SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- Partizzanka
#10426 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
lady ... koju olovku koristis tj koju marku u drugim bojama???
tu uzmi i u bijeloj
ako valja crna valja i bijela
ionako bijele maaaalo maaaalo stavis
tu uzmi i u bijeloj
ako valja crna valja i bijela
ionako bijele maaaalo maaaalo stavis
-
nera18
#10427 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma jok, ovim popusti ljepilo i spadaju...ti obrati paznju na boju,plava si i sva svijetla da ti ne budu upadljiveLady Saray wrote:hvala oci moje drage :* sve ona znanera18 wrote:20-25km u dandiju, pramen po pramenLady Saray wrote:jel' koja od vas radila nadogradnju trepavica ono pramen po pramen u sarajevu? gdje ima da valja i kako se krece to? valja li to uopste raditi? koliko moze trajati? hvalaaaa
radila i dnevni neki luk i ovaj za specijalne prilike, obzirom da se bas mackam, tarckam i detaljno umivam pred spavanje...15 tak dana![]()
jel same spadnu ili ti moraju skidati i ostete li ova ljepljene prave trepavice?
- Lady Saray
#10428 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma svakako imam crnu maskaru vazda 
-
nera18
#10429 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma da, al jedno su prirone trepavice a drugo lepeze na ocimaLady Saray wrote:ma svakako imam crnu maskaru vazda
mogu one izgeldti jako lijepo prirodno
- Aurora Borealis
#10430 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Eh, danas sam kupila Color Stay nakon toliko vremena, i moram to ponovo ovdje reci - to je savrsen puder, i divota ga je ponovo imati na policama u gradu
Drugo, kupila sam maskaru od essencea, i moram vam je pohvaliti, odlicna je.

Koristila sam sve i svasta, od Burjoisa one u 2 koraka za volumen, pa 200 calorie, pa rimmel onu neku od 5KM, pa od maybeline onu zutu, i zakljucila da ostajem na ovoj od esencea. Apsolutno nema razlike izmedju nje i one maybeline zute (koja mi je isto bila super za trepavice, ali se brzo osusi i ne traje ni dva mjeseca, a nije jeftina pa da je tako cesto uzimam).
Dalje, uzela sam onaj sprej za zastitu kose od toplote, Indola, pa da ne idem maksuz tamo na temu o frizurama da vas pitam je li mi bolje stavljati ga na kosu peskirom ili na suhu-isfeniranu pred samo peglanje?
I kad sam vec tu, da vas pocastim rodjendanskim parcetom torte

Drugo, kupila sam maskaru od essencea, i moram vam je pohvaliti, odlicna je.

Koristila sam sve i svasta, od Burjoisa one u 2 koraka za volumen, pa 200 calorie, pa rimmel onu neku od 5KM, pa od maybeline onu zutu, i zakljucila da ostajem na ovoj od esencea. Apsolutno nema razlike izmedju nje i one maybeline zute (koja mi je isto bila super za trepavice, ali se brzo osusi i ne traje ni dva mjeseca, a nije jeftina pa da je tako cesto uzimam).
Dalje, uzela sam onaj sprej za zastitu kose od toplote, Indola, pa da ne idem maksuz tamo na temu o frizurama da vas pitam je li mi bolje stavljati ga na kosu peskirom ili na suhu-isfeniranu pred samo peglanje?
I kad sam vec tu, da vas pocastim rodjendanskim parcetom torte
- Partizzanka
#10431 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Sretan rodjendan!!!
mogla si pocastiti i djirom tog pudera
ili maskare 
mogla si pocastiti i djirom tog pudera
-
Mariella
#10432 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Sretan rodjendan i od mene, sve najljepse! 
Ako moze info gdje si kupila revlonov puder, i gdje se sve kod nas sad ima kupiti?
Ako moze info gdje si kupila revlonov puder, i gdje se sve kod nas sad ima kupiti?
- MersY
#10433 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Sretan rođendan...mmm rado bih sad jedno parče torte
- Aurora Borealis
#10434 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hvala cureMariella wrote:Sretan rodjendan i od mene, sve najljepse!
- Aurora Borealis
#10435 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
E da, i kosta 23,60KM.
- VenomousV
#10436 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Sretan rodjendan Aurora =)
btw i ja sam neki dan uzela neki balein za zastitu od toplote, vidjecemo valja li
a colorstay

