Smrad kanalizacije u kupatilu
Moderator: anex
-
semso_bonaparte
#1 Smrad kanalizacije u kupatilu
Dakle, problem je kako naslov kaze, smrad kanalizacije u kupatilu. Zivim na semdmom spratu iznad mene je nadograndnja.
Vec nekoliko godina se osjeti smrad, ali zadnjih godinu/dvije smrad je sve intenzivniji, smrad nema veze sa vremenom (sparno, vlazno, vruce, zima). Renoviranjem kupatila mislio sam da ce smrad nestati medjutim i dalje smrdi.
Imate li slicnih iskustava, kako ste rijesili taj problem ako ste ga imali, svaki savjet je dobrodosao, hvala.
Vec nekoliko godina se osjeti smrad, ali zadnjih godinu/dvije smrad je sve intenzivniji, smrad nema veze sa vremenom (sparno, vlazno, vruce, zima). Renoviranjem kupatila mislio sam da ce smrad nestati medjutim i dalje smrdi.
Imate li slicnih iskustava, kako ste rijesili taj problem ako ste ga imali, svaki savjet je dobrodosao, hvala.
-
shin
#2 Re: Smrad kanalizacije u kupatilu
Velika mogucnost da sifon nema vode pa miris iz odvoda dolazi. Imas onaj dole na podu odvod, sastavi 1-2l vode i prati reakciju.
- WipeOut
- Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream
#3 Re: Smrad kanalizacije u kupatilu
Imali smo mi isti problem u nasem stanu,s tim sto je u nas zgrada samo sa tri sprata,znaci nije velika.semso_bonaparte wrote:Dakle, problem je kako naslov kaze, smrad kanalizacije u kupatilu. Zivim na semdmom spratu iznad mene je nadograndnja.
E mi smo to rijesili tako sto smo kupili ovo

jedna vrecica sedmicno i stvarno je smrad nestao.
Kad smo mi kupovali kostalo je oko 12 km,sad ne znam kolika mu je cijena u posljednje vrijeme...
NAdam se da ce pomoci
- Dr.Mr.Fr.
#4 Re: Smrad kanalizacije u kupatilu
shin wrote:Velika mogucnost da sifon nema vode pa miris iz odvoda dolazi. Imas onaj dole na podu odvod, sastavi 1-2l vode i prati reakciju.
To je kod mene bilo i kada propustiš malo vode kroz cijevi nestane smrada....
Zna li možda neko neki savijet za žohare, izlaze iz odvodnih cijevi
- WipeOut
#5 Re: Smrad kanalizacije u kupatilu
Kad sam studirala zivjela sam u stanu prepunom zohara,uzas je to bio Boga mi,i bas sam se mucila.Meni su izlazili iz sudoperaDr.Mr.Fr. wrote:shin wrote:Velika mogucnost da sifon nema vode pa miris iz odvoda dolazi. Imas onaj dole na podu odvod, sastavi 1-2l vode i prati reakciju.
To je kod mene bilo i kada propustiš malo vode kroz cijevi nestane smrada....
Zna li možda neko neki savijet za žohare, izlaze iz odvodnih cijevi![]()
- Dr.Mr.Fr.
#6 Re: Smrad kanalizacije u kupatilu
Cuj smoki protiv zohara, hajde idem da kupim 
- WipeOut
#7 Re: Smrad kanalizacije u kupatilu
Fakat,neka kutijica plava,a unutra dodje tih necega velicine ko smoki,iste onakve i bojeDr.Mr.Fr. wrote:Cuj smoki protiv zohara, hajde idem da kupim
Hajde probaj pa bas javi
- Altsa
#8 Re: Smrad kanalizacije u kupatilu
djeluje li taj smoki na mrave ? 
- yellow cat
#9 Re: Smrad kanalizacije u kupatilu
tako je isto kod mene.. zgrada ima 4 sprata, svi stanari imaju renovirana kupatila, ali džaba, smrdi.. istina, nisam kupovala onaj wc net, ali hoću.. koji god osvježivač koristim (wc je pun onih sprejeva i drugih gluposti) smard kanalizacije se osjeti.semso_bonaparte wrote:Dakle, problem je kako naslov kaze, smrad kanalizacije u kupatilu. Zivim na semdmom spratu iznad mene je nadograndnja.
- WipeOut
#10 Re: Smrad kanalizacije u kupatilu
ne znamAltsa wrote:djeluje li taj smoki na mrave ?
