Pozz svima,
nadam se da cu dobiti pozitivan (po meni i mom misljenju) odgovor.
Pijem kontr pilule kao kontracepciju ali i za rijesavanje problema policisticnih jajnika.
sad ovaj tekuci ciklus mi je ovakav:
dobila sam tj prokrvarila u petak, pocela piti novu kutiju u subotu
krvarila normalno kao i obicno do nedjelje, pa cak i ponedjeljak ono fino i normalno
medjutim sad jos uvijek imam iscjedak, to je sve sama voda sa primjesom smedkaste boje tj krvi
nekad je to samo vodenasto nekad bude krvavije tj tamnije
i osjetim neki cudan miris, recimo da je taj miris tu i kada imam samo je sad nekako ... ma ne svidja mi se!
nemam pojma sta mi se desava!
nisam sigurna da mi se ovo prije desavalo makar ne ovako dugo i ovako vodenasto
nedavno sam imala poprilicno konstantne i jake bolove u desnom jajniku, a bogme i lijevi je tu negdje zna da kucne tj zaboli
(inace mi je desni jajnik pilicisticniji od lijevog)
hvala unaprijed za neki odgovor!
Saveznica
Smedjkasti iscjedak ... zensko pitanje!
Moderator: anex
-
saveznica
- DaffyDuck
#2 Re: Smedjkasti iscjedak ... zensko pitanje!
a neki doktor, pregled, nesto slicno 
-
saveznica
#3 Re: Smedjkasti iscjedak ... zensko pitanje!
mah tek mi je pocelo tj pojavilo se
tako da sumnjam da je to nahlada jer hodam bosa ili da je pukla cista neka jer sam osjecala bol u jajniku
mrzim ici doktoru
a u zemlji u kojoj ja zivim jedan je doktor za sve ... tako i za zene ... i onda on nagadja maltene sta ti je!
tako da sumnjam da je to nahlada jer hodam bosa ili da je pukla cista neka jer sam osjecala bol u jajniku
mrzim ici doktoru
a u zemlji u kojoj ja zivim jedan je doktor za sve ... tako i za zene ... i onda on nagadja maltene sta ti je!
- anais_nin
#4 Re: Smedjkasti iscjedak ... zensko pitanje!
bolje da ljekar nagadja nego sira forumska populacija ili da se samodijagnozirassaveznica wrote:mah tek mi je pocelo tj pojavilo se
mrzim ici doktoru
reproduktivni sistem kod zena je vrlo osjetljiva stvar, podlozne smo infekcijama, upalama, i raznoraznim drugim problemima (cini mi se svaka druga, treca od nas barem jednom u zivotu kuburi sa policisticnim jajnicima), i na zalost mnogo od tih problema i pojava se ukazu sa donekle slicnim simptomima....
ne znam u kojoj zemlji zivis, ali vjerovatno postoji nacin da dodjes do ginekologa...cak i ako nije nista, bolje da ti doktor to potvrdi, nego da bude nesto, a da si ti to zanemarila...sretno
-
shambho
#5 Re: Smedjkasti iscjedak ... zensko pitanje!
.
Last edited by shambho on 03/09/2011 16:54, edited 1 time in total.
- pustopoljina
#6 Re: Smedjkasti iscjedak ... zensko pitanje!
ako imas policisticne jajnike,znaci da imas vrlo neredovnu menstruaciju ili cak skroz izostaje?saveznica wrote:Pozz svima,
Pijem kontr pilule kao kontracepciju ali i za rijesavanje problema policisticnih jajnika.
krvarila normalno kao i obicno do nedjelje, pa cak i ponedjeljak ono fino i normalno
medjutim sad jos uvijek imam iscjedak, to je sve sama voda sa primjesom smedkaste boje tj krvi
i osjetim neki cudan miris, recimo da je taj miris tu i kada imam samo je sad nekako ... ma ne svidja mi se!
nedavno sam imala poprilicno konstantne i jake bolove u desnom jajniku, a bogme i lijevi je tu negdje zna da kucne tj zaboli
Saveznica
otkada pijes kontracepcijske pilule? da li si presla na neke druge kontracept.pilule?
to se obicno desava u prva 2-3 ciklusa kad pocnes uzimati (tj.pocnes piti anti-baby i ne mora znaciti da ces nakon prve table dobiti,mozes nakon druge table dobiti-pa kad dobijes,prodju 2-3 ciklusa dok to medjukrvarenje nestane,smedji iscjedak je jos blazi)ili kad predjes na druge pilule.
ako nije prilagodba na nove tablete u pitanju-onda moras ginekologu.
-
jeca50
#7 Re: Smedjkasti iscjedak ... zensko pitanje!
pustopoljina wrote:ako imas policisticne jajnike,znaci da imas vrlo neredovnu menstruaciju ili cak skroz izostaje?saveznica wrote:Pozz svima,
Saveznica
otkada pijes kontracepcijske pilule? da li si presla na neke druge kontracept.pilule?
to se obicno desava u prva 2-3 ciklusa kad pocnes uzimati (tj.pocnes piti anti-baby i ne mora znaciti da ces nakon prve table dobiti,mozes nakon druge table dobiti-pa kad dobijes,prodju 2-3 ciklusa dok to medjukrvarenje nestane,smedji iscjedak je jos blazi)ili kad predjes na druge pilule.
ako nije prilagodba na nove tablete u pitanju-onda moras ginekologu.
ako se potvrdi da je neki veći problem u pitanju javi mi se da te uputim kako da dođeš do vrlo kvalitetnih biljnih proizvoda koji ti mogu pomoći.prvo trebaš imati dijagnozu.