Smombis

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Montana

#1 Smombis

Post by Montana »

Smombi rječ je nastala od "Smartfona" i "Zombija" a posvećena je osobama koje,u hodu po ulicama grad,cestama,parkovima...pogled na smartfonu drže i ne doživljavaju ništa oko sebe.

Image

Na šta ovo vodi? :D

Znaju gdje idu ali se sa njima upravlja,do cilja.I kad su na cilju,tad sjednu...sa pogledom na isto.
Njanjavi

#2 Re: Smombis

Post by Njanjavi »

Kao i svaka tehnoloska inovacija u masovnoj siroj upotrebi, overloaduje se koristenje toga jer je frisko, novo, svjeze, sto ne znaci da vremenom nece doc pod uvjetno receno normalan nivo koristenja.
Slican sablon ponasanja je insan imao i kad se izmislio tv, imao si masu starijih generacija koje su gledale bruku mladjih ljudi ispred tih sejtan kutija sa malim covjeculjcima na njima kako se keslaju nicemu kao u transu.
Isto nerazumjevanje i ibrecenje kao danas ovoj generaciji od strane nas malo zrelijih.
I mojoj neni je bilo neshvatljivo kad ja sjednem za video igrice i onaj mali brko krene skakutat hamljajuc gljive ko kakav sejtan.
Mozda ce i tim klincima danas bit cudno za jedno 30 godina kad se nova generacije krene ustekavat nekim sinaptickim klincima palcima u internet da bi dozivjela virtualnu realnost umjesto prave, pa ce oni prdit njima, eeeh kad se sjetim kako smo mi zivjeli lijepo, udisali pravi zrak, jeli pravu hranu, lizali prave vagine, a ne ko vi jedete nule i kecheve, jebete nule a kecevi jebu vas ;)
HAVANA

#3 Re: Smombis

Post by HAVANA »

De bolan njanjavi.Vagine ce se vazda lizat. :oops: Ne moze se to iskorijenit.Valjda. :cry:
HAVANA

#4 Re: Smombis

Post by HAVANA »

Ako kakva budala ne izmisli lizanje ekrana. :roll:
Njanjavi

#5 Re: Smombis

Post by Njanjavi »

Moci ce se havana druze osjecat i dodir i okus za jedno 20tak godina, vec se moze, darpa na tome radi uvelko :roll:
AmirBaa

#6 Re: Smombis

Post by AmirBaa »

Buttscratcha wrote:dovoljno je vidit samo šta ova pokemanija uradi od naroda a ima tema i ovde http://goo.gl/QvvLEw
reci mi barem jednu negativnu stvar "pokemanije" ? U ljudskoj prirodi je da se vazda cude necemu i stalno pametuju kako su nove generacije sranje a njihove bile zlatne. Sa druge strane, uvijek ce mi biti draze vidjeti ljude kakko ganjaju pokemone nego da dudlaju nargilu povazdan :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#7 Re: Smombis

Post by kakavdanakneiskustvu »

Montana wrote:Smombi rječ je nastala od "Smartfona" i "Zombija" a posvećena je osobama koje,u hodu po ulicama grad,cestama,parkovima...pogled na smartfonu drže i ne doživljavaju ništa oko sebe.

Image

Na šta ovo vodi? :D

Znaju gdje idu ali se sa njima upravlja,do cilja.I kad su na cilju,tad sjednu...sa pogledom na isto.

meni nije jasno sto ljudi,vecinom djevojke non stop drze mobitel u rukama,i kad ga ne koriste,idelana prilika lopovima da im ga ukradu
Montana

#8 Re: Smombis

Post by Montana »

HAVANA wrote:De bolan njanjavi.Vagine ce se vazda lizat. :oops: Ne moze se to iskorijenit.Valjda. :cry:
oće..al hanuma više neće bit.upališ onaj ap,odaberš hanumu..i ona ti se iz onih belaja izprojecira sa vaginom,ko ove danas...još će oni to usavršit,da i pljuckaš dok ju lizkaš.
HAVANA

#9 Re: Smombis

Post by HAVANA »

E nadam se da cu do tada umrijeti. :D
Montana

#10 Re: Smombis

Post by Montana »

nemere se ova zamjenti..je :lol:
Post Reply