btw i ja sam neki dan uzela neki balein za zastitu od toplote, vidjecemo valja li
a colorstay
- Deep red
- Loulou
#10438 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ako ćeš kosu sušiti fenom i odmah nakon toga preći na peglanje, onda nanesi thermal sprej na vlažnu, ručnikom prosušenu kosu.Aurora Borealis wrote:Dalje, uzela sam onaj sprej za zastitu kose od toplote, Indola, pa da ne idem maksuz tamo na temu o frizurama da vas pitam je li mi bolje stavljati ga na kosu peskirom ili na suhu-isfeniranu pred samo peglanje
Ako je nećeš peglati odmah nakon sušenja fenom, onda obavezno pošpricaj sprej po kosi prije samog peglanja.
U svakom slučaju savjetujem da, bez obzira na nove "high tech" pegle koje omogućavaju sve i svašta, kosu nipošto ne peglaš mokru/vlažnu. Najprije dobro osušiti fenom (ili prirodno), tek onda peglanje.
I, sretan rođendan
- ciki4
#10439 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Imam mješovitu kožu, hiper-osjetljivu, sklonu bubuljicama svih vrsta, pucanju kapilara..., a nedavno sam fasovala i konjuktivitis
eh sad, koju preparativnu i dekorativnu kozmetiku da koristim, a da nije ekstra sukupa
?ima li smisla da probam s onom Alverde iz dm-a ili ipak pravac u apoteku, bar za preparativnu?
- male_okice
#10440 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
otprilike takvo stanje je bilo i sa mnom, ja sam kupila a-derma soap bar-kosta 9 KM i njime cistim lice, htjela sam da kupim i kremu za lice iz te linije (to je ista firma koja proizvodi avene proizvode ali ovo je na bazi zobi) ali sam odustala zbog cijene, a krema za lice trenutno mi je alverde i stvarno sam zadovoljna sa njom zasad http://www.dm-drogeriemarkt.de/cms/serv ... nrose.html , meni npr avene i vichy nikako ne odgovaraju a kostaju citavo bogatstvo, nisam probavala seba med proizvode mada sam cula da su isto dosta dobri a malo manje su skupi nego avene. Ono sto ti ja mogu reci iz iskustva je kupuj proizvode koji su sa sto manje hemije i sto manje agresivni da ne iziritiras lice jos vise. svakako bi ti bilo najbolje da odustanes od pudera i slicnog a hidritiziras lice. Ja sto se tice alverde sam super zadovoljna, imam dosta njihovih proizvoda za njegu ali sam ih pocela koristiti tek kad mi je ova A-derma ustabilila lice.ciki4 wrote:Imam mješovitu kožu, hiper-osjetljivu, sklonu bubuljicama svih vrsta, pucanju kapilara..., a nedavno sam fasovala i konjuktivitiseh sad, koju preparativnu i dekorativnu kozmetiku da koristim, a da nije ekstra sukupa
?ima li smisla da probam s onom Alverde iz dm-a ili ipak pravac u apoteku, bar za preparativnu?
- Loulou
#10441 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Žene... Je li neka od vas koristila ili koristi ovo?

Ja sam kupila taj serum prije nekoliko dana, ali nisam sigurna kako se zapravo koristi. Jer, kao, on je za matiranje T-zone, ali šta s ostatkom lica?
Budući da postoji i:

