Smiju li Bosnjaci dozvoliti ukidanje sluzenje vojnog roka?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Cazinjanin

#1 Smiju li Bosnjaci dozvoliti ukidanje sluzenje vojnog roka?

Post by Cazinjanin »

Ovih dana se u Vladi BiH pricaju price o mogucem ukidanju sluzenja vojnog roka u BiH sljedece godine. Naime, BiH godisnje na regrute trosi oko 8 miliona KM. Pitao bih Bosnjake sad, dal mi nakon sto smo ovih dana gledali one snimke iz Srebrenice i nakon svih sranja koje su nam neprijatelji radili imamo imalo morala, pameti, il ne znam cega vise i ukinuti redovno sluzenje vojnog roka? Pa, nek Vlada tih 8 miliona ustedi na administraciji, predlazem da Sulejmanu Tihicu ogranice da sipa malo manje goriva u svoje Audije, Paravcu da manje jede a onom hrvatskom sto dolazi da mu se smanji plata. Nek se smanji placa ministrima svih vlada i nek se ne ukida sluzenje vojnog roka.

Ionako je vojni rok samo 4 mjeseca, al moramo uciniti da sve i jedan vojno sposoban Bosnjak barem zna koristiti oruzje u slucaju odbrane. Ako ukinemo mi Bosnjaci vojni rok, nek nas sviju pobiju, pokolju i nek nahrane svinje sa nama! A, ovi pederi sto idu na civilno sluzenje vojnog roka nek se srame dok su zivi!

Image

Jel vrijedno suza nasih majki? Jel treba da nas pokolju opet?
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Bosnjaci se i ne pitaju u vezi ukidanja vojnog roka, a ovi koji se pitaju, oni ce biti obradjeni tako da ce se to okrenuti u 3x3000 profesionalnih vojnikam najvjerovatnije.

Pitanje je koja je svrha ovako koncipirane vojske kakva danas postoji, vojska nema novaca, regruti se salju kucama na kraju sedmice, onda opet dolaze u ponedjeljak, hrana je slaba, disciplina takodjer, tako da ce vrlo brzo desiti sto vec navedoh na pocetku ovog posta.
Cazinjanin

Post by Cazinjanin »

The_Fluid wrote:Bosnjaci se i ne pitaju u vezi ukidanja vojnog roka, a ovi koji se pitaju, oni ce biti obradjeni tako da ce se to okrenuti u 3x3000 profesionalnih vojnikam najvjerovatnije.

Pitanje je koja je svrha ovako koncipirane vojske kakva danas postoji, vojska nema novaca, regruti se salju kucama na kraju sedmice, onda opet dolaze u ponedjeljak, hrana je slaba, disciplina takodjer, tako da ce vrlo brzo desiti sto vec navedoh na pocetku ovog posta.
eto vidis, 8 miliona KM... i nama je tesko dati to su 4 marke po Bosnjaku godisnje... i, mi cemo radije riskirati da nas pobiju nego da ustedimo na ukidanju vojnog roka. Pa, nek nas pokolju ako ukinemo vojni rok! U Vojsci se moze bar pucati nauciti ako nema discipline, al ja zbog posla koji obavljam znam da je stanje sto se tice regruta bolje u bosnjackoj komponenti Vojske BiH nego i u Hrvatskoj i u Srbiji i CG.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Cazinjanin wrote:
The_Fluid wrote:Bosnjaci se i ne pitaju u vezi ukidanja vojnog roka, a ovi koji se pitaju, oni ce biti obradjeni tako da ce se to okrenuti u 3x3000 profesionalnih vojnikam najvjerovatnije.

eto vidis, 8 miliona KM... i nama je tesko dati to su 4 marke po Bosnjaku godisnje... i, mi cemo radije riskirati da nas pobiju nego da ustedimo na ukidanju vojnog roka. Pa, nek nas pokolju ako ukinemo vojni rok! U Vojsci se moze bar pucati nauciti ako nema discipline, al ja zbog posla koji obavljam znam da je stanje sto se tice regruta bolje u bosnjackoj komponenti Vojske BiH nego i u Hrvatskoj i u Srbiji i CG.

ne govorim o tome, nego da je bolje imati 3000 profesionalaca, koji ce biit tu da budu nosioci necega sto bi se moglo nazvati potrebom za odbranom.
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

U Americi mozes biti pozvan za vosju izmedju 18-26 godina. Koje su godine u BiH?
zzzzz

Post by zzzzz »

Trebamo imati sluzenje vojnog roka, pa makar trajalo tri sedmice. Vise nije ni potrebno, dovoljno da svako zna rukovati sa oruzijem
pitt

Post by pitt »

