SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Partizzanka

#18351 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

sta radi ona u dubaiju?

EJ NEMOJ MENE SLUSATI
JA NISAM MAKE UP EKSPERT
JA SAM samo vidjela slike ove sa njegovom siteu i one voditeljice na hayatu
nemoj da te mi odgovorimo ili nagovorimo
ti trebas sama da odlucis

mislim da u princpiu ovo sto ti hoces trebalo bi da bude izvodljivo i to lako izvodljivo ... samo gledaj ko kakvu sminku koristi u fazonu kvalitete
Partizzanka

#18352 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

znas sta meni samo zapelo za oko sto si rekla oko ovog hayatovca ....
" U zavisnosti od toga sta traze i koliko znaju o make upu ali je u biti bilo lijepo uradjeno"

u zavisnosti koliko znaju one o make upu ... ovo mi tako para oci!
ako neko zna koliko zna sam onda se moze i sam nasminkati ne treba mu on
Michun

#18353 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Sto ga ti popljuva a nije te sminkao!
U pravu je Vena, moras znati sta hoces. Jos bolje sliku ponijeti i reci ovako ali usne ova boja...recimo.
Adi radi sasvim korektno i radi sa dobrim proizvodima.
TV sminka je sasvim nesto drugo od sminke za vjencannje.
VenomousV

#18354 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

Partizzanka wrote:znas sta meni samo zapelo za oko sto si rekla oko ovog hayatovca ....
" U zavisnosti od toga sta traze i koliko znaju o make upu ali je u biti bilo lijepo uradjeno"

u zavisnosti koliko znaju one o make upu ... ovo mi tako para oci!
ako neko zna koliko zna sam onda se moze i sam nasminkati ne treba mu on

pazi, ja se sama mogu nasminkati da bude jako lijepo al' necu vala da se za svoje vjencanje sminkam
em iz principa, nek me jedan dan tetose, em zbog toga sto me nikad nije profi sminkao, ispravka, nikad me niko drugi nije sminkao (osim frizerke za maturu jer me mama nagovorila a opet sam ja sve svoje kvalitetne proizvode donijela i davala joj upute kako sta :roll: al dobro je ispalo jer je bilo jednostavno ofkors :D )

a kad kazem zavisi koliko znaju o make upu, hiljadu puta se dogodilo da ulete cure na temu pa pitaju koji se korektor kako koristi, kad ide korektor prije ili poslije baze, konturiranje, obrve itd itd
imam drugaricu koja veze nema o sminci (iako se sminka) pa joj je vrhunac sminkanja puder maskara i smedja sjena na ocima, o tusu da ne pricam a kamo li kakvom ruzu i rumenilu a ne posjeduje ni jednu jedinu cetkicu osim aplikatora koji dodju uz spomenute smedje sjene. ne zna, ne zanima je i ne bi znala reci sta zeli
ne znaju cure ni da puder ne ide do linije celjusti i da ga treba spustiti na vrat, znaju kako izgleda kardasijanka, vide to i kazu hocu ovako. make up artist ti moze sugerisati sta bi ti odgovaralo ili sta ti nikako ne odgovara ali na kraju sam biras make up i samim tim, ako veze nemas sta je kvalitetno a sta nije i sta gdje ide, ne mozes dobro ni odabrati

eto to sam htjela reci :D

btw dopisujem se upravo s naidom i jako mi se svidja njen pristup tako da ako bude slobodnih termina make up artist je rijesen, ostaje jos samo 1655352 stvari :D
VenomousV

#18355 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

kad smo vec kod naide, dosta slicno onome sto zelim
https://www.facebook.com/12646410408012 ... =1&theater
Michun

#18356 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

VenomousV wrote:kad smo vec kod naide, dosta slicno onome sto zelim
jako fino...lajkam ti stil :D
to si bas bas ti.
VenomousV

#18357 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

Michun wrote:
VenomousV wrote:kad smo vec kod naide, dosta slicno onome sto zelim
jako fino...lajkam ti stil :D
to si bas bas ti.

ne mogu protiv sebe :D
zaFaljujem =)
BJB

#18358 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

VenomousV wrote:
BJB wrote:Boze Veno, ne daj ovome da te sminka..Grozno..Sve na isti kalup i skroz lose..Uzas..Sigurna sam da znas sama bolje izvuci tush nego ovaj amater. Ovaj od zena pravi drag queens..Mozda samo 2-3 slike make up da mi se svidjaju i to su one gdje su djevojke prirodnoo lijepe i make up je minimalan, no-make makeup.

