Smjenite Zlatka Petrovića

hecimnadri

#1 Smjenite Zlatka Petrovića

Post by hecimnadri »

Smjenite ministra Petrovića zbog enormnog poskupljenja vode.
Građani dobili troduple račune za vodu.
Ministar Petrović tvrdio da tako neće biti.
Neka ministar Petrović obznani svoju kalkulaciju po kojoj je noda poskupljela 20%
Jeli 5 kubika po članu ili....
Ako nije po članu onda nema domaćinsrva kojem voda nije poskupila.
mesihtrko

#2 Re: Smjenite Zlatka Petrovića

Post by mesihtrko »

Ovo samo pokazuje kakve experte imamo u vladi
guruman

#3 Re: Smjenite Zlatka Petrovića

Post by guruman »

ovo je najkriminalnije poskupljenje koje pamtim.A tolika voda u Sarajevu i oko Sarajeva.Ovo je vrhunac bezobrazluka ,da mi pokrivamo nečije gubitke (krađe u predhodnim vremenima).Recept je jednostavan.Ne treba plačati njihove račune,pa neka sud bude zatrpan desetinama hiljada predmeta koje niko nikada neće riješiti.
Innovation

#4 Re: Smjenite Zlatka Petrovića

Post by Innovation »

guruman wrote:ovo je najkriminalnije poskupljenje koje pamtim.A tolika voda u Sarajevu i oko Sarajeva.Ovo je vrhunac bezobrazluka ,da mi pokrivamo nečije gubitke (krađe u predhodnim vremenima).Recept je jednostavan.Ne treba plačati njihove račune,pa neka sud bude zatrpan desetinama hiljada predmeta koje niko nikada neće riješiti.
:ginisovac: :-)
forum@sh

#5 Re: Smjenite Zlatka Petrovića

Post by forum@sh »

Naš narod je amorfna masa. :(

Gledam ove račune i tačno se ibretim. :shock: :shock:
Pretprošli je bio skoro za 50% veći, a ovaj zadnji uvećan za još toliko, +/- 10%. Znači, skoro pa duplo!! :cry:
I nemoj da me neko ubjeđuje da više vjerujem njemu nego svojim očima!!!

I gdje su sad mudre forumske glave da nam kažu postoji li pravni osnov da im kroz tužbe ili na neki drugi način vratimo milo za drago, jer svi imamo 'crno-na-bijelo' da nije ni 20, a Boga mi ni 40 % uvećana cijena vode.
cpu_fan

#6 Re: Smjenite Zlatka Petrovića

Post by cpu_fan »

Umjesto da obračunavaju limit od 5 kubika po članu oni su stavili po domačinstvu i plus dodali fiksni dio od 2 KM kao naknada za očitanje vodomjera. A ovo će proći kao što je prošlo i da nam i dan danas pogrešno obračunavaju struju nakon zadnjeg poskupljenja.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7 Re: Smjenite Zlatka Petrovića

Post by pici »

jebo petroviĆa....smjenit vladu od -do...

Komentar ministra Zlatka Petrovića u vezi povećanja cijene vode u KS 03.08.2013. godine

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8 Re: Smjenite Zlatka Petrovića

Post by pici »

ćekaj ne jebo petroviĆa :mrgreen: ....šHa bi s ovim...nevina jagnjašcad :shock:

zbog "udruživanja radi činjenja krivičnih djela" Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu iz Uprave policije FMUP-a podnesen je službeni izvještaj protiv: Selvera Oruča (1962.), vlasnika firme Robot commerce, Zlatka Petrovića (1957.), ministra za prostorno uređenje Kantona Sarajevo, Mirka Blaževića (1934.), penzioniranog pravnika, Momira Bejatovića (1954.), zaposlenog u Robot commercu, svi iz Sarajeva, te Frane Dugandžića (1957.), nezaposlenog ugostitelja iz Čitluka. Prema izvještaju, Oruč je organizirao ovu četvorku kako bi "nezakonito pribavili novčanu korist u iznosu od 830.000 KM".
guruman

#9 Re: Smjenite Zlatka Petrovića

Post by guruman »

Da bi ušao u priznati krug ljudstva koje se kao bavi politikom,moraš imati "akreditacije" zabilježene u mup-u,tužilaštvu i sl., a bogme i zatvor more bit dobra kvalifikcija,al nije obavezna.
Onda ti slijedi politička karijera da gaziš dalje "po narodu".Tada te se taj isti narod boji i cjene te.I biraju na izborima.Mo"š tajkun postat.Narodni đep je dubok.Evo mali primjer "Čović ima vilu novosagrađenu koja se procjenjuje na više miliona maraka u sred Mostara i to na mjestu gdje gradnja nije dozvoljena -njemu jest-." Za mnogo šta je bio na sudovima i šta bi.Zakradio na pošten naćin.Pa to što je Petrović i družina zakradili mnogo manje, ostali su mali na manjim mjestima.

