SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
-
[Emma]
#19176 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Gdje u Sarajevu kupiti čisto jojobino ulje i koliko košta otprilike? 
- vješalica
#19177 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Dm pravo nabio bezobraznu cijenu eos balzama za usne..skoro 12KM
-
BJB
#19178 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Vjesalice, toliko to kosta na cultofbeaty gdje je cijena bez VAT-a..ima boljih balzama za usne.
-
Niemand
#19179 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
I u njemackoj su 5,99 eura. Nisam znala da ima eos u dm-u, odkad to?
- vješalica
#19180 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
hhh gdje je njemačka a gdje je bih....
što se tiče koji je bolje,i ima li boljih...kako kome
što se tiče koji je bolje,i ima li boljih...kako kome
-
Niemand
#19181 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Mozda u usa da je jeftnije nesto, to ne znam. Al inace su poskupi. Nije do dm-a, nit ono do zemlje, standarda i to.
A u kojem dm-u i koji imaju sve? Meni onaj mint najbolje mirise
sad imam glupu jagodu, nije bas cemu ko mint 
P.S. ja balzame za usne pojedem sa usana pa mi je bitno kako mirisu
A u kojem dm-u i koji imaju sve? Meni onaj mint najbolje mirise
- esmasaric
#19182 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Može li mi neko preporučiti dobar tečni puder, da se ima kupiti u našim domaćim drogerijama (mislim na Cm i Dm).
Mlada sam tako da nemam problema sa borama, ali imam sa tamnim kolutovima ispod očiju koji nijedan korektor ne prekriva kako treba... pa eto, hvala vam unaprijed.
Mlada sam tako da nemam problema sa borama, ali imam sa tamnim kolutovima ispod očiju koji nijedan korektor ne prekriva kako treba... pa eto, hvala vam unaprijed.
- vješalica
#19183 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
u svim dm bihNiemand wrote:Mozda u usa da je jeftnije nesto, to ne znam. Al inace su poskupi. Nije do dm-a, nit ono do zemlje, standarda i to.
A u kojem dm-u i koji imaju sve? Meni onaj mint najbolje mirisesad imam glupu jagodu, nije bas cemu ko mint
Sweet Mint, Summer Fruit, Strawberry Sorbet, Pomegranate Raspberry i Blueberry Acai.
- vješalica
#19184 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja sam uzela u cm-u delia puder(poljski)-piše total cover 25 gr, on je nekako tvrđi kad se istisne,nije kao ovi uobičajni tečan (pakovanje u al tubi) sasvim je ok s tim da ga malo stavim na spužvicu pa utrljam kad mi zatrebam jer pudere ne koristim jer mi nisu potrebni u suštini jer nemam problema sa licemesmasaric wrote:Može li mi neko preporučiti dobar tečni puder, da se ima kupiti u našim domaćim drogerijama (mislim na Cm i Dm).
možeš ako ništa probati imaju testere pa malo utrljati da vidiš nijansu i kako ti odgovara
cijena nije više od 5KM kad sam ja uzimala
- esmasaric
#19185 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ne zvuči mi loše, samo da li suši kožu? Nemam velikih problema sa samom kožom. Poprilično sam blijeda pa zato se borim sa tim krugovima, i koža mi zna biti suha pa zato i tražim tečni. Ako ne suši, probamvješalica wrote:ja sam uzela u cm-u delia puder(poljski)-piše total cover 25 gr, on je nekako tvrđi kad se istisne,nije kao ovi uobičajni tečan (pakovanje u al tubi) sasvim je ok s tim da ga malo stavim na spužvicu pa utrljam kad mi zatrebam jer pudere ne koristim jer mi nisu potrebni u suštini jer nemam problema sa licemesmasaric wrote:Može li mi neko preporučiti dobar tečni puder, da se ima kupiti u našim domaćim drogerijama (mislim na Cm i Dm).
