Smijenimo NSFBIH sutra!!!!!!!! SAD ili NIKAD!!!!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Ides na protest????

da!!!!
17
31%
ne
38
69%

Total votes: 55

paral0c0

#1 Smijenimo NSFBIH sutra!!!!!!!! SAD ili NIKAD!!!!

Post by paral0c0 »

TUZLACI SUTRA PROTESTVUJU PRED N/FSBIH!

Odluka drugostepene Komisije za licenciranje Nogometnog/Fudbalskog saveza da ne izda licencu za nastup u Evropskoj ligi Slobodi za iduću sezonu, u Tuzli je izazvala šok i ogorčenje, a sa Tušnja poručuju da se neće pomiriti s ovom odlukom.

Iz Fudbalskog kluba Sloboda su za sutra u 11 sati najavili dolazak svih igrača, stručnog štaba, ali i velikog broja navijača pred zgradu Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Naime, ogorčeni odlukom drugostepene Komisije za licenciranje, koja ranije danas nije izdala odobrenje tuzlanskom klubu za nastup u Evropi, Tuzlaci sutra dolaze u Sarajevo kako bi pred zgradom saveza odgovornima u N/FSBiH mogli reći šta misle o ovoj odluci.

Naime, izvor blizak Slobodi navodi kako iza svega stoji Široki, koji u slučaju da Sloboda zaista ne bude u mogućnosti igrati Evropsku ligu naredne sezone, dobiva pravo nastupa u Evropi, bez obzira što to pozicija na tabeli ne omogućuje.

U Slobodi najavlju kako sutrašnji protesti pred zgradom Saveza neće prestati sve dok Komisija za licenciranje ne promijeni svoju odluku.

Revanš susret finala Kupa Bosne i Hercegovine, koji je Sloboda trebala igrati u četvrtak u Lukavici, također je pod znakom pitanja.

Sutra, sa početkom u 12 sati, u sarajevskom hotelu Holywood zakazana je konferencija za medije na kojoj će se čelnici i igrači Slobode obratiti javnosti.

sportsport.ba :zoka:
Compact

#2 Re: Smijenimo NSFBIH sutra!!!!!!!! SAD ili NIKAD!!!!

Post by Compact »

Image

ČestitaN našiN igračiN i našiN navijačiN na plasmanu u Euroligu! :D
ekvivalent

#3 Re: Smijenimo NSFBIH sutra!!!!!!!! SAD ili NIKAD!!!!

Post by ekvivalent »

cinjenica je da je mijo jelic rak rana ove smijurije od drzavnog fudbala
samo me zanima ima li borac licencu za europska takmicenja?
Fordas

#4 Re: Smijenimo NSFBIH sutra!!!!!!!! SAD ili NIKAD!!!!

Post by Fordas »

Compact wrote:Image

najveci mafijas u NS BiH i sigurno covjek koji jednim djelom stoji iza svega ovog. ON jednostavno MORA u Evropu pa bilo to preko ovih ili onih, svejedno. Jedino ga moze izraditi Borac i neko iz 'srpske komponente'....
Compact

#5 Re: Smijenimo NSFBIH sutra!!!!!!!! SAD ili NIKAD!!!!

Post by Compact »

Glasao sam za "NE"! Jesam li pogriješio? :D
Lion_Sa

#6 Re: Smijenimo NSFBIH sutra!!!!!!!! SAD ili NIKAD!!!!

Post by Lion_Sa »

Ove sezone su smijesni bili (Siroki), i sad bi preko ledja Slobode da idu u Europu! Bruka i sramota, ali nije se nista drugo ni moglo ocekivati od ovih nasih. Ispala dva hrvatska kluba, a nijedan ne ulazi, pa da im se sad to nekako kompenzira. Puna podrska Tuzlacima!
stolac-SARAJEVO

#7 Re: Smijenimo NSFBIH sutra!!!!!!!! SAD ili NIKAD!!!!

Post by stolac-SARAJEVO »

Ne znam zasto ali ovo sam i ocekivao(ili bar nesta slicno) kada sam cuo da je Jelic platio pripreme reprezentacije pred utakmice sa Belgijom.
Taman pomislim da mu je stalo do uspjeha reprezentacije,naseg fudbala kad on eto dobi izgleda uslugu za pare koje je dao reprezentaciji.