Eto odgovor zašto je voda poskupila,trebamo vikati "samo nek nema rata".
Shahab

#10 Re: Smjenite Zlatka Petrovića

Post by Shahab »

Ovaj incident sa drastičnim poskupljenjem vode pokazuje da mi u stvari nemamo realne opozicije. Ovo je hiljadu puta veći razlog za proteste nego je to bio slučaj sa matičnim brojevima. Nedavno su u Bugarskoj stotine hiljada ljudi izašle na NASILNE demonstracije zbog poskupljenja struje od 10 %. Svaki građanin kada daje glas na izborima, taj čin treba da promatra kao investiciju u budućnost. Odnarođena SDA oligarhija sa Poljina ovome narodu može ponuditi samo daljna poskupljenja, namete, propast i teret. Međutim izgleda da je od njih gora i opozicija koja vodi neki salonski rat sa SDA koruptokracijom, i čim se dokopa malo vlasti, postane pohlepnija i gora od same SDA (ne zaboravite da je Petrović opozicioni kadar, kadar SBB i SDU).

Protesti u Sofiji zbog poskupljenja struje od 10%...
guruman

#11 Re: Smjenite Zlatka Petrovića

Post by guruman »

?????????bez hrane se može dugo,ali bez vode kratko.Sada po sarajevu hodaju ljudi koji bazde,ne peru se,nemogu sebi to priuštiti.Jeftinije je da se peru mlijekom.Šta rade tužilaštva,zašto postoje.Aščare se tu uklepala klapa iz vodovoda iz dugog predhodnog perioda,a sad imaju potporu u vladi.Od koga i zašto,pogodite..Pretrkeljati poslovanje vodovoda..Vodu dobiju đaba s neba i nama preprodaju po skupoj cijeni.Koliko je para otišlo na investicije i na koji naćin,troškovi poslovanja jel koga zanima.I mnogo toga ima tu.Dubioze ne padaju s neba.A voda pada.One su tu i bodu oči.Hajde pokrenite se vi koji dobro znate šta treba da radite i obavezni ste.Ili je neko zahvalan za silu zsposlenih,šta treba da bude alibi za stanje (sranje).
Sve se može kad se hoće,a ovdje se to neće.Najlakše je poslati fakture budalama.!!!!!!!!!!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#12 Re: Smjenite Zlatka Petrovića

Post by Truba »

ako ne možemo protestvovati
možemo zatvarati vodu kad peremo zube
popraviti vodokotliće
tuširati se kraće :D
puštati vodu malo manje a ne za svaku mrvicu koju bacimo u šolju
staviti kamen u kesu pa kesu u vodokotlić
prati suđe s manjim mlazom
bacati odjeću u mašinu za veš tek kad je prljava :D

ali džaba kad tamo neka droca s drugog kata potroši za osmero :roll:
mesihtrko

#13 Re: Smjenite Zlatka Petrovića

Post by mesihtrko »

guruman wrote:?????????bez hrane se može dugo,ali bez vode kratko.Sada po sarajevu hodaju ljudi koji bazde,ne peru se,nemogu sebi to priuštiti.Jeftinije je da se peru mlijekom.Šta rade tužilaštva,zašto postoje.Aščare se tu uklepala klapa iz vodovoda iz dugog predhodnog perioda,a sad imaju potporu u vladi.Od koga i zašto,pogodite..Pretrkeljati poslovanje vodovoda..Vodu dobiju đaba s neba i nama preprodaju po skupoj cijeni.Koliko je para otišlo na investicije i na koji naćin,troškovi poslovanja jel koga zanima.I mnogo toga ima tu.Dubioze ne padaju s neba.A voda pada.One su tu i bodu oči.Hajde pokrenite se vi koji dobro znate šta treba da radite i obavezni ste.Ili je neko zahvalan za silu zsposlenih,šta treba da bude alibi za stanje (sranje).
Sve se može kad se hoće,a ovdje se to neće.Najlakše je poslati fakture budalama.!!!!!!!!!!
Treba ovakve eXperte poput ovoga ko je napravio elaborat za povećanje cjene vode protjerati iz države ili zatvoriti.
Voda poskupila 20% a građani za isri utrošak dobili račune utrostručene.
peimjer 1. Porodična kuća koja ima 9 članova domaćinstva utrošola 45 kubika za mhesec juli i dobila račun na 52 KM
Ista ta porodica u mjesecu avgustu potrošila 42 kubika i dobila račun 94KM
kada smo nazvali vodovod i pitali kako se vrši obračun rekli su da se obračun vrši po brojilu,a ne po članovima .
pITANJE ZA EXPERTA KAKO 9 ČLANOVA ZA MJESEC DANA MOŽE POTROŠITI ISPOD 10 KUBIKA VODE MJESEČNO pa da mu ovi iz vodovoca obračunaju srednju tarifu oko 1,60KM
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14 Re: Smjenite Zlatka Petrovića

Post by Truba »

kuća sa
2 djed baba
4 sinovi i kćerke
2 snahe
2 djeca
2 djeca

mjesčno troši 120 maraka za cisterne jer nemaju vode...
Innovation

#15 Re: Smjenite Zlatka Petrovića

Post by Innovation »

