MA i meni se skida haos, i vidi... Zato me i nervira.Ductus Holedocus wrote:Skida li se nekom puder tako vidljivo?Ja koristim vishy,ali cim dohvatim lice rukama,poboje...(sve mi knjige zute)
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- Eleonora
#8576 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
- Attitude
#8577 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
sa T zone se skida...jer je masna..
imala sam kolegicu
ta je ostavljala tragove po svemu sto dotakne
uzas kad se radi o sluzbenim dokumentima
imas maramice u CMu za skidanje viska masnoce...kao listice...prekriveni tankim slojem bezbojnog pudera...
imala sam kolegicu
uzas kad se radi o sluzbenim dokumentima
imas maramice u CMu za skidanje viska masnoce...kao listice...prekriveni tankim slojem bezbojnog pudera...
-
drekalica28
#8578 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
VenomousV wrote:sto se prekrivanja tice moja ti je preporuka manhattan perfect adapt puder koji ces stavljati sa stipple brush...
to dvoje u kombinaciji = super prekrivanje, a ako potrefis nijansu ni ne primjeti se da je puder
oboje je pretty much jeftino pa i nisu neke pare da isprobas
kako se na našem zove te stipple brush četkica?
- Eleonora
#8579 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
KO je ovaj lik ba?! 
-
wel
#8580 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
da jeste ovako,moje je bijele boje a ladice boje breskve.ja sam to zamisljala da je vece a to je manje,ne znam tacno dimenzije,pogledajte na stranici trioplast.co.yu.boracha wrote:pa jesu to one plasticne ladice, na ovaj fazon
nera18,ja tebi mogu kupiti i poslati samo ne znam hoce li ti se svidjati.ladice se mogu potpuno izvuci.pokusacu da postavim sliku.
-
drekalica28
#8581 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Neam blage.Eleonora wrote:KO je ovaj lik ba?!
To mi je Google prvo izbacio kad sam ukucala stipple brush.
- VenomousV
#8582 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
jasta jeEleonora wrote:
Jel to ovaj Veno?!![]()
Hvala Michun.Evo googlam malo za taj Avene.
CM, DM, Kozmo i ostali drugstores
ono sto sam ja primjetila da osim ako ne tares npr maramicom obicnom da se ne skida
@drekalica: nasi tj hrvati kazu bockalica
ja koristim elfovu i sasvim mi je dobra
-
drekalica28
#8583 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
VenomousV wrote: @drekalica: nasi tj hrvati kazu bockalicanejma ti toga kod nas kupit'
![]()
ja koristim elfovu i sasvim mi je dobraa najdraze mi je jednu stranu uradit bockalicom drugu nis i gledat' i divit' se kolika je razlika
E jesi i ti vala neka.
Kud spominješ to blagodat kad se nemere kod nas kupiti.
Hebem mu miša.....toliko žena u Sarajevu koje šminkaju i niko nije nadošo na ideju da to treba nabaviti.
Hoćel neka od vas samnom u bizMis?
Obogatit ćemo se u sekundi.
- Attitude
#8584 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
moze ako cemo promijenit naziv 
-
drekalica28
#8585 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma daj joj kako god želim ime. to je nebitno.Attitude wrote:moze ako cemo promijenit naziv
stanje na bankovnom računu nakon prodaje....to se pika.
- Attitude
#8586 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
onda mozemo da kupimo puuuuuuuuuuno sminke
-
drekalica28
#8587 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Pa da. Pogle...pun forum mušterija.Attitude wrote:to se itekako pika
onda mozemo da kupimo puuuuuuuuuuno sminke![]()
Ja sam za to da nam cure svakako budu VIP mušterije sa posebnim povlasticama.
- Attitude
#8588 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
vrlo rado 
forumasice go first!
forumasice go first!
- AkashaSa
#8589 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
hvala MichunMichun wrote:par puta kupovala od ovog i sinoc kupih ovajAkashaSa wrote:ima li neka od vas provjerenog sellera za opi lakove?
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 1294wt_952
necu onaj ispucali crni...ne mogu na posao takva
edit: alice, riviera je mrak mrakova
- VenomousV
#8590 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
drekalica28 wrote:VenomousV wrote: @drekalica: nasi tj hrvati kazu bockalicanejma ti toga kod nas kupit'
![]()
ja koristim elfovu i sasvim mi je dobraa najdraze mi je jednu stranu uradit bockalicom drugu nis i gledat' i divit' se kolika je razlika
E jesi i ti vala neka.![]()
Kud spominješ to blagodat kad se nemere kod nas kupiti.![]()
Hebem mu miša.....toliko žena u Sarajevu koje šminkaju i niko nije nadošo na ideju da to treba nabaviti.
