Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
LieToMe wrote:jel iko probao ovaj rimmel stay matte foundation? jel on vuce na zuto ja sam sama sebi vise smijesna ali stvarno nemam zivaca da odem u dm, cm ili gdje vec i da budem sat vremena a da na kraju nista ne kupim...a opet ne bih ni da kupim pa da ga zviznem u kantu...
ako mi neko moze detaljnije nesto reci (iz iskustva) za ovaj stay matte foundation bila bih zahvalna.
ja sam narucila elf cetke (imam citavu listu cekanja ) i trebalo bi svaki dan da dodje pa sa nestrpljenjem iscekujem
Ja sam citala da nije dobar, radije uzmi ovaj Manhattan koji je plavooka preporucila, taj ima puno bolje recenzije. A meni se svidja i Maybelline Affinitone 24hr-to je novi.
puder ko puder je dobar ali baca na zuto
ja uzela najsvjetliju nijasnu vuce na zuto ko da sam 3 nijanse fulila
LieToMe wrote:jel iko probao ovaj rimmel stay matte foundation? jel on vuce na zuto ja sam sama sebi vise smijesna ali stvarno nemam zivaca da odem u dm, cm ili gdje vec i da budem sat vremena a da na kraju nista ne kupim...a opet ne bih ni da kupim pa da ga zviznem u kantu...
ako mi neko moze detaljnije nesto reci (iz iskustva) za ovaj stay matte foundation bila bih zahvalna.
ja sam narucila elf cetke (imam citavu listu cekanja ) i trebalo bi svaki dan da dodje pa sa nestrpljenjem iscekujem
Ja sam citala da nije dobar, radije uzmi ovaj Manhattan koji je plavooka preporucila, taj ima puno bolje recenzije. A meni se svidja i Maybelline Affinitone 24hr-to je novi.
evo i ja nadjoh da je los, ne nadjoh da ga iko pohvali koji sad manhattan??? kako mi je to promaklo??? izludit cu vise skontala sam da mi treba i puder u kamenu
nego neki dan nesto razmisljam nama zenama bi plata trebala u startu biti veca za jedno 500 maraka (onako optimalno) jer dok sminka, kosa, cipele... da ne spominjem parferme... pa ne moze se svakakv ici na posao
puder ko puder je dobar ali baca na zuto
ja uzela najsvjetliju nijasnu vuce na zuto ko da sam 3 nijanse fulila
ma meni i trebaju ti sto bacaju na zuto, to se trazi, ali mi treba neki koji mi nece usijati jos vise celo, jer mi se celo (za razliku od ostatka lica) brzo usija
Michun wrote:Cure, nasla sam u jednoj radnji na ebay one NYX loose shimering sjene - 6 kom za 7.49 + 3.78 postarine.
Zeli li neko neku boju jer ja fakat ne mogu 6 kom izabrati. Imam vec tamno sivu i svijetlo sivu i roze. Uzela bi nude, bijelu i zelenu.
mozel li mi michun dati link da vidim da i ja sta proberem, ako ti se vec neko nije javio?
ili puzzle radi ili sam kako treba natrackala puder
danas je dobar, treba malo korektora, ne cijedi se, jos mi nije potrebno matiranje, mozda malo nos (nosim ga neka 3 sata), djeluje prilicno prirodno
Edit: prijateljice kazu da je dobar a mama se ibreti kako mi je njezan ten (reko napokon potrefila nijansu )
Last edited by VenomousV on 24/03/2011 14:13, edited 1 time in total.
Michun ako ti se niko ne javi - ja hocu 100%
samo ne znam koju boju
kupih vec - baby se javila za tri kom a i ja sam tri. mogu ti hladno dati svoju bijelu jer imam 4-5 bijelih sjena, ako ti treba
evo link od radnje pa ako neko zeli da naruci zajedno - http://shop.ebay.com/shopstick168/m.htm ... pos=&gbr=1
Michun wrote:
kupih vec - baby se javila za tri kom a i ja sam tri. mogu ti hladno dati svoju bijelu jer imam 4-5 bijelih sjena, ako ti treba
evo link od radnje pa ako neko zeli da naruci zajedno - http://shop.ebay.com/shopstick168/m.htm ... pos=&gbr=1
nakon citanja ovih silnih recenzija odlucila sam se da izbor suzim na Maybelline Affinitone Mineral valjda cu naci odgovarajucu nijansu, a ako ne nadjem onda cu vidjeti onaj Bourjois Healthy Mix. Kakvo olaksanje
joj nemoj Stay Matte uzimat molim te, to je najkrš puder što sam ikad probala a probala sam stvarno svakakvih..
zgnjobavi se na faci (nemam bolji izraz) nekako zgrudva i izgleda ko maska - ona za lice što se ispire
a da ne pričam o nazivu jer od matte imaš samo "m" i to prvih sat vremena
Michun wrote:Cure, nasla sam u jednoj radnji na ebay one NYX loose shimering sjene - 6 kom za 7.49 + 3.78 postarine.
