SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
alica.k

#8126 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

nera18 wrote:alica.k
kako se ti sminkas inace?
dan/vece
ne sminkam se.
tj, maskara, puder, rumenilo. to mi je citav ansambl sminkanja po danu po noci po pomracenju sunca, kad god.
s tim da po danu stavim jedan sloj maskare a po noci stavim dva, a nekad i tri (OMG)! sjene mi ne stoje posto imam ove upale oci a i iskreno, previse je to mucenja meni te sjene stavljat da valja :) i sve ostalo sto se ne mora a moze, tipa olovke za oci il tusha i sta ti ja znam.

zato ne stavljam tu svoje slike..neam bas previse sta stavit.

malena, i meni se ta maskara uzasno trunila od prvog dana kad sam je dobila. izgleda da je takva.
Ma.Le.Na

#8127 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

do maskare je znaci..
damnit
a kupih i onu inacicu ove...black nesto..
ako se i ona bude trunila :roll:

nisam je ni otvorila...kontam bacicu ovu jer je "stara" i otvoriti tu novu..
alica.k

#8128 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

pa svakako probaj, al za ubuduce, bourjois i deborah maskare ti se sigurno nece truniti :)

meni sve max factor, loreal, maybelline - sve i zadnja su mi se trunile.
Ma.Le.Na

#8129 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

alica.k wrote:pa svakako probaj, al za ubuduce, bourjois i deborah maskare ti se sigurno nece truniti :)

meni sve max factor, loreal, maybelline - sve i zadnja su mi se trunile.
neckala se izmedju ove i bourjois..
necu drugi put :)

hvala alice :-D :)
gladna sam

#8130 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by gladna sam »

Ma.Le.Na wrote:do maskare je znaci..
damnit

Image
Vjerovatno si ovu sad nabavila?!

Ne znam gdje si kupila tu maskaru ali meni su obje fenomenalne, otkad sam ih "otkrila" ne mijenjam ni za zivu glavu
Trepavice nisu nikad zalijepljene i uopce mi se ne truni :)
Mozda je do dobavljaca, a kod nas u prodavnicama cure a i one sto rade imaju naviku otvarati sve maskare redom :x
umjesto da stave jedan tester i cao
Ma.Le.Na

#8131 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

gladna sam wrote:
Ma.Le.Na wrote:do maskare je znaci..
damnit

Image
Vjerovatno si ovu sad nabavila?!

Ne znam gdje si kupila tu maskaru ali meni su obje fenomenalne, otkad sam ih "otkrila" ne mijenjam ni za zivu glavu
Trepavice nisu nikad zalijepljene i uopce mi se ne truni :)
Mozda je do dobavljaca, a kod nas u prodavnicama cure a i one sto rade imaju naviku otvarati sve maskare redom :x
umjesto da stave jedan tester i cao
da tu..
strah me otvorit je :lol:

ma moze bit svasta
mada maskare kupujem u DMu...kontam one prodavacice uvijek okolo hodaju pa mozebit da i ne daju da se otvaraju
al haj ga znaj :roll:
alica.k

#8132 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

heh malena, ja sam gledala jednu kulturnu zenu kako je sve i zadnju maskaru otvorila i isprobavala. i onda kupila neku sto je skroz iza uzela..prema tome to ti ne stoji.

jedan tester, ostalo zakljucat! nema drugog rjesenja.
Ma.Le.Na

#8133 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

ja sam crvenila i zelenila kad je kolegica s posla tako stala pored mene i krenula otvrat maskare..isprobavat olovke i sl..

bas ima peksina i bezobraznih zena to je cudo jedno :x
Michun

#8134 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

alica.k wrote:heh malena, ja sam gledala jednu kulturnu zenu kako je sve i zadnju maskaru otvorila i isprobavala. i onda kupila neku sto je skroz iza uzela..prema tome to ti ne stoji.

lijepe u CM-u svaku maskaru.
ja jednom usla, cura uzela selotejp i SVAKU zaljepi.
kontam...jesmo stoka :shock:
gladna sam

#8135 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by gladna sam »

Michun wrote:
alica.k wrote:heh malena, ja sam gledala jednu kulturnu zenu kako je sve i zadnju maskaru otvorila i isprobavala. i onda kupila neku sto je skroz iza uzela..prema tome to ti ne stoji.