Hoćel neka od vas samnom u bizMis?![]()
Obogatit ćemo se u sekundi.![]()
![]()
ma na elfu tri i po funte
-
boracha
#8591 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
mene bockalica asocira na bockanje, kojeg li iznenadjenja
i onda kontam da bi trebalo 45 minuta da nabockam puder 
-
boracha
#8592 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
i healthy mix je jedan od pudera koji se puno ne vide na licu
- anelie
#8593 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja nabockam gdje treba vise prekrivanja.utrljam bockalicom gdje ne treba puno.za sve to mi treba minuta,mozda i manje
imam onu elfovu i super je.
imam onu elfovu i super je.
- VenomousV
#8594 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma kakvi, brzi i kratki potezi i gotovo za 5 min ako ne i manjeboracha wrote:mene bockalica asocira na bockanje, kojeg li iznenadjenjai onda kontam da bi trebalo 45 minuta da nabockam puder
-
nera18
#8595 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Posto imam masnu kozu, koristim mat pudere, a i najbolje prekrivaju nepravilnosti.
Al se brate vidi sve. Isto ko da imam glinu na licu.
Ima li ko kakav brzinski savjet za puder za ovaj tip koze?!
[/quote]
moram reagovati na ovo, ovo su moja licna iskustva
Kad je u pitanju ovakva koza, ona je cesto i necista tj sklona mitiserima i ako se ne njeguje kozmeticki, tj ako se ne ciste mitiseri, glina ce konstantno sa masnocom izvlaciti na povrsinu i akne, tj stvarati upalni proces na takvoj kozi, dakle, bitno je redovno je cistiti...
Avene je odlican, blag, ali vise namjenjen osjetljivoj i suhoj kozi nego blagoj...istina d anece praviti nadrazaje al meni je stvarao dodatnu masnocu koja je dovodila do daljnjih komplikacija
Sto se isusivanja tice, maskama, bjelancem... obzirom da koristis agresivno sredstvo za umivanje, a nasa protiv akni to jesu vecinom, takva koza je obisno iztretirana dodatno i nadrazena...tako da efekat tog sredstva jeste da otvara pore i uspjeva u tome, medjutim tim agresivnim efektom opet povecava masnocu...
Meni licno najvise odgovara kozmeticarka+blago sredstvo za umivanje (trenutno koristim rucno radjeni sapun maksuz napravljen za mene) hidratantnu kremicu od veceras kanabo i od danas puder kanabo-sensai fluid finish (hvalim se)
do sad sam koristila mineralne pudere najvise,gdje treba podebljam, gdje ne treba utanjim, na ovim vrucinama nivea pure toniranu koja fino matira, maskicu mrtvo more sedmicno +lavandu etericno... al mimo svega ovog i mojih i tudjih savjeta, moras naci ono sto odgovara bas tvojoj kozi
i neko spomenu vichy i prljave dokumente... meni je taj puder klizio s lica, ostajao na odjeci...uzas
@wel, odem ovih dana u taj nas Bingo pogledati dal ima...ako ne, zamolim da mi kupis
Al se brate vidi sve. Isto ko da imam glinu na licu.
Ima li ko kakav brzinski savjet za puder za ovaj tip koze?!
moram reagovati na ovo, ovo su moja licna iskustva
Kad je u pitanju ovakva koza, ona je cesto i necista tj sklona mitiserima i ako se ne njeguje kozmeticki, tj ako se ne ciste mitiseri, glina ce konstantno sa masnocom izvlaciti na povrsinu i akne, tj stvarati upalni proces na takvoj kozi, dakle, bitno je redovno je cistiti...
Avene je odlican, blag, ali vise namjenjen osjetljivoj i suhoj kozi nego blagoj...istina d anece praviti nadrazaje al meni je stvarao dodatnu masnocu koja je dovodila do daljnjih komplikacija
Sto se isusivanja tice, maskama, bjelancem... obzirom da koristis agresivno sredstvo za umivanje, a nasa protiv akni to jesu vecinom, takva koza je obisno iztretirana dodatno i nadrazena...tako da efekat tog sredstva jeste da otvara pore i uspjeva u tome, medjutim tim agresivnim efektom opet povecava masnocu...