-
windows11
#11 Re: Smrad kanalizacije u kupatilu
Za mrave uzmi u poljoprivrednoj apoteci neopitroid garantovano djeluje.Posmi malo praha u mjesto odakle ulaze u stan i za dvadeset minuta rijesen problem, nece im past napamet da tu ponovo pokusaju uci.WipeOut wrote:ne znamAltsa wrote:djeluje li taj smoki na mrave ?
-
djana h
#12 Re: Smrad kanalizacije u kupatilu
Imali smo isti problem.Mucili se,cistili,mirisi,ovo,ono,sve dok nismo detaljno ocistili sve odvodne cijevi u kuci.Od tada se ne osjeti nikakav neugodan miris.semso_bonaparte wrote:Dakle, problem je kako naslov kaze, smrad kanalizacije u kupatilu. Zivim na semdmom spratu iznad mene je nadograndnja.
Dakle,ne samo deterdzentima ili kiselinom vec i sa sajlom za odvode
-
shambho
#13 Re: Smrad kanalizacije u kupatilu
Naaajbolji i oproban recept za odvode i bilo kakav smrad i zacepljenja su sirce i soda bikarbona. To smrdi pola dana, al onda poslije milina. Prvo se pusti vruce vode da otece.. A onda stavi podosta sode bikarbone i na nju sirce (zavisi gdje se stavlja, ako je lavabo onda manje).. Vise sode nego sirceta taj neki omjer, bukne to malo, al to je normalno.. I pusti se kolko moze da se izdrzi, sto duze to bolje, mozda dva-tri sata..
Mi smo isti problem imali uradili ovo i nikad se vise nije usculo..
Mi smo isti problem imali uradili ovo i nikad se vise nije usculo..
-
semso_bonaparte
#14 Re: Smrad kanalizacije u kupatilu
Hvala na odgovorima.
I mi smo probali sve domestose i kiseline, ali nema pomoci, e sada probat cemo i taj wc net i ono sa sodom i sircetom (jel bas mora biti domace sirce ili moze i ocat).
Znaci odvodi su promjenjeni, sve je novo, jedino da izrovim glavnu vertikalu pa da i nju mijenjam, sifoni svi rade kako treba pa cak i onaj na podu.
Probat cemo ove recepte i vidjet cemo.
I mi smo probali sve domestose i kiseline, ali nema pomoci, e sada probat cemo i taj wc net i ono sa sodom i sircetom (jel bas mora biti domace sirce ili moze i ocat).
Znaci odvodi su promjenjeni, sve je novo, jedino da izrovim glavnu vertikalu pa da i nju mijenjam, sifoni svi rade kako treba pa cak i onaj na podu.
Probat cemo ove recepte i vidjet cemo.
-
shambho
#15 Re: Smrad kanalizacije u kupatilu
http://www.domza5.hr/ocistite-sudoper-i ... 30140.aspx
Ovdje ima neko kao uputstvo za ovo sa sodom, samo ja opet mislim da je bolje malo duze ostaviti, sretno u svakom slucaju!
Ovdje ima neko kao uputstvo za ovo sa sodom, samo ja opet mislim da je bolje malo duze ostaviti, sretno u svakom slucaju!
- Hemel
#16 Re: Smrad kanalizacije u kupatilu
Mislim da je problem upravo u boldiranom. Prilikom nadogradnje, cijev za ventilaciju je zatvorena.semso_bonaparte wrote:Dakle, problem je kako naslov kaze, smrad kanalizacije u kupatilu. Zivim na semdmom spratu iznad mene je nadograndnja.
Svi smradovi koji se javljaju u kupatilima ili kuhinji nastaju tako sto dolazi do ''propuha'' u cijevima i umjesto da ti gasovi idu vani oni ulaze u kupatila ili kuhinju.
Ja sam ljetos uselio u kucu. Imam svoju septicku jamu koja je prelivom opet povezana na gl. kanalizaciju. Nakon par dana pojavljuje se smrad u kupatilu. Imao sam vise rjesenja ali sam prvo posumnjao na ventilaciju (cijev od kanalizacije koja ide vani). Popnem se na tavan i imam sta vidjeti, majstor je cijev zatvorio originalnim poklopcem. Nije to bilo namjerno jer se bojao da nesto ne upadne u cijev. Cim sam skinuo poklopac, nikada vise nisam osjetio taj smrad jer je doslo do prave ventilacije.
Za rjesavanje tog problema (na individualnim objektima) postoje dva rjesenja. Jedno je potapanje cijevi u septicku jamu u samu vodu a drugo je pravljenje sifona izmedju kuce i prikljucka na kanalizaciju.