Radio je sminku nekoliko djevojaka koje znam i kod svake je bilo drugacije. U zavisnosti od toga sta traze i koliko znaju o make upu ali je u biti bilo lijepo uradjeno

Sto rece emmahil jednom, neko trazi drag queen i tesko konturiranje a neko nesto skroz decentno, sminker zelju ispunjava...

Zvacu ga kasnije da vidim ima li termina a trenutno pisem poruku Naidi :D
Ma ja, zene gledaju turske/indijske sapunice pa hoce da izgledaju k'o glumice u njima..Imas pravo, vjerovatno je sve ono u njegovom facebook albumu prema njihovim zeljama..Svidja mi se sta si odabrala, jednostavno a zbog tamnih usana neobicno. :thumbup: :kiss: Hajd' nek je sa srecom, i da rijesis svih 16349398 zadataka prije vjencanja, pa ces onda navaliti na onih 18309404 nakon toga. :D Sretno
VenomousV

#18359 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

BJB wrote: Ma ja, zene gledaju turske/indijske sapunice pa hoce da izgledaju k'o glumice u njima..Imas pravo, vjerovatno je sve ono u njegovom facebook albumu prema njihovim zeljama..Svidja mi se sta si odabrala, jednostavno a zbog tamnih usana neobicno. :thumbup: :kiss: Hajd' nek je sa srecom, i da rijesis svih 16349398 zadataka prije vjencanja, pa ces onda navaliti na onih 18309404 nakon toga. :D Sretno

Hvalaaa :kiss:

OBAVJESTENJE: Termin rezervisan kod Naide :D
Eto, nisam vas puno upeglala, samo dva dana :lol:
emmahill

#18360 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Ja bih ti ionako preporučila Naidu ili Sanjina :D
VenomousV

#18361 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

emmahill wrote:Ja bih ti ionako preporučila Naidu ili Sanjina :D
pff sad se javljas na kraju parade :P :D
emmahill

#18362 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Što se šminkera tiče gledajte kvalitetu rada na obrvama i tenu, a što se očiju tiče blendanje i raznovrsnost (da ne bude jedna te ista tehnika na svakom). Najlakše je prilagoditi se nečijem stilu u pogledu sa nijansama ukoliko je tehnika odgovarajuća. Dakle da nije ten narandžast i izbronzan gdje bi trebao biti konturiran, da nema tone pudera i da nije, ono najgore, sav zbluran i fotošopiran na slikama jer se to masovno radi - odmah znate da nije takav uživo. Da su obrve sređene i da nisu ostavljene gole ili totalno nacrtane kreonom čak i ako neko ima prirodan oblik (ono, malo čupave i nepočupane - to može da djeluje jako moderno i elegantno). A što se tiče očiju, tu je najvažnije blendanje, znači ne smije biti nijedne oštre linije sjenom, a uvijek šminker to može prilagoditi vašoj viziji i željama. Što se tiče želja za šminkom, ne donosite kojekakve fotošopirane Instagram slike, izaberite nekog celebritya sa crvenog tepiha jer su one skoro uvijek vrh ukusno našminkane. Nažalost kod nas prevladava strašan neukus (čitaj: Grand prevaljke na kariranim kafanskim stolovima posute šljokicama stil) i uveliko zavisi od onoga koliko one znaju o makeupu kada dođu na šminkanje jer mi se nemali broj puta znalo desiti da se odnose krajnje ponižavajuće i bezobrazno (vjerujem zbog dobi) kada bih dala svoje prijedloge ili pak pokažu jednu sliku a očekuju sasvim deseto (čitaj: hoću ovako ali da ne bude ovoga, i ovoga, i ovoga, i da ovo bude ovako ali ne ovako).
emmahill

#18363 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

VenomousV wrote:
Šut bolesna sam, nije mi ni do čega, sutra idem van Sarajeva šminkati, valjda neću crći. Vidiš da si dobro izabrala na kraju. Ja se samo nadam da mi neće praviti haos za te datume ljetos na kojima sam popunjena, već su u junu počela neka otkazivanja u zadnji čas (čak i noć prije).
emmahill

