cafire jedan :D
EliasVeskot

Post by EliasVeskot »

Ja sam cula da su neke radnike otpustili u Wisi iako je po ugovoru trebalo da Konzum zadrži sve?
A, jucer sam bila u VF Koreja i atmosfera mi je bila nekako cudna, sve neke starije tete rade na kasama i pomalo su smotane . :?
obuca

Post by obuca »

da se nadovezem. Prekjucer zelim u Wisi da platim neke gluposti na kasi i dajem teti 50 eVra a ona ce ti meni: "pa jel stvarno nemate nista drugo" i pravo drsko. Kad vidim sutra ime postiracu ga ko je jebe. Reko nemam i izvrnem novcanik. Kad se uvjerila i pretresla me na kasi ode da mjenja i gunda nesto u fazonu ovo je druga koja u 8 ujutru hoce da plati. Cuj hoce da plati :x . Sljedeci put idem s krupnijom novcanicom kod iste ujutru i onda njenom sefu. Uzasni su. Covjece stojim na kasi ko kriminalac a ona traca okolo sa osiguranjem i cistacicama kako ja drskotina imam 50 eura i hocu ujutru u 8 da platim. FUJ
zena21

Post by zena21 »

obuca wrote:da se nadovezem. Prekjucer zelim u Wisi da platim neke gluposti na kasi i dajem teti 50 eVra a ona ce ti meni: "pa jel stvarno nemate nista drugo" i pravo drsko. Kad vidim sutra ime postiracu ga ko je jebe. Reko nemam i izvrnem novcanik. Kad se uvjerila i pretresla me na kasi ode da mjenja i gunda nesto u fazonu ovo je druga koja u 8 ujutru hoce da plati. Cuj hoce da plati :x . Sljedeci put idem s krupnijom novcanicom kod iste ujutru i onda njenom sefu. Uzasni su. Covjece stojim na kasi ko kriminalac a ona traca okolo sa osiguranjem i cistacicama kako ja drskotina imam 50 eura i hocu ujutru u 8 da platim. FUJ
Stvarno... sram te bilo :oops: Cuj hoces da platis :? :D
Hera

Post by Hera »

Totalno su neprofesionalni, ja sam prije par mjeseci trazila one male okrugle svijece i naidjem na dvoje radnika (ona i on) kako stoje i cavrljaju i ja pridjem oni NISTA bukvalno ni glave da dignu, ja kao kah kah oprostite imate li svijece, a ona kao da sam joj pobila pola familije progundza nesto u stilu da nemaju. Obicavala sam koristiti njihovu internet prodaju ali zadnja dva puta (otkako su u procesu tranzicije) su kasnili 3 sata, pola stvari mi nisu donijeli, a i ono sto su donijeli je bilo pogresno. Uzas, nikad vise necu kupovati tamo.
Hera

Post by Hera »

A ovo sa sitnim parama me izludjuje. U Sarajevu je najnormalnije da ti ne zele prodati nesto jer nemaju sitno!!! Otvaraju ujutro radnje sa 0 feninga u kasi i dok ne skupe sitno - nema kupiti. I da kao sto neko rece, jos te gledaju kao da imas pistolj i pljackas ih - u najmanju ruku. Fakat mi svasta trpimo svakodnevno. Zivjelo svadjanje ! :) treba im odbrusiti nesto kad se tak ponasaju.. Jednostavno dati do znanja da nije ok
Discball

Post by Discball »

Samo da znaš i treba da te vrati sa kase, bilo sa 50 eura bilo sa 50 evra, jer ni s jednim ni drugim ne poštuješ državu u kojoj živiš ni njen monetarni sistem, a da ne govorimo da dovodiš radnike na takvim i sličnim mjestima u nepovoljnu situaciju što se tiče falsifikata koje onako iskreno i nisu dužni moći prepoznati ako se radi o valutama druge zemlje....na kraju krajeva jesi li bio/bila igdje gdje postoji pravna država i plaćao u drugoj valuti osim domicilne....
obuca

