Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
- karanana
#1 Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
Ovo sam i prije mirisao tako da nije samo sinoc, ali sinoc zaspem sa otvorenim prozorom i oko 3-4 me zastipa za nos i probudi smrad nekog smoga i dima. kao da nesto gori. da li je to deponija koja je mozda 2 km zracne linije, da li je to jedna pekarica preko puta pijace otoka....nemam pojma. zna li neko sta bi moglo onako uzasno da smrdi, kao bojni otrov skakilja nozdrve? Rak u formiranju.
-
neki
#2 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
Pekara vjerovatno..slicna iskustva imam samo na drugoj lokaciji
oko 3-4 sata pocne tako da nista od otvorenog prozora preko noci
cini mi se da uglavnom loz ulje upotrbljavaju
- -Romeo-
#3 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
bolje i da smrdi, kod mene nekakvo pašče laje po svu noć......
- sodom
#4 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
hahahaha, kupi mu brnjicu, pa ga na foru uhvati oko 12...-Romeo- wrote:bolje i da smrdi, kod mene nekakvo pašče laje po svu noć......
- karanana
#5 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
ma ako je pekara i ako je loz ulje, na sta sam i ja posumnjo, haj i nekako ce se prezivjeti. ali ako se pali nesto vece svaku noc, kao na primjer deponija, e onda je to ozbiljnije. mada mislim da se deponija vise ne pali otkako smo dobili neku pomoc prije 10ak godina od usaid-a.
- Adriatic
#6 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
Pošto sam i ja tu blizu, ja to osjetim ujutru evo već dva dana.karanana wrote:Ovo sam i prije mirisao tako da nije samo sinoc, ali sinoc zaspem sa otvorenim prozorom i oko 3-4 me zastipa za nos i probudi smrad nekog smoga i dima. kao da nesto gori. da li je to deponija koja je mozda 2 km zracne linije, da li je to jedna pekarica preko puta pijace otoka....nemam pojma. zna li neko sta bi moglo onako uzasno da smrdi, kao bojni otrov skakilja nozdrve? Rak u formiranju.
Mislim da se radi o bivšoj fabrici STANDARD ili šta li je već (njenom dijelu) tamo iza KONZUMA i Dalasa.
Ima uski dimnjak i zimi iz njega kulja crni dim da ne povjeruješ.
- poznanik
#7 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
I pekara u Hrasnom kod male pijace koristi staru obuću i sl. za zagrijavanje pećnice. Užasno zna da smrdi i štipa za oči.karanana wrote:Ovo sam i prije mirisao tako da nije samo sinoc, ali sinoc zaspem sa otvorenim prozorom i oko 3-4 me zastipa za nos i probudi smrad nekog smoga i dima. kao da nesto gori. da li je to deponija koja je mozda 2 km zracne linije, da li je to jedna pekarica preko puta pijace otoka....nemam pojma. zna li neko sta bi moglo onako uzasno da smrdi, kao bojni otrov skakilja nozdrve? Rak u formiranju.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#8 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
Spaljivanjem pvc materijala oslobadjaju se dioksini, nešto najotrovnije što je čovjek izmislio.babyline wrote:i kod mene se osjeti ima nekoliko noci vec oko 23h smrad ali kao da je pored kontejner koji gori, a nije nego bas dolazi "odozgo"... nije valjda da nas i time truju??????????????????? zapaljen kontejner skupa sa svim onim plasticnim stvarima je nesto od najkancerogenijeih tvari............. u zadnje vrijeme kontejneri rijedje gore u urbanim dijelovima, ali u zraku se ipak osjeti smrad paljevine smeca..............
Juščenko je bio otrovan dioksinom:

Koji privatni otpad ili firma spaljuju kablove da bi dobili bakar i slične metale,ne znam. Noću ili tokom vikenda (petak poslijepodne), evo @Adriatic je naveo ime jedne firme koja spaljuje nešto...
