Smiješne, neobične, bizarne situacije na ulicama Sarajeva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bach

#1 Smiješne, neobične, bizarne situacije na ulicama Sarajeva

Post by bach »

Danas 16.15.

Nekoliko auta iz pravca Alipašine u Hamze Hume prelazi kroz žuto odnosno crveno i to velikom brzinom. Ipak, sa druge strane u isključnoj traci za skretanje iz HH prema M. Dvoru čuči policijski Golf. Golf se odmah dade u otjeri za prekršiocima ZOBS -a ali nije daleko stigao. Naime, u isto vrjeme kada i policijski golf, krenule je "šestica" sa Skenderije i i policijskom golfu prepriječila put. Zamalo sudar i to kakav. Dok je vozača tramvaja skonato o čemu se radi pakleni vozači iz Alipašine su sigurno jurili prema Baščaršiji. Tramvaj ode prema M. Dvoru a policijski golf stoji na sred raskrsnice,sa bijesnim organirama reda unutra. zatum se Golf okreće iz škripu gumi i u pravoj brzini juri za tramvajem. Ne bi me začudilo da su tramvajdžiju priveli zbog ometanja zakona. Vjerovatno je danas po prvi put otkako tramvaj saobraća ulicama Sarajeva, neki vozač tramvaja dobio saobraćajnu kaznu.

Sarajevo je jedinstven grad po mnogo čemu, pa tako i po svojim ulicama po kojima znaju voziti amo oni koji su u ovm gradu rođeni, odrasli i položili vozački.

Vožnja po ulicama Sarajeva nije samo opasma zbog kamikaza i redoma nadrndanih vozača, ona je zanimljiva i uzbudljiva.

Evo šta je onaj Banjalučanin napisao o vožnji auta po Sarajevu...
Ako dolazite svojim autom, najbolje vam je parkirati auto na nekom sigurnom mjestu, kljuc u dzep i ne pomisljati na voznju gradom.
Guzva je, pravila se krse, psuju ti mater ako ne prekoracujes brzinu, a ako se nisi navikao parkirati na trotoar - parking neces naci, opet ti psuju mater i zbog parkinga a cesto se vadi i pistolj, nevjerojatan je stres koji je zarazan, rupe na svakom koraku, a strme ulice i zavoji su prica za sebe.

Naime onaj ko je udario temelje Sarajevu nije ni sanjao da ce Sarajevo postati tako velik grad. Administrativni, turisticki, kulturni,... centar se nalazi na kraju kotline. I desilo se da se grad poceo siriti na strmim obroncima gdje je ljeti nemoguce voziti a zimi nemoguce sici. Ogledala na zavojima vise ne postoje i ukoliko na nekoj ostroj okuci pri nagibu od najmanje 45' jos naletite i na autobus(ziva istina) - onda nema druge nego nazad, pa rucna, pa uz zid,..... pa mic po mic, i graske znoja po celu.
Taxi je jeftin i pouzdan i tu cete cuti i najnovije informacije, kao i najbolja mjesta za razlicite prohtjeve. Sarajevski soferi su dosta prgavi i prosti, ali se mora priznati da su najbolji vozaci u Evropi. Ukoliko vam se neko pokusa uvaliti ispred u vasu traku, bolje je pustiti nego tjerati inat. Puno je budala koje jedva cekaju kavgu, a Sarajlije imaju neki cudan obicaj gdje nedaju da se iko ubaci ispred njih.
Stranci su jako zanimlji kada voze po Sarajevu. Baščaršija, Baščaršija, gdje zaboga miloga ta prokleta Baščaršija, vrište dok se vrte u krug od M: Dvora do Higijenskog.

Prošla godina, ljeto. Ponovi ulica HH kod Alipašine džamije. Neki kali fini uatić, crnogorske table u njemu četii pet ljepuškastih curetaka, vozačica skreće desno u jednosmjernu kod Higijenskog zavoda i kreće prema predsjedništvu. nakon 20 sec, počinju da vriše, skontale da su pogriješile, auta kreću na njih od BBI ... Pitaju prolaznike gdje je Baščaršija...