A to eto niko ne zna rukovat oruzijem :D:D:D
rainbow_sex

Post by rainbow_sex »

kazu da mudar nikad ne reagira kad se osjeca povrijedjen.

u svakom slucaju 3000 profesionalnih naoruzanih ljudi bi odgovaralo nekoj rulji od 90 000 ukopanih u rovove beznadezno cekajuci da im koji geler raskomada glavu.
Frutek

Post by Frutek »

Mislim da je velika greska ukidanje vojnog roka. Jevreji koji su prezivili genocid u 2-om svjetskom ratu i dan danas sluze vojsku po 3 godine (ne kazem da trebamo ici u tu krajnost), te imaju jednu od najjacih avijacija danasnjice, a pritom i 200 atomskih :shock:

S druge strane mi koji smo takodje prezivili genocid, gledamo da se rijesimo vojske kompletno, jer kao nema sredstava. Pa kakvo je to opravdanje :x ?! Nadju pare za one antitalente-manekene sto kobajagi igraju fudbala za BiH i za ne znam sta jos ... a za vojsku nema :shock:. Kad zivimo u ovakvim vremenima izmedju ludaka koji bi u sekundi bili spremni da ponove ono sto su vec radili u ratu.

Cuj 3000 profesionalnih vojnika. Pa to je par brigada. Kakav je to jad i vojska :-? 2 miliona bosnjaka da ima 3000 profesionalnih vojnika :-? ma nemoj :( Kazem bosnjaka jer smo mi ti koji smo najvecu cijenu platili u proslom nam ratu i u slucaju da se nesto slicno ponovi opet, hrvati i srbi imaju kome ce trcat sa strane, mi nemamo nikog. Ma glupost nad glupostima ukidat vojnu obuku.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ko želi da služi bujrum ko ne želi ne smije ga se prisiljavati
bosan

Post by bosan »

komi wrote:ko želi da služi bujrum ko ne želi ne smije ga se prisiljavati
Kad pocne da grmi imal onda bujruma.Nisu cetnici pitali jesil sluzio vojsku ili za kog si glasao i zasto si za tog glasao a nisi za onog drugog.Ime , samo je ime bilo vazno da ti cuju i tvoja se sudbina znala istog momenta. Ma jebo vosku, sta ce nama vojska ,nece vise biti rata i ako ga bude branice nas UJEDINJENE NACIJE (kao i do sad).
rainbow_sex

Post by rainbow_sex »

>Kakav je to jad i vojska 2 miliona bosnjaka da ima 3000 profesionalnih vojnika

3000 vjerovatno je nedovoljno ali izgleda mi ni ona koncepcija alije izetbegovica i njegovih komunistickuh oficira da bi oslobodili zemlju da su imali vise mladog mesa je bila pogresna.

ipak nerealna je i prica o odrzavanju vojske po sistemu prisile. to je isto agresija na individualna ljdska prava ma kako nekim od vas izgledalo.

shvatimo da je vecina ljudi na ovom prostoru jedino svjesna njihovih vlastitih egoistickih potreba bez razumjevanja sto je korektno a sto nije.

dakle ako neko brani njihove vile i kuce i magacine itd, te lopuze neka odrijese kesu bogami.
8. sekretar SKOJ-a

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Frutek wrote:........... Kazem bosnjaka jer smo mi ti koji smo najvecu cijenu platili u proslom nam ratu........
I u II sv. ratu-u %.
zzzzz wrote:Trebamo imati sluzenje vojnog roka, pa makar trajalo tri sedmice. Vise nije ni potrebno.....
Da, ali i žene dobrovoljce obučavati za tih nekoliko hefti. U školi ili bilo gdje...

Izrael da nam bude uzor u obučavanju i pripremama....ne moramo imati to što oni imaju,....ali...."Ćuuuj", prigovor savjesti...kome će sada smaknuta djeca prigovarati? :(
AenemA

Post by AenemA »

Ja sam izbjegao vojni rok....to je obicno gubljenje vremena. Vojska treba da bude profesionalna, tj. placena...sve one koje to ne zanima ne trebaju tamo.
Hendrix

Post by Hendrix »

Jel vi ljudi još živite u iluziji da će neko ostati opet da se bije sa četnicima ovde?Pa nije više niko lud,odosmo svi lagano u dijasporu.Pogledajte malo stanje.Ko je pobjegao na početku rata vratio se ko hadžija i pojma nema o ratu a ljudi koji imaju zlatne ljiljan su deložirani i poniženi.I vi ovde pričate o borbama opet,pa ja prvi odo odavde.Šta će mi vojni rok,nije mi cilj ratovati,želim da se zaposlim i živim normalno a ne 4 mjeseca dangubim u nekoj zabiti.Ako vama 4 mjeseca dangubljenja po kasarnama može pomoći odbrani onda se grdno varate.Pušku upotrijebite par puta,gađanje je sa 20 metaka pravih i desi se jednom.Poslije možda na logorovanju se upotrijebi manevarska municija i to je to.Ostatak vojnog roka provedeš kao jebeni požarni hodajući po kasarni i istovarajući logistiku,čuvajući straže i provodeći narednikove perverzije.Zato nemojte laprdati kako bošnjaci moraju služiti vojni rok,ja prvi neću da ga služim.
bosan