pretpostavljam da prvo treba nanijeti ovu hidratantnu kremu na cijelo lice, pa onda ovaj serum samo na T-zonu? Nije mi jasno.
Što ne može serum na cijelo lice umjesto kreme? Ili ipak može?
Kako god, ja sam ga jedan dan nanijela samo na T-zonu, a drugi na cijelo lice. Nisam primijetila manje sjaja na T-zoni (doduše, samo dva dana ga koristim), ali je zgodna podloga za šminku.
Ja sam kupila taj serum prije nekoliko dana, ali nisam sigurna kako se zapravo koristi. Jer, kao, on je za matiranje T-zone, ali šta s ostatkom lica?
Budući da postoji i:
pretpostavljam da prvo treba nanijeti ovu hidratantnu kremu na cijelo lice, pa onda ovaj serum samo na T-zonu? Nije mi jasno.
Što ne može serum na cijelo lice umjesto kreme? Ili ipak može?
Kako god, ja sam ga jedan dan nanijela samo na T-zonu, a drugi na cijelo lice. Nisam primijetila manje sjaja na T-zoni (doduše, samo dva dana ga koristim), ali je zgodna podloga za šminku.
-
saga
#10442 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Koliko znam serum se koristi prije kreme. Ako je samo za suzbijanje sjaja, vjerovatno onda ide na dijelove koji se sjaje
Inace, prvi put vidim ovo od Afrodite... javi kakvo je na duze staze
Inace, prvi put vidim ovo od Afrodite... javi kakvo je na duze staze
- MersY
- 6.april
#10444 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja koristim tu afroditinu kremu.
Meni je jako dobra.
Imam jako suhe obraze i jos užasniju T zonu.
Krema se lijepo nanosi, i nekako isuši sto treba bez da isuši obraze - da se perutaju.
Jedini problem koji meni predstavlja je taj što je ja koristim kao podlogu prije šminkanja. Time mi je malo teže nanošenje tečnog pudera, jer lice bude nekako ne-klizavo. Malo se nespretno izražavam - sori.
Inače, zaista mi krema odgovara. Ovo s puderom se da izboriti - malo požurim sa nanošenjem prije nego lice potpuno upije kremu i puder nanosim više tapkanjem nego razmazivanjem prstima kao do sada.
Dakle, sve pohvale.
Serum sam mislila kupiti ali mislim da mi je sad za sad samo krema dovoljna.
Meni je jako dobra.
Imam jako suhe obraze i jos užasniju T zonu.
Krema se lijepo nanosi, i nekako isuši sto treba bez da isuši obraze - da se perutaju.
Jedini problem koji meni predstavlja je taj što je ja koristim kao podlogu prije šminkanja. Time mi je malo teže nanošenje tečnog pudera, jer lice bude nekako ne-klizavo. Malo se nespretno izražavam - sori.
Inače, zaista mi krema odgovara. Ovo s puderom se da izboriti - malo požurim sa nanošenjem prije nego lice potpuno upije kremu i puder nanosim više tapkanjem nego razmazivanjem prstima kao do sada.
Dakle, sve pohvale.
Serum sam mislila kupiti ali mislim da mi je sad za sad samo krema dovoljna.
-
Maybach
#10445 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ima li neko da preporuci neku kremu za podrucje oko ociju,za hidrataciju i bore,uglavnom nesto za njegu i prevenciju,a za kozu u kasnim dvadesetim?
-
*mima*
#10446 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Za oko ociju potrazi neki tester da probas.....to je ipak osjetljivo i nemoj kupovat po preporuci......meni jedino odgovara shiseido....bilo sto drugo da stavim oci uzasno pocnu da mi suze
- Partizzanka
#10447 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
jao zene i ja sam primjetila da imam bore ispod ociju
znam da su smijalice jbg stalno se smijem ko kreten kakav
ali svejedno sada ih uocavam onako ono haman pa bas!
ako ima ko sta ili kako vec
ili da se i dalje furam da su to smijalice
problem mi je kada stavim sjenu ili bilo sto nekako mi sve to vremenom "spadne" ispod ociju pa mi izgleda i kao podocnjaci a i te borice se vide
znam da su smijalice jbg stalno se smijem ko kreten kakav
ali svejedno sada ih uocavam onako ono haman pa bas!
ako ima ko sta ili kako vec
ili da se i dalje furam da su to smijalice
problem mi je kada stavim sjenu ili bilo sto nekako mi sve to vremenom "spadne" ispod ociju pa mi izgleda i kao podocnjaci a i te borice se vide
-
*mima*
#10448 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
nema tu lijeka sem peglanja bora......ne stavljaj sjenu ispod....i njeguj lice......ali bore se ne mogu tek tako izbrisat..
- Partizzanka
#10449 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ne stavljam sjenu ispod nego i od olovke i bilo cega meni nekako dole postane tamnije to podrucje pa mi podocnjaci dodju do izrazaja
nekada obrisem maramicom sa malo kreme
nekada obrisem maramicom sa malo kreme