Prva ne valja za drugu ne znam, prva i nije losa kad je naneses, da ona volumen i izvuce donekle, ali kad je treba skinuti k'a da katran skidam do pola lica masno i crno, pa prvo se umivam gelom za skidane sminke do iznemoglosti a onda nakon toga moram uzeti one maramice sa skidanje sminke da lice dovedem u normalno stanje. Sto se tice Lorealove 4D nije losa, nije ni nesto amaaaaan, ali eto izvuce fino, sve u svemu nije losa za cijenu 18 i kusur koliko je platih u DM-u, mada od nje mi je ipak bila bolja MP false lashes tako nekako.LONGMAN wrote:Imam pitOnje.
Kakve su ove maskare, je l koristio? POsto dodju obe za cijenu jedne, mislim da se isplati, al kupih neki dan mf paket, idodje mi da bacim kroz prozor sve.
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- Ljuska_u_BaklaFi
#9651 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
-
Majlo
#9652 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Pitanjce za strawberrynet imaju li kinezi kakve veze s njima? da li je kvalitet sigurna? htjela bih neke stvarcice za poklon, a osoba je jako osjetljiva pa se nesto dvoumim. znam da raja masovno narucuje, ali eto ja bih jos jednom potvrdu
hvala
- Michun
#9653 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nema. Odn. ima ako s kineske narucis.Majlo wrote:Pitanjce za strawberrynet imaju li kinezi kakve veze s njima? da li je kvalitet sigurna? htjela bih neke stvarcice za poklon, a osoba je jako osjetljiva pa se nesto dvoumim. znam da raja masovno narucuje, ali eto ja bih jos jednom potvrduhvala
Ovo je int. starnica i salju iz tebi najblizeg skladista.
I vracaju ti carinu da znas...ako te posta oguli. Skeniras papire i saljes. Potrazi na str.
- alica.k
#9654 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
imaju kinezi veze, roba dolazi od tamo, al sve je original, nekad samo nema recimo pakovanja, al to napisu.
- Zelena Carapa
#9655 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Roba uglavnom dolazi iz Hong Konga. Nekad i iz Svedske. Ja nakon nekoliko godina koristenja raznoraznih proizvoda kupljenih na strawberry-ju nemam sumnje da su svi bili originali. ALi mene su ovdje optuzivali da radim za njih

- Michun
#9656 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
covjek se uci dok je ziv...alica.k wrote:imaju kinezi veze, roba dolazi od tamo, al sve je original, nekad samo nema recimo pakovanja, al to napisu.
mada, ja ni ne vidim neku razliku u cijeni kod nas u radnjama i na str. ako je nesto sto ima ovdje, onda...
- alica.k
#9657 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
roba UGLAVNOM dolazi iz kine (tj HK), meni se jos nije desilo da dodje od negdje drugo. al evo zelena carapa kaze da i iz swe dolazi :S. sjediste im je u HK, tak da u svakom slucaju kinezi imaju veze s tim.Michun wrote:covjek se uci dok je ziv...alica.k wrote:imaju kinezi veze, roba dolazi od tamo, al sve je original, nekad samo nema recimo pakovanja, al to napisu.
mada, ja ni ne vidim neku razliku u cijeni kod nas u radnjama i na str. ako je nesto sto ima ovdje, onda...
elem, nekad ima razlike u cijenama nekad nema...ja nemam bas zivaca narucivat recimo maskare pudere i sl preko interneta cisto zato sto kad to kupujem treba mi odma, a ne da cekam, jer nemam maskara u stocku nego kad potrosim kupim novu - ista stvar i za puder. ako nema kupit kod nas, onda narucim s neta.
al neke druge gluposti, npr stila kozmetiku sam sa strawberryja narucivala, i nikakvih problema.
- MedenoSrce
#9658 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
MedenoSrce wrote:Može preporuka kakve dobre kreme za lice, imam hronično isušen površinski sloj kože i u zadnje vrijeme mi "pucaju kapilari" tj lice mi se koncentrisano crveni?
Okoloočnu hoćem da kupim all about eyes rich pa da se ponovim i za kremu.
