Kao sto mozete vidjeti, nova sam ovdje i potreban mi je vas savjet

Izvinjavam se na dugom postu i bezbroj pitanja

Moderator: anex
ArtDeco, kažu da je dobra, nisam probala. Ja koristim Essence (zapravo jedina njihova stvar koju imam) i postojana je. Može izdržati 10 sati (dok sam na poslu) bez po muke.kiki-miki wrote:Preporuka za bazu za sjene
Shiseido i mac...beNton.Coconut wrote:Caomoze li mi neko preporuciti neki dobar high end puder; da dobro prekriva, da je postojan, za mjesovitu do masnu kozu?
I ja sam bila na istom mjestu sa svojih 19-20Suncica96 wrote:Pozdrav svima!
Kao sto mozete vidjeti, nova sam ovdje i potreban mi je vas savjetNaime, imam 20 godina, dosad gotovo i da se nisam sminkala, ali me odnedavno poceo zanimati make up. Malo sam listala temu i vidjela da vas ovdje ima itekako strucnih i pravih znalaca o make up-u, pa bih vas htjela zamoliti da me posavjetujete. Koji bi otprilike bili esencijalni proizvodi u kozmetickoj torbici? Pritom ne mislim samo na kozmetiku, vec i na cetkice, aplikatore itd. Koji su ti neki bitniji koje bih trebala da nabavim i gdje se mogu nabaviti, a da je relativno povoljno i kvalitetno? I dosta me zanima konsturisanje lica, mada to ne bih bas radila na dnevnoj bazi (vidjam masu djevojaka po gradu koje u po' bijela dana imaju kojekakve slojeve na licu, bas izgledaju izvjestaceno sa takvim licem - to mi je bljak). Zelim da se informisem i malo vjezbam sminkanje, mada ne volim da nosim tesku sminku preko dana. U obzir dolaze i preporuke za razne kremice, proizvode za ciscenje i pripremu koze i slicno (ovo sad lupam jer se stvarno ne razumijem u kozmetiku). Dosad sam koristila baby stvarcice, kreme, losione, te maskaru, ponekad karmin i tus
Nemam nikakvog iskustva sa online kupovinom, a vidim da to uglavnom praktikujete. Nemam problematicnu kozu, mjesovita je ali onako, relativno normalna
I jaaaako je svijetla
![]()
Izvinjavam se na dugom postu i bezbroj pitanja
Ja sam dugo koristila Baleinu. Bila je ok, ali treba vječnost da se osuši i ne skida se baš onako iz jednig dijela.maida95 wrote:iako nije šminka u pitanju mislim da mogu i ovdje pitati. Znate li neke baš dobre peel off maske, da se mogu naći u CM/DM-u, ili ako neka zna kakve su one iz Farmasija?
baš orginal?Nisrin wrote:Coconut wrote:Caomoze li mi neko preporuciti neki dobar high end puder; da dobro prekriva, da je postojan, za mjesovitu do masnu kozu?
Posto nema kod nas MAC,a imas na FBu SVIJET KOZMETIKE i to je jedina oriDZinal MAC kozmetika u BiH, MOJ SAVJET je Inoma i pogledaj EL Double Wear
Ericha100 wrote:Trebala bi mi preporuka za dobar, postojan crni tuš za oči. Nemam naročito mirnu ruku pa možda flomaster ili olovka?
Joj zene kad ste pocele o maskama..meni poslase nekoliko sheet maski sa jolse-a, pa sam sad u zadnjoj narudzbi narucila sama nekoliko..esmasaric wrote:Ja sam dugo koristila Baleinu. Bila je ok, ali treba vječnost da se osuši i ne skida se baš onako iz jednig dijela.maida95 wrote:iako nije šminka u pitanju mislim da mogu i ovdje pitati. Znate li neke baš dobre peel off maske, da se mogu naći u CM/DM-u, ili ako neka zna kakve su one iz Farmasija?
Probaj one sa ludim pakovanjima, drecavim, ima ih u dm-u, kao žena sa krastavcima na očima na pakovanju. Trebali bi da su bolje.
Ja sam koristila i planet spa iz avona i ona mi je bila top. Nakon 15 minuta ide sve u jednom komadu, a dođe u tubi tako da je lakše staviti i deblji sloj.
Krema, gel?LolaLola wrote:Aloa Vera posle brijanja.
Meni pomaze.
Na dnu ovog review-a, imas link za facebook stranicu gdje mozes naruciti..Dosadno mii wrote:Gdje se ima ovo uzet
https://beautychatroom.wordpress.com/20 ... ce-review/
il neka varijacija ovome
esmasaric wrote:Krema, gel?LolaLola wrote:Aloa Vera posle brijanja.
Meni pomaze.