SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
BJB

#9126 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Michun wrote:
Nasla sam one setove Lancome od tri proizvoda sa maskarom..Mislim da ce i to pasti za slobodu uskoro. :D
oj BJB - ovaj prvi i drugi na slici :-) zeeeeelim
kolko su para?
50,30KM :D
Loulou

#9127 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Loulou »

BJB wrote::D Imam dva ova kistica i nisu losi al' su bezze u poredjenju sa ovim iz Kozma
Image, cijena 6,70 ili tako nesto..Ma razlika u cijeni je bezveze, a razlika u tome kako nanosi sjenu nevjerovatna..Ovu eyeshadow brush koristim kao blending brush, jer nemam onu za blendanje..A malecku od Catrice koristim da sredim obrve.
Eeej, gdje si našla ove Ecotools četkice? Imam njihovu za tečni puder i puder u prahu/kamenu i super su mi. Njih sam u Srbiji kupila, u SA ih nisam vidjela.
Koje iz Kozma su ti bolje od ovih Ecotools?
BJB

#9128 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Imam ovu sa slike, to im Eyeshadow brush za nanoshenje sjene..Meni je savrsena i za nanoshenje a kako je fluffy super je i za blendanje, a kako je malo zashiljena mozes je koristiti i da nesto tanko nanesesh..recimo kad hoces ispod oka da osjenish malo oci..
I imam ovu Image
Za odrzavanje su lake, ove eyeshadow brushes, operem shamponom sa balzamom, sasvim su meke, super kupe sjenu i kako sam naucila od Lise E. kad probam na ruci vidim koliko sjene trosiim...Ako ti je frka pa je nemas vremena oprati, na nadlanici istroshish sjenu pa je umocish u drugu..
Imam dvije ove eyeshadow i ovu sa cesljicem za trepke i cetkicom za obrve..
Htjela sam uzeti kit jer bi me doslo jeftinije ali nisu imali u Kozmu...
Imaju za rumenilo jos i za podlogu..Da ti pravo kazem sljedeci put kad prodjem pored Kozma kupicu i te dvije..Puno su bolje od Artdeco a jeftinije...Imam i Artdeco eyeshadow brush, al' je ona cisto za nanoshenje, pljosnata je nekakva..
alica.k

#9129 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

ecotools bilo u kozmu kupit! znam da je ona za rumenilo bila 10KM il tak nes.
Not My Idea

#9130 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Not My Idea »

BJB wrote:Image
ja imam ovo i nikad nisam skontala sta da radim s njim :oops:
BJB

#9131 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

:D :lol: :lol: :lol: cesljicem pocesljas trepke, a cetkicom nakon sto obrve dopunis sjenom za obrve isscetkas obrve tako da se to ujednaca i izgleda prirodno, a onda liznes kaziprste i zalizesh obrve.. :lol: :lol: :lol:
Not My Idea

#9132 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Not My Idea »

BJB wrote::D :lol: :lol: :lol: cesljicem pocesljas trepke, a cetkicom nakon sto obrve dopunis sjenom za obrve isscetkas obrve tako da se to ujednaca i izgleda prirodno, a onda liznes kaziprste i zalizesh obrve.. :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: mati draga jos trebam cesljat trepavice..pa nisu frckave il tek iz otpletene pletenice
a i obrve...kuku lele...ne znam kakve su to kod vas divlje dlake oko i po ocima al kod mene sve pravo i zategnuto :lol:

sto ce rec da i dalje necu koristit ovo gore
BJB

#9133 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ma ja ne uvijam trepavice, maskara ih uvije a ja ih cesljicem malo nadignem dok se ne osusi maskara na njima..
A kod mene su obrve ocaj, pa ih i zacesljam i zalizem, i onda na nesto lice. :D :lol:
Last edited by BJB on 14/10/2011 00:17, edited 1 time in total.
Not My Idea

#9134 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Not My Idea »

:-) obrij na nacrtaj nove...il tetoviraj ko Selma Bajrami :lol:
Loulou

#9135 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Loulou »

@BJB, ja sam tebe prvobitno pogrešno razumjela; mislila sam da si u Kozmu našla neke četkice koje su ti bolje od Ecotools. Znači, slažemo se da su im četkice jako dobre.
Baš to što kažeš, fluffy su i to mi je najbolji dio a nisu skupe u usporedbi s nekima (pa čak i s onima od Artdecoa, s obzirom na učinak). Potražit ću u Kozmu, nadam se da ih još imaju. Hvala tebi i @alici.k na info.