- Dioda
#9 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
I ja sam na Cvili, i stara jutros gundja kako je cijelu noc nesto stravicno danfaloAdriatic wrote:Pošto sam i ja tu blizu, ja to osjetim ujutru evo već dva dana.karanana wrote:Ovo sam i prije mirisao tako da nije samo sinoc, ali sinoc zaspem sa otvorenim prozorom i oko 3-4 me zastipa za nos i probudi smrad nekog smoga i dima. kao da nesto gori. da li je to deponija koja je mozda 2 km zracne linije, da li je to jedna pekarica preko puta pijace otoka....nemam pojma. zna li neko sta bi moglo onako uzasno da smrdi, kao bojni otrov skakilja nozdrve? Rak u formiranju.
Mislim da se radi o bivšoj fabrici STANDARD ili šta li je već (njenom dijelu) tamo iza KONZUMA i Dalasa.
Ima uski dimnjak i zimi iz njega kulja crni dim da ne povjeruješ.
-
high_volume
#10 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
Tamo u blizini bivšeg Astro? Tamo je sada Krka kozmetika... Pođite u Mjesnu zajednicu i prijavite smrad, pozovite ionspekciju neka utvrdi izvorDioda wrote:I ja sam na Cvili, i stara jutros gundja kako je cijelu noc nesto stravicno danfaloAdriatic wrote:Pošto sam i ja tu blizu, ja to osjetim ujutru evo već dva dana.karanana wrote:Ovo sam i prije mirisao tako da nije samo sinoc, ali sinoc zaspem sa otvorenim prozorom i oko 3-4 me zastipa za nos i probudi smrad nekog smoga i dima. kao da nesto gori. da li je to deponija koja je mozda 2 km zracne linije, da li je to jedna pekarica preko puta pijace otoka....nemam pojma. zna li neko sta bi moglo onako uzasno da smrdi, kao bojni otrov skakilja nozdrve? Rak u formiranju.
Ima uski dimnjak i zimi iz njega kulja crni dim da ne povjeruješ.Poodavno sam cula da je tamo negdje oko Dalasa postojala nekakva pilana iz cijeg dimnjaka je izlazio stravican dim, a to se desavalo samo iza ponoci, da se komsije ne bune
Jel postoji jos ta pilana (il' sta je vec)?
-
vruce pivo
#11 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
Osjeti li iko sad ovaj smrad izgorene gume?
Nije samo smrad vec se i golim okom vidi da je nesta pravo zapusilo izmedju Otoke i Cvile..
Nije samo smrad vec se i golim okom vidi da je nesta pravo zapusilo izmedju Otoke i Cvile..
-
jeran
#12 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
burnout, otoka drift 
- sodom
#13 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
to je od komsije, kupi mu lubrikant 
-
maxell_sarajevo
#14 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
Sinoc se na Cengic Vili nije moglo spavati od vrucine i onih trkaca sa autima i motorima.Da je samo smrad nekako bi se snasao, al ovako nema pomoci. 
- A_I_
#15 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
uopste me ne bi zacudilo da spaljuju lijekove s obzirom koliko je bezvlasce zavladalo...high_volume wrote:
Tamo u blizini bivšeg Astro? Tamo je sada Krka kozmetika... Pođite u Mjesnu zajednicu i prijavite smrad, pozovite ionspekciju neka utvrdi izvor
- Dioda
#16 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
Zadnji put sam osjetila opet onaj smrad prije desetak dana. Uopste ne mozes skontati sta onako danfa ni odakle dolazi. I to samo oko tri ujutro se moze osjetiti. Vjerovatno se niko ne buni jer normalan svijet sovi u to doba
@karanana, skonta li sta je u pitanju?

@karanana, skonta li sta je u pitanju?
Ja se navikla, uopste vise ne obracam paznjumaxell_sarajevo wrote:Sinoc se na Cengic Vili nije moglo spavati od vrucine i onih trkaca sa autima i motorima.Da je samo smrad nekako bi se snasao, al ovako nema pomoci.