Post by bosan »

AenemA wrote:Ja sam izbjegao vojni rok....to je obicno gubljenje vremena. Vojska treba da bude profesionalna, tj. placena...sve one koje to ne zanima ne trebaju tamo.
Za mnoge je i rat bio gubljenje vremena pa su ga proveli u podrumu cekajuci njegov kraj. Ako dodje ne daj boze ponovo do rata placenici te sigurno odbraniti nece.A imamo hvala bogu miroljubive susjede :x pa mozemo mirno spavati :shock: Nek bude profesionalna vojska ali svi da prodju neku obuku rukovanja oruzjem .I musko i zensko. Inace cemo opet najebat.Pa bujrum.
*Unreal*

Post by *Unreal* »

Hendrix wrote:....Ako vama 4 mjeseca dangubljenja po kasarnama može pomoći odbrani onda se grdno varate.Pušku upotrijebite par puta,gađanje je sa 20 metaka pravih i desi se jednom.Poslije možda na logorovanju se upotrijebi manevarska municija i to je to.Ostatak vojnog roka provedeš kao jebeni požarni hodajući po kasarni i istovarajući logistiku,čuvajući straže i provodeći narednikove perverzije.Zato nemojte laprdati kako bošnjaci moraju služiti vojni rok,ja prvi neću da ga služim.
:lol: ziva istina, ono sto naucis na obuci mozes nauciti za jedan dan na frontu...
velez

Post by velez »

Ja ne znam sta radi ovo Bosnjacko rukovodstvo, dali su se svi prodali ili???///
Neki dan citam da je u Beogradu gostovala Boracka organizacija BiH na potpisivanju nekih papira o zadnjem ratu!!!!
Uglavnom clanovi Bosnjacke delegacije nisu htjeli potpisati (svaka im cast) jer su tekstovi o genocidu i agresiji izbaceni!!!!!

Ja s epitam koji je idiot od strane bosnjackog rukovodstva uopste naredio da se ide tamo, kada je u procesu tuzba za agresiju i genocid koju BiH vodi na medjunarodnom sudu!!!!!

Sta se ima sa agresorom potpisivati, kave su to gluposti?????
8. sekretar SKOJ-a

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

bosan wrote:A imamo hvala bogu miroljubive susjede :x pa mozemo mirno spavati :shock: Nek bude profesionalna vojska ali svi da prodju neku obuku rukovanja oruzjem .I musko i zensko. Inace cemo opet najebat.Pa bujrum.
Da baš susjedi, a ne komšije...i moraju svi završiti obuku...ne mora to biti u kasarni...škola, fakultet, ljetni kamp... i ne mora biti 4 mjeseca nego par tjedana/hefti/sedmica.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

ukidanje vojske je samoubistvo BiH

mi se inache divimo kako je armija BiH odbranila BiH ,

PA NORAMLNO DA CE ODBRANITI KAD SU SVI MAHOM SLUZILI VOJSKU U JNA , JEDNU OD NAJACHIH U EVROPI TO MISLIM NA VOJSKA CIJELE BIVSHE JUGOSLAVIJE , BAREM AKO NISTA, ZNALI SU PUCATI DA NISTA DRUGO

jedan dudakovic je isto bio oficir u JNA prije pa je presao armiju BiH , hajde se zamislite da nema oficira i da nema oni koji znaju pucat i vojne taktie da znaju , osudjeni su na propast
dinash

Post by dinash »

jebala vas vojska i oruzje i ratovi.

:x :x :x
dinash

Post by dinash »

btw. ja NE ZELIM ici u vojsku bila pa makar trajala jedan dan.
zzzzz

Post by zzzzz »

Ovdje treba prije svega stvoriti kult vojske, vidis kakve nebuloze ova omladina valja.
winetou

Post by winetou »

Da li ono VFBiH ima tenkove M60A3?
Izraelci su modernizovali svoje http://www.army-technology.com/projects/sabra/ a i turskim M60A3 su uradili istu stvar. Pa možda neki vid saradnje
:D
r_faruk

Post by r_faruk »

nit' zelim u vojsku, nit' zelim pusku u ruke........... ukinuli ne ukinuli, svejedno mi je, civilno cu.............
Post Reply