#18364 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Masovna preporuka za Balein koncentrat za osjetljivu kožu sa morskom soli, oporavio mi je nos u potpunosti u 2 dana (bio je natečen, crven, ranjavan, oljušten zbog stalnog brisanja maramicama), a probala sam kojekakve kremice, masti i ulja u tih nekoliko dana.
VenomousV

#18365 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

emmahill wrote:
VenomousV wrote:
Šut bolesna sam, nije mi ni do čega, sutra idem van Sarajeva šminkati, valjda neću crći. Vidiš da si dobro izabrala na kraju. Ja se samo nadam da mi neće praviti haos za te datume ljetos na kojima sam popunjena, već su u junu počela neka otkazivanja u zadnji čas (čak i noć prije).

ne daj se i sretno =)

btw mogla si mi ti radit' za djevojacko :D eto ideje :D
javit cu ti se na fejsu dok jos skontamo kad ce bit'
emmahill

#18366 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

VenomousV wrote: btw mogla si mi ti radit' za djevojacko :D eto ideje :D
javit cu ti se na fejsu dok jos skontamo kad ce bit'

Hajd čućemo se za to još ako ti bude trebalo. Interesuje me mišljenje vas koji me privatno ne poznajete i ne bavite se šminkanjem (koji bi me svakako podržali), šta mislite o akontaciji kad se naručite za šminkanje? Dakle da se uplati na račun u banci određeni procenat novca kada se zakaže termin? Kad bih gledala sa strane mušterije, to je malo glupo, mora se otići do banke i uplatiti, nekome je to zamarajuće i bespotrebno, ali ne mogu opisati koliko sam termina izgubila u maju na maturama, i bila sam po utiskom da se radi o neodgovornim pubertetlijama koje ne odgovaraju na poruke i pozive i smišljaju kojekakve izgovore na dan-dva prije ako se jave i onda naravno gubim termine. Sve dok nisu sad počela otkazivanja od o sebi-pri sebi žena koje se prave budalama. Evo za subotu nakon Bajrama mi bila 3 termina (u jednoj kući) ujutro zakazana odavno, navalili ljudi da se vjenčaju pošto je bila pauza tokom Ramazana, da bi mi sad ta djevojka (koju sam i ranije šminkala) u razgovoru pitajući za neki drugi dan za termine poznanicima rekla da taj datum ne postoji, nije ona ništa zakazala, eto kao moguće je, pa ako je možda ona za sebe zakazala da otkazuje, ne osvrćući se na to da je zakazana i mama i druga sestra... Šta reći, koju posluku porati? Uvjerava me kad je zakazivala da su to sigurni termini, da neće više da traže, sviđa joj se stil šminkanja i sl., "vidimo se tog i tog datuma" podsjetnik kada sam je šminkala prije koje sedmice za drugu priliku, da bih sad dobila uvjeravanje da to nije bilo sigurna, da je takva, da ništa ne radi dok nije sigurna, da je možda zakazala ali nije sigurna da jeste... Jok, ja izmislila! I za iduću sedmicu druga djevojka, kuma na svadbi, zakazala, da bi sada javila da je mama od mlade zakazala njoj i mladoj (da, inače se to tako radi, bez obzira što sebi zakažeš negdje termin, ne smiješ se pobuniti kad ti neko drugi zakaže u tvoje ime na sasvim drugom mjestu). Znači divnih ljudi ima, divnih mušterija, ali ovo što navodim se nije jednom desilo već sličnih slučajeva imam bar 2x mjesečno, hajde što gubim novac zbog tog otkazivanja, već gubim novac i na onima koje odbijem govoreći im da su zauzeti termini, a na kraju gubim i vrijeme između termina i onda moram lutati gradom da se ne bih vraćala kući za pola sata-sat vremena na drugi kraj grada. Pobogu reci, skupo mi, nije me briga za tebe nego si mi rezerva dok ne skontam negdje drugdje i otkaži na vrijeme. Dakle, kad biste bile mušterije negdje, šta biste mislile da morate uplatiti akontaciju za termin?
otherside