EDIT: Kupila sam i ovu bazu iz Catrice kozmetike
Image
i samo da podijelim iskustvo: što se mene tiče, nema nikakvog učinka.
BJB

#9136 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Not My Idea wrote::-) obrij na nacrtaj nove...il tetoviraj ko Selma Bajrami :lol:
Ne zezaj, nego prodaj tu cekticu/cesalj nekome kome je potrebna.
:lol: :lol: :P Jok, meni bas zabavno, malo ih uredim onim sjenama za obrve, pa ih procesljam, pa ih prodjem onnim Giordani gelom iz Oriflame-a i budu mi pravo fine :D
alica.k

#9137 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

BJB wrote:
Not My Idea wrote::-) obrij na nacrtaj nove...il tetoviraj ko Selma Bajrami :lol:
:lol: :lol: :P Jok, meni bas zabavno, malo ih uredim onim sjenama za obrve, pa ih procesljam, pa ih prodjem onnim Giordani gelom iz Oriflame-a i budu mi pravo fine :D
joj kamo srece da ja imam zivaca i za to. men se mrsko nakanit iscupat ove dvje tri sto cupam.
BJB

#9138 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Kad se covjek uhoda, to je enkoliko sekundica :D
Nadinka

#9139 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

BJB wrote:
Ne zezaj, nego prodaj tu cekticu/cesalj nekome kome je potrebna.
Ej moja BJB ja sam sve to kupila, i ovu cetkicu i taj gel, eh jedino nisam one kao ''sjene'' za obrve, ali ja to totalno zaboravim
Michun

#9140 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

ja i kad se "ne sminkam" ja obrve dotjerat moram...meni to pod moranje
btw-na jagodici je neko snizenje i parfema i sminke po 60% pa pogledajte ako kome treba.
Lipstick Jungle

#9141 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lipstick Jungle »

Evo ja gledala to snizenje na jagodi, nasla sam neke parfeme po super cijenama...
Znate li mozda do kad traje ovaj popust?

Narucujete li vi odavde? Kako ide sa postarinom?
Ne mogu tacno da se sjetim je li alica za ovu stranicu govorila da gledamo cijene u funtama ili ?
:-?
alica.k

#9142 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Lipstick Jungle wrote:Evo ja gledala to snizenje na jagodi, nasla sam neke parfeme po super cijenama...

Ne mogu tacno da se sjetim je li alica za ovu stranicu govorila da gledamo cijene u funtama ili ?
nene, to je asos :D
Lipstick Jungle

#9143 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lipstick Jungle »

ah sorry,
my bad :D
boracha

#9144 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

moze li se kako pogledat sta je sve na tom velikom snizenju, ovako dodjem na nesto a ono 6% snizeno

edit: nasla sam :D
Ma.Le.Na

#9145 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

Lipstick Jungle wrote:Evo ja gledala to snizenje na jagodi, nasla sam neke parfeme po super cijenama...

tamo pise da je free shipping samo na make up i preparativnu kozmetiku..na parfeme se placa shipping
jedino ako narucis nesto od sminke uz parfem...ne naplati ti..
meni je fazon sto meni nista od sminke ne treba :roll:
Michun

#9146 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Ma.Le.Na wrote:

tamo pise da je free shipping samo na make up i preparativnu kozmetiku..na parfeme se placa shipping
iskreno, nije to puno. 10% od cijene parfema je dostava. pa sad...
swirl

#9147 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

Michun wrote:ja i kad se "ne sminkam" ja obrve dotjerat moram...meni to pod moranje
btw-na jagodici je neko snizenje i parfema i sminke po 60% pa pogledajte ako kome treba.
I ja isto radim, a uzela sam cetku od stare maskare, oprala je, i to mi sluzi kao cesalj za obrve. Super su mi i gelovi za obrve :-D
Michun

#9148 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

btw-onaj gff by gff sa kojeg visi "dijamantic" je odlican parfem i sad kosta 28 USD na jagodici.
ja imam zalihu parfema...inace bi ga uzela.
swirl

#9149 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

babyline wrote:gelovi za obrve :?
ima li kakva preporuka i upustvo za upotrebu :-D
Izgleda ovako:

Image

a nanosi se ovako:

http://www.ehow.com/video_4407868_use-eyebrow-gel.html
aristocat

#9150 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by aristocat »

Michun wrote:
Ma.Le.Na wrote:

iskreno, nije to puno. 10% od cijene parfema je dostava. pa sad...
jagodica je super, najbolja online stranica za narucivanje parfema, po meni iskljucivo zato sto vracaju carinu. Postarina ti moze biti max. 10 €, al ja kad narucujem obicno to radim tako sto narucim i nesto od sminke pa mi bude free shipping. Imas dobrih ponuda na special purchase ili top 20 specials. Budi spremna da platis carinu jer nasa carina u 90% slucajeva ocarine paketic sa jagode, znam iz licnog iskustva. Al zato ti to sve skeniras i posaljes im mailom a tebi refund stigne za nekih 7-10 dana :-D
E da, cijene gledaj u dolarima
Post Reply