-
emirchata
#17 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
ja nemam probleme sa smradom,ali veceras neka muzika drma iz plavog zamka..mozak popi..ko da semsa uzivo nastupa...bolje da smrdi nego ovo..pomozite 
- zecko_kupuz
#18 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
Hih, ja svaki dan svakog ljeta osjetim miris dima i to tačno u predvečerje, oko sedmice ili osmice. 
Mislim da je Sarajevo jedna od rijetkih "metropola" u kojima na par kilometara od strogog centra možeš vidjeti ljude kako potpaljuju bale sijena.
Mislim da je Sarajevo jedna od rijetkih "metropola" u kojima na par kilometara od strogog centra možeš vidjeti ljude kako potpaljuju bale sijena.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#19 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
Kako tek Dragana Mirković u Visokom danfa, pojma nemaš.emirchata wrote:ja nemam probleme sa smradom,ali veceras neka muzika drma iz plavog zamka..mozak popi..ko da semsa uzivo nastupa...bolje da smrdi nego ovo..pomozite
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#20 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
Spaljivanjem PVC materijala, tj. spaljivanjem izolacije na kablovima, ... u dimu, izmedju ostalog nusprodukt je i fozgen, a fozgen je bojni otrov.PipiDugaDevetka wrote: Spaljivanjem pvc materijala oslobadjaju se dioksini, nešto najotrovnije što je čovjek izmislio.
Juščenko je bio otrovan dioksinom:
Koji privatni otpad ili firma spaljuju kablove da bi dobili bakar i slične metale,ne znam. Noću ili tokom vikenda (petak poslijepodne), evo @Adriatic je naveo ime jedne firme koja spaljuje nešto...
Fozgen (COCl2), Karbonil diklorid, Anorganski spoj ugljika
Bezbojni plin, ... ugodnog mirsa po sviježe pokošenoj travi
Nadražljivac je donjih dišnih puteva, ociju i kozhe
Djeluje u 3 faze
Prva faza, ... iritacija grla, kašalj, bol u prsima, mučnina
Druga faza, ... unesrećeni se osjeća dobro
Treća faza, ... teško disanje, jaki kašalj, nakupljanje vode u plućima, smrt gušenjem
Ako se unesrećeni oporavi mogu nastati trajne posljedice na mozgu.
- astrid
#21 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
Ja već duže vrijeme ne osjetim taj smrad,možda je do mene ili ovi drugi miomirisi neutrališu
..ali me nerviraju ovi što se trkaju po cesti...
..ali me nerviraju ovi što se trkaju po cesti...
-
sofist
#22 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
Ne spavam, cekam tri da zasmrdi.
Ni "laude" ne spavaju. 
-
simpozijum delirijum
#23 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
sta god da je uzrok , sigurno je da taj smrad toksican , ko zna sta spaljuju cim to rade hinjski u gluho doba noci
stare lijekove i medicinski otpad ? ili ko zna kakve hemikalije
u svakom slucaju treba otkriti uzrok i prijaviti nadleznim sluzbama jer to mogu biti tako otrovne supstance da ljudi pocnu umirati ko muhe za par mjeseci kada se nadisu tih otrova
stare lijekove i medicinski otpad ? ili ko zna kakve hemikalije
u svakom slucaju treba otkriti uzrok i prijaviti nadleznim sluzbama jer to mogu biti tako otrovne supstance da ljudi pocnu umirati ko muhe za par mjeseci kada se nadisu tih otrova
- Dioda
#24 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
sofist wrote:Ne spavam, cekam tri da zasmrdi.Ni "laude" ne spavaju.
Ovaj maxell
Smrada nije bilo
-
sofist
#25 Re: Smrad preko noci na Cengica Vili a mozda i dalje
Vidim nije se spavalo cijelu noc.Dioda wrote:sofist wrote:Ne spavam, cekam tri da zasmrdi.Ni "laude" ne spavaju.
![]()
Ovaj maxellje kriv sto sam sinoc od trkaca dobila popizditis
poceli su u pola jedan
koja je oco stoka
![]()
Smrada nije bilo