#18367 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by otherside »

iskreno, ja bih odustala od tebe jer bi mi to bilo komplikovano i nepotrebno.
s druge strane, razumijem te u potpunosti.
za mene je zakazan termin gotova stvar i samo neke vanredne okolnosti ga mogu poremetiti...ali bas super vanredne.
u tom slucaju ranije javim i molim za drugi termin.
radije napravi opciju da se vidite prije sminkanja radi savjeta i dogora i uzmi akontaciju na licu mjesta kad utvrdite termin (obzirom da dolazis na adresu).
to bi meni bilo prihvatljivo a vjerujem i drugim ;-)
emmahill

#18368 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

otherside wrote:iskreno, ja bih odustala od tebe jer bi mi to bilo komplikovano i nepotrebno.
s druge strane, razumijem te u potpunosti.
za mene je zakazan termin gotova stvar i samo neke vanredne okolnosti ga mogu poremetiti...ali bas super vanredne.
u tom slucaju ranije javim i molim za drugi termin.
radije napravi opciju da se vidite prije sminkanja radi savjeta i dogora i uzmi akontaciju na licu mjesta kad utvrdite termin (obzirom da dolazis na adresu).
to bi meni bilo prihvatljivo a vjerujem i drugim ;-)
I o tome sam razmišljala, znam fotografa koji na taj način radi budući da je to ipak posao koji zahtjeva malo više i vremena i rada, ali sam na faksu (trenutno nisam do septembra) i nemam auta i ne znam kako bih izvela da za svaki termin moram ganjati nekoga po gradu samo radi uplate, a mnogo njih rade i onda zbog obaveza ne stignu ni na probno šminkanje koje bi željeli.
AAmilaAA

#18369 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Igraj se malo psihologa, pokusaj sama procjeniti, i ja bi vjerovatno odustala od tebe kad bi uvela to. Ali npr. maturantkinjama to uvedi, pola njih "puca" pubertet, kaze im drugarica da ima neko drugi i one odustanu od tebe a da se cestito ni ne jave, da su odustale, odvagaj koliko ti toga donosi dobroga, hoces li vise klijenata dobiti ili izgubiti... :/
Bluemore

#18370 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bluemore »

eh ovako bih ja, kada su ti ti napucani termini.. maj matura, pubertet, fino rezervacija termina ako su SIGURNE, i tada par maraka 2 do 5 kao akontacija/rezervacija termina
Mis mekinjas

#18371 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mis mekinjas »

Zavisi koliko naplacujes sminkanje.
Ako je 100KM, ja bih uplatila 20KM za rezervaciju termina. Bez problema.
Mrze mi je gubiti mojih 15 min vremena, ako se s nekim preklopim.
Sa strane musterije gledam ovako: i moje vrijeme ima cijenu pa cu uplatiti rezervaciju svog vremena, da sam sigurna da cu dobiti uslugu koju placam.
Partizzanka

#18372 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

Tvoje vrijeme je tvoj novac

Mooozda ces tako izgubiti nekih 20% musterija koje su lijene, ali takve ti i ne trebaju jer ako nisu voljne uplatiti akontaciju tj "pomuciti" se oko toga onda one nisu ni sigurne da ce biti musterije.
To je sasvim ispravan nacin razmisljanja, ovdje je recimo ako ne dodjes na zakazan termin bilo frizera ili kozmeticara on ti fino posalje fakturu pa se ti dimi.
Neko pravilo je 30% iznosa je akontacija, mozes ti u to ubaciti da imas neko savjetovanje pri narucivanju eto da im ne bude skupo ili da se ti ne osjecas glupo, ali definitivno akontacija majka ... tebi taj novac moze sluziti i kao rezervacija a treba ti za ulaganje u materijal i sl.
evo ja bih sada svom frizeru tu i kozmeticarki platila unaprijed i cijeli iznos JER MI TREBAJU tu i taj dan.

