smijesno je

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
photo

#1 smijesno je

Post by photo »

citam da je aerodrom sarajevo zatvoren zbog magle. opet. kao i svake zime poslije rata. i to punih 10 godina. ne kontam.

starno je smijesno da nisu u stanju za ovih 10 godina kupiti i montirati ILF opremu (instrumental flying - letenje uz pomoc instrumenata koje navode avion na aerodrom i pistu u slucajevima smanjene vidljivosti, kao sto je magla).

a mi smo kao glavni grad jedne nezavisne, suverene zemlje, koji zeli da ima turisticki potencijal, koji se ponosi svojim planinama i zeli skijase na njima. pa kako da dodju u grad ako aerodrom ne radi???????????

smijesno.....
Downunda

#2 Re: smijesno je

Post by Downunda »

photo wrote:citam da je aerodrom sarajevo zatvoren zbog magle. opet. kao i svake zime poslije rata. i to punih 10 godina. ne kontam.

starno je smijesno da nisu u stanju za ovih 10 godina kupiti i montirati ILF opremu (instrumental flying - letenje uz pomoc instrumenata koje navode avion na aerodrom i pistu u slucajevima smanjene vidljivosti, kao sto je magla).

a mi smo kao glavni grad jedne nezavisne, suverene zemlje, koji zeli da ima turisticki potencijal, koji se ponosi svojim planinama i zeli skijase na njima. pa kako da dodju u grad ako aerodrom ne radi???????????

smijesno.....
Photo,

nisu u stanju iskoristiti NAŠE VLASTITO NEBO, a ne da kupuju ILF opremu(koja bi svakako stajala uskladistena negdje godinama). 10 godina poslije zavrsetka rata, Srbija tj. Hrvtska zaradjuju preko naseg neba (za sve letove preko teritorije BiH). Tek mali dio (mislim 20%) ide nama. Mi nismo u stanju ni zaraditi od onog sto nam je Bog dao, a kamoli nesto sami napraviti!!!
VIcevi o Sulji i Muju nam fakat sve vise imponuju!
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

prijateljica iz Amerike dosla u Sarajevo iz Beograda i to autobusom :lol: (ko skonto- skonto) :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Ima nesto jos smjesnije!!! Nije majka Muju .....nego sto se vadio.

Zamalo pa da se izvadmo sa International Airport Visoko...
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

Bosnian Pyramide International Airport :D

treba malo prokopat, garant u piramidi ima instalirana ta oprema za slijetanje po magli, da dzaba ne kupujemo kad smo mi to znali napraviti prije 20, 20, 5, 2 hiljade godina sto bi ujka sem kazao :D
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

jel proradio aerodrom?

ako je ona dosla iz bg autobusom kako li cu ja iz milana, a nemam ni vizu u pm...nece valjda sedmicu na aerodromu provesti
pitt

Post by pitt »

Svemirski_Jebach wrote:jel proradio aerodrom?

ako je ona dosla iz bg autobusom kako li cu ja iz milana, a nemam ni vizu u pm...nece valjda sedmicu na aerodromu provesti
..

i to u karantinu strogom :D:D:D
muha_sa

Post by muha_sa »

šta ste se magle prepali :D ima aviJon maglenke.
njonjica

#9 Re: smijesno je

Post by njonjica »

photo wrote:citam da je aerodrom sarajevo zatvoren zbog magle. opet. kao i svake zime poslije rata. i to punih 10 godina. ne kontam.

smijesno.....
Ma to je zato sto jos nismo promijenili ime aerodroma :D
Salko sto je u vodu skako

#10 Re: smijesno je

Post by Salko sto je u vodu skako »

njonjica wrote:

smijesno.....
Ma to je zato sto jos nismo promijenili ime aerodroma :D
aerodrom treba nazvati ZATVORENI AERODROM... :P
Zvucnjak

Post by Zvucnjak »

ma treba ga zatvoriti i dati slovencima da grade mljekaru tamo .... koji ce nama vraga aerodrom ... ko da bi neko doso u rajvosa ( turisti)
Post Reply