Zeli li neko neku boju jer ja fakat ne mogu 6 kom izabrati. Imam vec tamno sivu i svijetlo sivu i roze. Uzela bi nude, bijelu i zelenu.
hocem ja..kliko je ostalo da ja odaberem
kupile smo po tri, nije nista ostalo. Ali ako hoces dam tebi bijelu i nude ako ti trebaju, zelenu ne dam
ili 6 kom da uzmete pa da ih zamolim da sacekaju sa posiljkom...
ili puzzle radi ili sam kako treba natrackala puder
danas je dobar, treba malo korektora, ne cijedi se, jos mi nije potrebno matiranje, mozda malo nos (nosim ga neka 3 sata), djeluje prilicno prirodno
Edit: prijateljice kazu da je dobar a mama se ibreti kako mi je njezan ten (reko napokon potrefila nijansu )
joj nemoj Stay Matte uzimat molim te, to je najkrš puder što sam ikad probala a probala sam stvarno svakakvih..
zgnjobavi se na faci (nemam bolji izraz) nekako zgrudva i izgleda ko maska - ona za lice što se ispire
a da ne pričam o nazivu jer od matte imaš samo "m" i to prvih sat vremena
a nasla sam i ja recenzije po prilicno lose ali hvala u svakom slucaju. odlucila sam se za maybelline affinitone mineral ako potrefim nijansu ili bourjous healthy mix (ovo na osnovu recenzija) a vidjecu kad stavim na lice sutra na sta ce liciti
kupile smo po tri, nije nista ostalo. Ali ako hoces dam tebi bijelu i nude ako ti trebaju, zelenu ne dam
u ovakvim momentima djeluje genijalno partizankina ideja, ovako se pogubimo sta je naruceno sta nije jel gotovo ovo??
MedenoSrce wrote:Ja bih JadeLP30, FantaLP07, PurpleLP12, ako ne trazim mLogo.
da razjasnimo - ja sam svoju narudzbu vec odradila.
ako neko zeli zajedno mimo mene da narucuje bujrum - da ne bude da sam obecala pa izradila.
alema...mozes dobiti dvije koje sam ti ponudila ukoliko neces narucavati sama.
idem sad na sastanak pa necu moci biti na forumu.
alemaa wrote:
u ovakvim momentima djeluje genijalno partizankina ideja, ovako se pogubimo sta je naruceno sta nije jel gotovo ovo??
koja ideja...nisam u toku. puno pisete, sporo citam
baby24 wrote:bilo bi odlicno da alema i nadinka zajedno naruce 6, i sve da nam zajedno stigne ) eto ako nekom' gori, mogu i ja dati bijelu... imam ih vise....
uh, sad vidim da hoce i medeno srce ove sjene, sorry nisam te namjerno izostavila... eto onda skontajte
Beatr1x wrote:Ja trenutno koristim L'oreal True Match N2. Otkako pisete o ovim podtonovima i godisnjim dobima pokusavam utvrdit koji je moj taj veseli podton i bukvalno ne znam. Na ruci mi se cini da imam jednu zelenu, jednu plavu i u sredini ljubicastu venu pa sam tom logikom isla na to da sam neutralna... L'orealov website ima neki "guide" za odredjivanje, al' nije mi nesto pomoglo... prije sam koristila Cover Girl clean make up, classic ivory, i nekako mi je bolje odgovarala nijansa, mada ovako gledajuci su haman iste... Evo cu i sliku staviti (za posla rijetko sjene stavljam, uglavnom eyeliner samo), moze li neka dobra dusa na osnovu toga sugerisat taj podton? Meni se nekako cini da ga nema, bijela sam k'o duh
Super su ti trepavice - guste, al probaj iduci put sa uvijacem ih uviti, mislim da bi napravio veliku razliku, jer su poprilicno "ravne"
MedenoSrce wrote:Ja bih JadeLP30, FantaLP07, PurpleLP12, ako ne trazim mLogo.
da razjasnimo - ja sam svoju narudzbu vec odradila.
ako neko zeli zajedno mimo mene da narucuje bujrum - da ne bude da sam obecala pa izradila. alema...mozes dobiti dvije koje sam ti ponudila ukoliko neces narucavati sama.
idem sad na sastanak pa necu moci biti na forumu.
Kliko paraa?
obracunam te kad dodje, ali kamata ti ne gine
Neke 4.50 KM
Jedno pitanje za vas sve koje koristite šminku:
Imam uvijač za trepavice nekih tri četiri godine, ni jednom ga nisam koristila
Kako se on koristi, prije maskare, poslije maskare, koliko puta se uvijaju trepavice i tako to
Je li imate neke srebrne sjene da mi preporucite, onako kvalitetne?
Imala sam sam neke, ali otpao mi poklopac, nemam pojma koje su, neke francuske, bila siva i roza u pakovanju, a siva bila onako svjetlucava i bas siva, ne baca na plavo. Eh ja bih sad opet takvu, ali nigdje ne vidjeh pa pomagajte