Meni licno najvise odgovara kozmeticarka+blago sredstvo za umivanje (trenutno koristim rucno radjeni sapun maksuz napravljen za mene) hidratantnu kremicu od veceras kanabo i od danas puder kanabo-sensai fluid finish (hvalim se)
do sad sam koristila mineralne pudere najvise,gdje treba podebljam, gdje ne treba utanjim, na ovim vrucinama nivea pure toniranu koja fino matira, maskicu mrtvo more sedmicno +lavandu etericno... al mimo svega ovog i mojih i tudjih savjeta, moras naci ono sto odgovara bas tvojoj kozi
i neko spomenu vichy i prljave dokumente... meni je taj puder klizio s lica, ostajao na odjeci...uzas
@wel, odem ovih dana u taj nas Bingo pogledati dal ima...ako ne, zamolim da mi kupis
-
pin-up
#8596 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nisam zamijetila da u Sa ima kupiti Nivea puder, tacnije Nivea "Ideal Finish", trebala sam uzeti neku zalihu kad sam imala prilike jer mi se pokazao odlicnim... Mozda neko od vas zna da li ga u Sa ima, i gdje...? 
- alica.k
#8597 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
kolko znam nivea kozmetiku imas u mamcetu...e sad imal bas taj puder, to ne znampin-up wrote:Nisam zamijetila da u Sa ima kupiti Nivea puder, tacnije Nivea "Ideal Finish", trebala sam uzeti neku zalihu kad sam imala prilike jer mi se pokazao odlicnim... Mozda neko od vas zna da li ga u Sa ima, i gdje...?
-
amilicaaa
#8598 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Redovno pratim ove 'zenske rubrike' vec duze vrijeme i pojedinim savjetima sam odusevljena, ali se prvi put javljam.
Naime zanima me vezano za narucivanje e.l.f. kozmetike preko neta. Nemam iskustva sa online narucivanjem, ali zelim da narucim par njihovih stvari i vidim da neke ovdje imaju iskustva sa tim pa ako mozete da mi odgovorite da li je skupa postarina, da li da narucujem pojedinacno proizvode ili je bolje sve odjednom i na koji nacin da dodjem do onih kupona za kupovinu?
Hvala!
Naime zanima me vezano za narucivanje e.l.f. kozmetike preko neta. Nemam iskustva sa online narucivanjem, ali zelim da narucim par njihovih stvari i vidim da neke ovdje imaju iskustva sa tim pa ako mozete da mi odgovorite da li je skupa postarina, da li da narucujem pojedinacno proizvode ili je bolje sve odjednom i na koji nacin da dodjem do onih kupona za kupovinu?
Hvala!
- Nadinka
#8599 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Amilice, mi smo ovdje u glavnom narucivali grupno, pa ja ne znam bas detalje jer je uvijek baby za mene narucivala (kiss za baby), ali generalno, imas elf stranicu na fb ilid irektno na sajtu prti kad objave da je besplatna postarina, to iskoristi da narucis. Generalno, pazis da ne predjes nekih 50 KM (ili eUR??) narudzbe, da ne rizikujes carinu.amilicaaa wrote:Redovno pratim ove 'zenske rubrike' vec duze vrijeme i pojedinim savjetima sam odusevljena, ali se prvi put javljam.![]()
Hvala!
-
baby24
#8600 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ljub ljub za nady:-)Nadinka wrote:Amilice, mi smo ovdje u glavnom narucivali grupno, pa ja ne znam bas detalje jer je uvijek baby za mene narucivala (kiss za baby), ali generalno, imas elf stranicu na fb ilid irektno na sajtu prti kad objave da je besplatna postarina, to iskoristi da narucis. Generalno, pazis da ne predjes nekih 50 KM (ili eUR??) narudzbe, da ne rizikujes carinu.amilicaaa wrote:Redovno pratim ove 'zenske rubrike' vec duze vrijeme i pojedinim savjetima sam odusevljena, ali se prvi put javljam.![]()
Hvala!
ja odavno nisam narucivala jer imam cak i zalihe kol'ko sam pretjerala.... sad bi mi trebala samo jedna sitnica, pa kad dodjem sa GO, mozemo nesto ogranizovati zajedno ako bude zainteresovanih, jer meni fakat samo jedna dzidza treba.... dakle ako nije kasno, za 3 sedmice se mozemo uvezati... a ako neko bude narucivao ranije, meni treba ovo http://www.eyeslipsface.co.uk/product~prodID~73.htm - boja Camilia ili Lilac Petal
:-*