lijepe u CM-u svaku maskaru.
Ma ne znam vise ko je gore ili ti sto rade ili oni sto dolaze da cackaju i "mazu" se po prodavnicama
Ali to otvaranje mi je toliko primitvno uhhhhhhhhhhhh!
Ja lijepo fino kad vidim da su mi one maskare sumnjive zamolim da mi ode u lager i donese nove
Dvije cu kupiti ali samo mi nemoj s onog mjesta gdje su izlozene

Jedne prilike sam bila s prijateljicom koja je uzela pa prstima isprobavala rumenila
mislim stvarno :x
alica.k

#8136 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Ma.Le.Na wrote:ja sam crvenila i zelenila kad je kolegica s posla tako stala pored mene i krenula otvrat maskare..isprobavat olovke i sl..

ja bi je spucala. fakat bi. sestru sam zamalo nokautirala kad je to uradila, i poslije nije vise nikad :).

znam michun....trebalo bi nesto drugo smislit jer one samo ponovo zalijepe to.
meni je ovo idealno rjesenje

Image
Image

s tim da bi ja radije neko malo zelenije pakovanje...tipa samo u ovom kartoncicu, ko sto pakuju neka labela.
Ma.Le.Na

#8137 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

alica.k wrote:
Ma.Le.Na wrote:ja sam crvenila i zelenila kad je kolegica s posla tako stala pored mene i krenula otvrat maskare..isprobavat olovke i sl..

ja bi je spucala. fakat bi. sestru sam zamalo nokautirala kad je to uradila, i poslije nije vise nikad :).

znam michun....trebalo bi nesto drugo smislit jer one samo ponovo zalijepe to.
meni je ovo idealno rjesenje

Image
Image

s tim da bi ja radije neko malo zelenije pakovanje...tipa samo u ovom kartoncicu, ko sto pakuju neka labela.
ovako jeste vani..kada kupujem maskare
i uvijek sam se pitala..da li nasi to otpakuju ili sta??
alica.k

#8138 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

ne vec je razlicito za nas, razlicito za zapad, razlicito za ameriku itditd.

inace, bio je jedan puder od maybelline, u USA je bilo jedno pakovanje, a ovdje u evropi drugo skroz.
VenomousV

#8139 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

e.l.f. Cosmetics
Get 25% off all Studio products at http://www.eyeslipsface.co.uk

TODAY! Use code STUDIO25 at checkout. Minimum order of £10 applies and this offer expires at 12 (midday UK time) Wednesday 08 June 2011.
Italian customers please see eyeslipsface.it for your exclusive 25% Studio code :)
plavooka

#8140 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by plavooka »

Alica jel misliš na onaj što se zove Superstay 24hr u USA a kod nas Affinitone 24hr ?
probala sam oba i formule su čak dosta drugačije, Superstay je x puta bolji...

zbog toga i zbog situacije s otvaranjem netestera :x :x ja se kunem u online kupovinu i ovdje uzimam samo što moram - em je neotvarano, em je sam proizvod bolji em je jeftiniji za bar pola cijene pa ću radije čekat da mi stigne kolko god treba nego otić i kod nas kupit falš i to za više para
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#8141 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

Michun wrote: lijepe u CM-u svaku maskaru.
Sve lijepe, ne lijepe samo maskare. Meni isprva nije bilo jasno sto to rade a onda sam skontala.
Michun

#8142 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

sigmabh wrote:evo brez trun eyelinera... :D

Image
ovo je trazila Vena...al ja da kazem da mi se dopada vise nego sa olovkom na water line.
stavi gore mali liner da vidis kako izgleda.
yellow cat

#8143 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by yellow cat »

Ali nije, vala, ni fazon kad moraš kupovati na slijepo... Ja danas uzela onaj essence soft touch puder, haj nek se nađe, nema testera, od 6 nijansi, 2 testera, da na netu nisam vidjela koja je najsvjetlija nijansa, vraga bi znala. Isti fazon sa bourjois maskarom ona 2 u 1.. nigdje testera... e, žao mi je, ja četkicu vidjeti moram.
gladna sam

#8144 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by gladna sam »

To sto u vecini nasih prodavnica nema testera je slika i prilika onih koji ih drze
a i prepostavila sam da to prodavacie izmedju sebe tale, ali zaboga gdje su sefovi gazde da to regulisu
Oni te stvar nabavljaju po smjesnim cijenama i nisu ustanju obezbijediti testere
Ali u svakom slucaju ne opravdavam one hinjske poteze kad cure otvaraju i krisom isprobavaju sminku
to mi je toliko fuj
Ili necu kupiti ili cu kupiti pa sta Bog da

Posto veliki dio vremena provedem i van granica bih, evo bas sad kontam u Becu u Bipi, Mülleru i ostalim prodavnicama uglavnom skuplja sminka ima testere na sve svoje prooizvode, nesto jeftinija kozmetika nema na sve
Loreal ima recimo tester sjena rumenila itd, a kod rimmela to nisam nikad vidjela
yellow cat

#8145 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by yellow cat »

koliko sam primjetila, rimmel u dm-u redovno ima testere.
_amy_

#8146 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _amy_ »

Hej djevojke,

vec duže vrijeme čitam ovu vašu temu i već sam kupila par stvari koje ste preporčile :) Nego primjetila sam da su neki od vas pravi eksperti kad je šminkanje u pitanju, pa bi mi trebao vaš stručni savjet :) Elem, ja nisma jedna od onih djevojaka kojoj treba puno da se našminka, vjerovatno zbog činjenice da ne stavljam puno toga, ali trudim se i uglavnom djelujem (ne)našminkano :) Imam nevjerovatno svijetlu put (puder ivory mi je taman), svijetlo smeđe oči i boja kose je hmmm izmedju naranđaste i plave-boja žita (ako je ta kombinacija moguća) pa da čujem imate li neki prijedlog kako da se šminka, a da konačno izgledam našminako :)

Pozdrav and keep up the good work :)
nera18

#8147 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

Michun wrote:
sigmabh wrote:evo brez trun eyelinera... :D

Image
ovo je trazila Vena...al ja da kazem da mi se dopada vise nego sa olovkom na water line.
stavi gore mali liner da vidis kako izgleda.
jes :D
nera18

#8148 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

_amy_ wrote:Hej djevojke,

vec duže vrijeme čitam ovu vašu temu i već sam kupila par stvari koje ste preporčile :) Nego primjetila sam da su neki od vas pravi eksperti kad je šminkanje u pitanju, pa bi mi trebao vaš stručni savjet :) Elem, ja nisma jedna od onih djevojaka kojoj treba puno da se našminka, vjerovatno zbog činjenice da ne stavljam puno toga, ali trudim se i uglavnom djelujem (ne)našminkano :) Imam nevjerovatno svijetlu put (puder ivory mi je taman), svijetlo smeđe oči i boja kose je hmmm izmedju naranđaste i plave-boja žita (ako je ta kombinacija moguća) pa da čujem imate li neki prijedlog kako da se šminka, a da konačno izgledam našminako :)

Pozdrav and keep up the good work :)
a da nam okacis sliku :)
umjerenooblacno

#8149 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by umjerenooblacno »

Meni su CM i Dm u zadnje vrijeme postali glavni uzrok stresa. Pa zar izgledam retardirano da mi se,cim se priblizim nekom standu iza ledja stvori neka djevojka da mi predlozi i predstavi te proizvode. Pa za sta sluze katalozi. One ne daju covjeku na miru isprobati neki tester. Uvijek imaju neki bolji prijedlog. Pa za sta sluze online katalozi, u njima pise sve o popustima, prednostima itd. A ako se priblizis parfemima strijeljaju te pogledima i svojom svesrdnom pomoci isto kao da nemam culo mirisa. Jedino mi ne prilaze dok kupujem uloske i cetkicu za zube. Mozda ce i to uskoro poceti. Joj, Boze dragi u sta se moje omiljeno mjesto pretvorilo. Tacno covjeku pokvari onih petnaest minuta cejfa ako nista u razgledanju. Jedino jos imam malo mira u onom CM u kod televizije. T ogu imati tri minute mira dok me ne jadati spaze medju policama. Uf, raspisah se ja.Morala sam se izjadati nekome. :x :x :x :x :x
boracha

#8150 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

sigmabh wrote:Jutros stiglo Daiso Charcoal Face Mask Masque Blackhead Remover cuda pravi kad su u pitanju mitiseri...

Image
Image
odakle je ovo?
Post Reply