Redmi Pad je nešto bolji i solidan za osnovnu upotrebu i lakše igrice
https://olx.ba/pretraga?attr=&attr_enco ... _order=asc
A ako platiš nešto više dobićeš sposobniji Xiaomi Pad 5
https://olx.ba/pretraga?attr=&attr_enco ... asc&page=1
Moderator: Benq
Redmi Pad je nešto bolji i solidan za osnovnu upotrebu i lakše igrice
Pa taj mi 11 lite ne bi trebao toliko los biti....Maliodmene wrote: ↑11/09/2023 12:27 Pozdrav ljudi, dugo nisam nista pratio oko telefona, pa me zanima trenutno best buy smartphone u odnosu cijene i kvaliteta.
Ovaj mi 11 lite me unistio, pola aplikacija mi ne radi, od kamere, preko flashlighta itd itd.
Ocito telefon ima neki problem. Prvo mi je prestala radit tipka za otisak prsta, onda je prestala kamera radit, kad udjem u nju zatvori se app za 3 sekunde, sad i flashlight. Mozda se samo potrefio takav telefon i eto.skafiskafsnjak wrote: ↑11/09/2023 12:29Pa taj mi 11 lite ne bi trebao toliko los biti....Maliodmene wrote: ↑11/09/2023 12:27 Pozdrav ljudi, dugo nisam nista pratio oko telefona, pa me zanima trenutno best buy smartphone u odnosu cijene i kvaliteta.
Ovaj mi 11 lite me unistio, pola aplikacija mi ne radi, od kamere, preko flashlighta itd itd.
Jes probao hard reset?
Napravi backup i odradi ti factory reset...tu se nesto u sistemu pohebalo.Maliodmene wrote: ↑11/09/2023 12:33Ocito telefon ima neki problem. Prvo mi je prestala radit tipka za otisak prsta, onda je prestala kamera radit, kad udjem u nju zatvori se app za 3 sekunde, sad i flashlight. Mozda se samo potrefio takav telefon i eto.skafiskafsnjak wrote: ↑11/09/2023 12:29
Pa taj mi 11 lite ne bi trebao toliko los biti....
Jes probao hard reset?
Vazi, hvala.zippoo87 wrote: ↑11/09/2023 12:41Napravi backup i odradi ti factory reset...tu se nesto u sistemu pohebalo.Maliodmene wrote: ↑11/09/2023 12:33
Ocito telefon ima neki problem. Prvo mi je prestala radit tipka za otisak prsta, onda je prestala kamera radit, kad udjem u nju zatvori se app za 3 sekunde, sad i flashlight. Mozda se samo potrefio takav telefon i eto.
Puno raje ima taj model i manje vise nemaju problema.
Pa ako ti to ne pomogne,onda gledaj novi telefon.
A za preporuku,trebas nam napisati budzet i za sta koristis telefon najvise...pa ti predlozimo.
Samo treba bježati od Xiaomija ako hoćeš solidan softver, ja dok nisam promijenio nisam mogao izgurati dan da ga ne restartujem.Maliodmene wrote: ↑11/09/2023 12:27 Pozdrav ljudi, dugo nisam nista pratio oko telefona, pa me zanima trenutno best buy smartphone u odnosu cijene i kvaliteta.
Vjerovatno pričaš o nekom starom periodu gdje su se telefoni često kvarili vrlo brzo, pogotovo oni jeftiniji. Ako uzmes napr pixel 7 pro vjerujem da je isti i da ce isto trajati kao i taj iz Deutschlanda. Naravno garancija je faktički nikakva, ali ovi telefoni se vrlo, vrlo rijetko kvare i za ovu cijenu tipa s23 ultra bude 700km manje a nekad za neke modele zna i 1000km manje biti. Ko ima keša, neće na rate, te će čuvati telefon i spreman je malkice riskirati, mislim da se isplati.MTV wrote: ↑30/08/2023 13:44 Uredjaji se kvarili nedugo nakon ovako kratke garancije (12 mjeseci umjesto 24). Tadasnja komunikacija zaposlenih je bila ispod nivoa pijace. Garancija kao sto vidis nista pasolutno ne pokriva, uredjaji nabavljeni sumljivim kanalima.
Uredjaji kupljeni kod ovlastenih rade godinama nakon isteka 24 mjesecne garancije.
Ali svako nek svoje pare trosi gdje hoce i kako hoce.![]()
Ako ti je bitna garancija samsung a54Maliodmene wrote: ↑11/09/2023 13:57 Sta znam, kontam oko 1000 km nesto.
Provodim oko 14-15h na mobitelu zbog posla.
A volim i slike, pa eto![]()
Mozes li napisat nesto vise o njima i cijene kako se krecu otprilike? Fakat nisam nista pratio oko mobitela kako sam kupio ovaj, i dobro sam se pokajao. Da mi je ispao ili nesto pa bih rekao da je od toga, al eto.Plavo-bijeli wrote: ↑11/09/2023 14:10Ako ti je bitna garancija samsung a54Maliodmene wrote: ↑11/09/2023 13:57 Sta znam, kontam oko 1000 km nesto.
Ako nije, pixel 7, xiaomi 12, ili samsung s22. Svaki ima prednosti i mane. Ja bih najnoviji od tih, tj pixel 7.
14-15 sati? Wtf? Recimo da spavas 8h.... znaci samo sat-dva dnevno ne gledas u tel?Maliodmene wrote: ↑11/09/2023 13:57 Sta znam, kontam oko 1000 km nesto.
Ma ne bukvalno, al raspon je toliki sigurno. Moram biti stalno dostupan, zato i kazem baterija i kamera su mi najvazniji.skafiskafsnjak wrote: ↑11/09/2023 14:5014-15 sati? Wtf? Recimo da spavas 8h.... znaci samo sat-dva dnevno ne gledas u tel?Maliodmene wrote: ↑11/09/2023 13:57 Sta znam, kontam oko 1000 km nesto.
![]()
A kako to brate, ja na 11 Ultra bukvalno nikad ne restartujem... Sad sam na xiaomi.eu ali i dok sam bio na global ista situacija.Ajatolah_ wrote: ↑11/09/2023 13:50Samo treba bježati od Xiaomija ako hoćeš solidan softver, ja dok nisam promijenio nisam mogao izgurati dan da ga ne restartujem.Maliodmene wrote: ↑11/09/2023 12:27 Pozdrav ljudi, dugo nisam nista pratio oko telefona, pa me zanima trenutno best buy smartphone u odnosu cijene i kvaliteta.
Ma to je opštepoznata činjenica. Xiaomi softver je smeće samo takvo. Ne znam ti kakav hardver da imaju, softverom to sve anuliraju.Ajatolah_ wrote: ↑11/09/2023 13:50Samo treba bježati od Xiaomija ako hoćeš solidan softver, ja dok nisam promijenio nisam mogao izgurati dan da ga ne restartujem.Maliodmene wrote: ↑11/09/2023 12:27 Pozdrav ljudi, dugo nisam nista pratio oko telefona, pa me zanima trenutno best buy smartphone u odnosu cijene i kvaliteta.
Sta je pogrijesio?
"Bolji je i najslabiji Samsung A serije od najjaceg Xiaomi flagshipa"
Pa ne zanimaju me prethodni.citroen xm wrote: ↑11/09/2023 17:14 Pa otprilike sve.![]()
Vrati se na njegove prethodne postove da vidiš o kakvim mudrostima se radi.![]()
Pa pogriješio je u tome: