SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
AAmilaAA

#19001 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Dobijem ja danas od jedne poznanice, serum od cistog ulja smilja, i kad sam dosla kuci testiram ga, zene moje kako to ima neki ostar miris. zna li neko, je li smilje inace tako ima neki "cudan" miris ili je ovo pokvareno? Neumjesno mi zeni reci da mu nije istekao rok, a opet ne smijem staviti na lice. :/
BJB

#19002 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Meni smilje mirise, ali ukusi se rzlikuju.. Nanesi prvo negdje drugo nekoliko dana pa tek ondanajedno mjesto na licu, pa ako ne bude alergijske reakcije mackaj se po licu. Odmah se sjetim moje reakcije na drPasha kremu..
zubi

#19003 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zubi »

AAmilaAA wrote:Dobijem ja danas od jedne poznanice, serum od cistog ulja smilja, i kad sam dosla kuci testiram ga, zene moje kako to ima neki ostar miris. zna li neko, je li smilje inace tako ima neki "cudan" miris ili je ovo pokvareno? Neumjesno mi zeni reci da mu nije istekao rok, a opet ne smijem staviti na lice. :/
Da, smilje ima tako ostar miris, meni mirse travnato, kao pokoseno sijeno... nemoj da te miris odbije, navici ces se a ulje od smilja je bomba :)
brown.sugar

#19004 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by brown.sugar »

badalpur wrote:Je li iko koristio Fillerinu? Vrijedi li dati 180 KM?
Ova blogerica je napravila recenziju pa mozda bude od pomoci. :)

http://manianas.com/?p=4032
Michun

#19005 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Strip lak apliciran, javicu koliko je izdrzao ;)
badalpur

#19006 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by badalpur »

brown.sugar wrote:
badalpur wrote:Je li iko koristio Fillerinu? Vrijedi li dati 180 KM?
Ova blogerica je napravila recenziju pa mozda bude od pomoci. :)

http://manianas.com/?p=4032
Vidjeh, hvala ti. Ovo mi izgleda kao dobro placena recenzija, a i blogerica ima 15 godina manje od mene :D. Nisam u 24. znala sta su bore, u 39. je vec druga prica ;)
brown.sugar

#19007 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by brown.sugar »

badalpur wrote: Vidjeh, hvala ti. Ovo mi izgleda kao dobro placena recenzija, a i blogerica ima 15 godina manje od mene :D. Nisam u 24. znala sta su bore, u 39. je vec druga prica ;)
Iskreno, isto sam pomislila. :thumbup: Ona ima 27 godina, ali opet, moja reakcija je bila wtf? :? Ako su bore smijalice, neka ih. :)
galamdzinica

#19008 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Izvinjavam s, znam da je bilo pitanje vec nekoliko puta, ali tijesna sam s vremenom i treba mi info sta kupiti od azijskih proizvoda :) shu uemura ulje mi je vec na listi.
Mis mekinjas

#19009 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mis mekinjas »

Shu uemura uvijac trepavica. :mrgreen:
I hard formula olovka za obrve. Meni neprevazidjena.
Ostalo od azijskih koristila Missha M BB kremu ali tesko u 100 mrkvi odrediti nijansu i odustala.
BJB

#19010 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Galamdzinice, uvijac Shu Uemura je na snizenju na strawberrynetu :D
VenomousV

#19011 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

Drage zene, treba mi preporuka za dobar drugstore foundation

Koristim Colorstay, 150 i sve je super, divno, krasno dok ja nisam vidjela da imam borica oko ociju (garant se stvorile u braku :D ) i onda se taj colorstay nakon dugog nosenja uvuce u borice i ja sebi izgledam ko baba (vjerovatno pretjerujem al' eto :roll: )

Dakle, treba mi neki puder koji fino prekriva, ne oksidira, ne bjezi sa lica i ima solidnu cijenu :D

E da, sretna vam Nova godina :D
Bloo
Globalna šefica

#19012 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bloo »

VenomousV wrote:Drage zene, treba mi preporuka za dobar drugstore foundation

Koristim Colorstay, 150 i sve je super, divno, krasno dok ja nisam vidjela da imam borica oko ociju (garant se stvorile u braku :D ) i onda se taj colorstay nakon dugog nosenja uvuce u borice i ja sebi izgledam ko baba (vjerovatno pretjerujem al' eto :roll: )

Dakle, treba mi neki puder koji fino prekriva, ne oksidira, ne bjezi sa lica i ima solidnu cijenu :D

:lol: :lol: :lol:
u potrazi za svetim gralom
treba i meni sve gore navedeno :T
plus da nije previse taman :D
maida95

#19013 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by maida95 »

Nabavi dobar korektor za taj dio lica, a puder ne stavljaj na taj dio oko očiju :mrgreen: ako ti već puder odgovara na ostatku lica, pokušaj ovo :zoka:
AAmilaAA

#19014 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Dobro si ti, ako su u braku :D, meni su evo na faksu, pa cu evo uz diplomu dobiti podocnjake bore i pokoji iskrivljen pršljen, not too bad :D.
Probaj ovo sa korektorom, ali meni se i korektori uvlace, osim Shiseida.
VenomousV

#19015 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

Pa i ne stavljam bas puder oko ociju, stavim onaj Bourjois healthy mix korektor al' se uvuce samo tako... Mozda previse stavim :-? probacu sa manje... ali i dalje trazim neki solidan puder za svaki dan :D
maida95