P.S.
Sad me je samo strah da ne bude nekih pizdarija na utakmicama reprezentacije pa da nas ne istjeraju :roll:
lolo_lolo

#8 Re: Smijenimo NSFBIH sutra!!!!!!!! SAD ili NIKAD!!!!

Post by lolo_lolo »

Fordas wrote:
Compact wrote:Image

najveci mafijas u NS BiH i sigurno covjek koji jednim djelom stoji iza svega ovog. ON jednostavno MORA u Evropu pa bilo to preko ovih ili onih, svejedno. Jedino ga moze izraditi Borac i neko iz 'srpske komponente'....
nije tacno da je najveci mafijac u savezu,munib iljo i pasalic su bez premca,stim da zadnjeg nema vise,pokoj mu dusi
rado_vidjen

#9 Re: Smijenimo NSFBIH sutra!!!!!!!! SAD ili NIKAD!!!!

Post by rado_vidjen »

bruka ziva, dno dna

ali niko nece kurcem mrdnut sve dok njemu ne zaigra mecka pred vratima
lolo_lolo

#10 Re: Smijenimo NSFBIH sutra!!!!!!!! SAD ili NIKAD!!!!

Post by lolo_lolo »

ja podrzavam navijace ako krenu u demoliranje prostorija saveza,dosta su govna solila pamet,nadam se pomoci i ostalih navijackih grupa
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#11 Re: Smijenimo NSFBIH sutra!!!!!!!! SAD ili NIKAD!!!!

Post by -LIBERO- »

A gdje su bili navijaci drugih klubova kada smo se mi bunili prije par godina jer nam nisu izdali licencu i Siroki je isao umjesto nas?

Gdje su bili svi drugi kada smo lijepili plakate po gradu,pa policija hvatala raju koja lijepi plakate protiv saveza i prijave pisala :x ,slali prijetnje na mobitel Usanovica,pa neki od nas prijave dobijali ( :D )i posjetu policije na vrata ( :D :D :D ),gdje su drugi navijaci bili kada smo mi protestvovali ispred saveza..kada su se nasi iz uprave bunili?

Ne da se niko nije oglasio,nego je mnogima bilo drago sto smo ispusili,cak neki nisu to ni krili,nego su likovali.
lolo_lolo

#12 Re: Smijenimo NSFBIH sutra!!!!!!!! SAD ili NIKAD!!!!

Post by lolo_lolo »

-LIBERO- wrote:A gdje su bili navijaci drugih klubova kada smo se mi bunili prije par godina jer nam nisu izdali licencu i Siroki je isao umjesto nas?

Gdje su bili svi drugi kada smo lijepili plakate po gradu,pa policija hvatala raju koja lijepi plakate protiv saveza i prijave pisala :x ,slali prijetnje na mobitel Usanovica,pa neki od nas prijave dobijali ( :D )i posjetu policije na vrata ( :D :D :D ),gdje su drugi navijaci bili kada smo mi protestvovali ispred saveza..kada su se nasi iz uprave bunili?

Ne da se niko nije oglasio,nego je mnogima bilo drago sto smo ispusili,cak neki nisu to ni krili,nego su likovali.
za kog ti navijas?
Baltazar_khan

#13 Re: Smijenimo NSFBIH sutra!!!!!!!! SAD ili NIKAD!!!!

Post by Baltazar_khan »

lolo_lolo wrote:
-LIBERO- wrote:A gdje su bili navijaci drugih klubova kada smo se mi bunili prije par godina jer nam nisu izdali licencu i Siroki je isao umjesto nas?

za kog ti navijas?
navija za Sarajevo.
FrancescoTotti

#14 Re: Smijenimo NSFBIH sutra!!!!!!!! SAD ili NIKAD!!!!

Post by FrancescoTotti »

Podrzavam sve akcije :thumbup: Djubrad treba sve zacerat u zatvor
Bosanski_kralj

#15 Re: Smijenimo NSFBIH sutra!!!!!!!! SAD ili NIKAD!!!!