P.S. Ne morate mi kupovati sama ću da nađem.
Jedino ja na ovom forumu ne mogu dobiti preporuku izgleda, nisam mame mi tako neozbiljna kako izgledam
- Zelena Carapa
#9659 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja ti, bona, ne znam odgovor na ovo pitanjeMedenoSrce wrote:MedenoSrce wrote:Može preporuka kakve dobre kreme za lice, imam hronično isušen površinski sloj kože i u zadnje vrijeme mi "pucaju kapilari" tj lice mi se koncentrisano crveni?
Okoloočnu hoćem da kupim all about eyes rich pa da se ponovim i za kremu.
P.S. Ne morate mi kupovati sama ću da nađem.
Jedino ja na ovom forumu ne mogu dobiti preporuku izgleda, nisam mame mi tako neozbiljna kako izgledam
- MedenoSrce
#9660 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Može i takoZelena Carapa wrote:
Ja ti, bona, ne znam odgovor na ovo pitanje
Znam da bih možda trebala da odem na laseroterapiju ali ako ima kakva krema draže mi.
živila ti meni
- Zelena Carapa
#9661 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
nailazila sam navise krema koje navodno reduce redness a posto nijednu nisam koristila ne mogu ti preporucitiMedenoSrce wrote:Može i takoZelena Carapa wrote:
Ja ti, bona, ne znam odgovor na ovo pitanjesamo da nije ignore
![]()
Znam da bih možda trebala da odem na laseroterapiju ali ako ima kakva krema draže mi.
živila ti meni
- otherside
#9662 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
medena, haj' proguglaj malo pa vidi bil' za te tvoje problemcice valjala DIROSEAL krema od avene.MedenoSrce wrote:Može i takoZelena Carapa wrote:
Ja ti, bona, ne znam odgovor na ovo pitanjesamo da nije ignore
![]()
živila ti meni
ja imam jedan tester, mogu ti ga dati da probas.
- alica.k
#9663 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
gledajte sta sam nasla
http://cosmeticswizard.net/
tu se moze provjerit datum proizvodnje ovih brandova s liste. znaci samo prepisete batch code, to je ona kombinacija brojeva, ili slova i brojeva.
rok trajanja sminke je otprilike 3 godine (neotvorene, od datuma proizvodnje).
mada mi je za ovaj chanel puder cudan datum izlazi, naime, tad ga nije ni bilo za ovaj datum koji ja dobivam
vjerovatno ne prepisujem dobar batch code.
evo jos jedna, slicna stranica
http://checkcosmetic.net/
na njoj mi za chanel izlazi 11.2010. sto je otprilike tacno jer sam tad nekad i kupila puder.
isto tako, ne znam jel koja od vas probala flormar, al ja sam se navukla. cijene su smijesne, to je neki turski brand, al rumenila su im kvalitetna, a mami su karmini i concealer super.
i onda sam tak zguglala flormar, i hvale ih blogerke.
imaju strasne sjene, tj boje, pa ko voli te stvari...
tu se moze provjerit datum proizvodnje ovih brandova s liste. znaci samo prepisete batch code, to je ona kombinacija brojeva, ili slova i brojeva.
mada mi je za ovaj chanel puder cudan datum izlazi, naime, tad ga nije ni bilo za ovaj datum koji ja dobivam
na njoj mi za chanel izlazi 11.2010. sto je otprilike tacno jer sam tad nekad i kupila puder.
isto tako, ne znam jel koja od vas probala flormar, al ja sam se navukla. cijene su smijesne, to je neki turski brand, al rumenila su im kvalitetna, a mami su karmini i concealer super.
Last edited by alica.k on 02/12/2011 14:26, edited 2 times in total.
- MedenoSrce
#9664 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Sada čitam i mislim da mi je ta agresivna al odoh poslije posla do apoteke da vidim imaju li testera za ovu Avene Rich mislim da je za ovu moju simptomatiku bolja. Hvala, zlatna si ako se kada vidimo imaš slatkiš po izboru od mene.otherside wrote: medena, haj' proguglaj malo pa vidi bil' za te tvoje problemcice valjala DIROSEAL krema od avene.