PostPostao/la Innovation dana 19/09/2013 16:58

mesihtrko je napisao/la:Post Postao/la mesihtrko dana 19/09/2013 16:41
kažu Voda poskupila 20% a građani za isti utrošak dobili račune utrostručene.
peimjer 1. Porodična kuća koja ima 9 članova domaćinstva utrošola 45 kubika za mhesec juli i dobila račun na 52 KM
Ista ta porodica u mjesecu avgustu potrošila 42 kubika i dobila račun 94KM
kada smo nazvali vodovod i pitali kako se vrši obračun rekli su da se obračun vrši po brojilu,a ne po članovima .
PITANJE ZA EXPERTA KAKO 9 ČLANOVA ZA MJESEC DANA MOŽE POTROŠITI ISPOD 10 KUBIKA VODE MJESEČNO pa da mu ovi iz vodovoda obračunaju srednju tarifu oko 1,76KM cijena sa PDV-eom

Ovo nije poskupljenje ovo je kriminal

Nisam ekspert, ali pokusacu objasniti.
Privatne kuce placaju po ocitanju sata, a ne po clanu.
Potrosili ste 42 kubika.
To znaci da ste 5 kubika /svaki kubik/ platili po cijeni 1,22 KM.
Daljnih 5 kubika /do 10/ /svaki kubik/ platili ste po cijeni 1,76 KM.
32 kubika /svaki kubik/platili ste po cijeni od 1,95 KM.
Fiksni dio 2 KM /odrzavanje sata/.

Ne postoji nikakva srednja tarifa.
rajvosa1

#16 Re: Smjenite Zlatka Petrovića

Post by rajvosa1 »

Innovation se raduje sto ce placati puno vece racune za vodu, jer je to donijela njena vlada.
O'zone
Globalni moderator

#17 Re: Smjenite Zlatka Petrovića

Post by O'zone »

Neka,neka. Neka je poskupilo i kupo se vala svak.

Sad čekam grijanje,pa struju,odvoz smeća, valja budžet popuniti a zna se kako je najlakše. Narod ko narod mo'š ga jebat kol'ko hoš' dokle ho'š samo se poklopi ušima.

Evo čekam 24. Septembar da vidim rulju od penzionera na ulici ako ne bude previše hladno ili ako ne bude kišilo.

Negdje bi zbog ovakve prevare građana nadležni visili al' to je negdje nije ovdje.

Nego kažu ako uzmeš baby puder pa istrljaš kosu haman kao da si je oprao ukljanja zamašćenost i loš vonj.

A znate ono kako se vrapci valjaju u prašini da bi istrijebili napasnike sa sebe? E pa i to treba detaljno proučiti trebat će nam.
Innovation

#18 Re: Smjenite Zlatka Petrovića

Post by Innovation »

Upravo sam cekala, da se Vi javite na moj post, inace bi mi dan bio nepotpun. :nokti:
Na Vasu zalost, moj racun je bio za 2 KM veci u odnosu na juli mjesec. :pusi2:
muzicar_iz_parka

#19 Re: Smjenite Zlatka Petrovića

Post by muzicar_iz_parka »

Kome se ne sviđa u Sarajevu neka se preseli u Visoko, ionako te tamo budućnost. :D
rajvosa1

#20 Re: Smjenite Zlatka Petrovića

Post by rajvosa1 »

Innovation wrote:Upravo sam cekala, da se Vi javite na moj post, inace bi mi dan bio nepotpun. :nokti:
Ne sumnjam da ste sa zadvoljstvom platili svojoj vladi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Control panel

#21 Re: Smjenite Zlatka Petrovića

Post by Control panel »

izgleda da nasem narodu nije jos dosla voda do grla. samo 20 postova. a voda nikad nije bila skuplja.
i niko nista. gdje su sad sva silna udruzenja i NVO.
gdje je rekacija javnosti.
gdje je JMBG
:sad:

gdje je sad Stukan?

gdje smo mi?

:zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:
Control panel

#22 Re: Smjenite Zlatka Petrovića

Post by Control panel »

rajvosa1 wrote:
Innovation wrote:Upravo sam cekala, da se Vi javite na moj post, inace bi mi dan bio nepotpun. :nokti:
Ne sumnjam da ste sa zadvoljstvom platili svojoj vladi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:thumbup:
muzicar_iz_parka

#23 Re: Smjenite Zlatka Petrovića

Post by muzicar_iz_parka »

Control panel wrote:izgleda da nasem narodu nije jos dosla voda do grla. samo 20 postova. a voda nikad nije bila skuplja.
i niko nista. gdje su sad sva silna udruzenja i NVO.
gdje je rekacija javnosti.
gdje je JMBG

gdje je sad Stukan?

gdje smo mi?

:zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:
Moja hanuma se kupa u mlijeku, mene cjena vode ne pogađa.
Paranoid

#24 Re: Smjenite Zlatka Petrovića

Post by Paranoid »

Sledeći SFF pun naslova novih filmova:

Spašavanje smrznutog penzionera Nagiba!

Gospodari česmi!

Obračun kod JKP-a!

Pirati iz Vodovoda!

Kad porastem biću inkasator!

Nepodnošljiva lakoća preživljavanja!

...
Control panel