Post by obuca »

drugi put sa krupnijom lovom idem u kupovinu zFaka. Nisu bile zFake,a i da jesu njeno je da ima sitno i love u kasi. Pa nije granap da kaze aj vidi u mesara aj sad u kineza itd. :x Ma sad kontam da natrpam kolica u wisi i preko vrata. Koji murac da placam to ne valja. Kaka :lol:
EliasVeskot

Post by EliasVeskot »

:lol:
e sad ako si uzela samo zvake a dala 50 evra onda...
ja bih na tvom mjestu dosla sa 50 i kupila lizalo :D, frtalj somuna i šaku kikirikija :)
Svega za 1 eVro! :D
obuca

Post by obuca »

Discball wrote:Samo da znaš i treba da te vrati sa kase, bilo sa 50 eura bilo sa 50 evra, jer ni s jednim ni drugim ne poštuješ državu u kojoj živiš ni njen monetarni sistem, a da ne govorimo da dovodiš radnike na takvim i sličnim mjestima u nepovoljnu situaciju što se tiče falsifikata koje onako iskreno i nisu dužni moći prepoznati ako se radi o valutama druge zemlje....na kraju krajeva jesi li bio/bila igdje gdje postoji pravna država i plaćao u drugoj valuti osim domicilne....
Uf jesi se navio na sabahu. Inace pisem i govorim eura a extra sam stavila veliko V pa napisala eVra (sala). Vidim da ti je to upalo u oci :x . Nek ti ih izbije. Zaboli me neka stvar za te tvoje monetarne sisteme i postovanje. Za provjeru imaju aparate a posto radim na finom mjestu ne mogu sebi dozvoliti da sirim falsifikate :P . JASNO. Za tvoje zadnje pitanje odgovor. Bila sam svugdje i samo u BiH je sve moguce. Sto jesil ti patriota pa neces eVra :lol: . Drzavu postujem koliko i ona mene
Mahalac

Post by Mahalac »

Ovdje je sustinski problem u nezadovoljstvu radnika naravno platom...u ovom nasem robovlasnickom drustvu "prekonoci gazde" ce uciniti sve da se obogate...naravno gazenje preko zivih ljudi im nimalo ne smeta.

Stoga malo razumjevanja :sad:

U principu mrzim kupovati u takvim mjestima gdje se da naslutiti negativan odnos prema radnicima, to je neki moj vid "doprinosa" i borbe.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ja kupovao u Robotu (kao sto radim u zadnje dvije godine) neke sitnice, platim to sa 50KM, teta mi rasitni, ja kuci. Sutradan opet u isti taj Robot (u medjuvremenu sam spavao i bio na poslu) i s istim onim parama koje mi je vratila kao kusur (posto je to bilo sve para sto mi je ostalo :D) na istu kasu istoj teti da platim nesto. Uze teta novcanicu od 10km, baci pogled na nju i kaze ne mogu ti ovo primiti, ovo je falsifikat. Kako rekoh znate, gleda ona blijedo u mene, zovnu Jasminu sa kase preko puta, kaze jelde da je ovo falsifikat, kaze ova jeste, i kraj price. Rekoh imate li sefa, kaze sta tebe zaboli za mog sefa, ovo ti je falsifikat i gotovo, sta hoces, da mi od plate odbiju. Pa rekoh kako ste mi vratili juce isti ovaj falsifikat? Pa kaze zasto nisi pazio :x

Ne bude mi mrsko, odvojim tu novcanicu, odem do banke, provjere je, novcanica OK 1/1. Vratim se nakon dva sata, na isti taj salter, istoj zeni, placam s istom tom novcanicom - primi novcanicu, nije pogledala ni nju ni mene, naplati, ja na vrata... I fakat kontam ko je tu konj? :?
obuca

