SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
moonlight7

#9226 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by moonlight7 »

Rimljanka wrote:
Michun wrote:
moonlight7 wrote:ej jel može neko da mi preporuči neki dobar eye liner ...ove dosada što sam koristila, ili brzo spadnu, ili se razmazuju :?:
eFo oFaj...
Image

Uvijek s divljenjem gledam djevojke koje ga znaju pravilno i precizno nanjeti...ja to nikad nisam uspjela...pokusavala,pokusavala,pokusavala...i odustala...

jos se samo umeljam,pa cijelu sminku moram skidati i ponovo se sminkati
nije da se hvalim, ali pravo sam se izbirikala i sad ga stavljam kao profi, :D
eye liner i maskara je jedino što koristim samo rijetko potrefim na neki dobar, onda i oni kistovi, neki su deblji neki tanji, pa i od njih zavisi...
@Michun hvala ti, samo ne vidim koja marka je u pitanju, pa ako ti nije problem da napišeš ?
Michun

#9227 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

moonlight7 wrote:
Rimljanka wrote:
Michun wrote: eFo oFaj...
Image

Uvijek s divljenjem gledam djevojke koje ga znaju pravilno i precizno nanjeti...ja to nikad nisam uspjela...pokusavala,pokusavala,pokusavala...i odustala...

jos se samo umeljam,pa cijelu sminku moram skidati i ponovo se sminkati
nije da se hvalim, ali pravo sam se izbirikala i sad ga stavljam kao profi, :D
eye liner i maskara je jedino što koristim samo rijetko potrefim na neki dobar, onda i oni kistovi, neki su deblji neki tanji, pa i od njih zavisi...
@Michun hvala ti, samo ne vidim koja marka je u pitanju, pa ako ti nije problem da napišeš ?
oh sori - loreal je ovo i ima black i carbon black. to je bilo od boja kod nas.
moonlight7

#9228 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by moonlight7 »

hvala ;-) :thumbup:
rinna0304

#9229 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rinna0304 »

moonlight7 wrote:ej jel može neko da mi preporuči neki dobar eye liner ...ove dosada što sam koristila, ili brzo spadnu, ili se razmazuju :?:
meni je najbolji rimelov onaj obicni od 5 km :D nit spada nit se razmazuje i cijeli dan mi normalno izgleda kao da sam tek stavila
Image
Last edited by rinna0304 on 17/10/2011 20:12, edited 1 time in total.
Partizzanka

#9230 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

+1
Zoya

#9231 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zoya »

Michun wrote:
eFo oFaj...
Image
Koji je ovaj Michun? Mislim koje marke?
ema_

#9232 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ema_ »

rinna0304 wrote:
meni je najbolji rimelov onaj obicni od 5 km :D nit spada nit se razmazuje i cijeli dan mi normalno izgleda kao da sam tek stavila

I od Essence ima onaj novi, baš je super, nije kao prošli što su bili poput flomastera, ovaj je odličan :thumbup:
MAN-lion's coach

#9233 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MAN-lion's coach »

Neko pitao gdje ima cera di cupra u zelenoj ambalaži?
Merkator Socijalno,neki kao tonik,krema i mlijeko za čišćenje. :)
rinna0304

#9234 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rinna0304 »

ema_ wrote:
rinna0304 wrote:

I od Essence ima onaj novi, baš je super, nije kao prošli što su bili poput flomastera, ovaj je odličan :thumbup:
joj meni ti sto su kao flomaster nikako ne valjaju nekako su previse suhi :S kupila nedavno maxfactor neki smedj/crni kao flomaster ona cetkica zao mi para bolje da sam 4 rimelova uzela.. bukvalno bacila odmah suho skroz
ema_

#9235 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ema_ »

Ovaj novi od Essence je fantazija, ja garantiram :D
rinna0304

#9236 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rinna0304 »

ema_ wrote:Ovaj novi od Essence je fantazija, ja garantiram :D
eh kad potrosim ovaj rimel uzimam taj :D jel moze slika da ne fulam koji je xD
Michun

#9237 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Zoya wrote:
Michun wrote:
eFo oFaj...
Image
Koji je ovaj Michun? Mislim koje marke?
Loreal je to, ima onaj felt tip pa se lako maze.
Dedera, ko hoce da mu poklonim taj flomaster tus. Imam 2 raznih marki...mislim essence i nyx.
ema_