Ovi smradovi sto se javljaju u visespratnicama uzrokovani su losom ili nikakvom ventilacijom tako da umjesto da taj neugodan miris izlazi vani on ulazi u nase prostorije. Nista tu trajno ne moze pomoci osim dobre ventilacije.
Svako sipanje vode ili nekih drugih sredstava u sifone pomazu do isparenja istog i ponovo imamo isti problem.
Ventilacija i samo ventilacija.
-
semso_bonaparte
#17 Re: Smrad kanalizacije u kupatilu
Razmisljao sam i o tome i najvise me strah ako je problem bas u toj cijevi za ventilaciju.Hemel wrote:Mislim da je problem upravo u boldiranom. Prilikom nadogradnje, cijev za ventilaciju je zatvorena.semso_bonaparte wrote:Dakle, problem je kako naslov kaze, smrad kanalizacije u kupatilu. Zivim na semdmom spratu iznad mene je nadograndnja.
Svi smradovi koji se javljaju u kupatilima ili kuhinji nastaju tako sto dolazi do ''propuha'' u cijevima i umjesto da ti gasovi idu vani oni ulaze u kupatila ili kuhinju.
Ja sam ljetos uselio u kucu. Imam svoju septicku jamu koja je prelivom opet povezana na gl. kanalizaciju. Nakon par dana pojavljuje se smrad u kupatilu. Imao sam vise rjesenja ali sam prvo posumnjao na ventilaciju (cijev od kanalizacije koja ide vani). Popnem se na tavan i imam sta vidjeti, majstor je cijev zatvorio originalnim poklopcem. Nije to bilo namjerno jer se bojao da nesto ne upadne u cijev. Cim sam skinuo poklopac, nikada vise nisam osjetio taj smrad jer je doslo do prave ventilacije.
Za rjesavanje tog problema (na individualnim objektima) postoje dva rjesenja. Jedno je potapanje cijevi u septicku jamu u samu vodu a drugo je pravljenje sifona izmedju kuce i prikljucka na kanalizaciju.
Ovi smradovi sto se javljaju u visespratnicama uzrokovani su losom ili nikakvom ventilacijom tako da umjesto da taj neugodan miris izlazi vani on ulazi u nase prostorije. Nista tu trajno ne moze pomoci osim dobre ventilacije.
Svako sipanje vode ili nekih drugih sredstava u sifone pomazu do isparenja istog i ponovo imamo isti problem.
Ventilacija i samo ventilacija.
A u planu mi je da zovem upravitelja
-
mumy
#18 Re: Smrad kanalizacije u kupatilu
Za mrave kupi raid kucicuAltsa wrote:djeluje li taj smoki na mrave ?
- Cholina_Lokica
#19 Re: Smrad kanalizacije u kupatilu
Ja to nisam nist mrvila, i kod mene se pojavio zohar iz odvodaWipeOut wrote:Fakat,neka kutijica plava,a unutra dodje tih necega velicine ko smoki,iste onakve i bojeDr.Mr.Fr. wrote:Cuj smoki protiv zohara, hajde idem da kupim..ne znam ukusa
![]()
Hajde probaj pa bas javi
- Dr.Mr.Fr.
#20 Re: Smrad kanalizacije u kupatilu
WipeOut wrote:Fakat,neka kutijica plava,a unutra dodje tih necega velicine ko smoki,iste onakve i bojeDr.Mr.Fr. wrote:Cuj smoki protiv zohara, hajde idem da kupim..ne znam ukusa
![]()
Hajde probaj pa bas javi
Šta tebi sve pada na pamet, cuj da ti ja probam smoki protiv žohara pa da ti javim ukus...e svašta
- WipeOut
#21 Re: Smrad kanalizacije u kupatilu
Dr.Mr.Fr. wrote:WipeOut wrote:Fakat,neka kutijica plava,a unutra dodje tih necega velicine ko smoki,iste onakve i bojeDr.Mr.Fr. wrote:Cuj smoki protiv zohara, hajde idem da kupim..ne znam ukusa
![]()
Hajde probaj pa bas javi
Šta tebi sve pada na pamet, cuj da ti ja probam smoki protiv žohara pa da ti javim ukus...e svašta![]()
![]()
mislila sam da kad kupis i isporbas na zoharima,dal je djelovalo na njih
- Dr.Mr.Fr.
#22 Re: Smrad kanalizacije u kupatilu
Ma moraš biti malo jasnija, ja fakat pošao da probam 
- WipeOut
#23 Re: Smrad kanalizacije u kupatilu
Sreca pa si napisao na forum sta planiras,prije nego si uradioDr.Mr.Fr. wrote:Ma moraš biti malo jasnija, ja fakat pošao da probam