Post by obuca »

cuj sto nisi pazio :lol: . najbolje je kad ti vrate ofucane i izdrljane pare a ti kazes mozete li mi dati drugu novcanicu ona ko horz skace: "Pa i to su pare". A kad ti njima dajes takve pare onda kaze ne. Meni je najvise bilo krivo sto se jos jada portiru, kuharu, onom rambu sto cuva wisu od lopova, elem i zeni iza mene. Pa halo ba reci ne mozes platit i voz. Al kako je kolutala okicama. Ma uf da vam ne pricam. Cakana
s@mson

Post by s@mson »

Zato ja fino karticu i u zenicki VF/KONZUM i na kasu. Veze slabe, ne moze proci i onda se nakupi reda od kase do francuske salate (koja datira jos dok je VF bio samostalan). Ja kesha ne dam i gotovo. Poslije mene na vrata napishu da kartice ne prolaze, a moja prosla. Ma evo i u Zenici se otvorio "Drvopromet" i sve je O.K. zasada. Cure su ljubazne, kartice piche, roba solidna i brate mogu autom, haman, pred vrata. Ne mogu ti ja nosat stvari, diskus hernija.
Discball

Post by Discball »

obuca wrote:
Discball wrote:Samo da znaš i treba da te vrati sa kase, bilo sa 50 eura bilo sa 50 evra, jer ni s jednim ni drugim ne poštuješ državu u kojoj živiš ni njen monetarni sistem, a da ne govorimo da dovodiš radnike na takvim i sličnim mjestima u nepovoljnu situaciju što se tiče falsifikata koje onako iskreno i nisu dužni moći prepoznati ako se radi o valutama druge zemlje....na kraju krajeva jesi li bio/bila igdje gdje postoji pravna država i plaćao u drugoj valuti osim domicilne....
Uf jesi se navio na sabahu. Inace pisem i govorim eura a extra sam stavila veliko V pa napisala eVra (sala). Vidim da ti je to upalo u oci :x . Nek ti ih izbije. Zaboli me neka stvar za te tvoje monetarne sisteme i postovanje. Za provjeru imaju aparate a posto radim na finom mjestu ne mogu sebi dozvoliti da sirim falsifikate :P . JASNO. Za tvoje zadnje pitanje odgovor. Bila sam svugdje i samo u BiH je sve moguce. Sto jesil ti patriota pa neces eVra :lol: . Drzavu postujem koliko i ona mene
I ono gore što se tiče eura/evra je bila šala, ali ono što mi je upalo u oči je to što bi za tebe kao i za gomilu ostalih trebalo da bude normalno da ti možeš platiti sa stranom valutom kako ti hoćeš, i to još na SABAHU, izvini niko ti nije dužan to uraditi... :-)

Što se tiče aparata i provjere, oni baš ne pomažu ako neznaš u šta treba da gledaš, a ja znam par ljudi koji su uzeli kredit što su bili fine duše pa primali eVre ili ti eure pa sad plaču...a po meni nisu baš ni krivi jer sam vidio da su primili falsifikat kojeg se nebi postidjele ni štamparije novca u pojedinim državama. :(

I na kraju mi svi moramo bar malo da poštujemo državu ako hoćemo da neke stvari budu bolje i to bar malo na nekim stvarima koje se odražavaju direktno na same nas a i na naša fina mjesta na koje ipak možemo dobiti falš a da to ni neznamo pa da ga malo probamo širiti,.... :-)

Sorry ovo je malo off topic
debela

Post by debela »

discball, nesto mi ovdje ne stima. u ovom slucaju kriva je prodavnica koja prihvata primiti stranu valutu. ti, kao kupac, mozes doci na kasu i sa funtama i to je tvoj problem. prodavaci, tj. gazde koje postavljaju pravila u svojim radnjama, trebaju dati jasne instrukcije da se strane valute ne prihvataju. logicki, konzum je taj koji krzi zakon i ne postuje drzavu, kako rece, a ne kupac.
kupac je indolentan i samo je njegov problem ako ga vrate sa bilo koje kase na kojoj proba platiti stranom valutom. sljedeci put ce razmisliti prije nego krene u kupovinu.
BHG