I nemojte mi reci ma joj lako je to tamo, ako moze ovdje ako moze u cijelom svijetu sto ne bi moglo kod nas. Plati i svirat cu!
ako bilo mlada ili maturantica hoce uslugu onda mora znati i da ti moras znati da isplaniras svoje vrijeme. Neozbiljnosti moras stati u kraj. I nemoj da progledas kroz prste jer je neko blizu ili bla bla ...
cist racun duga ljubav
emmahill

#18373 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Upravo zato što neko možda nema vremena zbog posla, nema banke baš blizu ili je jednostavno komplikovano da se muči otići do banke uplatiti radi šminkanja nisam to prije praktikovala i iskreno i ja kad bih bila mušterija bilo bi mi glupo, evo recimo s lične strane - da zakažem za svečanu frizuru za neku priliku negdje, što bih otkazivala, zakazala sam tu i tu, taj i taj dan u toliko sati, nije farbanje ili šišanje da mi je svejedno koji dan već prilika koja se neće pomjerati i nemam razloga da i dalje tražim da negdje drugo zakazujem i onda remetim i svoj i raspored u frizerskom.

A što se maturantica tiče, u maju sam imala 30ak obavljenih šminkanja za njih, niti sa jednom nisam imala neugodnih iskustava glede šminkanja, a od ovih koje su otkazale, samo dvije su me zeznule jer jedna nije odgovarala na poruke i pozive a druga je noć prije rekla da navodno neće ići na maturu, i vjerujete da nekoliko njih koje su otkazale su to uradile na vrijeme, 3-4 sedmice ranije ili bi izričito kazale da ne zakazuju za sigurno jer ne znaju da li mogu uskladiti taj termin koji mi je ostao slobodan sa frizurom, pa ako budem slobodna, budem. I mogu reći da sam prijatno iznenađena što se njih tiče jer su kolege već navikle na belaje i neozbiljnost s njima.
Ono što mi je uvijek šamar su ovakve odrasle osobe koje me prave budalom kao dotična koju sam navela, zauzela tri termina davno, čule se oko istih, razgovarale o istim na prethodnom šminkanju da bih bila uvjeravana da sam ja to umislila i da je moguće da je gospođica slučajno zakazala za sigurno za nju, pa se izvinjava ako je možda zakazala termin (bez obzira na to što nije jedan nego tri). A moj psiholog u glavi sigurno da je odavno zakazao jer ne mogu da vjerujem da neko sa 25+ godina može da me pravi budalom - još jedan skoriji primjer od prošlog mjeseca je mladenka koja je termin zakazala još početkom aprila (ili je bio kraj marta), razmijenile kontakt, telefon, adresu, zakazale tačan termin, čule se na 4-5 dana prije, ja se spremila na dan prije da bi odjednom prestala odgovarati na poruke i pozive i kasno navečer mi napisala da je zaboravila da sam joj pisala i zvala tokom dana, da ne računam na nju (izgleda da ne pružam ja uslugu već se meni čini usluga???????????) - dakle komotno sam mogla ujutro otići na adresu i poljubiti vrata, a pritom sam poremetila raspored i drugoj sigurnoj ili redovnoj mušteriji koja je morala mijenjati dogovore i termin za frizuru zbog mene i šminkati se na 5-6 sati prije prilike. Evo neznam Bogumi. Radim posao iz hobija oko godinu dana i već mi se zgadio.
Mis mekinjas wrote:Zavisi koliko naplacujes sminkanje.
Ako je 100KM, ja bih uplatila 20KM za rezervaciju termina. Bez problema.
Mrze mi je gubiti mojih 15 min vremena, ako se s nekim preklopim.
Sa strane musterije gledam ovako: i moje vrijeme ima cijenu pa cu uplatiti rezervaciju svog vremena, da sam sigurna da cu dobiti uslugu koju placam.
Ih, da mogu u Sarajevu toliko naplatiti uzimala bih jednu mušteriju dnevno i to one redovne i ne bih imala problema. Mislila sam uplatu staviti 10 ili 15 KM pošto je puna cijena 30-35 - meni taj manjak nakon otkazivanja ništa ne znači novčano, ali ako je neko mislio tražiti negdje drugo ili za drugu cijenu nakon uplate mu se ne isplati, onda dođe skuplja pita nego tepsija.
Mis mekinjas

#18374 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mis mekinjas »

10KM rezervacija termina. Toliko trazi.
CherryLips

#18375 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by CherryLips »

Meni takodje ne bi bio problem uplatiti akontaciju. Hem se ne šminkam profesionalno svaki dan,banka na svakom cosku,a i jbg ga ako nećeš sama cijeniti svoj rad i vrijeme,ko ce?
Post Reply