Post by Bosanski_kralj »

nema od ovoga ništa, nažalost.. :(
lolo_lolo

#16 Re: Smijenimo NSFBIH sutra!!!!!!!! SAD ili NIKAD!!!!

Post by lolo_lolo »

Baltazar_khan wrote:
lolo_lolo wrote:

za kog ti navijas?
navija za Sarajevo.
pa upravu je onda,gdje su bili navijaci drugih grupa kad nama nisu dali licencu,sad nas mogu svi za taki uhvatiti :bih:
Vitamin C

#17 Re: Smijenimo NSFBIH sutra!!!!!!!! SAD ili NIKAD!!!!

Post by Vitamin C »

Savez u kuću.
zalizani

#18 Re: Smijenimo NSFBIH sutra!!!!!!!! SAD ili NIKAD!!!!

Post by zalizani »

FrancescoTotti wrote:Podrzavam sve akcije :thumbup: Djubrad treba sve zacerat u zatvor
Kako?Aktivno,ili pasivno. :mrgreen:
Baltazar_khan

#19 Re: Smijenimo NSFBIH sutra!!!!!!!! SAD ili NIKAD!!!!

Post by Baltazar_khan »

lolo_lolo wrote: pa upravu je onda,gdje su bili navijaci drugih grupa kad nama nisu dali licencu,sad nas mogu svi za taki uhvatiti :bih:
Haveru, i nas su sjebali neki dan sa Skakićem...
lolo_lolo

#20 Re: Smijenimo NSFBIH sutra!!!!!!!! SAD ili NIKAD!!!!

Post by lolo_lolo »

Baltazar_khan wrote:
lolo_lolo wrote: pa upravu je onda,gdje su bili navijaci drugih grupa kad nama nisu dali licencu,sad nas mogu svi za taki uhvatiti :bih:
Haveru, i nas su sjebali neki dan sa Skakićem...
i nas su sjebali prekjuce sa slavijom,koje je govno taj skakic,i nas i vas zajebao,sramota od saveza,hajmo ih rusit
JEDAN JE HASE

#21 Re: Smijenimo NSFBIH sutra!!!!!!!! SAD ili NIKAD!!!!

Post by JEDAN JE HASE »

Lolo kralju i baltazar navija za Sarajevo ;-) Ma ebes ba slobodu oni su nas provocirali kad su umjesto Sarajeva i zelje u evropu isli siroki i zepce :shock: ,da hoce oni nama dati da mi direktno igramo od drugog pretkola i gdje bi bili nosioci,a siroki nek igra u prvom pretkolu :D
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#22 Re: Smijenimo NSFBIH sutra!!!!!!!! SAD ili NIKAD!!!!

Post by Nosferatu »

Ma, sta cete vi rusiti?

Bolje vam je otici ispred ambasade, dici vize, i ici na lokacije gdje se igra pravi fudbal, i gdje nema ovog sranja. Makar u posjetu (ako ne za stalno)! To je jedino do sad, ispravno rijesenje.

A, bezbeli da ce da se potegne sad pitanje 13% nacije koja je izgubila 2 tima u lavor ligu, te bezbeli, i treba da pored Zrinjskog ide Siroki u Europu (najvoljeli bi svi da odu i nikako se ne vrate u flidjan naciju i srce Hrvatske koje kuca iz Hercegovine).

Tuzlaci kao komunisticki cutuci i kao jedino mjesto u kojem se donekle zivi zajedno, trebaju da gledaju kako to Sirocko radi i uciti se! Bezbeli. Uciti se tome sta je stadion koji je prihvatljiv i koji nije prihvatljiv, a Tuzla cijela nije prihvatljiva, zasto, zato sto niste evoluirali, iz komunizam u nacionalizam, pa iz nacionalizam u fashizam i shovinizam, sve perspektivne pozicije su tu i alati i zanati na rasplaganju.