Post by BHG »

_BosanaC wrote:Ja kupovao u Robotu (kao sto radim u zadnje dvije godine) neke sitnice, platim to sa 50KM, teta mi rasitni, ja kuci. Sutradan opet u isti taj Robot (u medjuvremenu sam spavao i bio na poslu) i s istim onim parama koje mi je vratila kao kusur (posto je to bilo sve para sto mi je ostalo :D) na istu kasu istoj teti da platim nesto. Uze teta novcanicu od 10km, baci pogled na nju i kaze ne mogu ti ovo primiti, ovo je falsifikat. Kako rekoh znate, gleda ona blijedo u mene, zovnu Jasminu sa kase preko puta, kaze jelde da je ovo falsifikat, kaze ova jeste, i kraj price. Rekoh imate li sefa, kaze sta tebe zaboli za mog sefa, ovo ti je falsifikat i gotovo, sta hoces, da mi od plate odbiju. Pa rekoh kako ste mi vratili juce isti ovaj falsifikat? Pa kaze zasto nisi pazio :x

Ne bude mi mrsko, odvojim tu novcanicu, odem do banke, provjere je, novcanica OK 1/1. Vratim se nakon dva sata, na isti taj salter, istoj zeni, placam s istom tom novcanicom - primi novcanicu, nije pogledala ni nju ni mene, naplati, ja na vrata... I fakat kontam ko je tu konj? :?
ja u robotu odavno vise ni zvake ne kupujem...drskost, tersanje, neljubaznost, nekultura...svih zaposlenih...isto ko da sam doso i njihovim parama kupujem...nakon sto sam se s "gospodjom" za kasom posvadjo 5-6 puta...vise neidem tamo...hvala lijepo al od mene vise ni marke dobit nece...stoka primitivna... :x
*mima*

Post by *mima* »

_BosanaC wrote:Ja kupovao u Robotu (kao sto radim u zadnje dvije godine) neke sitnice, platim to sa 50KM, teta mi rasitni, ja kuci. Sutradan opet u isti taj Robot (u medjuvremenu sam spavao i bio na poslu) i s istim onim parama koje mi je vratila kao kusur (posto je to bilo sve para sto mi je ostalo :D) na istu kasu istoj teti da platim nesto. Uze teta novcanicu od 10km, baci pogled na nju i kaze ne mogu ti ovo primiti, ovo je falsifikat. Kako rekoh znate, gleda ona blijedo u mene, zovnu Jasminu sa kase preko puta, kaze jelde da je ovo falsifikat, kaze ova jeste, i kraj price. Rekoh imate li sefa, kaze sta tebe zaboli za mog sefa, ovo ti je falsifikat i gotovo, sta hoces, da mi od plate odbiju. Pa rekoh kako ste mi vratili juce isti ovaj falsifikat? Pa kaze zasto nisi pazio :x

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .......Naravno da TI nisi konj..... :D
melb26sa

Post by melb26sa »

Po pitanju Eura - znam da vecina prodavnica Hose, Drvopromet, VF, imaju kase sa dvije valute KM i EUR i znam da primaju i Eure (samo novcanice).
Ne znam zasto je problem ako se placa u Eurima? Ja redovno placam tako kada imam Eure - vracaju mi kusur ili u Eurima ili KM.
ibrik

Post by ibrik »

Tema je trebala biti vezana za mogucnost trovanja i oprez prilikom kupovine prehrambenih artikala, ali u svakom slucaju fino je cuti iskustva drugih prilikom kupovine u razlicitim centrima...ja licno nisam nesto posebno odusljeven usluznoscu i profesionalizmom radnika niti u jednom centru, osim u Mercatoru, ali tamo ne kupujem jer mi Slovenci nisu bas nesto dragi, a i cijene su im povisoke...
Post Reply