- otherside
#9665 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ok, ako se predomislis, ponuda ostajeMedenoSrce wrote:Sada čitam i mislim da mi je ta agresivna al odoh poslije posla do apoteke da vidim imaju li testera za ovu Avene Rich mislim da je za ovu moju simptomatiku bolja. Hvala, zlatna si ako se kada vidimo imaš slatkiš po izboru od mene.otherside wrote: medena, haj' proguglaj malo pa vidi bil' za te tvoje problemcice valjala DIROSEAL krema od avene.
biram tortu....cijelu
- zazana
#9666 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja imam par njihovih lakova za nokte, boje su fenomenalne.alica.k wrote:gledajte sta sam nasla
mada mi je za ovaj chanel puder cudan datum izlazi, naime, tad ga nije ni bilo za ovaj datum koji ja dobivamvjerovatno ne prepisujem dobar batch code.
Uzimala sam ih na Siranu, imaju li negdje svoj štand?
- alica.k
#9667 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ovdje u vogosci imaju u parfumeriji mosus. cijene su bas onozazana wrote:Ja imam par njihovih lakova za nokte, boje su fenomenalne.alica.k wrote:isto tako, ne znam jel koja od vas probala flormar, al ja sam se navukla. cijene su smijesne, to je neki turski brand, al rumenila su im kvalitetna, a mami su karmini i concealer super.
Uzimala sam ih na Siranu, imaju li negdje svoj štand?
sjene su praaaaaaavo pigmentirane, bas onako jake, a boje su prekul. eh kad bi bar to nosila.
- Nadinka
#9668 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Mislim da sam nekad rumenilo njihovo probala i da mi je dobro bilo, al nemam pojma gdje je, lijep sjaj ima i nijanse, smao meni koza reagovala (cesto reaguje,nije od njih)
A evo na MZT novi pokloni za moje dame: http://malezensketeme.com/post/12313
A evo na MZT novi pokloni za moje dame: http://malezensketeme.com/post/12313
- alica.k
#9669 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

ja sam uzela ova tri i

s tim da ovo zadnje..ne volim inace ovakva rumenila tak da...ne koristim ga bas, tj proslijedila sam ga dalje
- zazana
#9670 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Odlična, pogotovo ova 91.
Hvala za info, zaputiću se ovih dana do Vogošće :
Hvala za info, zaputiću se ovih dana do Vogošće :
-
Majlo
#9671 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hvala na odgovorima za jagodicu.
- Michun
#9672 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja bila u ist skoro...tamo u svakom trznom centru flormar, kost i neka treca marka ima stand. al ono svegaaaaa nemilice. od jeftinijih brandova farmasi roks.
- KiSSgirl
#9673 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
i ja sam kupila onu olovku contour clubbing ali nije mi nesto, brzo mi se razmaze i nestane kad stavim u oko

- Lady Saray
#9674 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
e vala nisi morala a da ne pitas prvo da li sam ja to trazila pa nisam nasla i da li ja neru znam licno pa ona meni ovako odgovaraMichun wrote:moram da komentarisem - fakat su neka rajanera18 wrote:da ti odem i kupitLady Saray wrote:a gdje se moze kupiti ova garnier bb krema i po kojoj cijeni![]()
dm 11-12KM
![]()
samo sto im ne odemo kupiti. i ja pitam za info ponekad i savjet al' uglavnom dignem dupe i potrazim.
btw-ona forumasica za kantarionovo ulje...kad mi je rekla morel slika, umalo da je pitam hos' da trknem do apoteke.
tako da...savjet: malo se brate aktivirajte. hajd' sto vam pisemo kakav je proizvod, kako se stavlja, kolko traje i sl. al' kolko je maraka, u kojoj tacno radnji i na kojoj polici stoji, nema smisla.
izvinjajem se moderatoru ali morala sam
hvala nero, kupi kad ti bude usput
- ema_
#9675 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
KiSSgirl wrote:i ja sam kupila onu olovku contour clubbing ali nije mi nesto, brzo mi se razmaze i nestane kad stavim u oko![]()
E taman da ne idem ja sebi kupiti