A, evo malo iz BH Dana. Da vidimo koje su najteze uposljive kategorije u Tuzlanskom i Zenickom kantonu (one koje uce mlade, btw). Znaci - cak i tamo dje se radja najvise beba, nemres se zaposliti kao kvalifikovani kadar za edukaciju mladih. Sva upraznjena mjesta popunice nas NS BiH i timovi sa sela, s jakim (jedno-nacionalnim) sponzorima, zasto. Zato sto su Bosanca u dusu znali, pa su sport koji je najreprezentitivniji - politicki izdjelili, da nikad nebi doslo do unifikacije BiH, i da nikad nebi BiH predstavljali nigdje, jer, bolje BiH predstavlja Dragan Dabic u Hagu, od inih timova, i inih navija"cova". A tim ciji navijaci djeluju najvise na "3 entitetu" je nagradjen opet da bude sampion. A, za vasu informaciju, Zrinjski je bio clan moje familije (ja danas Turcin po Kaurskom), koji je glavu izgubio braneci pripizdine Madjarske od najezde Turaka. Toliko je sve zaduzio, narucito u Mostaru, da nije moglo bez da se po njemu nazove nesto, onako, iskonsko, kao aluminijski kombinat. I treba onda uzeti ljepo kriglu vode, i zaliti govna da se lakse progutaju. Kakav bolan protest? Vi i dalje mislite da zivite u nekoj demokratiji. Pa nema slobode, a nema ni upravne vlasti kroz narod. Vise o fudbalu zna jedan Hamdija Abdic, koji je kamiondzija prijeratni, vlasnik Jedinstva, ukratko, vojni veteran i budala jerbo, u jedini u kojoj je % smrtnosti i teskog ranjavanja jedno 80%, ne moze biti da je komandant normalan insan i covjek, vec jebeni mesar. Normalno, sad on sjedi u Savezu, nesto se pita, jerbo, dobro suraduje s Hercegovackim sverc-lobijem, iako im je ubio generala Santica, jedinog generala HVO koji nije nikad nikakvu bitku izveo, a postao general. I takve likove dovode u nas, bezbeli, cisti i fino ispeglani sport, da mlada generacija ima saffove frljoglavih mafijasa, cevabdzija i mesara, da vam oni pokazu sta je fizicki odgoj i fiskultura. Bolje da se utalite zajedno i zaposlite 4 covjeka koji imaju zavrsen fakultet za fizicki odgoj, pa sa njima trenirajte zajedno, a ovo - ovo je samo zalaganje da imate na sta gubiti vrijeme i opet nista, ali neka bude interesatno. Samo talasaj, neka se ima o cemu pisati u novinama i slicno. Tuzla da je carsija onog bi Iliju naslo jedno 4000 ljudi da ode u Srbiju i vrati, al' briga nekog jelde, jos jedan zavaljeni kurban. Tako je sve, tako je sve. I sutra de ti budi nabrijan i dodji na proteste protiv izloga koji su blidirani i policije koja ce da slomije 20 potkoljenica, i ne osjeti se smjesno nekosekvetnim i zavaljenim kurbanom, kojem je bolje da je iz Tuzle otisao u Mostar, kupio sal Zrinjskog i stao na tribinu, da kazu da imaju 20% muslimana medju svojim navijacima.
Defektolozi najteže "upošljiva" kategorija u TK
Od ukupno 85.931 nezaposlenih registriranih u Službi za zapošljavanje TK-a, zaključno s
krajem aprila, 2.075 ima visoku stručnu spremu. Najviše je pravnika - 252, ekonomista 224,
pedagoga 134, defektologa 133, profesora bosanskog jezika 112, profesora fizičke i
zdravstvene kulture 94,
kriminalista 85, žurnalista 80, profesora engleskog jezika 78. U
najteže "upošljive" kategorije spadaju defektolozi, inženjeri za sigurnost na radu, inženjeri
hemijske tehnologije, geolozi, a na birou se maksimalno može čekati na zaposlenje čak 10
do 15 godina. Deficitarna zvanja su, prije svega, farmaceuti, stomatolozi, ing. grañevine,
arhitekture, računarstva, telekomunikacija, elektromašinstva i elektroenergetike. Značajniji
broj osoba sa VSS u proteklom periodu zaposlila je fabrika Dita, uključujući kadrove različitih
profila - od pravnika do inženjera. Meñu ostalim poslodavcima su Klinički centar, Dom
zdravlja, škole, advokatske radnje, apoteke... U istom periodu, Služba za zapošljavanje
Zeničko-dobojskog kantona registrirala je 891 nezaposlenog s VSS, što je 1, 41 posto od
ukupnog broja. Pored pravnika (200) i ekonomista (140), najbrojniji su kriminalisti (70),
pedagoški kadar (200), dok je nešto manje meñu nezaposlenima novinara (21) i politologa
(29). U deficitaran kadar spadaju doktori medicine, elektroinženjeri, informatičari. U
posljednje vrijeme, gotovo da nema novog zapošljavanja, a najčešće se osobe sa VSS
zapošljavaju u javnom sektoru.
Lekler