#9238 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ema_ »

rinna0304 wrote:
ema_ wrote:Ovaj novi od Essence je fantazija, ja garantiram :D
eh kad potrosim ovaj rimel uzimam taj :D jel moze slika da ne fulam koji je xD

Piše: Essence eyeliner pen, extra long lasting :thumbup:
BJB

#9239 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

alica.k wrote:izgleda ona tema o noktima otisla u zaborav, pa cu ovdje da pitam.

jel se nekome desi da mu opadne kvalitet noktiju (nokata? wtf, koja je ispravna rijec ovdje?) od lakova za nokte i acetona? odma da kazem, aceton je uljni, tak da nije pravi aceton u pitanju. koristila sam i onaj od essence, i afrodita, i dikla...to je jedan od razloga sto i ne koristim lakove :S jer mi uniste nokte.
Image
OVo a ima i roza bocica..meni se nokti listaju i pucaju a skroz su kratki..Kad koristim ovo, ocvrsnu i budu bas zdravi..
Image
Zoya

#9240 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zoya »

Jel ozbiljno sis? Imam isti problem godinama sa noktima :roll:
BJB

#9241 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ozbiljno sis, zar sumnjas u me :oops: :cry: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nemam nokte, mislim ne pustam ih ni milimetar, al' cim mrvu narastu, ja to nekako slomim, pa se otkine, ode visoko, sa ovim cudom, tj. kad mackam ovim Rimmel lakicima za ojacavanje, imam normalne nokte. A nisu ni skupi..
Zoya

#9242 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zoya »

Ja ne smijem imati duge nokte, ali ipak malo kad narastu, to procveta :D i lomi se uzas jedan :x
alica.k

#9243 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

i sta sad da kupim od tih svih stvari :SSSSS
drekalica28

#9244 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by drekalica28 »

Ja vam mogu još ovaj preporučiti od miss sporty. Isto za jačanje noktiju, sa vitaminoim D i kalcijumom.

Image

Košta samo 2,5 KM ja mislim
rinna0304

#9245 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rinna0304 »

kad vec pricate o lakovima i noktima :D znal ko kako da natjeram ove moje nokte da rastu .. prije grickala tako da je to sad piff tesko izvest al eto xD koristila ovaj eveline lak kao za brzi rast noktiju pif vala nikakve koristi od njega imal ko neke druge ideje ... zelim nokte duze od 1mm :( xD
Image
Mariella

#9246 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

Meni je za nokte najbolji bio alessandro lak za jacanje noktiju, to ljeto su mi bas bili diiivni :lol: Cak sam stavljala sliku na onu temu najljepse ruke il kako vec :lol: Ali sad mi uvijek zao dati 15KM cini mi se, pa nikako da uzmem opet :mrgreen:
alica.k

#9247 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

mene je isprepadala neka cura s tim alessandrom, pricala je da su joj se nokti raspali od neceg njihovog sto je koristila...
Partizzanka

#9248 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ne vjeruj bonicko dok ti ne pokaze raspadnute nokte cuj raspali jo se nokti to ljubomorna ba sto si htjela kupiti

meni je alessandro malo bio skup pa sam nakon dva odustala od kupovine ... jer kao i obicno brzo spadne pa ja lakiram cesto .... ali mogla bi ih staviti u frizz da ozive malo su mi oba postala pregusta
BJB

#9249 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Zoya wrote:Ja ne smijem imati duge nokte, ali ipak malo kad narastu, to procveta :D i lomi se uzas jedan :x
Ozbiljno sis, zar sumnjas u me :oops: :cry: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nemam nokte, mislim ne pustam ih ni milimetar, al' cim mrvu narastu, ja to nekako slomim, pa se otkine, ode visoko, sa ovim cudom, tj. kad mackam ovim Rimmel lakicima za ojacavanje, imam normalne nokte. A nisu ni skupi..
Proguglaj malo Rimmel nail rescue http://www.katsbeautyreviews.co.uk/2011 ... lenge.html ev' jedna tinejdzerka koja gricka nokte, ako je njoj pomoglo i tebi ce :D
Mariella

#9250 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

alica.k wrote:mene je isprepadala neka cura s tim alessandrom, pricala je da su joj se nokti raspali od neceg njihovog sto je koristila...
Ma vala... ne vjerujem :-) Ja znam samo da su mi tad nokti najbolji bili... A posljednjih mjesec su uzas, samo ih rezem, tako da cu kupiti vjerovatno opet taj alessandro pa eto javit cu jesu li nokti bolji il su se raspali :lol:
Post Reply