Smjestaj u Ljubljani
- iceman ze
#1 Smjestaj u Ljubljani
Da li mi neko moze preporuciti dobar smjestaj u Ljubljani, neki hostel ili sl. gledao sam na netu nesto, ali ako neko ima dobrih iskustava bio bih mu zahvalan..... 
- Erzsebet
#2 Re: Smjestaj u Ljubljani
Hostel Celica, napravljen od zatvora, ti je najbolja opcija, nemoj ništa drugo ni gledati. Nije najjeftiniji, oko 20ak eura je spavanje, ali svi drugi su uglavnom daleko od centra ili su u užasnom stanju. Lonely Planet je Celicu proglasio najboljim hostelom na svijetu, a iz prve ruke ti govorim da ima razloga za to.
-
nelo
#3 Re: Smjestaj u Ljubljani
@erszebet
pitanje---ove ćelije, WC se dijeli na spratu za sviju?I Imajul vrata na ćelijama osim rešetki, il je to potpuni zatvorski ugođaj...
možel se uzet soba sa 2 ležaja, da ima svoj WC ili je jedina opcija zakupit ovu cijelu sa 4 ili 5 ležaja, koja je već najmanja?
Koliko sam skonto ovde je navala, mjesto poznato i najmanje što bih volio je dijelit sobu sa nakim turistima.
Inače mjesto super izgleda, hvala za preporuku
pitanje---ove ćelije, WC se dijeli na spratu za sviju?I Imajul vrata na ćelijama osim rešetki, il je to potpuni zatvorski ugođaj...
možel se uzet soba sa 2 ležaja, da ima svoj WC ili je jedina opcija zakupit ovu cijelu sa 4 ili 5 ležaja, koja je već najmanja?
Koliko sam skonto ovde je navala, mjesto poznato i najmanje što bih volio je dijelit sobu sa nakim turistima.
Inače mjesto super izgleda, hvala za preporuku
- Erzsebet
#4 Re: Smjestaj u Ljubljani
Dvokrevetnih soba ima koliko hoćeš, a svaka soba je različita, jer je svaku od njih dizajnirao neki drugi umjetnik. WC je zajednički na svakom spratu, odvojeno muški i ženski, ali je vrlo čist, ne moraš brinuti radi toga. Inače, ne znam nijedan hostel u Ljubljani u kojem ima WC u sobama, a bio sam u pet njih. Moguće je i da ima. Vrata se zaključavaju dvaput, jednom rešetke, i jednom prava vrata, tako da je i to ok
.
- iceman ze
#5 Re: Smjestaj u Ljubljani
hvala na savjetima, ja sam bas gledao par hotela izmedu ostalog i Celica hostel, ali drazi mi je komentar vec iz prve ruke, s obzirom da cu u Ljubljani biti prvi put, pa bih htio rezervisati unaprijed..... 
- iceman ze
#6 Re: Smjestaj u Ljubljani
S obzirom da idem autom, ako nisam dosadan gdje se uzimaju vinjete za koristenje autoputa........
Bio sam siguran da se kod nas ima u BIHAMK-u uzeti, ali rekose mi samo austrijske da imaju.....
.
Bio sam siguran da se kod nas ima u BIHAMK-u uzeti, ali rekose mi samo austrijske da imaju.....
-
pita
#7 Re: Smjestaj u Ljubljani
u hr kupis bilo gdje...na svakoj pumpi...iceman ze wrote:S obzirom da idem autom, ako nisam dosadan gdje se uzimaju vinjete za koristenje autoputa........![]()
Bio sam siguran da se kod nas ima u BIHAMK-u uzeti, ali rekose mi samo austrijske da imaju......
mozda ima u bih na petrolovoj pumpi
inace imas ok hostel u centru...300 m od centra..od tromostovja
- karanana
#8 Re: Smjestaj u Ljubljani
nakon granice hr-slo, kad udjes u slo, 100 metara od granice imas petrolovu pumpu i vinjete ako nema nigdje kod nas ili u hrvatskoj.iceman ze wrote:S obzirom da idem autom, ako nisam dosadan gdje se uzimaju vinjete za koristenje autoputa........![]()
Bio sam siguran da se kod nas ima u BIHAMK-u uzeti, ali rekose mi samo austrijske da imaju......
- iceman ze
#9 Re: Smjestaj u Ljubljani
hvala na korisnim informacijama, potrazicu kod nas na Petrolovim pumpama, ako ne onda negdje tokom puta........thx 
-
nelo
#10 Re: Smjestaj u Ljubljani
mana ove celice je sto rezervacija ide min 3 dana, a to mi u ovom slučaju ne paše.
šta bi bio izbor broj 2, nakon ovog...
šta bi bio izbor broj 2, nakon ovog...
- iceman ze
#11 Re: Smjestaj u Ljubljani
Ja sam gledao jos jedan hostel Park......da pokusas preko njih
Na nasim Petrolovim pumpama nema vinjeta, rekli su da ih ima u HR prije granice, ili odmah poslije prelaska granice na pumpama....
Na nasim Petrolovim pumpama nema vinjeta, rekli su da ih ima u HR prije granice, ili odmah poslije prelaska granice na pumpama....
- Erzsebet
#12 Re: Smjestaj u Ljubljani
Nemoj se zeznuti, pa voziti i 100 metara autoputem bez vinjete, jer ćeš platiti kaznu od 500-600 €, obavezno kupi vinjetu prije ulaska u Sloveniju. Taj hostel kod Tromostovlja je grozan.
- iceman ze
#13 Re: Smjestaj u Ljubljani
jos jedno pitanje........
kako rijesiti pitanje parkiranja, da li ima u sklopu hostela, ili ima negdje u blizini......