Ja sam joj preporucila da se obrati ovima koji nude besplatnu pravnu pomoc, nasla joj brojeve, ali kada je nazvala ju je docekao nekakav psihopata koji joj je rekao da se pripremi da ce ostati na ulici i da muz ima pravo da je izbaci, i jedino sto moze da uradi je da ga ubjedi da se ne razvodi ili pomjera rociste, iako mu je ispricala citavu pricu (emotivno zlostavljanje od strane njega i njegove majke, koje i djeca trpe). Zena je u suzama, ne zna sta da radi, ono sto sam uspjela procitati je da on uistinu ima pravo na kucu i da je istjera.
Ona se najvise boji da ce on prodati kucu ako ona izadje i da ce djeca ostati bez igdje icega. Prodali su u proslosti stan od kojeg su pare samo nestale u roku od 3 mjeseca. Taj stan je dobio od oca, tako da ni on nije njen. Iako znaci ni markom nije doprinijeo, n iti radio, ona sada ostaje bukvalno bez icega, na ulici.Postoje li advokati koji bi mogli da ospore zakon sto se tice izbacivanja, ili je bas rigorozno? Da li neko od ovih shark advokata radi na procenat izvucene imovine ?(mozda glupa zvucim, vecina mog "domestic" pravnog znanja dolazi iz americkih serija, ne zamjerite) Ima li ista pro bono, a da valja? Besplatna pravna pomoc? Neki NVO? Meni nekako logicno djeluje da postoje olaksavajuce okolnosti koje ce moci pobiti odredjene zakone, poput ovog s kucom , ali ne znam, necu da je zavlazcim i ulijevam joj nadu, niti da je zavlacim u dug da bi joj advokat uzeo i to malo sto nema, ali bi posudila.
Rekla sam joj da nazove te besplatne pravne, ali je ovaj bas dokrajcio i sad ne zeli da prica niskim od njih, jer kaze da nije psihicki sposobna. Nazvat cu za nju, ali hocu da se prvo raspitam ukoliko neko zna, i mozda preporuka nekog advokata uz cijenu. Uz ovo, zenama koje citaju, drage moje, sve 1/2 kupujte, cuvajte razune, i ne trosite plate na hranu i vrtic, vec tehniku lijepo na svoje ime. Ja sam imala srece pa sam bila sa frontalnim kokuzom bez imovine