SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Partizzanka

#9476 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

haj opisi sta ti to uradi za te pare?
ispade isto depilirati se od glave do pete ... isto para das :) a ovdje dobijes samo uvijene trepavice
ili ih nadogradi ili sta??
alica.k

#9477 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Partizzanka wrote:haj opisi sta ti to uradi za te pare?
ispade isto depilirati se od glave do pete ... isto para das :) a ovdje dobijes samo uvijene trepavice
pa mini val trepavica. pogledaj na youtube, stoje ko zapete :)
Michun

#9478 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

alica.k wrote:
Fala alice. Jes to. 3 mjeseca stoje, manje vise.
alica.k

#9479 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Michun wrote:
alica.k wrote:
Fala alice. Jes to. 3 mjeseca stoje, manje vise.
najs. nisam ocekivala da toliko dugo drzi...

edit: al ne bih dala CETERES maraka za to ;)
Michun

#9480 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Pa u mene su tako ravne trepuse da me gornje bodu kad zatvorim oci :D
Jes skupo zato nisam podugo isla.
rinna0304

#9481 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rinna0304 »

jel mi moze neko predloziti koje pudere sve trebam nabaviti za onaj mat izgled lica ( ono da se vidi da je nasminkano al izgleda nekako perfektno ne znam ni sama objasnit ) ovako nesto ko na slici :$ ja probavala neke svoje mixeve s tecnim i kamenim i rumenilom al mi nikako ne uspjeva to sto hocu :D tj uspije al ne bude mat nego nez ni ja odmah sve upije pa ne lici ni na sta isto ko da nisam ni stavila puder piff. Valjda ce neko skontati na sta mislim moguce da nisam fino objasnila :$
Image
amy-ra

#9482 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by amy-ra »

rinna0304 wrote:jel mi moze neko predloziti koje pudere sve trebam nabaviti za onaj mat izgled lica ( ono da se vidi da je nasminkano al izgleda nekako perfektno ne znam ni sama objasnit ) ovako nesto ko na slici :$ ja probavala neke svoje mixeve s tecnim i kamenim i rumenilom al mi nikako ne uspjeva to sto hocu :D tj uspije al ne bude mat nego nez ni ja odmah sve upije pa ne lici ni na sta isto ko da nisam ni stavila puder piff
Image

zeljno cekam odgovor na ovaj post.. to je onaj carobni puder koji sve TV voditeljice (ma koliki gabori bili) ucini porculanskim lutkama... i meni se to svidja.. ne izgleda kao da ima kg pudera, izgleda svjeze a prekrije sve nedostatke...
rinna0304

#9483 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rinna0304 »

e upravo to :D onako bas perfektno :D ja kako god pokusavala ne uspjeva mi .. inace imam skroz cisto lice al nikad puder ne znam nanjeti tako dobro piff :(
6.april

#9484 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by 6.april »

To je zato što ima kilogram pudera.

Mala digresija. Postoje puderi odnosno načini šminkanja koji su isključivo za TV i fotografisanje. Takvi na prirodnom svjetlu izgledaju jako ružno.
zvrzgana

#9485 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zvrzgana »

6.april wrote:To je zato što ima kilogram pudera.

Mala digresija. Postoje puderi odnosno načini šminkanja koji su isključivo za TV i fotografisanje. Takvi na prirodnom svjetlu izgledaju jako ružno.
+1 :thumbup:
Michun

#9486 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

ti u stvari hoces puder a da se vidi da imas puder?
jel to?
Zelena Carapa

#9487 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

6.april wrote: Mala digresija. Postoje puderi odnosno načini šminkanja koji su isključivo za TV i fotografisanje. Takvi na prirodnom svjetlu izgledaju jako ružno.
apsolutno!

Rinna ti ako hoces da izgledas ovako na slikama to je profi sminka specijalno za film i TV - i zaista slike izgledaju odlicno - ali recimo kad se ti pogledas na ogledalo dodje ti da se odmah umijes koliko to izgleda vjestacki i teretli.
Partizzanka

#9488 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

e moja je poznanica (inace bavila se poslom na tv jedno vrijeme) imala takav puder sa kojim je BUKVALNO lice izgledalo kao porculanska lutka
ono prefektno bez ijedne jedine bore ili neravnine ili sl
ono da se zaljubis u njen "savrsen ten" na prvu ... ono sto je ispod necemo spominjati nevazno

znam da je jednom spomenula da koristi
helene rubeinstein puder koji narucuje iz amerike - mini mini bocica ono pokazala je rukom otprilike bocica kao recimo onaj veci melem (tako se nekako cinilo)
kosta je ili 70 dolara ili 70km
slagat cu vam

u svakom slucaju ... :run:
rinna0304

#9489 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rinna0304 »

a ne mislim ono odvratno da se vidi da je nanesen puder ko lopatom nego hmm samo ono da je fino i ujednaceno nanesen i da daje onaj fini mat izgled licu . vidjala sam to kod nekih djevojaka u gradu al nikako nisam uspjela to da "preslikam", jer je meni prob sto kad god to pokusam napravit lice skroz upije puder pa bude sareno nekako blah nez ni ja
6.april

#9490 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by 6.april »

Najbolji je onaj puder koji prekrije nepravilnosti a uopće se ne vidi da ga nosiš.
Michun

#9491 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

rinna0304 wrote:a ne mislim ono odvratno da se vidi da je nanesen puder ko lopatom nego hmm samo ono da je fino i ujednaceno nanesen i da daje onaj fini mat izgled licu . vidjala sam to kod nekih djevojaka u gradu al nikako nisam uspjela to da "preslikam", jer je meni prob sto kad god to pokusam napravit lice skroz upije puder pa bude sareno nekako blah nez ni ja
ako ti lice uvlaci puder onda ti je lice masno (predpostavljam)
onda ti treba primer za puder koji ce ga cuvati na kozi.
a puder bi trebala nanositi cetkicom za tecni puder
i da, probaj zakazati profi sminkanje, reci sta zelis pa onda pitaj
Ductus Holedocus