#23 Re: Smijenimo NSFBIH sutra!!!!!!!! SAD ili NIKAD!!!!

Post by Lekler »

Jel' to fukare dolaze u centar Sa :lol: :dance:
Pa imali skupine sa manje mozdanih celija :?:
djulba

#24 Re: Smijenimo NSFBIH sutra!!!!!!!! SAD ili NIKAD!!!!

Post by djulba »

GOTOVO JE !! možemo mi protestvovat koliko hoćemo ljudi donijeli odluku a na slobodi je da makar osvoji kup pa da imaju pehar u vitrini.

HEBEM TI I POREZ I STADION I DRŽAVU ŠUGAVU NEK IDE SVE U P.M.
video

#25 Re: Smijenimo NSFBIH sutra!!!!!!!! SAD ili NIKAD!!!!

Post by video »

Da se malo nadovezem na ovaj post. BH Dani Broj 416 - 03.06.2005
Namještaljke
Hoće li Sarajevo i Željo ipak u Kup UEFA

Navijači fudbalskih klubova Sarajevo i Željezničar, nezadovoljni sve glasnijim najavama da bi dva premijerligaša mogla dobiti zabranu za nastup u ovosezonskom izdanju Kupa UEFA, protestirali su ispred prostorija Nogometnog saveza (NS) BiH.

Nakon što je drugostepena komisija Saveza odbila žalbe Sarajeva i Željezničara, te Modriča Maksime i Travnika, koji i pored plasmana ne mogu igrati u Kupu UEFA, navijači su iskazali nezadovoljstvo tražeći krivca u Nogometnom savezu.

Ipak, kako se u bh. nogometu sve zasniva na kompromisu, tako je i odluka drugostepene komisije - koja je trebala biti konačna i izvršna - izvrnuta i obrađena, pa će nekako dva najslavnija kluba, ipak, u Evropu.

Prošao je krajnji rok, a to je bio 31. maj kada su klubovi trebali dostaviti izvještaje o predatim licencama. U međuvremenu su predstavnici Sarajeva (Nijaz Gracić i Muhamed Alaim) i Željezničara (Milorad Kojović i Amir Zukić) razgovarali sa premijerom Federacije BiH Ahmetom Hadžipašićem o rješavanju problema licenciranja ova dva kluba i njihovom nastupu u Kupu UEFA.

I pored toga što pravno ni Željezničar ni Sarajevo nemaju argumente niti zavređuju dobivanje licence, NS BiH će garantovati za njih, a iz klubova moraju dostaviti rješenja o reprogramiranju dugova, pa će bordo i plavi, ipak, igrati evropske utakmice.

U kakvoj je agoniji naš nogomet pokazalo je posljednje kolo Premier lige, gdje je Željezničar odigrao sramotnu utakmicu na Grbavici, navodno pustivši Žepče da dođe do sva tri boda koja mu garantiraju opstanak. Budućnost je u Ugljeviku savladala Rudar, nakon čega je karavan napustio banjalučki Borac.

Iz Fudbalskog saveza Republike Srpske osuli su drvlje i kamenje na Milana Jelića, optužujući ga da se "nije borio da dva srpska kluba ne ispadnu iz lige". Zasigurno se priča neće završiti na ovome, uslijedit će sastanci komisija, i donijeti se fantomske odluke i produženju lige, novčanim kaznama... (E.D.)
Ma sve je ovo cirkus, s tim da smo mi svi u ovome klovnovi a oni ............ :x :x
Post Reply