Zimus nekad. Na raskrsnici Kralja Tvrtka i Titove ( M.Dvor) gospođa sa olavim cliom ( BG table ) skreće iz Titove desno u Kralja Tvrtka, koja je naravno jednosmjerna. U tom trenutke u Kraja Tvrtka na semaforu stiji u svom polu neki stariji čovjek, ova mu trubi, otvara prozor svog clia, psuje sve po spisku jer se ne želi pomaknuti ( a i da hoće nema gdje) ...

Opišite vaše smiješne, neobične, bizarne situacije na ulicama Sarajeva, bilo da ste vozač, pješak ili samo svjedok ...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2 Re: Smiješne, neobične, bizarne situacije na ulicama Sarajev

Post by Truba »

ona pješačka traka od predsjedništva ka džamiji na skenderiji

idu 2-3 dobre trebe

i ja iza njih

kad se golf petica tada najnoviji s 4 balavca penje na trotoar i vozač lagano ufati za guzicu onu najbližu cesti i ode dalje :D

ne znam zašto mi je ovo palo na pamet :lol:
bach

#3 Re: Smiješne, neobične, bizarne situacije na ulicama Sarajev

Post by bach »

Ulica Put Života, pravac od Pofalića. Vrijeme oko pola pet, kolona kilometarska , kreni stani - kreni stani. Odjednom iz krajnje desne trake lik se sa Smartom popeo na trotaoar i juri mimo kolone. Čovjek za manje od minute došao pred semafor, i to jureći trotaoarom.

Isto ulica Put života, samo drugi pravac M. Dvora. Lola sa G2 krenuo pa stao preko puta Energetohenike. Stoji lola i razmišlja, mozga, skontao da je nešto pogriješio. Onda hop, preko bankine i zelene površine napravio polukružno i vratio se na prema M. Dvoru....
forum@sh

#4 Re: Smiješne, neobične, bizarne situacije na ulicama Sarajev

Post by forum@sh »

Ne znam kako niko nije spomenuo. Redovna pojava u isključnim trakama. Raja čeka u koloni, a mangup prođe i uliva se ispred semafora. E pa to je za popizdit :!:
Nedavno kod američke ambasade takva situacija. Skretanje za Velešiće. Pola 8 ujutro, mi svi čekamo, a kreten lagano i na čelo. Al skontala ga murja iz pravca grada, i nafataše ga u 100 metara. Ja msm da sad i na trepćuće zeleno ne prolazi. :evil:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#5 Re: Smiješne, neobične, bizarne situacije na ulicama Sarajev

Post by arman1 »

forum@sh wrote:Ne znam kako niko nije spomenuo. Redovna pojava u isključnim trakama. Raja čeka u koloni, a mangup prođe i uliva se ispred semafora. E pa to je za popizdit :!:
Nedavno kod američke ambasade takva situacija. Skretanje za Velešiće. Pola 8 ujutro, mi svi čekamo, a kreten lagano i na čelo. Al skontala ga murja iz pravca grada, i nafataše ga u 100 metara. Ja msm da sad i na trepćuće zeleno ne prolazi. :evil:
Hvala Bogu na jakoj mašini pa često takve uštopam i to mi dobro dan popravi.
ranger

#6 Re: Smiješne, neobične, bizarne situacije na ulicama Sarajev

Post by ranger »

bach wrote:Ulica Put Života, pravac od Pofalića. Vrijeme oko pola pet, kolona kilometarska , kreni stani - kreni stani. Odjednom iz krajnje desne trake lik se sa Smartom popeo na trotaoar i juri mimo kolone. Čovjek za manje od minute došao pred semafor, i to jureći trotaoarom.