#9492 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

Zna li neko koja je najsevjetlija boja max f lasting pudera? I koliko kosta
i je li neko koristio maybelline affinton onaj novi

Vase preporuke,savijeti?Koji da uzmem,prvenstveno zelim max. prekrivanje i mat izgled
LONGMAN

#9493 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LONGMAN »

Hjoj to je sve do svjetla :D
Imam poznanicu koja je voditeljica, i na tv-u ona super, lice ekstra, medjutim odmah izasla na kafu s nama, jao uzas od lica, bas ono mistrijom za sastrugati :-)
Nisrin

#9494 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

rinna0304 wrote:e upravo to :D onako bas perfektno :D ja kako god pokusavala ne uspjeva mi .. inace imam skroz cisto lice al nikad puder ne znam nanjeti tako dobro piff :(
Probaj Diorskin i preko Diorov kameni- tako su meni na TVu stavljali i fantasticno je izgledalo!

Ja sam licno probavala i Canebo i super mat finish sam imala, bez dodatka kamenog...

Od jeftinijih varijanti MF lasting performance + mineralni lorealov...
alica.k

#9495 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

diorskin je svaki diorov puder.
loria sophen

#9496 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by loria sophen »

Ductus Holedocus wrote:Zna li neko koja je najsevjetlija boja max f lasting pudera? I koliko kosta
i je li neko koristio maybelline affinton onaj novi

Vase preporuke,savijeti?Koji da uzmem,prvenstveno zelim max. prekrivanje i mat izgled

prvo sam koristila max factor color adapt i bila sam zadovoljna pa sam presla na max factor second skin foundation i puder je bio, za moje prohtjeve predobar. Lako razmaziv, neprimjetan, prilagodjava se kozi i ne susi je. Fino prekriva, mada ja nemam problematicno lice, osim sto je suho,ali zato stavljam kremu prije pudera.

Sad sam kupila taj afiniton i mogu reci da je poslje ovog obicno smece. Uzela sam odgovarajucu nijansu ali sad s njom izgledam ko meit. Prekriva on dobro ali zato ostaju tragovi pokreta prstiju preko lica, pa moram tapkat se jagodicama prstiju da malo ublazim te linije na obrazima. Ako imas suhu kozu pojavit ce ti se nesto kao lisaj. Meni on izgleda kao da je korektor a ne puder. Mineralna verzija je jos gora. Osjecaj sa tim puderom je kao da imas masku na licu ili kilu pudera. U najmanju ruku, uzasan je.
Loulou

#9497 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Loulou »

Ductus Holedocus wrote:Zna li neko koja je najsevjetlija boja max f lasting pudera? I koliko kosta
MIsliš na lasting performance? Koliko ja znam, najsvjetlija (na našem tržištu) je 101 Ivory Beige.
Ne znam koliko košta, lako se provjeri u Dm-u, cm-u i sl.
Nisrin

#9498 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

alica.k wrote:diorskin je svaki diorov puder.

Upravu si, zaboravila sam napisati DIROSKIN fOREVER- meni su samo taj stavljali!

Extra dobar puder je i Vichy aerateint- kome inace odgovara Vichy kozmetika, kosta oko 37 KM, duuugo traje jer ga treba malo za nanijeti, ali su nijanse cudne- ja sam morala mijesati njsvjetliju i srednju nijansu da bih dobila "neku moju"...i da, uzimala sam onaj za suhu kozu, pakovanje u tubi, iako imam mjesovitu/osjetljivu i nisam imala problema...
despina

#9499 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by despina »

Partizzanka wrote:e moja je poznanica (inace bavila se poslom na tv jedno vrijeme) imala takav puder sa kojim je BUKVALNO lice izgledalo kao porculanska lutka
ono prefektno bez ijedne jedine bore ili neravnine ili sl
ono da se zaljubis u njen "savrsen ten" na prvu ... ono sto je ispod necemo spominjati nevazno

znam da je jednom spomenula da koristi
helene rubeinstein puder koji narucuje iz amerike - mini mini bocica ono pokazala je rukom otprilike bocica kao recimo onaj veci melem (tako se nekako cinilo)
kosta je ili 70 dolara ili 70km
slagat cu vam

u svakom slucaju ... :run:

ovo je puder za izgled porculanske lutke, ali je samo namjenjen za snimanje, fotkanje, u prirodi bezveze izgleda, jer je baš težak, kao maska.
Image
6.april

#9500 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by 6.april »

Imam mješovit tip kože lica (valjda se to tako kaže) - suhe obraze i masnu T zonu.
Kreme sam rijetko koristila ali iz razloga što naveče operem lice gelom pa mi se obrazi suše počela sam koristiti Garnierovu liniju essentials - noćna i dnevna krema.
Ona mi odgovara jer kreme koje sam prije znala koristiti (masnije) su mi izazivale bubuljice.
Primjetila sa da mi noćna krema nije dovoljno hidratantna tako da sada koristim samo dnevnu - i naveče poslije gela i ujutro kao bazu za šminku.

Međutim, ove hladnoće djeluju na moje lice tako da mi se obrazi i dalje i više suše i gule na pojedinim mjestima (posebno oko usta).

Možete li mi preporučiti neku kremu koja će mi obezbijediti dovoljnu hidratacija tako da mi se koža lica ne ljušti, a da nije previše masna da izazove bubuljice.
Cijena bi odgovarala do nekih 25KM.

Hvala.
Post Reply