smjestaj mace u bolnicu?

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
bmx

#1 smjestaj mace u bolnicu?

Post by bmx »

moja prijateljica ima malog macka (oko 4 mjeseca) i vec 15ak dana ima intenzivno problema sa povracanjem i proljevom. sta god veterinar pokusa da mu da od lijekova, nakon par sati on povrati. zadnje sto je veterinar predlozio jeste smjestanje u kliniku gdje bi dobijao antibiotike kroz infuziju.

je li neko imao iskustva sa ostavljanjem mace u klinici i zna li koliko kosta jedan dan tamo?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: smjestaj mace u bolnicu?

Post by mIRCerka »

bmx wrote:moja prijateljica ima malog macka (oko 4 mjeseca) i vec 15ak dana ima intenzivno problema sa povracanjem i proljevom. sta god veterinar pokusa da mu da od lijekova, nakon par sati on povrati. zadnje sto je veterinar predlozio jeste smjestanje u kliniku gdje bi dobijao antibiotike kroz infuziju.

je li neko imao iskustva sa ostavljanjem mace u klinici i zna li koliko kosta jedan dan tamo?
iskreno, to za cijenu trebas pitati veterinara...

Sto se tice macka, da li je veterinar rekao sta mu je?
Moze biti nesto sto se fakat moze lijeciti samo u klinici, moze biti ubleha...

daj malo detaljnije info pliz...

PS Ja nikad nisam ostavljala macke nigdje, uvijek sam zvala veterinare kuci da mi dodju, jer je lakse doci jednom veterinaru kod mene nego meni sa coporom maca kod njega...

PPS Koji veterinar je u pitanju?
Haris? Amar? Krasni?
bmx

Post by bmx »

novosti :D macak se poprilicno oporavio (jeo je rizu i piletinu + caj od sipurka, posto je sve antibiotike ispovracao), tako da je veterinar odlucio da ipak ne ide u bolnicu :D jadnice je toliko smrsao da mi ga je prosto zao i pogledati. izgleda gore nego pola ulicnih macaka. no, niko nije jos provalio sta mu se tacno desilo. veterinar pretpostavlja da je imao upalu crijeva i stomaka, izazvanu boga pitaj cime :roll: inace, veterinar je haris :D hvala svima za savjete! cim se malo udeblja, slijede fotkice :D :D
Cober

Post by Cober »

Ne postoji "smještaj mace u bolnicu" postoji samo kavez u kojem će biti danima zatvorena ali na dohvat ruke veterinara.
bmx

Post by bmx »

Cober wrote:Ne postoji "smještaj mace u bolnicu" postoji samo kavez u kojem će biti danima zatvorena ali na dohvat ruke veterinara.
srecom, macak nije zavrsio u "bolnici", ali me sada zanima kakvo je fakat tamo stanje? je li mislite da je opasno poslati macku u taj "kavez", i je li im se pruza adekvatna njega i paznja? eto, ako neko ima direktna iskustva, bilo bi fino da podijeli i sa nama, pa da znamo na cemu smo :D
dalmatinka

Post by dalmatinka »

Ne, ne pruža im se dovoljna njega. Moja je bila u jednom od tih kaveza kad se sterilizirala, dva ili tri dana ne sjećam se točno. Životinja je sama na nepoznatom terenu, zatvorena, a mačke to mrze, uplašena, boli je i misli da je odbačena. Veliko NE za "mačju bolnicu" ako baš ne mora.
Antibiotici se ne moraju piti, meni uvijek veterinar ponudi da je dovodim na injekcije. 8-)
Post Reply