možeš ako ništa probati imaju testere pa malo utrljati da vidiš nijansu i kako ti odgovara
cijena nije više od 5KM kad sam ja uzimala
- vješalica
#19186 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
meni nije isušivao iako ponekad imam ispade suhoće na čelu i bez pudera tako i kad nešto stavim masno isto mi dođe
ima arganovog ulja
mislim nije pod obavezu možda nađeš još nešto bolje za sebe,pa ugl probaj testere, meni je nekako odgovarao jer je gušći
ovako izgleda ambalaža

vjerovatno ima još neko sa nekim prijedlogom ovdje
ima arganovog ulja
mislim nije pod obavezu možda nađeš još nešto bolje za sebe,pa ugl probaj testere, meni je nekako odgovarao jer je gušći
ovako izgleda ambalaža

- esmasaric
#19187 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Pošto ima arganovo ulje svakako probam tester. Dankevješalica wrote:meni nije isušivao iako ponekad imam ispade suhoće na čelu i bez pudera tako i kad nešto stavim masno isto mi dođe
ima arganovog ulja
ovako izgleda ambalaža
- soraya93
#19188 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Cao cure
,
odlucila sam da prodam vecinu sminke koju imam, a koju sam kupila u Sephori pa ako zelite pogledajte http://www.olx.ba/profil/edad9

odlucila sam da prodam vecinu sminke koju imam, a koju sam kupila u Sephori pa ako zelite pogledajte http://www.olx.ba/profil/edad9
- esmasaric
#19189 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Raspitam se svakakostudentica21 wrote:Mislim da Artdeco ima kamuflazne kreme- sad slagat cu ti mislim da su roze za tamne kolutove, a zelene za crvenilo.. najbolje je raspitati se tamoesmasaric wrote:Može li mi neko preporučiti dobar tečni puder, da se ima kupiti u našim domaćim drogerijama (mislim na Cm i Dm).
- Nisrin
#19190 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
soraya93 wrote:Cao cure,
Imas FB grupu PRETTY WOMAN, tamo ces prije prodati nego na PIKu
Jojobino ulje- cisto, sam vidjela u poteci kod Ktedrale, tj. odmah iza na stanici...25KM, ne sjecam se koliko ml...Moguce da ga ima i u Merkuru gdje ja kupujem kokosovo...
Puder se ne kupuje tako napamet, najbolje probati, vidjeti da li odgovara tvom tipu koze...ako imas masnu, kombinovanu ili suhu kozu nadjes odgovarajuci puder...pa nijansu da uskladis sa ostatkom tijela-vratom itd...Za podocnjake ces morati koristiti korektor, vecina ih ISUSUJE podrucje oko ociju bez obzira na hidrataciju i vecina se uvlaci u borice, barem ovo sto mozes naci kod nas...ako si u mogucnosti naruci MAC ProLongwear ili L.A. girl concealer ili Laura Mercier, svi pokrivaju dobro, a nisu toliko neprirodno...ni 1 puder na svijetu ne moze prekriti tamne kolutove, moze ako su slabo vidljivi...
-
[Emma]
#19191 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ipak ću ja neko manje čisto.... za novčanikNisrin wrote: Jojobino ulje- cisto, sam vidjela u poteci kod Ktedrale, tj. odmah iza na stanici...25KM, ne sjecam se koliko ml...Moguce da ga ima i u Merkuru gdje ja kupujem kokosovo...
.
Treba mi inače za nokte
- Michun
#19192 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
A gdje ima da se kupi ulje divljeg origana? Zna li neko?
-
[Emma]
#19193 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hvala tistudentica21 wrote:
Ima u Konzumu- kao ampulice male. Oko 7-8 KM su.
- vješalica
#19194 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
u didacu za osmi mart prodavale se kutija+ 1 gratis za 5KM jojoba u onim gumiranim ampulama u crnoj ambalaži
mislim da još imaju jer uvijek drže na akciji dugo vremena pa kome je usput nek pogleda a džaba ne plaća
mislim da još imaju jer uvijek drže na akciji dugo vremena pa kome je usput nek pogleda a džaba ne plaća
-
MissD
#19195 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Mislila sam oprobati neki top coat, mozda ovaj infinite shine od OPI-ja. Koristim Seche Vite top coat, lak mi se uzasno brzo oguli kad stavim Seche, ali ne mogu ga prestat koristit jer se nokti tako ludjacki sjaje od njega da izgledaju kao da je neki gel lak. Plus osusi lak u roku 30 sekundi, a za mene koja sam lijena za lakiranje to je prijeko potrebno.BJB wrote:Ne, mozes kupiti sta hoces..Setovi, pojedinacni lakovi sve isporucuju..Jedini problem koji moze iskrsnuti je da ti nasi sa carine nesto drpe iz paketa. Meni se desilo sa paketom bas sa beautybay-a. Nemoj pretjerati sa cifrom da te ne ocarine.