#19016 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by maida95 »

Ako ti treba nijansa koja najviše liči 150 CS-a, sumnjam da ćeš to naći u ovim drogerijama :| ja sam duuuugo tražila neku dovoljno žutu a svijetlu nijansu, i 150 mi je najbliže tome što tražim ali opet nije 100% match, barem se meni tako čini :mrgreen:
Kakva ti je koža? Masna/suha, kakva ti prekrivna moć treba? :mrgreen:
BJB

#19017 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Trenutno trosim Nars sheer glow ceylan nijansa..Super je..Svidja mi se sto izgleda prirodno k'o no make up make up,ne nakuplja se u boricama ispod ociju..Nanesem ga i tu umjesto korektora ono sto mi ostane na prstima kad ga razmazem po licu..Jos mu nisam nasla mane..Cini mi se da ima nijansi bas za sve..
Dosadno mii

#19018 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Dosadno mii »

Koje cetkice kotistite za puder i rumenilo? Neka preporuka?
ema_

#19019 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ema_ »

Ima li NYX u Zagrebu i gdje? Ne online nego baš u trgovini negdje. Hvala :) .
maida95

#19020 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by maida95 »

Dosadno mii wrote:Koje cetkice kotistite za puder i rumenilo? Neka preporuka?
Ja bih ti preporučila beautyblender, imaš u DM-u njihovu marku Ebelin, oko 6-7 KM je i sasvim solidno radi posao. Možeš naručiti i Real Tecniques koji je dosta hvaljen i za koji sam čula da je bolji i od originalnog BB-a :mrgreen:
Od četkica ti mogu preporučiti Expert Face Brush također Real Techniques, ili Buffing Brush :) opet ti to dosta zavisi od teksture pudera, jer recimo blenderom nije baš dobro nanositi rijetke tekuće pudere jer on upija puno proizvoda :mrgreen:

Uglavnom, RT ima dosta dobre četkice po nekim pristojnim cijenama pa pogledaj njih :mrgreen:
VenomousV

#19021 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

maida95 wrote:Ako ti treba nijansa koja najviše liči 150 CS-a, sumnjam da ćeš to naći u ovim drogerijama :| ja sam duuuugo tražila neku dovoljno žutu a svijetlu nijansu, i 150 mi je najbliže tome što tražim ali opet nije 100% match, barem se meni tako čini :mrgreen:
Kakva ti je koža? Masna/suha, kakva ti prekrivna moć treba? :mrgreen:

150 mi onako fino odgovara al' ja nit' sma zuta nit' sam roza, nego neutralna...
Koza normalna do mjesovita u nekim periodima. Treba mi neka srednja prekrivna moc ali da se moze nadogradjivati po potrebi jer ja u biti puder koristim da ujednacim ten, imam dosta crvenila u ovim hladnim danima, a tek ponekad je potrebno nesto jace da se pokrije.
U biti, to sto trazim, je da puder ostane na licu bez nekih vecih promjena, da ne klizi, da ne prosijava (sad se sjetih nekog flormarovog koji sam proslo ljeto probala i kaze mi drugarica da sljastim samo tako - a to mi se prije nije dogadjalo, na sto je njen momak dodao kako je mislio da sam se oznojila :-? dakle say no to flormar)
maida95

#19022 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by maida95 »

Uf :lol: i sama imam problem sa svim tim stvarima i jedino mi se okej pokazao CS :mrgreen:
Al' ono, moja je više masna nego mješovita pa bi tebi možda odgovarao neki od ovih koje sam koristila :|
Pa evo - Manhattan Endless Stay, Catrice All Matt, Borjouis Healthy Mix ali ne serum nego baš foundation, koristila sam davno i Rimmel Stay Matte ne sjećam se više ni kakav je bio.. Čini mi se da sam uzimala i testere Avonovog Luxe, i da je bio onako okej. Sa svim ovim puderima sam najviše problema oko nijanse imala :-)
i da dodam da Garnier BB kremu uopšte ne uzimaš u obzir! :mrgreen:
Bluemore

#19023 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bluemore »

u trenutku kada primjetim tako nesto, umanjim kolicinu i frekvenciju nanosenja sminke i pojacam njegu, redovnost i preispitam proizvode... tako da obicno ne bude bas do sminke vec do ovog drugom sto se odrazi na licu :-)

znaci impuls ne bi trebao biti jace prekrivanje vec manje i lice reaguje zahvalnije :-)
VenomousV

#19024 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

Bluemore wrote:

u trenutku kada primjetim tako nesto, umanjim kolicinu i frekvenciju nanosenja sminke i pojacam njegu, redovnost i preispitam proizvode... tako da obicno ne bude bas do sminke vec do ovog drugom sto se odrazi na licu :-)

znaci impuls ne bi trebao biti jace prekrivanje vec manje i lice reaguje zahvalnije :-)
I sve bi to bilo super da se ja bas u posljednjih nekoliko mjeseci nikad nisam manje i neredovnije sminkala :roll:
Krizzia

#19025 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Krizzia »

Dosadno mii wrote:Koje cetkice kotistite za puder i rumenilo? Neka preporuka?
Shiseido kist za tekuci puder, malo je skuplji al vrijedi svake marke.
Post Reply