Isto ulica Put života, samo drugi pravac M. Dvora. Lola sa G2 krenuo pa stao preko puta Energetohenike. Stoji lola i razmišlja, mozga, skontao da je nešto pogriješio. Onda hop, preko bankine i zelene površine napravio polukružno i vratio se na prema M. Dvoru....
bijeli novi smart?
bach

#7 Re: Smiješne, neobične, bizarne situacije na ulicama Sarajev

Post by bach »

ranger wrote:
bach wrote:Ulica Put Života, pravac od Pofalića. Vrijeme oko pola pet, kolona kilometarska , kreni stani - kreni stani. Odjednom iz krajnje desne trake lik se sa Smartom popeo na trotaoar i juri mimo kolone. Čovjek za manje od minute došao pred semafor, i to jureći trotaoarom.

bijeli novi smart?
Čini mi se da jeste....
ranger

#8 Re: Smiješne, neobične, bizarne situacije na ulicama Sarajev

Post by ranger »

bach wrote:
ranger wrote:

bijeli novi smart?
Čini mi se da jeste....
i ja sam gledao neki dan kako slaloma kroz spicu i konto sta ce ostat od njega ako ga ko zakaci..
punta

#9 Re: Smiješne, neobične, bizarne situacije na ulicama Sarajev

Post by punta »

stari pasat mislim da je to 86 godina nije karavan vec veliki kosi gepek ima
crvene boje galeriju ima a za njim uvjek trci mali cuko
turquoise

#11 Re: Smiješne, neobične, bizarne situacije na ulicama Sarajev

Post by turquoise »

bijesan volvo "dzip" (ja odmah iza njega) ide glavnom cestom (Bul. M. Selimovica) i hoce da skrene prema Dobrinji kod studentskih domova, ali kolona je beskonacna kao i obicno i onda ce on zaokrenuti desno do DHLa i onda na Dobrinju, ali kada je skrenuo desno skonta da je i tamo kolona i samo se preko pjesackog probije i stane tacno na semafor izpred prvog auta. na njegovu zalost nije skontao da je u samo 2 auta iza bila policija, koja se samo eleganto prestrojila u traku koja skrece lijevo i hop za njim do autobuskog stajalista kod domova ;).
inace ima svega po sarajevu, ali ovo je bilo dosta orginalno.
osim stajanja ispred prvog na semaforu kod americke ambasade (skretanje za velesice), meni su najjaci likovi koji mrtvi hladni samo prodju kroz crveno i ne trepnu.
putujucidzindas

#12 Re: Smiješne, neobične, bizarne situacije na ulicama Sarajev

Post by putujucidzindas »

crveno na semaforu na marijin dvoru, ispred al sidija, prema gradu. ja u srednjoj traci, i desna i lijeva pune. prodje yugo 45 izmedju mene i ovog desno od mene i otpici put grada :D
klaki

#13 Re: Smiješne, neobične, bizarne situacije na ulicama Sarajev

Post by klaki »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/saobraca ... /140530068

sta reci, ne znam ni gdje da postavim ovo. U crnu hroniku, ovde ili u politiku...
Ommadawn

#14 Re: Smiješne, neobične, bizarne situacije na ulicama Sarajev

Post by Ommadawn »

Prosle godine rodjak i ja idemo autom i stajemo na stupskoj raskrsnici, odmah pored salona namjestaja Dallas. Ja za volanom, dijasporas, rodjak Sarajlija, a auto rent-a-car Dacia sa beogradskim tablicama. Ispred nas zuti Renault Megane.
Taman kako se polako priblizavamo magistrali, na koju trebamo da izadjemo, Renault Megane se gasi, izlazi zenska iz njega, zakljucava ga i ode prema Dallasu (znaci, parkirala ga je tu). Rodjak i ja se gledamo, on pocinje urlati "Seljanko jedna, picka ti materina pa tu se ne mozes parkirati!!". Ja digao obrve u znak cudjenja, dolazim sebi i smirujem ga "Suti, koji ti je k...c, znas kakve table imam na autu, hoce li me jos ko ovdje napasti". Sudeci po njenom hodu, vidi se da joj asfalt i cipele nisu bile dostupne u djetinjstvu.
Post Reply