Ne znam sta si probala od lakova inace. OPI su meni licno bili pravo razocarenje. Essie -imaju predobar izbor nijansi, ali nisu pretjerano postojani i izdrzljivi za cijenu. Nails inc solidni, nisu bas za 5 zvjezdica. Deborah Lippmann opravdano bezobrazno skupi i izgleda nema ih vise na beautybay-u.
Probala sam OPI i Essie, jednaki su mi sto se tice kvalitete, samo mi Essie ima bas primamljive nijanse kao sto kazes
Najbolje bi onda bilo da stavim neki trajni lak, obzirom da je to sve poprilicno skupo, a ne tako efikasno, a mene mrzi da lakiram nokte svaki drugi-treci dan...
-
didzej1602
#19196 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
danas vidjela te ampulice u konzum family, na akciji 5 kmstudentica21 wrote:Ima u Konzumu- kao ampulice male. Oko 7-8 KM su.[Emma] wrote:Ipak ću ja neko manje čisto.... za novčanikNisrin wrote: Jojobino ulje- cisto, sam vidjela u poteci kod Ktedrale, tj. odmah iza na stanici...25KM, ne sjecam se koliko ml...Moguce da ga ima i u Merkuru gdje ja kupujem kokosovo...
.![]()
Treba mi inače za nokte
- Nisrin
#19197 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Super je i za licedidzej1602 wrote:danas vidjela te ampulice u konzum family, na akciji 5 kmstudentica21 wrote:
Ima u Konzumu- kao ampulice male. Oko 7-8 KM su.
-
BJB
#19198 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ovo je cula-kazala prica, ali neke osobe sa kandzama k'o u vjestica tvrde da im obicno maslinovo ulje pomaze da im nokti budu tvrdji..Znaci navecer utrljaju u nokte maslinovog ulja i to pomaze.
Moji nokti su uvijek bili uzasno slabi i otkako sam prestala jesti secer i vise jedem voce, puno vise, imam bas dobre nokte, mislim cvrste, ne podnosim kad imalo narastu pa su uvijek kratki ali ne pucaju..
Evo code sa hqhair
WE MISS YOU
Extra 20% off to welcome you back - Simply click the shop now button below and enter code MISSYOUHQ to activate your discount.
Plus receive a FREE Alterna Caviar 10-in-1 CC Cream when you spend £55 or more.
Exclusions apply. 20% off valid until midnight 29th March 2016.
Moji nokti su uvijek bili uzasno slabi i otkako sam prestala jesti secer i vise jedem voce, puno vise, imam bas dobre nokte, mislim cvrste, ne podnosim kad imalo narastu pa su uvijek kratki ali ne pucaju..
Evo code sa hqhair
WE MISS YOU
Extra 20% off to welcome you back - Simply click the shop now button below and enter code MISSYOUHQ to activate your discount.
Plus receive a FREE Alterna Caviar 10-in-1 CC Cream when you spend £55 or more.
Exclusions apply. 20% off valid until midnight 29th March 2016.
-
BJB
#19199 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Je li se vama ikad desilo da vam fali nesto iz narudzbe sa feeluniuque?
Meni nestala cijela krema LRP Rosaliac Rich...Naravoucenije, otvarajte pakete u postama gdje ih dizete i prebrojite proizvode, inace nemate pravo glasa.
Meni nestala cijela krema LRP Rosaliac Rich...Naravoucenije, otvarajte pakete u postama gdje ih dizete i prebrojite proizvode, inace nemate pravo glasa.
- Michun
#19200 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Koristio neko?
http://www.illamasqua.com/stance-nail-varnish/
Imajuci u vidu cijenu, kvalitet je odlican.
Mogu se naci na ebay. Boje su totalno lOOde
https://colorclub.com/
http://www.illamasqua.com/stance-nail-varnish/
Imajuci u vidu cijenu, kvalitet je odlican.
Mogu se naci na ebay. Boje su totalno lOOde
https://colorclub.com/